Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Lapozás: OK   14 / 34
(#) satlokk válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Ügyes!
(#) DenaturáltSas hozzászólása Máj 3, 2012 /
 
Sziasztok!

Milyen lakkal vagy festékkel kéne lefújnom egy fémet, műanyagot, bármit, hogy utána vasalásos technikával lehessen rá feliratot készíteni? Előre is köszi!
(#) kaqkk válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Én zsírtalanítás után közvetlenül az alulemezre "vasaltam" feliratot .
(#) Koree hozzászólása Máj 3, 2012 /
 
Sziasztok.Ha már épp készülék előlapról van szó.
Megállja-e a helyét az a megoldás,ha labortápom előlapját fényes öntapadós papírra kinyomtatom?Majd a tápra való felragasztás után vasalóval egy rétegben felviszek rá laminálófóliát.
(#) Medve válasza Koree hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Hello, csak próbáld ki. Vélhetőleg a fényesen terülni fog a tinta, ha tintasugarassal nyomtatod. Vélhetőleg nem olvad meg, és terül szét a festék, ha lézerrel nyomtatod, majd laminálod, és talán szép lesz és nem pöndörödik fel a fólia az előlap szélén. Ezek lehetnek buktatók. Ja, és ha a papír "nagyon fényes", akkor a lézernyomat lepereg, amint meghajlik a papír. Én nem látom amúgy indokoltnak a fényes papír használatát, ha utána úgyis laminálod.
Mazso: Köszi! Jó penge kellett hozzá!
(#) mazso1988 válasza Medve hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Elhiszem énnekem is mindig az olyan helyek okoznak gondot mind pl: téglalap forma. Ezeket nagyon nehéz szépen egyenletesen kivágni.
(#) Medve válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Nálam úgy megy, hogy telibe van ugye ragasztva, a széleknél különösen, a papír is befedi az előlap kivágását. Ekkor fogok egy pengét és kivágom a papírt (fóliát) úgy hogy a pengét az előlap kivágása vezesse s úgy, hogy amikor a penge vág a papírt ráhúzza az előlapra. Ez akkor jó, ha valamit berakok a kivágásba. Ha csak mögötte van pl egy LCD, akkor a papírt középen hasítom be x alakban, és a kivágásba és az előlap hátára hajtom vissza. Így a kivágás éle is burkolt lesz. A sarkoknál van egy háromszög, ami kimarad, hát ennyi a szépséghiba.
(#) mazso1988 válasza Medve hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Szoktál rátenni a nyomatra védőfóliát?
(#) Medve válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Mindenképp! Öntapadót...s azt is hátrahatom a széleken. Talán látszódik is egy régebbi képemen. De lehet vásárolni, kissé matt, fehér műanyag öntapadós fóliát is, de azon nem olyan stabil a nyomat, mint a szöszösebb papíron. Kicsit le lehet dörzsölni
(#) mazso1988 hozzászólása Máj 4, 2012 /
 
Én úgy szoktam csinálni, hogy kinyomtatom az előlapi mintát sima öntapadós matt fehér papírra, és utána erre teszem rá az öntapadós átlátszó fóliát, és így ragasztom fel a már kész előlapot.
(#) mazso1988 válasza Medve hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Hogyan szoktad pozícionálni az előlapi mintát a ragasztandó felületre?
(#) Medve válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Teszek a rajz négy sarkára az előlap méretének megfelelő szálkereszteket. Erre helyezem a lapot úgy, hogy a hibát elosztom közöttük. Néha rákerül az előlapra ez, de hát vékony, nem zavar. Ha az előlapon van poti, és annak körbefutó skálája, akkor ott pontosnak kell lenni, mert a poti gomb és a skála excentricitása -szerintem- zavaró. ilyenkor a rajzra a skála közepére is teszek szálkeresztet, és arra pozicionálok inkább. Alapból is van amúgy a szoftverben ez a szürke furatjelölő pont, én inkább a keresztet szeretem, "nulla" vastagsággal. Jó ha ilyenkor pontosan fúr az ember, könnyen odébb csúszhat a furat, ha nem jó a gép...
Annyit még hozzáteszek, hogy én, ha elkészült az előlap, készítek egy fúrósablont, olyan változatot is, ahol csak szálkeresztek vannak a furatok helyén és a kivágások sarkainál. Ezt ráillesztem az előlapra, celluxszal ráragasztom, majd a szálkereszteknél pontozóval átjelölöm a nevezetes pontokat. Aztán ott fúrom, marom, ami kell...
(#) mazso1988 válasza Medve hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Én épp most egy 296*96 előlappal szívók leméreteztem a már kifúrt alulemezt, és ez alapján készítettem el az előlapi matricát de vagy a nyomtató nyújtja vagy én csinálok valamit rosszul mindig vagy 1mm nyúlik a nyomat.
(#) Stewe válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Nyomtatás után mérd meg papíron, és a fólián is!

A nyomtatókat papírhoz tervezik. Ha a fólia jobban betapad mint a papír, akkor könnyen elképzelhető, hogy a gyárilag figyelembe vett minimális slip majdnem nulla, így kicsit hosszúkásabb a fóliás nyomat. Transzformációval kell kisebbé alakítani, hogy a végeredmény jó legyen. Kísérlet...
(#) Koree válasza Medve hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Lézerrel fogom csinálni.


mazso1988:Jó ötletet adtál.Gondolom ezt az átlátszó öntapadós fóliát lehet jobb papírírószer boltban venni?
(#) mazso1988 válasza Koree hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Igen.Amikor én vettem kb 1 éve 100m tekercsben volt,ezt vettem akkor kb 400Ft-ért.
(#) Koree hozzászólása Máj 14, 2012 /
 
Üdv mindenki.
Szeretném megmutatni a készülő tápom előlapi tervét.Véleményeket kérek és kritikákat.
(#) Koree válasza Koree hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
A potméter gombok valós méretét szimbolizálják a nagy szürke körök.A belsejükben lévő kis fehér körök pedig a tengely tényleges átmérője.Csak a skálák könnyebb elhelyezése végett csináltam így a véglegesen már csak a furatok helyét jelölő kis kereszt van.
(#) Medve válasza Koree hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Hello, szerintem túl közel vannak egymáshoz a potik. Közéjük férne az ujjad? Valamint tennék még rá egy kapcsolót a két táp összekapcsolásához. Én mellőzném azokat a fekete szemöldököket, az excentricitás érzetét keltik, de ez neked kell, hogy tetsszen.
(#) Koree válasza Medve hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Ok köszönöm.Igen elfér, mert un. szoknyás poti gombok lesznek felszerelve.Már az előlap ki van fúrva a tervnek megfelelően.
(#) kameleon2 válasza Koree hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Szia! Ne csak a funkcionalitást, hanem az ergonómiát is vedd figyelembe. Mivel gondolom azért fogod párszor cserélgetni a kimeneteket - nehéz lesz úgy babrálni, hogy ne tekerd el akaratlanul is a potikat. Én a kimeneti csatlakozókat kényelmesebb helyre tettem volna, a kezelőszerveket pedig kellemesebb távolságra.
(#) mazso1988 hozzászólása Aug 21, 2012 /
 
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, hogy esetleg valakinek nincsen meg a 2011.01.30 Front Designer Update file?

A hivatalos oldalon már csak sajnos az idei van fent.
(#) vicsys válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Valami ilyesmire gondoltam. A kimenet karos kapcsolója helyett inkább nyomógombot terveznék.
(#) _vl_ válasza vicsys hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Praktikusabb dolog szerintem a csatlakozókat alulra rakni, hiszen a vezetékek elhelyezkedését jellemzően a gravitáció határozza meg.
A tekerentyűket pedig - mivel azokat használja az ember a legtöbbet - érdemes kézhasználat szerint oldalra rakni (jobbkezeseknek jobb oldalra). A kijelző mehet középre, esetleg felülre középre. A hálózati kapcsolót jobb kirakni az útból, nehogy az ember véletlenül beleakadjon, nálam valószínűleg hátulra kerülne inkább, de valamelyik felső sarok is teljesen jó lehet.
(#) Attila86 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Nem rossz, köszönöm! Annál ami az én fejemben kavarog jelenleg, annál ez szebb elrendezés. Viszont a banánhüvelyeket tényleg jobb lenne alulra tenni mert a belőlük kilógó vezetékek így eltakarják a potmétereket. Amúgy nem rossz tényleg, főleg hogy a logó helye is megvan. Ezt el is felejtettem írni hogy egy logónak is kell hely bár ez nagyjából mindegy hogy hol van.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Nos változott a dolog mert arra jutottam hogy egy védőföld-csatlakozó is kell az előlapra, viszont a kimenet állapotát nem fogja LED jelezni, tehát így néz ki jelen állás szerint:
- Egy 2x16-os LCD-t (panelmérőm)
- Egy nyomógombbot amivel a panelmérő kijelzés-módjai közt lehet váltani
- 4db egyfordulatú potenciométert (feszültség és áram, durva és finom)
- Áramgenerátoros üzemmódot jelző 5mm-es LED
- Egy billenőkaros kapcsolót (DC BE/KI kapcsoló)
- Egy hálózati áramtalanító főkapcsolót
- Öt banánhüvely-csatlakozót (kimenet plusz és mínusz, sense plusz és mínusz, védőföld)
Az előlap továbbra is 148*148mm méretű.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Nos nekem ez az ötletem:

Kép cserélve.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
(#) Attila86 válasza mate_x hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Például bele tudod dugni az ESD-s csuklópántodat.
(#) Gabó válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Szerintem egyszerű, és jó.
Egyedül anyi módosítást tennék bele, hogy a főkapcsolót a másik oldalra tenném át, a biztonság kedvéért.
(#) Attila86 válasza Gabó hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Jobbkezes vagyok.
Következő: »»   14 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem