Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomkövető motorra
 
Témaindító: marco, idő: Szept 9, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) marco hozzászólása Szept 9, 2007 /
 
Sziasztok!
Elég sűrűn járok mocival, vagyis mindig mert ez az egyetlen közlekedési eszközöm.Szóval már régóta fogalmazódik bennem a kérdés, mert minden alkalommal mikor lerakom valahova a mocit, félelem van bennem hogy ellopják, és az a rengeteg munka, és nem kis pénz amit eddig ráfordítottam az kárba vesz.Riasztót beszerelni személy szerint teljesen értelmetlennek tartok, mert az legfeljebb elijeszt egy pár amatőrt, de ettől még simán ellophatják.Felrakják egy platóra és kész.Szóval az én legfőbb vágyam egy jeladó, amelynek úgy 10Km-es hatósugara van, hogy akár egy nagyobb városban is nyomára lehessen bukkanni ha ellopják.Ezt persze nem úgy képzeltem el, hogy egy pontos koordinátát megadó GPS legyen, hanem úgy, mint egyes természetfilmekben, hogy a csávó rohangál egy antennával, ami érzékeli az irányt, és a távolságot a jelerősség által.Igazából dunsztom sincs hogyan megvalósítható ez az ötlet, remélem tudtok segíteni.
Válaszaitokat várom!Márk
(#) pet válasza marco hozzászólására (») Szept 9, 2007 /
 
(#) mokus válasza marco hozzászólására (») Szept 9, 2007 /
 
Egy GPS és egy GSM modul ami a riasztó/emelésérzékelő/G erő mérő indulására elkezd "forgalmazni" a te telefonod felé pl sms-ben koordinátákat, így te egy térképről tudhatod merre jár a járműved. Mondjuk percenként 1 SMS, így elég sokat eltud neked küldeni és gyorsan meg is lehet találni.
De ez erősen nem kezdő project! Ha jól emlékszem ilyen típusú riasztókat lehet kapni készen motorra.
(#) marco hozzászólása Szept 9, 2007 /
 
Tudom hogy van egy ugyanilyen topic, de ott egészen más a cél meg a hatótáv amit olvasgattam.a telefonosnak már utánanéztem, de nem láttam eddig olyat ami a helyzetet is meghatározza.Csak sms-t kapcs h valaki baszogatja a motorod.

Márk
(#) ha6pc hozzászólása Szept 10, 2007 /
 
Rádióamatőröknél használatos egy ún. APRS-üzemmód.
Ezt tanulmányozd,ez alkalmas-ám körülményes;node döntened kell,hogy kell avagy sem.
(#) mokus válasza marco hozzászólására (») Szept 10, 2007 /
 
Ez csak tervezés kérdése, nameg programozásé.
GPS és GSM modult össze lehet kapcsolni egy mikrovezérlővel. Mikrovezérlő megkapja a GPS koordinátákat, majd azt a GSM modul felé elküldi, amit te a telefonodon egy SMS formájában látsz. Én nem tudok ilyen kész utánépíthető dologról, de mindkét megoldásról volt már itt szó ezen a fóumon, csak össze kell legózni egybe.
A rádiós megoldásokkal az a probléma, hogy pl. a belvárosban a sok magas épület közt, amik ráadásul sűrűn is helyezkednek el lehetetlen lenne a követés véleményem szerint.
(#) ha6pc válasza mokus hozzászólására (») Szept 11, 2007 /
 
Amiről írsz az tkp az APRS,csak ott nem mobiltelefonon,hanem egy rádióamatőr csatornán megy át az adat-valamivel lassabban. (végülis a mobiltelefon is csomagkapcsolt átvitel.)
A hozzávaló szoftverrel még térképre ki is rajzolja a keresett objektumot.
Hangsúlyozom ez csak elmélet,de semmi gyakorlati akadályát nem látom-hacsak olyanokat nem,hogy ár,rádióengedély,ilyenek...
(#) marco hozzászólása Szept 20, 2007 /
 
Sziasztok, hát igen, csak így nem egyszerü, mert ennyire én ezekhez nem értek, kéne valami hozzáértő ember akinek van kedve vele foglalkozni és szerintem jó ötlet lenne.

Márk
(#) kopter83 hozzászólása Dec 28, 2008 /
 
Sziasztok, szintén laikusként írok a topicba.
Nem biztos hogy témábavág, de hasonló problémábal szembesülök nap mint nap. Mezőgazdasággal foglalkozom, és az életbenmaradásom zálogai a gépeim, eszközeim melyeket sok esetben kint vagyok kénytelen hagyni a prérin. Fenti probléma megoldásához kérnék műszaki segítséget. Leginkább úgy képzelem el a készülékemet hogy nálam van egy pda/pna, és ezen keresztül GPS segítséggel lássam az eszköz helyzetét, esetleg mozgását. Korábban találtam a neten ilyen GPS jeladókat horror áron, de már nem is találom. Ezek a készülékek ha jól emlékszem akár a beprogramozott virtuális kerítés átlépése esetén vészjelzés küldésére is alkalmasak, valamint ütés, rezgés esetén szintén. Minden megoldás érdekelne ami ezt a célt megvalósítaná, nem lenne feltétel a GPS, lehetne akár mobiltelefonra koordinátaküldős is, de az első variáns szimpatikusabb. BÁRMILYEN MEGOLDÁS ÉRDEKEL!
És a másik probléma: Kellene egy szaki aki (persze nem ingyen) elkészíti, mert hogy én nem tudom az hótzihher. Lehetőleg Hajdú-Biharban. Vagy ha csak ajánlatok valami szaküzletet ahol nem néz hülyének a 8 elemis eladó már az is valami.

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) gulyi88 hozzászólása Dec 28, 2008 /
 
egy telefont a szolgáltató be tud házomszögelni bármikor, és bárhol, ahol van térerő
(pontosabb helymeghatározáshoz min 3 átjátszóállomás kell)!
kérdés csak az, hogy hajlandó lenne-e segíteni, sajnos én erre nem sok esélyt látok, pedig ettől egyszerűbbet olcsóbbat nemigen lehet csinálni...


(#) Sebi válasza kopter83 hozzászólására (») Dec 28, 2008 /
 
Néhány éve gyártok ilyen készülékeket a cégemnél, kamionok használják. Sajnos nem olcsó,legutóbb 92kHUF volt az ár, amire emlékszem.
Következőket tudja: GPS vevő küldi a koordinátákat a processzorának (ATmega2560), ami a beépített modem GPRS kapcsolatán keresztül a szerverünkre küldi őket (meg egyéb adatokat, mint üzemanyagszint,stb.) A szerver weboldalon keresztül elérhető, saját jelszóval mindenki a saját járműparkját nézegetheti a Google-map on feltűnő rendszámok alapján.
A modemhez egy adatkártya kell (Pannon-nal megy legjobban).
Ha érdekel, akkor a főnökömmel kell egyeztetni a dolgot.
(#) kopter83 hozzászólása Dec 30, 2008 /
 
Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom még körbefutni a GPS-témát. Amit én a neten láttam ahhoz nem kell mobilszolgáltató. Csak egy pda, és egy jeladó. A pda-n akkor nézem meg hogy hol van a jeladó amikor akarom, továbbá nem kell sms kódokat küldenem ha infót akarok róla kapni. Ez lenne a legjobb, de amikor még láttam ezeket a cuccokat 90 000 Huf körül mozgott egy jeladó. További lehetőségnek még a mobiltelefon elhelyezése tűnik a megvédeni kívánt eszközön. Csak az a baj hogy annak a bemérése legjobb tudomásom szerint csak a magyar királyi rendőrségen keresztül működik, és ez nagyon zavar, viszont nagyon olcsó lenne...
Még egy kérdés. Ha vásárolnék egy GPS jeladót az alapján nem lehetne készíteni valamival olcsóbban egy vagy több ilyet?
(#) pinkova hozzászólása Aug 15, 2010 /
 
Sziasztok! Sajnos nem igazán ismerem a GPS technika részleteit, ezért lenne néhány kérdésem.
-Van -e olyan készülék ami eltárolja a mozgás útvonalat
-Antennának kell-e látszódnia, vagy műszerfal alatt elrejthető.

Saját autót szeretnék figyelni, többen használjuk és sajnos a bizalom egy kissé megingott valaki iránt. Gyanúsan sokat megy az autó és érdekelne merre.
Esteleg az olyan technika is érdekel, amit a Tour De France-on használtak a bringák követésére. Kicsi, nem feltűnő és bármikor látható az aktuális pozició.
(#) Gyu válasza pinkova hozzászólására (») Aug 15, 2010 /
 
Helló!Műanyag műszerfal alá be lehet helyezni.Van olyan is ami csak elmenti az útvolnalat és utána le lehet tölteni róla, meg van olyan is amit folyamatosan nyomon tudsz követni interneten keresztül pl a G maps térképen pár méter pontossággal.
(#) joco81 válasza marco hozzászólására (») Jan 2, 2011 /
 
Mivel egy éve ellopták a motoromat, s azóta semmi hír róla én is hasonlón gondolkodok.(amnnyiben legközelebb ellopják tudjam hova viszik)
Nem egyszrű kivitelezni amatőr szinten.

GPS modul + Siemens mobil + PIC vagy AVR

A GPS modul mindenképp kell a helymeghatározáshoz.
A GSM modul helyett egy régebbi SIEMENS mobil kedvezőbb áron beszerezhető, s elég sok project taláható a neten.
PIC vagy AVR: számomra mindegy mivel egyikhez sem értek

Eddig itt tartok.
Remélem kapok valami iránymutatást, hogy merre induljak.
Nem a kész megoldást várom!

Kedvcsinálónak:
GSM Controlled Car Alarm System uses PIC32 Microcontroller
Open GPS Tracker

(ha még sokáig gondolkodok rajta olcsóbb és egyszrűbb lesz venni egy androidos mobilt ami mindezt tudja )
(#) mandor hozzászólása Máj 16, 2011 /
 
Sziasztok!
Sürgősen szükségem lenne egy kisméretű nyákon elférő kapcs rajra!
Egy nyomkövető kellene ami akár 300km-re is jó legyen.
Biciklibe kellene ami már nem kis érték és havi 10ezer forint meg sok érte.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
(#) gyukuku hozzászólása Júl 11, 2011 /
 
Ez a kérdés engem is foglalkoztat, mert a kerékpár is manapság nem olcsó dolog ha ellopják , viszont havi előfizetés meg drága . Valaki tudna segíteni nyomkövetés és vagy riasztási funkciót is betöltő berendezéssel ,meg rejthető legyen mondjuk ülés alá, meg bírja is mondjuk pár napig legalább az adó ? Ebből a sok kérdésből gondolom látszik mit értek hozzá /semmit//. Köszönöm szépen !
(#) livro hozzászólása Okt 25, 2016 /
 
Sziasztok! Szerintetek ilyen nyomkövetőt lehet motorra szerelni? Elég szimpatikus nekem, hogy mágneses, így a kocsimra is tudnám használni, ha kell. Köszi! https://hello.inetrack.hu/t/kontenerkoveto-magneses-nyomkoveto/315
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem