Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   147 / 269
(#) deexteer hozzászólása Ápr 16, 2014 /
 
A geb-nek félúton kéne lennie valahol, ha kiszűrted a ferritet és nem érzékeli az ezüstöt, akkor egy hangyányit visszább kell tekerni és érzékelni fogja, feltéve ha minden jól van beállítva.
(#) yaessu válasza deexteer hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Még mikor nem volt rajta árnyékolás úgy működött is most 2 db kvalkszot vittem le a tekercshez a nullájukat összekötöttem igaz a vevő oldalon egy 220k söntöli de most 0 van és a két árnyék is 0 van persze a tekercsek elszigetelve egymástól nehogy hurok legyen másképp nem is tudnám kötni mert akkor a kábel érintésére is jelet ad --így a legstabilabb és a leg érzékenyebb de így alapból valamennyi diszk diszk állás nélkül is bárhová tekerem a gebet is ---lehet ennél nem lehet 0 vinni a vevő tekercs egyik felét sem de akkor a legkisebb kábelérintésre is jelt ad de úgy is megpróbáltam hogy csak a vevő árnyékát tettem 0 ra akkor sem jó mert kábelérzékeny, de akkor jól diszkel és talaj kiegyenlít --érdekes
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
(#) vandorbot válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Nem csak GEB csatorna van. A másik csatornát is be kell állítani fázistolásilag.
(#) vandorbot hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
Ja, a GEB csatornának a 100 Nanós kondijain minden fémre pozitív irányba kell nőnie az egyenfesznek. Ha nem így van, akkor lehet keresgélni az okát.
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Nekem kissé zűrös, hogy mit mivel kötsz meg állítasz.

Dolognak egy lehetséges menete van, ha nem folyamatosan egy gépet akarsz építeni a következő években:
1. Véglegesre csinálod a tekercset (tehát ki van öntve
2. Beállítod a két csatorna megfelelő fázistolását (amit azért kell állítani, mert a fejek és az alkatrészek szórása miatt más és más)

A fázs beállítás nagyszerűen le van írva a TGSL pdf-ben amit használtatok

2887601.jpg
    
(#) deexteer válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Ez nem teljesen érthető, a "2 db kvalkszot" 2db koax lenne?
Mert én próbáltam már dupla kábellel anno, kábelenként egy árnyékolás és egy belső ér, és nem lett jó.
A vevő oldalon nem kell testre kötni egyik drótot sem.
Ha így oldottad meg akkor a fejnél nem lehet összekötve a két árnyékolás, az adó árnyékolás a testre megy, a vevő árnyékolás meg ha minden igaz akkor a bemenet 220k-s ellenállása felé, test nélkül.
(#) yaessu válasza deexteer hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Szia így is próbáltam de így érzékeny a kábelre ha bárhol érintem jelez,
(#) deexteer hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
Akkor viszont cserélned kell olyanra ahol két belső ér van és egy árnyékolás.
(#) yaessu válasza deexteer hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Igazából ez kellene
(#) Ge Lee válasza Yowie hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Nem tudom elképzelni hogy ez a fajta bekötés igazán jó legyen (TGSL-hez meg biztos hogy nem jó). Ha nincs árnyékolás akkor azért nem, ha meg van akkor a tekercs egyik vége az árnyékoláson lesz, és a kapacitások miatt mindenre visítani fog (egyenetlen lengetés, hozzáérés a fejhez vagy a kábelhez stb.).
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
(#) yaessu válasza deexteer hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Bocsi lemaradt az írásom ----ott a 101 ben van 2 bekötési rajz megpróbáltam mind a 2 ahol a földek össze vannak kötve ott adta a legnagyobb érzékenységet de akkor alapból diszkriminálta az ezüstöt és cinket bronzozz de a kábel érintésére nem volt érzékeny --a másik bekötési rajz szerint ment a diszk és a geb is csak a teljesítmény leesett 20 ft 17 cm és a kábel érintésre érzékeny volt -----szerintem ez csak az én véleményem 101 fájlba lévő kapcsolás igaz működik de nem a legjobb ezek szerint mert amit kaptam kittes beültetési rajzot ott egy két alkatrész más , és a szenzitív potméter bekötés is más és a kittesén nincs 1 kohmal földre véve az íc lába amire a senz poti megy szerintem ebben van a hunyó --101 ben szerintem a kapcsolás nem jó a kitt az tuti hogy jó mert arról sok videót láttam olyan tekercsekkel is működik aminek igen csak meg lehet kérdőjelezni a kivitelezését
(#) Ge Lee válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Többször le lett már írva, sőt még le is rajzoltam hogy milyen kábelt és bekötést érdemes használni, de úgy látszik feleslegesen. A kérdés ugyanúgy felmerül azóta is, és a tgsl pdf is kb. huszonnyolcadszorra van csatolva (de minek?).
Ha lesz majd állvány a kamerámhoz fogok csinálni egy videót, igaz nem a tgsl-ről hanem igsl-ről (nagyjából ugyanaz). A talajhoz állítva 1Ft 25cm, 20Ft 31cm a levegőben, a fóliát (rágópapírt) meg be tudom úgy állítani hogy mindkét hangon hozza, tehát ne ássam ki. A fejet és a kábelt meg lehet tapogatni, ütni, rúgni, arra nem fog jelezni.
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Bár a rajzot nem én csináltam, hanem a geos TGSL-fórumból mentettem, hogyha valaki nem olyan kábellel akarna babrálni, aminek eleve jelentős az áthallása, nekem egyaránt működik a fishereken, az exploreren, az e-trackon (ezeknek ez a gyári megoldása is, utóbbi kettőn természetesen csak DD fejjel) meg mindenféle sufnituning gépen. De úgy tudom a cobrán is valami ilyen megoldás van.

A tekercs árnyékolását a kábelen kell összekötni az adott tekercs hidegponttal
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Na ebben teljesen igazad van. Hagyjuk, tanuljon mindenki a saját kárán...meg a saját idején
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Hol van 2 bekötési rajz a TGSL zippben? Milyen földek vannak összekötve? Amit most becsatoltál, abban van egy tekercs meg egy csatlakozó oldal, másikfélét én nem találok benne.

A sens potinál csak a tartománynak van jelentősége, kötheted bárhogy. Van ugyan egy egyenáramú beállítás, de a lényeg, hogy egy tartományon szabályozzon, ez a legtöbb esetben egy poti és egy ellenállás a +, és egy a - felé.

Egyébként ezek a rajzok nem azért vannak, hogy megépítsd a szuper detektort. Ha megnézed a legtöbb forrás mögött van valami gyártói vagy kereskedői támogatás, ez egyfajta reklám. A baj az, ha kellő ismeretek nélkül vágsz bele, az egész csak arra jó, hogy 2x fizess, egyszer, amikor megépíted és egyszer, amikor megveszed, mert az épített nem olyan, amilyet vártál.
(#) Yowie hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
Ez nem semmi gép. Milyen nehéz lehetett ennyire csúnyára megcsinálni.

2056x7d.jpg
    
(#) DaviS válasza Yowie hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Orosz konstrukciónak tűnik!
(#) Ge Lee válasza Yowie hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Igen, a GS-emen is ilyen bekötés van, pittyeg is mindenre...
(#) yaessu hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
A zipben csak azt akartam mutatni, hogy a két panel az egyik a zipben a másik mellette hogy mik a különbségek a rajzon -----------------a 101 ben meg 2 különböző fej bekötések vannak ott vanak a 0 ősze kötve
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
És biztos hogy a bekötés miatt? Mert nekem azért elég szépen elműködnek a gépek leginkább arra pityegnek, amire kell. De a TGSL-t nem tudom kipróbálni, mert nincs, nem is tervezem. A GS az mi? Goldscan-t ismerek, de az PI
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
Miért nem rajzolod vissza az EDU-t? Jó gyakorlat és segít megismerni és megérteni, mert önkéntelenül elgondolkozol, miért is megy oda és mit csinál ott...

A bekötés. Ok. nem tudtam mi az a 101, most már értem. Szerintem ennek a bemeneti elrendezésnek van egy instabilitása, a Tesoronak lehetett valami spec kábele, vagy a fejben valami kis RC segédkör, talán a kiegyenlítéshez és gondolom annak köszönhető ez a bemenet, mivel a silver sabrének is ilyen. Az sem lehet véletlen, hogy már a cibolának meg a tejonnak nem ilyen, ott sikerült valami olyan elrendezést csinálni mint a fishernek már a goldensabre korában volt . Találtam neked még egy rajzot, ez is azt ajánlja, hogy a fejben kösd össze a két pontot, ez nem ugyan az, mintha a panelon kötnéd, erre ügyelj.

A fázisszögeket megint be kell állítani (legalábbis ellenőrizni) mindkét csatornán, ha változtatsz a bekötésen, vagy bármin a fetek előtt. legegyszerűbb, ha a fet kimenetére lépsz és már látod is, i marad a sinusból.
(#) deexteer válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
A kapcsolás teljesen rendben van, az edu verzió ugyanez, ami módosítva lett működésileg szinte semmit nem számít.
Azért diszkriminál alapból, mert nem jó a fázistolás, extrémebb esetben van olyan pl. hogy csak a vasat jelzi semmi mást.

Tgsl edu rajz:
Bővebben: Link
(#) deexteer hozzászólása Ápr 18, 2014 /
 
Konyhai alufólia helyett érdemesebb koax fóliát berakni, arra kell csak figyelni hogy az egyik fele nem vezető.
(#) juhaz hozzászólása Ápr 18, 2014 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek építhető nagyobb teljesítményű fémdetektor egy kis kézi fémdetektorból? Ez alatt azt értem, hogy szétszedném, a tekercs vezetékét meghosszabbítanám, és lecserélném a tekercset valami más tekercsre. Még nem tudom, melyik típus van otthon, hamarosan kiderül. Egyelőre csak érdeklődöm, hogy esélyes gondolat-e.
Előre is köszi!
(#) yaessu válasza Yowie hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
Még egy olyan kérdésem lenne legrafitoztam a tekercseket tekerni akarok rá lakszigeteletlen drótot és még ráfújni még egyszer --milyen vastagságot érdemes rátekerni és milyen sűrű legyen a menet pl 1 cm en ?
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
Miért engem kérdezel, én mindig írom, hogy nem építek fejet? De okoskodok ha akarod.

A grafit előtt lelakkoztad? Mert az igen jót tesz neki, főleg ha összeszorítod közvetlen utána.

Tulajdonképpen a körbetekerő drót nem kell, mert értelmetlen, ha jó és egybefüggő a grafit akkor minek, ha nem, akkor meg nem számít semmit, de ha jobbnak tartod, akkor nyugodtan lehet 1cm egy menet.
(#) Ge Lee válasza juhaz hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
Ha a kis kézi garrett-ekre gondolsz abból nem.
(#) nyitraitomi hozzászólása Ápr 18, 2014 /
 
Sziasztok!
A PI fejre kell árnyékolás? Befolyásol valamit az árnyékolás? A talajhatás milyen módon szürhető ki?
Fejkábel milyen legyen? A fejkábel hossza mennyire fontos?
(#) juhaz válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Pedig abban is tekercs van, nem? Készítettem már nyákot, de nem vagyok benne biztos, hogy nem érne meg nekem 35ezret, hogy kikerüljem ezeket a szenvedéseket, amiket tud produkálni egy új detektor létrehozása. Szóval ez a pár választási lehetőségem van? : Veszek egyet, vagy rengeteg időt áldozok egy elkészítésére nyáklappal együtt, vagy baszakodok olyan megioldással, ami 1-2 centi mélyen mér, vagy nem csinálom? Köztes megoldás nincs?
(#) deexteer válasza juhaz hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Előbb azt kell tudni hogy mit akarsz, ha csak 1-2 centi mélységet akarsz pluszban, akkor felesleges nekiállnod, ez nem úgy működik hogy rátekersz még nyolc menetet és akkor mélyebbre lát.
Ha meg nagy dd fejet akarsz rárakni, az szintén nem fog működni.
Következő: »»   147 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem