Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányitós redőny
 
Témaindító: bandita31, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) sztoja hozzászólása Nov 26, 2015 /
 
Üdv!

Következő a problémám:

Különböző okok miatt motorizálnom kell a redőnyöket. A motorbeépítés, és egyéb kérdések megoldva, a távirányítással nyüglődöm. A távirányítós motorok lényegesen drágábbak, mint a "sima" motorok, ezért házi megoldáson gondolkodom. Van egy 4 kapcsolós távirányítóm (pontosan 4 db. redőnyről lenne szó), ami 12 volton működik, a motorok pedig 230 volton, tehát közvetlen vezérlés sajnos nem jön szóba. Mivel nem értek hozzá, az iskolai fizikaórák pedig már ködös messzeségben vannak, nem biztos, hogy jó az, amit kitaláltam. Arra gondoltam, hogy egy egyszerű relét kapcsolok a távirányítóval, ami bekapcsoláskor feszültség alá helyezi a motort, ezzel tudnám fel- és leengedni a redőnyöket.
Amennyiben ez jó megoldás, a kérdés már csak az, milyen relét vegyek, és hogy kell-e még valami más is (ellenállás, bármi), vagy maga a relé elég ehhez a feladathoz?
Minden segítséget köszönettel fogadok, és egy kapcsolási rajznak kimondottan örülnék, mert megbütykölni sok mindent szoktam, de csak szamárlétrával, ha a számba van rágva, mit kell tennem.
(#) qvasz2 válasza sztoja hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
A relé jó lehet, csak olyat kell válsztani, ami megbirkózik a motorok teljesítményével.
Viszont a relének valamivel meg kell mondani, hogy te a távirányítódat működteted. Bár nem tértél ki rá, hogy miféle távirányítóban gondolkodsz, de ha ez egy inrfrás cucc, akkor bizony kell egy vevő oldalt fabrikálnod hozzá.
(#) sztoja válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
Köszi a visszajelzést. Nem fogalmaztam világosan, egy adó-vevő párosom van, ami 4 különböző kapcsolást tud működtetni. A vevőegységtől kell a motorokhoz juttatni az áramot. Úgy képzeltem el, hogy a nulla fixen be lesz kötve a redőnymotorokhoz, és amikor megnyomom az adó egyik gombját, a vevő bekapcsolja az ahhoz a kapcsolóhoz tartozó relét, ami átengedi az áramot. Lehet hogy nagyon bénán írtam le, de az elképzelésem talán érthető. Ennek fényében kérek segítséget, hogy milyen kedvező árú relét kell beszereznem. A redőnymotor 25 kg. húzóerejű.
(#) puzzafutár hozzászólása Aug 14, 2023 /
 
Sziasztok!

Van egy DC104-es elektromos redőny távirányítóm és hozzá redőny.

A hibajelenség, az, hogy amikor mozgatom a redőnyt sokszor megáll és pittyen 3-at, gombot megnyomva tovább halad, de egy menetre nem tudja fel vagy le húzni teljesen.

Valaki találkozott már ilyennel?
(#) Bakman válasza puzzafutár hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Csak tippelegtek: távirányítóban elemcsere, redőny szorul/akad valahol és az elektronika nem engedi leégni a motort.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem