Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kaputelefon
 
Témaindító: Pere, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 34
(#) bancsi15 válasza mps hozzászólására (») Máj 7, 2011 /
 
Így néz ki a kültéri egység. A feszültséget holnap tudom megmérni, mivel kell valaki, aki lentről felcsenget amíg mérek.

DSCF3151.JPG
    
(#) dudzsi hozzászólása Júl 10, 2011 /
 
Sziasztok!
Az egyik imerösömnek van egy ilyen kaputelefona. Viszont bent nem hallani ha beszélnek. Kint hallani a bentröl jövö hangot. A kültéri egységnél hallan azt ha beleszolok a mikrofonba. Szóval hallom a saját hangomat viszont bent nem. 4 vezeték van pozitiv, negativ, audio és egy video. Találkozott már valaki ilyen hibával? Esetleg tudja valaki merre fele kellene kerezsgélnem? Elöre is köszönöm.
(#) SzAndras00 válasza dudzsi hozzászólására (») Júl 11, 2011 /
 
Szia, bár ez egy kínai lom, azért megbízhatóan szokott működni. Először próbáld ki úgy, hogy másik kábellel kösd össze a beltérit a kültérivel, figyelve a számozásra. Ha így sem megy, akkor rossz a cucc. Ha így megy, akkor a kábelezéssel van gond. Jó munkát!
(#) malvin hozzászólása Aug 10, 2011 /
 
1. Hogyan lehet CODEfon digitalis kaputelefonnál a csengetés hangerejét változtatni? (Eszméletlenül halk - jóval halkabb mint az előző MKT rendszer - gyakorlatilag használhatatlan).

2. Fentebb éppen téma volt a veyetéknélküli csengő működtetése kaputelefonról. Én EZT találtam. Csak sajnos nem tudom hol lehet beszerezin. Pedig engem is nagyon érdekelne.
(#) mps válasza malvin hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Szia!
Ha mkt rendszerű a kaputelefon, akkor a codefon ehhez való készüléke ilyen. Kicsit szórakozhatsz a hallgató cserével, esetleg azt a kondit nagyobbra cserélheted ami a kondival hallgatóval van sorba kötve, vagy a mikrofon résszel sorba kötni egy 100 Ohm-nyi ellenállást (nem a mikrofonnal, hanem a teljes elektronikával.
Ha digitális a rendszer, akkor kell néhány lyuk a hátlap oldalára, sarkára, sajnos sokban benne marad a hang. Lehet az analóg lknél is működik, arról igazi tapasztalatom nincs.
A digitálisnál nem kell szőrözni az illesztéssel, van egy 5V-os kimenete, ami ha cseng akkor aktív, csak nincs beforrasztva a sorkapocs.
(#) malvin válasza mps hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Digitális. De valami "eszméletlen" megoldás, ugyanis a kagyló (kézibeszélő) csenget, egyenesen "neki a készüléknek". Igaz van vele szemben valami hangszóró nyílásnak kiképzett valami, de az meg le van fóliázva. De ha nem lenne, akkor is csak a készülék falra szerelt részébe menne be a hang, és onnan meg nics hol kijönnie.

Más: a fentebb emlegetett szerkezetet sikerült beszerezni. Ezután azt találtam ki, hogy a szükséges válóáramú áramkör egy csengőreduktor szekunder köre lesz, amit egyenirányítok és ezzel táplálálom a vezeték nélküli csengő 3V-os tápot (CR2032) igénylő adóját.

Elő is kerestem egy régi (még 220V-os) csengőreduktort. Ezzel az a probléma, hogy a 3V-os kimeneten 5.5V-ot mérek. Az a kérdésem. hogy a csengő adó része kibirja-e ezt (hogy mennyi lesz egyenirányítás után még nem tudom), vagy most kereshetet még egy igazi 230V/3V transzformátort is?
(#) mps válasza malvin hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Erre írtam, hogy ki kel fúrni, azt a cellux darabot meg vedd le.
Ha digitális, akkor a panel bal alsó sarkán van két üres lyuk, na abba pont bele megy egy sorkapocs, vagy két vezeték, azon csengetés alatt 5V lesz, igaz nem terhelhető csak picikét, de erre a célra van rajta. Ide nyugodtan teheted az adót, köss sorba nyitóirányba három diódát, és meg is van a 3V-od. Fölösleges túlbonyolítani, amikor minden meg van hozzá alapból Ha szétkapod az adót, lehet bele is fér a kaputelefon dobozába.
(#) malvin válasza mps hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Ha digitális, akkor a panel bal alsó sarkán van két üres lyuk,...
Arra gondolsz, amit a "hivatalos leírás"
póthangszóró csatlakozásnak nevez?

Amúgy a kütyüt már megvettem. Azt is ide kell csatlakoztatni, és annyi előnye mindenképpen van, hogy direkt erre a célra gyártották (bár az nem derül ki, hogy ki, de kaputelefon szaküyletben árulják), és ha valami gáz van a rendszerrel, akkor nem mondhatják azt, hogy "persze, mert egy lakó belebarmolt ..."

Van viszont további problémám:
Azt hiszem, hogy a vezetéknélküli csengővel "bevásároltam". Balgán arra gondoltam, hogy ezek is úgy működnek, mint a normál csengők, és addig szólnak amíg nyomják a gombot. Ha tehát rövidre zárom a nyomógombot (én egyszerű leragasztásra, leszorításra gondoltam) akkor akkor fog meszólalni amikor tápot kap. Az általam vásárolt DB118 tipus viszont nem. Eljátszik egy dallamot, aztán annyi. Fel kell engedni a gombot, majd újra lenyomni ahhoz, hogy ismét megszólaljon.

Ráadásul az első bekapcsoláskor (a beltéri áramalá helyezésekor) van valami automatikus összehangolódási procedúra is a bel és kültéri egyszég között és - bár ez még nem igazán tesztelt - de mintha akkor amikor a kültéri (nyomógomb) hosszabb ideig táp nélkül lenne, akkor az ezt elfelejtené.

Szóval most fogalmam sincs, hogyan tovább.
(#) mraulajos hozzászólása Szept 8, 2011 /
 
Hali!
Tudom nem jó helyen vagyok, de kérem valaki segítsen!
Van egy HD-324H tip. videós kaputelefonom.
Lehet e egy kamerával két-három ilyen hozzávaló monitort üzemeltetni. Ötleteket, véleményeket várok. Köszi!
(#) MD_Pepe hozzászólása Nov 14, 2011 /
 
Sziasztok!

Tudtok valamilyen kaputelefon szettet javasolni egy családi házba, egy kültérivel, két beltérivel és mágneszár vezérléssel?

Köszönöm: Pepe
(#) bull84ghia hozzászólása Nov 18, 2011 /
 
Hello lenne egy kaputelefos kérdésem.
Van nálunk a társasházban egy kb 5-6 éve felszerelt codefon kaputelefon. Minden jó vele csak baromi hangos, és valahogy azt akarom elérni hogy csendesebb legyen, esetleg ideiglenesen helyettesíteni a fő hangszórót egy halkabbal amit ha akarunk átkapcsolunk.

Mellékelek róla egy képet.
1. ez érzékeli hogy a helyén van a kézibeszélő
2. a kapu nyitógombja
Van 2x2 csatlakozási lehetőség ahol 16,7 illetve 8,3 voltot mértem. Nálunk a bejövő 2 vezeték 16,7-ehez van kötve gondolom mert ennyi jön fel a központi részről.
Minden megoldás érdekel, mert a félrerakás nem jó mert akkor pl a postást sem tudom beengedni aki visszatérő vendég.
(#) mps válasza bull84ghia hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Szia! Ez nem lesz olyan egyszerű. Mivel digitális, csak azt tudod tenni, hogy a hallgatóval sorba kötsz egy ellenálást, ami viszont a beszéd hangerejét is csökkenti. A másik megoldás ami mondjuk egyszerű leragasztod a készülékház hallgató előtti részét. De egy kicsit visszább már beszéltünk róla.
(#) bull84ghia válasza mps hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Megmondom őszintén arra gondoltam hogy beteszek egy ellenállást kapcsolóval és amikor felveszem akkor átkapcsolom és kész. Ez így kivitelezhető lenne? A bejövőbe kell rakni az ellenállást vagy a hangszóró vezetékébe? Milyen ellenállást javasolsz? Visszaolvastam de abból én nem tudok sokat leszűrni mert amatőr vagyok nagyon az elektronikába.
(#) mps válasza bull84ghia hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
A kapcsoló jó megoldás. A hangszóró vezetékébe természetesen, az értékével kísérletez, kezdheted olyan 1 KOhm-al.
(#) pözsó hozzászólása Dec 2, 2011 /
 
Sziasztok!

Valaki kereste a DP 1020 bekötését. Találtam egyet: - Bővebben: DP

Üdv: Pali
(#) MD_Pepe válasza pözsó hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Szia!
Én ilyet vettem végül a madaras áruházban. Sajnos az a bajom vele, hogy a két beltéri között 9 vezeték kell, de csak 8 van (egy UTP kábel), így nem tudtam bekötni az elektromos ajtózárat. Tudja-e valaki, hogy ha lemondanék a két beltéri közötti beszéd lehetőségéről, akkor felszabadítható lenne-e 1 vezeték?
Üdv: Pepe
(#) pözsó válasza MD_Pepe hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Szia!
A hatos nincs bekötve, tehát csak 8 vezeték kell.

Pali
(#) MD_Pepe válasza pözsó hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Szia!
A 2. számú beltérin be van kötve a 6-os is, vagy rosszul látom?
Pepe
(#) Feri79 hozzászólása Dec 5, 2011 /
 
Hello!

Codefon típusú kaputelefon kézibeszélőjéből kiszakadt a vezeték. Valaki tudna segíteni melyik színűt hova kell forrasztani? Arra rájöttem, hogy kettő a mikrofonhoz, kettő a hangszóróhoz kell.
Előre is köszi

Feri
(#) SzAndras00 válasza Feri79 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Digitális volt itthon:
fekete - hangszóró bal oldal - sárga - hangszóró jobb oldal - zöld - mikrofon bal oldal - piros mikrofon jobb oldal
Ez csak akkor igaz, ha a kézibeszélőből kilógó kábel feléd néz
(#) Feri79 válasza SzAndras00 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
köszi

mindjárt kipróbálom
(#) Feri79 válasza SzAndras00 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Működik!

Köszönöm!
(#) SzAndras00 válasza Feri79 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Nincs mit!
(#) pözsó válasza MD_Pepe hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Szia!
A két beltéri között 8 vezeték van. A kültéri és a beltéri között 2, a mágneszár és a beltéri között 2.
Pali
(#) MD_Pepe válasza pözsó hozzászólására (») Dec 6, 2011 /
 
Szia!
Bocsánat, rosszul fogalmaztam. Nem a két beltéri között kell a 9 vezeték, hanem a 2. számú beltérinek kell, mivel mind a 9 lába be van kötve, valahogy így:

Első beltéri -> második beltéri
1 -> 1
2 -> 2
3 -> 3
4 -> 4
5 -> 5, plusz ez még a kültéri 1. lábára is megy
6 -> kültéri 2. lába
7 -> 7
8 -> 8, plusz ez megy az elektromos zár egyik pólusára
9 -> 9, plusz ez megy az elektromos zár másik pólusára.

Tehét szerintem a 2. számú beltérin 9 vezeték van bekötve. Nekem minden kábel (a két beltéri és a kültéri kábelei) egy helyen fut össze (a garázsban), mindenhová egy UTP megy, tehát az a gond, hogy a 2. számú beltérihez nem tudom bekötni a 9. vezetéket, mert csak 8 van. Tehát nem a két beltéri között kell a 9 vezeték, hanem az egyik beltérihez kell 9 ér, és csak egy 8 eres UTP van, ez a gondom. De ha pl. kikötném a két beltéri közötti beszélgetésre használt vezetéket (ezt nem fogjuk használni), akkor azt fel tudnám használni a zárhoz. Mindegy egyébként, majd egyesével megszakítom őket és akkor kiderül... Pepe
(#) satlokk válasza MD_Pepe hozzászólására (») Dec 10, 2011 /
 
Szerintem csak 8 szál vezeték kell.
(#) MD_Pepe válasza satlokk hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
És szerinted hogyan kössem be azt a nyolcat?
(#) satlokk válasza MD_Pepe hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Szia!

A 6-s csatlakozó üres,megpróbálom megkeresni neked a rajzot mit adtak hozzá és bescannelem,majd felrakom.
(#) MD_Pepe válasza satlokk hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Szia!
Köszi, de van rajzom hozzá, plusz már valaki fel is rakta, de nem segít, mert ha megnézed, akkor a 6. láb a 2. számú beltérin nem üres, hanem a kültéri 2. lábára megy.
Pepe
(#) satlokk válasza MD_Pepe hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Szia!

A z enyémnél a központi egységen üres,de ha holnap időm lesz megnézem a második készüléken is.
Üdv!
Következő: »»   7 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem