Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
 
Témaindító: leono, idő: Szept 1, 2006
Lapozás: OK   76 / 175
(#) pzs válasza JZoli hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Köszönöm megyek megnézem és jelentkezem. Ez egy kicsit hosszadalmasabb lesz.
(#) pzs válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
A preszosztát működik, műszerrel kimértem.
(#) pzs válasza JZoli hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Szia Jzoli,

A preszosztátot kimértem műszerrel az rendben működik.

A gyujtótrafó szekunder oldalon (ami a gyujtó elektródákhoz megy )az ellenállás 620 ohm. Remélem jól mértem: simán a gyujtóelektródákhoz menő kivezetések közötti ellenállást mértem a trafó kivezetésein (természetesen az elektródák vezetékeit lehúztam előtte). Ez az érték jó lehet.
Viszont a szekunder oldalon ahol a 230V-ot kapja a vezérlőtől ott 9,8MOhmot mértem. Ez okozhatja a hibát.

Kérdésem, hogy lehet-e ilyet valahol beszerezni, nem ragaszkodok az újhoz esetleg valakivel lehet-e ilyet csináltatni? A típusa:bw12026-00
(#) Ermy hozzászólása Feb 4, 2012 /
 
Sziasztok! Nincs valakinek véletlenül az SMCMD01-es vezérlőről kapcsolási rajza? Pár napja én is írtam, hogy valószínűleg nálam is valami elektronikai hiba van és hátha a rajzból valamit ki lehetne okoskodni!?
(#) pzs hozzászólása Feb 4, 2012 /
 
Szaisztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Buderus U012-24K kazánhoz keresek gyújtótrafót. A típusa:bw12026-00.
Kérdésem, hogy lehet-e ilyet valahol beszerezni, nem ragaszkodok az újhoz esetleg valakivel lehet-e ezt javíttatni? Nagyon sürgősen hozzá kéne jutnom, mert a házban nincs lehetőség más fűtésre, a mínuszok meg nagyon röpködnek.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) zeus64 hozzászólása Feb 5, 2012 /
 
Sziasztok
Quasar24F kombi nem indul.Eleinte azt jelezte hogy vizhiány, most meg huzat hiány-füsttermosztát beavatkozás jelzése. Valaki tudna segiteni hogy elinditsam renszert
(#) toro válasza pzs hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Hm.."márkás"! A bitermikus hőcseréléjű kazánok mind az alsó kategóriás készülékek. Ezért ilyen olcsók, mert sem váltószelep, sem lemezes hőcserélő nem szükségeltetik hozzá!
(#) alek válasza zeus64 hozzászólására (») Feb 5, 2012 / 1
 
Több infóból talán tudnék segíteni. Ez a típus fáziscsere esetén csinálhat ilyen dolgokat, a másik a füstgáz kiáramlást figyelö nyomáskapcsoló hibája lehet. Ha eljut a szikráig és belobban vagy nem szikrázik info segítene találgatni. Gyújtáskor egy meghatározott sorrend van az alkotóelemek indításában, ezeket figyelve tudunk csak következtetni, megtalálni a hibákat. A hibakódok más hibákat is takarnak, mint amelyek a gépkönyvbe be vannak írva.
(#) durkonorbi hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Sziasztok,

lenne egy kérdésem,hátha tudtok segíteni! Adott egy BAXI Nuvola 240 FI kazán. Illetve egy APC SMart 700 sinusos szünetmentes. A szünetmentest akkus üzemmódra váltva (áramszünetet imitálva) hirtelen elindul a kazánban a szikragyújtás, majd hibakóddal megáll... olvastam már, hogy bizonyos esetekben ez így van szünetmentessel, de vajon mi a hiba lényegi oka, és mit lehet tenni vajon ellene, mert jó lenne a szünetmentes üzem? Előre is köszi! Ja, ugyanez egy Millenium SE kazánnal gond nélkül működöt...
(#) durkonorbi válasza durkonorbi hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Közben ennyi találtam:

...Ezek a kazánok a gyújtást és lángellenőrzést a készülék fémrészéhez (földeléséhez) képest működtetik. Ezért csak olyan szünetmentes tápegységről működtethető, amelyiknek a kimenete szintén földelt jellegű, tehát nem szigetelt hálózat. A készüléket egy számítógép szünetmentes tápegységével próbáltuk ki, aminek egyik 230 V-os pontját össze kellet kötni a védőföldeléssel, mert ez sem volt földelt kimenetű. Ezzel a megoldással a készülék tökéletesen működött. Nyilván a szinuszos kimenetű tápegység lenne az ideális...

Forrás: http://www.termomax.hu/index.php?stilus=vendegkonyv&first=170&hiv=1...dezes=

Ez alapján a szünetmentes nulla pontját a szünetmentes védőföldjére kellene kötni? Ezt jelenti a dolog, vagy félreértem?
(#) godaz hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Tata
Van egy 25 éves ZC 18-as gázkazánom. Jó ideje a következőt tapasztalom. Amikor a víz hőfoka eléri a beállított hőfokot (pl. 80fok) a lekapcsolás megtörténik, a szivattyú tovább jár, a víz lehűl de csak kb. 3 fokkal (a leírásban szereplő 12 fokkal szemben) és megtörténik az újra indulás. Persze ilyenkor a kazán még elég meleg és a gyulladás, ha nem is túl erősen, de robbanás szerű. Így az üzemelés nem nyugodt, hanem erőltetett. Mi lehet az oka. Ha valami hőérzékelő romlott el, azt hol lehet kapni.
(#) brian1985 válasza godaz hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
A kazánt ki kell takarítani, ha pedig hőelemre van szükség akkor tüzeléstechnikai boltban lehet vásárolni.
(#) VIM válasza godaz hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Szia! Melyik vezérlő típus van beépítve a kazánodba? Az UK 1 vagy az MV típus? Az UK 1-ben a 820ohmos 20W-s ellenállás kötéspontjai (mert szegecselt a panelon), vagy a tirisztor gyújtókörében lévő kondenzátor kiszárad ettől az ellenállás termelte hőtől és lerövidül az utókeringetési idő. Az MV panelon a "C" kondenzátort kell kicserélni, hogy a kapacitása újra a maximális legyen, biztosítva ezáltal a hosszabb lekeringetési időt.
(#) kobizee hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Sziasztok,
Van egy 6,5 éve vett Junkers Eurostar ZE 24-4 MFK kazánom. Eddig tökéletesen működött, de 2 hónapja, ha már kihűlt a kazán, akkor az előremenő vízhőfok helyett P2-P3-P4 jelenik meg, aztán ki-be kapcsol. ha eléri a kb. 45-50 fokot, akkor már tökéletesen működik. Azt mondta a szervizes, hogy panelcsere kb. 90 ezerért, de nem értem, ha panelhibás, akkor miért működik jól , ha már egyszer bemelegedett a kazán. Csatlakozásokat átnéztem, nincs kontakthiba, de úgy viselkedik, mintha lenne valahol.Esetleg ért valaki az ilyen panelek kiméréséhez? Az még egy jó óradíj mellett sem lenne ennyi, és inkább őt támogatnám, mint egy ??? multit, aki Kínában gyártja a gagyi paneljeit. ( igaz erre a típusra azt mondták hozzáértők, hogy ez tuti, azért vettem meg ezt, és eddig tényleg jó volt, és a szervizek is csak csodálkoznak, hogy ehhez a típushoz kell panel? )
jelenleg 2-3 óra, mire bemelegszik annyira, hogy már ég a főláng, és valóban fűt is.
(#) zeus64 válasza alek hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Köszi, de már sikerült megoldani.
A fázis cserével helyreált minden.

Köszönöm a jó tanácsokat
(#) VIM válasza kobizee hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Szia! Ez a "hiba" nálam üzemszerűen működik már több mint 9 éve. Volt úgy, hogy az előremenő hőfok potenciométerét megmozgatva és némi kontaktspayt bejuttatva hosszú ideig tünetmentes maradt, de mostanában nem is vettem észre, hogy probléma volna vele. Ha P4-re "kiáll", az rendszerint a fűtési rendszer hidrosztatikai nyomásával hozható kapcsolatba, mint jelenség. A Bosch Heatronik elektronikával szerelt készülékek megbízhatóak és nem jellemző rájuk az általad említett meghibásodás. A rendszerben előforduló vízkőlerakódás és keresztmetszet szűkülések okozhatnak szabályzási eltéréseket a készülékeknél. A hideg idő is megültetheti a nyomásszabályzót és ez is probléma lehet. A rendszer nyomása legyen megfelelő és a tágulási tartály nyomása legyen olvasható a feszmérőn ne a feltöltési oldalé. A kazánteret évente ki kell tisztítani, különben nem lesz tökéletes a hőközlés. Egyelőre ennyit tudnék mondani róla. Nálunk a Maxx változat működik, mert akkoriban jött ki, mint a Star továbbfejlesztett komfortos változata, különben nekem is Starom volna.
(#) katonazsolti hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Sziasztok!

Savio micropiu 528A tipusú gázkazánomhoz keresek gyújtótekercset. Tudja - e valaki, hogy egyáltalán elérhető e ilyesmi a komplett gyújtópanel megvétele nélkül? gyári száma: 9380002-060 990694
Minden infót előre is köszönök!
(#) shine1 válasza katonazsolti hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
üdv!
Ha feldobsz egy fényképet a kazánról meg a tekercsről (vagy panelról) szétnézek a garázsban!
(#) katonazsolti válasza shine1 hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Mellékeltem 2 db képet. Ha nem menne át ill. fel vagy nem jó a felbontás akkor email címedre küldhetem-e?
(#) katonazsolti hozzászólása Feb 7, 2012 /
 
A tekercs gyári száma: 9380002-060 990694
Köszönöm mindenkinek a segítségét
katonazsolti
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Még annyit szerettem volna kérdezni, hogy milyen termosztáttal megy a szabályzás? Két pont vezérlés vagy folyamatos, lángmodulációs?
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Akkor a KEB 160 az így néz ki.
(#) kobizee válasza VIM hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Ráéreztél a lényegre. Egy Computherm Q7-es vezérelte több éve, eddig hibátlanul. Ma kint volt egy junkerses ( egy másik ) és azt mondta, hogy ez okozta a problémát a panellel. erre a kazánra csak a Junkers errevaló termosztátja jó. Szóval most panelcsere ami 80 lesz szerelve, garanciával. Jó kis tanulópénz. Persze az üzembehelyező, a Junkerses, aki átvette, majd később a garanciaidőn belül újra átvizsgálta, és a másik Junkerses, aki 2 hónapja ránézett, ők mondhatták volna, hogy ez nem jó, ennyit a márkaszervizekről és a hozzáértőkről.
Elvileg holnapra megvan a panel, addig is az Elműt gazdagítjuk.
(#) shine1 válasza katonazsolti hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Privát emailban írtam!
(#) VIM válasza kobizee hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Csak nem azt akarod ezzel mondani, hogy meg sem próbáltad egy TR 12 vagy TR 21 termosztáttal, hibátlanul működik-e egyáltalán a panel? Úgy látom ezzel már elkéstem. A "rossz" panelt oda ne add cserébe, ha már ennyit kérnek érte. Mivel a panelcsere magával hozza az új szabályzót (termosztátot), még azt is bele kell számolnod a költségekbe. DE ha már venned kell másik szabályzót, előtte nem ártana kipróbálni a Junkers-hez való termosztáttal működik-e hibátlanul!? Mégsem kellene kifizetni a teljes panelcserét "stul-stül". Nálunk egy TR 100 viszi a kazánt, de neked egy TR 12 is megteszi. Ha azt akarod, hogy egy kicsit precízebb legyen a szabályzás, akkor TR 21 a jó választás. A TR 100 az napi a TR 200 heti programozhatóságú. Dönts legjobb belátásod szerint. Velem szemben talán előzékeny volt az eladó annak idején és felhívta a figyelmemet a kazán vásárlásakor arra tényre, hogy "csak" a hozzá valókkal fog működni zavartalanul. "Szurkolok" neked, hogy sikerüljön a termosztát csere.
(#) isti03 hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
Sziasztok. Szerintem az én vezérlőm hasonlít a gázkazán vezérlőhöz, és segítséget szeretnék kérni tölletek. Egy Hager CP15 Pellet kazánról van szó. A kazán kijelzője és a kézikönyv is német nyelvű, sajnos nem tudok németül. Van egy Störnungen (redellenességek) menü, ahol RAMod-strg felirat Ein-re vált Aus-ból. Ezt még le tudtam fordítani, RA-Modul hibát jelent. Kérdés mi lehet az a RA-Modul? Az alkatrészeket átvizsgáltam a vezérlőn és a kijelző panelén is. Semmi hibát nem találtam. Van még 2 PIC a kütyüben, arra gondoltam hogy valami program hiba lehet hogy mindíg kidobja ezt a hibaüzenetet. A kijelző teljessen jól működik, minden gombnyomásra reagáll. Szerintetek mi lehet a hiba?

1611_020.pdf
    
(#) katonazsolti válasza shine1 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Nem kaptam levelet tőled melyik címre ment? A felületem szabad emailcimet leközölni vagy nem?
(#) alek válasza isti03 hozzászólására (») Feb 8, 2012 / 1
 
Az -aus--t kellene memorizálnod, mert az -ein--on valamilyen külsö modul bekötését várja szerintem. Tedd fel a könyv többi részét is, hátha segít megfejteni.
(#) zolika60 válasza katonazsolti hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
[OFF]Nem szabad. Szerintem küldj privátot. egyszerűbb és biztosabb. (Bármelyik fejlécen a nevére kattintasz.)
(#) isti03 válasza alek hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Aus-ból vissza tudom váltani Ein-be, de kb. 1 perc mulva visszavált Aus-ba. Hogy lehetne ezt megoldani hogy Aus-ba maradjon? A Teljes kézikönyvet felteszem.
Következő: »»   76 / 175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2016. Okt, 27. Csü
20:35:28
Jelenleg 687 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu