Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelem kivitelező keresése / kiválasztása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bitmixer hozzászólása Jan 14, 2024 /
 
Indul a 2/3-os támogatású napelem-pályázat előregisztrációja. Ha jól olvastam, a sikeres pályázóknak 3 kivitelezőt kell majd választania a regisztráltak közül. Itt kezdődik a nagy dilemma (azaz trilemma). Ezen a fórumon jó lenne tapasztalatokat cserélni, illetve egymásnak ajánlani a kivitelezőket, természetesen betartva a személyiségi és üzleti információk védelmére vonatkozó követelményeket.
Mondd, te kit választanál?
(#) zolika60 válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 14, 2024 / 1
 
Ha az EON-Solart nem választod jól teszed. Mással nincs tapasztalatom.
(#) tcxo válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 14, 2024 / 1
 
Ha saját magad választod jól teszed, a többi opció erősen bukó.
(#) bitmixer válasza tcxo hozzászólására (») Jan 14, 2024 /
 
Csak a pályázatban előzetesen regisztrált vállalkozók lehetnek kivitelezők!
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2024
(#) bitmixer válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 14, 2024 /
 
Kösz, megjegyzem!
(#) Ge Lee válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 14, 2024 /
 
Szerintem arra gondolt nem alaptalanul, hogy ha megcsinálod magadnak olcsóbban jössz ki. Ez megint csak arról szól, hogy valakik jól járnak, és nem a megrendelők. Ha érdekel számolok neked holnap.
(#) tcxo válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
És akkor a kivitelezés minőségéről még szó sem esett...a pék és a butikos szerelte a korábbi ilyen kitüntetett vállalkozásokban a paneleket.
(#) bitmixer válasza tcxo hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Tényleg ennyire gáz a helyzet? De ha igen, akkor sem látok lehetőséget arra, hogy az 5 milliós támogatást meg lehessen csípni saját kivitelezésben. Emiatt nem alapítok saját vállalkozást. Arról nem is beszélve, hogy 70+ évesen nem akarok a tetőn mászkálni...
Állítólag már 500+ vállalkozás regisztrált. Csak-csak akad köztük megbízható. Össze fogom őket vetni a joszaki.hu-n hirdető, jó értékelést kapottakkal.
(#) bitmixer válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Megköszönöm, ha számolsz, ennek a konkrét pályázatnak a feltételeit figyelembe véve. Ha az jön ki, hogy az 5 milla támogatással együtt sem buli, akkor elengedem.
(#) Gafly válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Húzzál bele, van még rá egy órád.
Amúgy szerintem a tetőd sem optimálisan áll...
(#) tcxo válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 15, 2024 / 1
 
Kb. ennyire. Tavaly volt szerencsém ennek a mélységeibe beleásnom magam, és az jött ki ha magadnak csinálod is necces, hogy valaha megtérül. Ez még a novemberi szaldó-bruttó szívatás előtt volt.
(#) bitmixer válasza tcxo hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Kezdem érteni, mire gondolsz. Megtérülésről én sem ábrándozom a klasszikus értelemben, inkább befektetésként tekintek a dologra. Azt valószínűsítem, hogy a házam értékében pozitívvá válik a mérleg. Meg tudsz győzni arról, hogy nem? Ingatlanosok szerint maholnap olyan fontos tényező lesz a napelem, mint a jó energetikai besorolás (végülis része annak).
(#) bitmixer válasza Gafly hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Kösz, már tornáztatom a csuklómat. Számítok rá, hogy bolondokháza lesz.
A házamról azt írja a ... felmérés, hogy a megvalósítható teljesítmény 6,8 kW, ami több, mint amennyire most lőni lehet.
(#) Ge Lee válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 15, 2024 / 1
 
Én az ősszel telepítettem magamnak teljesen sk egy kis rendszert, több oka is volt, az hogy mindent magam csináltam annak viszont csak egyetlen oka volt, senki nem vállalta!
Itt a környéken van alapból kb. 5-6 telepítő cég, meg van egy halom villanyszerelő aki szintén hirdeti magát, de amikor felhítam az volt a válasz, hogy hát ő nem, nem is ért hozzá, van neki társ cége (ismerőse) akit felhív ha napelemről van szó, ők csinálják meg, ős csak az AC részét (villanyszerelés) csinálja a dolognak.
Szóval mindet felhívtam, elmondtam nekik hogy sziget üzemet akarok itthonra, mindent megcsinálok, csak tegyék fel a paneleket a tetőre. Egy sem vállalta! Tudod miért nem? Mert nem tudtak volna anyagilag lehúzni, ennyire egyszerű volt az ok, az egyik később (miután magam megcsináltam) bevallotta.

Akkor számoljunk. Előre leszögezem nem lesz pontos számolás csak hozzávetőleges, de az arányokat lehet látni belőle. Ugye, valami 5-5,5 millió körüli összegről van szó a pályázatban, ezért adnak egy 5kW körüli rendszert 10kW körüli akkupakkal. Valamint az is kikötés, hogy az egyéb járulékos költség ha felmerül és szinte biztos hogy fel fog merülni (mérőhely szabványosítás, bővítés, korszerűsítés stb.) az ugye nem számolható el ebben, tehát számolhatsz úgy, hogy a pályázat költségén felül neked még legalább fél milliót (inkább többet) le kell perkálnod zsebből.

Szóval. Legyen 5 millió, ebből 3,3 milliót áll az állam a többit neked kell, ez 1,7 millió, plusz amit írtam de azt most ne is vegyük bele, számoljunk csak az 1,7 millióval.
A napelem táblája legyen 50 ezer, de kapsz olcsóbban is csak utána kell járni, a 12db 400-410Wp-os panel legyen 600 ezer Ft. Kell egy inverter, ez olyan 250-290 (ha itthon veszed garival, kínából olcsóbb) de számoljunk 300 ezret rá, ez eddig ugye 900 ezer, ehhez kell még 10kWh körüli akkupakk, ilyet újban, vasfoszfátban ami a legkorszerűbb tudsz venni eu-n belül is már 600 ezer körül, ez 1,5 millió összesen, ehhez jön még kb. 100 ezer mert kellenek kábelek, rögzítősín, egyebek, tehát 1,6 millióból kb. megvagy, olcsóbban mint a támogatással, és itt nem lesz semmiféle plusz költséged a szolgáltató felé (mérőhely szabványosítás és egyebek).
Dolgozni kell vele? Igen, de akkor olyan lesz és úgy lesz megcsinálva ahogy te akarod, nem úgy ahogy valamelyik cég önkényesen eldönti.
(#) tcxo válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 15, 2024 / 1
 
Lényegében nincs ebben a hajrában semmi változás az előzőekhez képest, ugyanaz a story. A támogatást megfelelően csatornázni kell, ami egy nagyipari pénzmosásnak feleltethető meg. off.
(#) compozit válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 15, 2024 / 1
 
Tehát, ez alapján úgy néz ki, hogy valójában, te a saját pénzedből építed meg, az állam a 3,3 millát csak odaadja a telepítőcégnek, aki ezért a pénzért mindössze a szerelési munkát kell, hogy elvégezze... igen jó órabérben dolgozhatnak.

Nehogy azt hidd, hogy csak napelemeknél van ez így. Minden, ami kicsit is a luxussal, vagy az energiával összefügg ugyanez a metodika érvényesül. ( Úszómedence a kertbe, klimaszerelés, okos ház elektronika, stb. )
(#) dB_Thunder válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Mivel ez sosem fog megtérülni (az enyém se) két dolgot tehetsz okosan:
-Elfelejted az egészet, és inkább megtérülő ingatlan fejlesztést hajtasz végre
-Felrakod magadnak!! És akkor nem fizeted vissza a támogatást járulékokban azonnal, és bürokrácia útvesztőit sem kell megjárnod oda-vissza!
Én a visszatáplálóst magam raktam.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2024
(#) bitmixer válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Fiúk, mindenkinek köszönöm az értékes hozzászólását. Kezd elmenni a kedvem az egésztől. 10 órakor repülőstarttal vártam a rajtot. 10:02-kor azt jelezte a rendszer, hogy a várható várakozási idő kb. 340(!) perc. Végül nem lett annyi, csak 20, amikor végre kattintani lehetett a pályázat beadása gombra. Ekkor elugrott a KAÜ-s hitelesítés céljából, és azóta is ott mosógépezik. Az oldal tök üres, onnan sehova sem lehet tovább menni. De már ők is tudják, írják, hogy a KAÜ lefagyott, türelem rózsát terem, stb.
Úgyhogy elengedem én ezt az egész kutyakomédiát, azt kívánom minden felelősnek, hogy ...
(#) Ge Lee válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Áááááá, akkor megvan, hogy miért nem tudok belépni az ügyfélkapumba. Remélem még holnap is fagyott lesz, mert holnapután jár le a jelszavam amit meg kéne addig változtatni... Sejtettem hogy nem kellett volna az utolsó napra hagyni, de ezzel a pályázatos dologgal nem is számoltam, hogy ezek majd lefagyasztják az ügyfélkaput nekem.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Nyugi, minden eurócentnek megvan a helye.
(#) Gafly válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Kár volt tornáztatnod, szegény csukló:
Idézet:
„Napenergia Plusz Programban nem az előregisztráció szerinti sorrendben bírálják el a támogatási kérelmeket”
(#) bitmixer válasza Gafly hozzászólására (») Jan 15, 2024 /
 
Igen, én is olvastam. ***, hogy ilyen zavarosan kommunikálnak. Mindazonáltal megküzdöttem a démonnal, pár perce fejeztem be a regisztrációt, és csak párezer hajszálam hullott ki. Olyan bumázskát is be kellett adni, amiről eddig sehol nem volt szó.
Meglátjuk, hogy érdemes volt-e?

Ejnye!
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2024
Moderátor által szerkesztve
(#) bitmixer válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Nos, a malmok elkezdtek őrölni, az előregisztrációm be van adva. Eddig 4 jelentkező van, többet nem is akarok már fogadni/elemezni, hacsak valami nyomós ok nem merül fel. Erről a 4-ről viszont szeretnék mértékadó véleményeket szerezni, végülis ezért indítottam a szálat. Tehát: FO-VILL / HESZA / LINXVILL / NVSolar van most a fókuszban. Minden információt nagyok köszönök előre is! Ha lehet, magánban írjatok, úgy talán nem gázolunk bele a GDPR-be.
Üdv, bitmixer
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
(#) Bakman válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
LINXVILL-ről nem találtam semmit, hacsak nem erről az egyéni vállalkozóról van szó: Bővebben: Link.
A többi cég papíron rendben van, itt vannak publikus információk: Céginformáció. Mindegyik több éves cég (már ha a találati listából a jóra kattintottam) igaz, ez sem garancia semmire.
(#) Temela válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Üdv!

Valószínűleg másik égtájról írok...
Nekem komplex pályázatom van folyamatban/függőben!
A hőszivattyús szeretne valahogy kilépni, a nyílászárók már cserélve( ők is csak előleget láttak még) a napelemre már lassan egy éve várok (2 éve fizettem minden pluszt...),
Az ok mindenütt ugyanaz nem kapják meg a pénzüket! - és nyilván nem szeretnének csődbe menni, ha még eddig nem.
Persze volt előfinanszírozás - míg nem jön az eu-s péz- , de néhány cégnek, ahogyan az sejthető ebben az országban.
Végül is a reményhal meg utoljára...
(#) Bakman válasza Temela hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Nem vagyok érintett a témában, egyik égtájon sem. Pusztán megosztottam egy oldalt, ahol cégek publikus információit lehet megtalálni. Azt is írtam, ezek az adatok nem garantálnak semmit.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem