Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   405 / 580
(#) VIM válasza sanyi70 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Szia! Talán a nyomáskapcsolója maradék vizet érzékel a dobban. A légüstöt próbáld meg kitisztítani, a szűrőt és gégecsövet valamint a golyós szifont a falicsatlakozónál. A nyomáskapcsolóhoz menő csőszakaszt is nézd meg, hogy nincs e benne szennyeződés (ami rácsatlakozik a légüstre vagy légcsapdára ahogy nevezzük).
(#) sanyi70 válasza VIM hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Köszönöm,megnézem.Eszembe sem jutott.......
(#) sanyi70 válasza sanyi70 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Sajna nem megy.A leeresztő csövet beletettem egy vödörbe.A gépben nincs víz.Kitakarítottam a doban levő szűrőt is.Ugyan az a hiba áll fenn.Elindul,leáll,kikapcsol.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2016
(#) VIM válasza sanyi70 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Nem a mosóüstre gondoltam, hanem ami az oldalán van kis víztiszta tartályocska amihez egy gumicső csatlakozik és megy a nyomáskapcsolóhoz ami fent van a kapcsoló tábla magasságában. A hajtásoldallal szemben a bal oldalon legalul az üst oldalába nyomva, egy csavar fogja de "O" gyűrűs a tömítése a dob oldalfalában. Majd ki kell húzni ha oldottad a csavaros kötést.
(#) sanyi70 válasza VIM hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Sajna nekem a nyomáskapcsolóról a cső a mosógép hátuljába megy az üst felé.A bal és jobb oldalán sincs tartály.A bal oldaláról készítettem pár képet. Úgy látom ki kell vennem a dobot,hogy megnézzem.
(#) sanyi70 válasza sanyi70 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Erre a csőre gondolsz.Ezen a gépen a jobb oldalon megy,és középre be.

Kép0548.jpg
    
(#) botesz válasza sanyi70 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Amikor felpörög akkor hirtelen pörög fel?Ha igen akkor a motor végén lévő forgásérzékelőt nézd meg lehet hogy szakadt vagy mágnese elforog a motor tengelyén.
(#) VIM válasza sanyi70 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Nem sok Fagort szedtem még szét de gondoltam ennek is hasonló nyomásmérő alkalmatossága van mint többi hasonló mosógépnek. Ez a gumicső a mosóüst aljáról jön?
(#) sanyi70 válasza VIM hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
A gumicső a dob hátuljábol jön ki,középtől fentebb egy kicsit.Már látom,ki kell hozzá venni a dobot.Igen,hirtelen pörög fel.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2016
(#) stevepapa válasza sanyi70 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Szia!

Ha minden programnál csinálja, akkor rossz a "tahó" tipikus hibája eme gépeknek. Beázik a motor, nem mindég szembetűnő. Ha az elektronikát leveszed lehet látni, hogy 2 smd elpusztult. Ezért pörög fel. Minden bekapcsolásnál végrehajt egy tesztet. Ez a motor, .s a szivattyú megmozdításából áll. Mivel a motor túlpörög kezdi újra. Általában.......
(#) sanyi70 válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Köszönöm.Megnézem.Közben az elektrotanyán találtam hozzá képeket.13K smd ellenállást írnak ott.Mégegyszer köszönöm a segítséget.
(#) balint66 hozzászólása Márc 5, 2016 /
 
Üdvözlők mindenkit ! Segítséget kérnék ! A mosógépem egyik napról a másikra meghalt ! olyan hibát produkált elsőként ,hogy az elektromechanikus programkapcsoló mint akit indiánok kergetnek végig futott minden programrészen és meg se állt sehol ,majd amikor kikapcsoltam és újból be ,egy újabb dolgot csinált ,nem indul el a program ,próbáltam a vízszivattyú tökéletes ,nincs akadálya annak ,hogy a víz a mosógépbe maradt volna és a abból eredne a probléma ! ha sikerül ,akkor lehet késztetni arra is ,hogy vizet szívjon be és mos is pár percig ,csak a program kapcsolót elkel tekerni más pozícióba ,de igazán megint gondol egyet ,fút a program és leáll mint amikor elvégezte a mosást ! Nem tudom mi lehet a probléma ? Kérem segítsetek ! Köszönöm szépen !A mosógép típusa : Privileg 510sn ! Bálint
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2016
(#) botesz válasza balint66 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Ez szép és jó de milyen gépről is van szó?(szerintem indesit de mégis?)
(#) balint66 válasza botesz hozzászólására (») Márc 5, 2016 1 /
 
Privileg 510 sn
(#) botesz válasza balint66 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Valami belső baja lesz én a helyedben keresnék a környezetedben egy hozzáértő szerelőt.
(#) balint66 válasza botesz hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Csinálhatja ezt a szintérzékelő ?? mert az egész olyan mint egy tiltás és olyan hibát is produkál ,hogy a vizet elkezdi kiszívni ,de valósan nem szívja ki mindet és tovább fút a program ,de aztán leáll minden !!
(#) sanyi70 válasza sanyi70 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Stevepapa,igazad colt.El van szállva a két ellenállás,és jobban megnézve a motor csatin van vízpára.Szerzek ellenállást,ha kész írok.
(#) stevepapa válasza balint66 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
A dolog kissé összetettebb Elég nyakatekert elektronikája van, minden hibát így jelez. Javítása elektronikai, és méréstechnikai ismeretek nélkül reménytelennek tűnik. Ez persze nem azt jelenti, hogy óriási hibája van. Csak akkor szedd szét, ha valamennyire jártas vagy ebben!!! Az vezérlőpanelon is életveszélyes pontok vannak!!!!
(#) stevepapa válasza sanyi70 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Sajnos ritkán szokott más hibája lenni. Jól mérj át mindent
(#) balint66 válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Tehát akkor a vízszint szabályzó gyakoribb probléma lehet ? Értek úgy a villamossághoz ,de mosógépeket nem igazán szoktam szerelni ,laborberendezéseket és gázkazán elektronikákat javítottam többségébe ! minden berendezés más ,jobb inkább tanácsot kérni mielőtt mindent darabokra szedek ! nem épp az én területem a mosógép !
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2016
(#) stevepapa válasza balint66 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Ilyet nem "mondtam" Sőt a tévhittel ellentéttel, elég ritka hiba, az "újabb" gépeknél. A régi Hajdú Energomat és társaira volt inkább jellemző. A legvalószínűbb az elektronika meghibásodása, de lehet, hogy a szénkefe fogyott el. Még sorolhatnám, de a kefével kezdd, ha nem az, hagyd is abba. Mert csak a teljes amortizálást sürgeted
(#) balint66 válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
A motorra nem gyanakodok mert már a program eleje se indul el és a program eleje nem a motorral indul ,a vízszint érzékelés és a vízszelep van aminek aktívnak kell lennie ! de természetesen megnézem holnap a motort is ahogy azt írod ! szeretném magam megjavítani a mosógépet ha tudom ,nem szeretnék vagyonokat költeni szerelő urakra ! a mosógép nagyon hiányzik ,mosni sok esetbe szükséges ,nélkülözhetetlen ! a motort próbáltam ,működik jól ,könnyen forog a dob is ,csapágy probléma se áll fent ! egyszerűen nem és nem tudom mi a baja ,ez nem digitális vezérlésű mosógép még ,ebbe egyszerű elektromechanikus program kapcsoló van hála istenek ,mert volt egyszer szerencsém digitálissal ,szinte javítani nem lehet és egy új akár 40 000ft is !
(#) stevepapa válasza balint66 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Én meg arra gondolok, hogy nem igazán értesz hozzá. Tehát, ha azt írtam nézd meg a szénkeféket, akkor tedd azt! Nem véletlen írtam, nem is azért mert ez jutott eszembe. Úgy működik a masina, hogy indításkor teszteli a rendszert !!!! A motorral kezdi! Komprende?? Tehát ha a motor szakadt, mert elkopott a szénkefe ! Akkor körbe-körbe, járva, kelepelve "közli", hogy kaka van a palacsintába. Nézd meg a szénkeféket!!
(#) botesz válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Idézet:
„Én meg arra gondolok, hogy nem igazán értesz hozzá.”

Érdekes nekem is ez volt a gondolatom az első hsz. után.Az idézett sor alatti részt olvasva egy kis mosolyt csaltál az arcomra!Köszi!
(#) balint66 hozzászólása Márc 5, 2016 /
 
Rendbe ! a motort fogom megnézni holnap először ! hát igen ! nem az én szakterületem ez a mosógép biznisz ! köszönöm a tanácsokat ! a motorral kezdem holnap és után a folytatom ! További szép estét mindenkinek ! Bálint
(#) cargo hozzászólása Márc 6, 2016 /
 
Sziasztok Elektrolux EWT1026 mosogép elektronikáját lehet e javitani ? Hibája nem mindig viszi végig a programot
(#) stevepapa válasza cargo hozzászólására (») Márc 6, 2016 /
 
Szia!

Nem feltétlen az elektronika a bűnös. Át kell vizsgálni a perifériákat: szénkefék, szintszabályzás, ajtózár, stb. Ha ez sem segít akkor az elektronika tápjában, kondicserék, ha ez sem akkor, baj van, nagy baj
(#) Bobika79 hozzászólása Márc 7, 2016 /
 
Sziasztok!
van egy indesít iwd 81283 mosógépem,és le áll f11 hibával!
tud valaki segíteni hogy mi lehet a baj?
(#) kadarist válasza Bobika79 hozzászólására (») Márc 7, 2016 /
 
Szia!
Bővebben: Link
Szivattyúhiba: bedugult, beszorult, nem kap áramot, stb.
(#) Bobika79 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2016 /
 
De ha újra indítom a mosógépet akkor egyből megy a szivattyú !
Következő: »»   405 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem