Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » STK vagy TDA
 
Témaindító: Oneill, idő: Máj 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) kitartás válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Szia!
A beépített hangkeltő 6ohm . A TDA verzió nálam is felmerült, de én a 7293 al szemeztem, mivel a stand-by pozitív feszt igényel, és a jelenlegi panelen is +15V indítja a végfokot. Ha kapok komoly ellenjavallatot az stk bereszelésére akkor valószínű, hogy komplett tda végfokpanel kerül a sanyi helyére. Védelem egyébként bőségesen van. Alig alig tudtuk végignyomozni a jel, illetve a táp vonalakat (komplett service manual birtokában!)
A hiba egyébként a segédtáp -15V os ágában nyomta ki a 150 ohmos ellenállást, ami valószínű, hogy a végfok ic halála miatt jelentkezett.
(#) ImiDj válasza kitartás hozzászólására (») Dec 30, 2012 / 1
 
Szia!Ellenjavastlat esetleg az lenne szerintem hogy ha az Ic hamis lenne akkor szivnál vele.Mást nemtudok hogy lenne.Amit te szeretnél bele az az erősebbik testvére az STK-nak.Tda7294-es is be tudod kőtni a stand-by-t.Én tda7293-al szivtam.Szerintem hamisak voltak csak ugy elszáltak kicsi feszűltségen,nagyon mindegy volt neki,6db ment el(ez csak az én tapasztalatom).
(#) kitartás válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Szia!
A legnagyobb gáz,hogy a hamis cucc ellen nem tudunk védekezni! A tárgy béli subláda szinte mindenben passzolt a rendszer többi részéhez. A szinte minden azt takarja, hogy az erőlködő nem meggy színű, hanem ezüst! Nem vagyok elájulva a yamahától, de nem is tartom egy utolsó márkának. Persze az én cuccom nem egy csúcs modell, viszont a házi környezetben kb 30m2 en az én hallásomhoz az én zenéimhez és az én házimozimhoz tökéletesen működött. A meghibásodás után néztem csak meg az egyébként nagyon profin kivitelezett áramkört. Ebbe beleépítettek egy olyan ict ami a messze nem tudja az igényeket! Gyári ajánlás tápfesz kb +-30v Vs +-40V .
A holmi teljesen normál körülmények közt szállt el. 5.1 gyári erősítő kis jelű sub kimenetéről hajtva. Elméletileg túlvezérlés, túl tápfesz kilőve. Lassan visszaérünk a boldog "békeidőkig" amikor azért építettünk "amatőr" erősítőt mert a gyárit nem lehetett beszerezni, most pedig azért fogunk, mert a beszerezhető, megfizethető gyári gagyi! Valamikor egy hozzáértő okító ember a méretezésekről mondta, hogy a várható terhelés + 20 30 de inkább 50%. Tehát nem - hanem +! Ezek után mit várunk Kínától és a több másolótól?
(#) kitartás válasza kitartás hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Megoldódott!
Sikerült beszerezni az stk404-130 at viszonylag baráti áron egy pápai boltból. A beépítésnél az első két láb csípőfogó általi eltávolításra került. az utolsó kettő pedig összekötésre. Így már be lehetett ültetni a régi ic helyére. Az utolsó két láb a végtranyók emittere, Ami a gyári ajánláson külön ellenállásokra dolgozott.
Mivel a panelen nem fért volna el még egy ellenállás és a rezgés miatt "lógva" nem akartam beépíteni maradt az egy darab 0,22 ohm,Ezután már csak a rögzítő furatokat kellett újra képezni (az új ic szélesebb mint a régi).
És a cucc szól! Nem recseg, nem zizeg, pedig a teszt alatt kapott rendesen.
(#) csipaDJ hozzászólása Máj 21, 2015 /
 
Üdv mindnkinek.
STK4162 II és/vagy STK4192II IC -vel épített már erősítőt valaki? Vagy esetleg volna valakinek kapcsolási rajza?
Válaszaitokat előre köszönöm.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem