Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   39 / 138
(#) blackdog hozzászólása Máj 5, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy hasonló mikrónk ami most teljesen a végét járja.
Kb. egy éve van olyan hibajelenség, hogy melegítés közben egyszer csak megáll és vagy nem csinál semmit vagy csak búg, ha kinyitom az ajtót. Eddig egy áramtalanítás után helyre jött most viszont nem segít rajta.
Csinálhatok vele amit akarok vagy meg sem nyekken vagy, ha kinyitom az ajtót akkor elkezdi lassan pörgetni a tálcát. A melegítéssel nem volt gond így gondolom, hogy a magnetron nem lehet rossz 'csak' a vezérlése.
Mit érdemes rajta megvizsgálni? Egyáltalán menthető. 4 éves ez a dög és nincs kedvem most mikrót venni.
(#) steelbird válasza blackdog hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Hajajjjj...
Volt egy széria, amiben probléma volt a magnetronnal. Mégpedig az, hogy üzem közben meghülyült tőle a vezérlő panel, lefagyott, hülyeségeket mutatott a kijelző, stb... (valószínűleg nagyon rászórt a panelra, hátrafelé is erősen sugárzott és a mikrokontroller meghülyült tőle)
Ha a kijelzőn ilyesmi hibát látsz, mikor megáll a készülék, vagy elkezd össze-vissza számolni a kijelző, akkor sajnos, a készüléked beleesik ebbe a szériába.
Ha minden elmegy a kijelzőről, akkor lehet még esetleg egy kontakt hiba...
(#) SANK válasza antekirt hozzászólására (») Máj 23, 2011 /
 
Sajnos hiába kötöttembe a lágyindítót, nem működött a mikro. AZ lett a megoldás, hogy vettem egyet a vaterán, igen olcsón.
http://www.vatera.hu/first_mikrohullamu_suto_1452844632.html
Nagyon jól működik.
Még annyi kérdésem lenne, hogy szerintetek van még valami értékes a hibás mikróban , vagy nyugodtan kidobhatom. Tipusa:
NetHaus, Model: NH600 G, (17 l, 800 W).
Félő, hogy így, hogy nem tudni melyik alkatrész hibás, nem ér semmit még alkatrészként sem. Még nem dobtam ki, ha véletlen valakinek kell belőle alkatrész megegyezünk.
(#) antekirt válasza SANK hozzászólására (») Máj 28, 2011 /
 
Ne dobd ki.Ez a fórum nem arról szól hogy elromlott de vettem másikat.Meg kell javitani már csak az alkotás öröméért is meg tanulási célból.Lesz ott a másikkal is gond előbb utóbb.Fényképezd le a rossz belsejét küldök neked diodát kondit magnetront ha állod a postát.
(#) Sick-Bastard hozzászólása Máj 29, 2011 /
 
Üdv!

Érdeklődni szeretnék, hogy volt e már itt valakinek gondja egy:
LG Grill WaveDom MH-6384B típusú mikróval?

A probléma esetemben, hogy a kijelzője hol működik, hol nem. Szóval a mikró még használható, csak nem mindig működik a kijelzője.

SB
(#) Hodinka válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Máj 29, 2011 /
 
Szia!
Hogy érted azt,hogy nem működik,pontosabban mi a hibajelenség?
(#) Sick-Bastard válasza Hodinka hozzászólására (») Máj 29, 2011 /
 
A hiba a kijelzőnél, hogy néha nem ír ki semmit, de a mikro minden funkciója működik.
(#) SANK válasza antekirt hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
Elnézést, most jutottam csak ide, közben volt egy szakadással is járó retinaleválásom, hétfőn engedtek ki a Szegedi klinikáról, a múlt csütörtökön műtöttek, ez nagyon nem volt betervezve. Nagyon megköszönöm a felajánlásod, mindenképpen élek vele, remélem látni fogok valamilyen szinten a jobb szememre (még benne van a gázbuborék, de ahol látok is nagyon zavaros) remélem későbbre is tartod, addig gyógyulgatok. Nem dobtam ki, tényleg sajnáltam, és valóban kíváncsi vagyok, mi lesz vele végül a gond. Csinálni is fogok fényképet, csak később, 2-3 hét múlva.
(#) sonicman hozzászólása Jún 1, 2011 /
 
Üdv mindenkinek.
A mikró transzformátor bekötésénél a szekunder (piros drót) részénél melyik kábel megy közvetlen a magnetronra? A biztosítékot hova kössem? küldök egy képet a trafóról, nekem furcsa, hogy a primer csatlakozás felett van a szekunder (3kV) csati.
Ha valaki segítene a bekötésben, annak nagyon megköszönném
Még valami. Az eredeti trafójával a mikró füstölt, miután kicseréltem benne a nagyfesz biztosítékot. Tudja valaki, miért?
Előre is köszönöm a segítséget.

P5150023.JPG
    
(#) steelbird válasza sonicman hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
Ha füstölt a HV bizti cseréje után a trafód, akkor a szekunder körben zárlat van, meg kell keresni.

A trafó alsó két csatlakozója a 240V, a felette lévő a GND -hez képest (trafó vasmagja) a nagyfesz.
A piros, meg a túloldali (nem látni, de az is piros elvileg) pedig a magnetron fűtése. A fűtőkörre van vezetve a nagyfeszültség az egyenírányító körről, vagyis az egyenirányított nagyfeszültséget a fűtőkör csatlakozóján kapja meg a magnetron. Ebből adódóan a bekötött, összeszerelt készüléknél a fűtő feszültség a nagyfeszültségen van rajta.
(#) sonicman válasza steelbird hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
köszi az infót. még annyi lenne a kérdésem, hogy mindegy, hogy a fűtőkör melyik pontját közösítem a nagyfesszel?
(#) Hodinka válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Szia!
Bocs hogy csak most írok,de nem volt alkalmam hamarabb…
Sajnos az adott típus vezérlő panel kapcsolási rajzát nem találtam sehol,viszont úgy látom led kijelzős,és ilyenkor általában a led kijelző tápellátásával szokott gond lenni.A javításhoz szükség lenne egy-két mérés elvégzésére,és nem tudom te mennyire vagy jártas az ilyen dolgokban,mert ha nem túlzottan,akkor javaslom inkább fordulj szakemberhez aki ezt elvégzi helyetted,mert ez így „távjavítással” nem fog menni.
Üdv!
(#) koszta68 hozzászólása Jún 10, 2011 /
 
sziasztok problémám lenne vetem egy kenwood mikrót használtan rendeltem csak nem minden müködik a tányérja bellül nem forog de külömben melegit minden és nincs is vele töb bajom ha tud valaki segitsen köszi
(#) sonicman hozzászólása Jún 13, 2011 /
 
Üdv
Szükségem lenne a Samsung G2711N típusú mikró kapcsolási rajzára. Valahol megszakad a nulla, a fázis eljut mindenhova, de a nulla csak a lámpához jut el.
köszi előre is.
(#) mindenes válasza sonicman hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Szia!
A legtöbb mechanikus vezérlésű mikró huzalozása nagyon hasonló. Itt egy rajz ezen látszik, hogy nagyjábol mi hova csatlakozik.
(#) matekoos hozzászólása Jún 17, 2011 /
 
Szevasztok!

Már jó ideje vadászok, de sehol nem találok Electrolux EMS 2340x -hez vezérlőpanelt. Sajnálom kidobni a masinát, mert nagyon jó gép. Már megkerestem egy két e-hulladék gyűjtőt is, de leráztak.
Kérdésem, hogy nem tud valaki olyan céget, akik ilyenek bontásával és használt alkatrész forgalmazásával foglalkoznak, vagy egyszerűen csak hajlandók utánanézni, hogy a hozzájuk beszállított gépek közt van -e ilyen? Nekem megérne néhány ezer forintot.

Üdv
(#) Kroko hozzászólása Jún 30, 2011 /
 
Üdv az Uraknak !
Van egy régebbi Whirlpool VIP27 mikróm (AVM 350/WP/WH típusú):Segítséget szeretnék kérni,hogy hol tudnék venni,Budapesten,bele való grill fűtőbetétet.Ugyanis azt vettem észre,hogy a fűtőszál borítása(valami fehér cső)meg van repedve és kis darabokban potyog.Amúgy rendesen működik,csak nem szeretnénk megenni.Csak az alkatrész kell,ki tudom cserélni.Köszönöm. :help:
A betét 1000 W- os.
(#) zolika60 válasza Kroko hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Először itt nézd meg. Bővebben: Link
(#) Kroko válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Köszi !Néztem már a weboldalukat,de olyan ami nekem kéne,nem szerepel.De azért holnap felhívom őket.
(#) Kroko válasza Kroko hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
A Whirlpool Központi Alkatrészrendelés -nél (Klauzál tér 6) van rendelésre.Ára 15.700 Ft (bruttó).
(#) zolika60 válasza Kroko hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Szerintem faragj bele egy hasonlót. Az Orczynál rengetegféle van. egy kis barkácsolással egy hasonló alakú és teljesítményű beszerelhető.
(#) tilion hozzászólása Júl 20, 2011 /
 
Szervusztok!
Tönkre ment a magneutronom 2M253K(JT) van nekem 2 másik 2M167B-M14 és OM75S(31) .A kérdésem az lenne,hogy helyettesíthetem valamelyikkel a tönkre ment
magneutronomat és,ha igen melyikkel.Köszönöm válaszotokat.
(#) zombee válasza tilion hozzászólására (») Júl 20, 2011 / 1
 
A "tönkrement" nagyon sokrétű. Biztos hogy a magnetron szállt el? Nagyfeszbizti? Főbizti? Trafó? Kapcsoló?

Ha az új magnetron mechanikai kivitele azonos és a teljesítmény max 10-15%-al tér el akkor csereszabatos.
A mechanikai kivitel főként a rögzítő csavarok elhelyezkedésére és a magnetron antennasapka kilógására vonatkozik a rögzítőpajzs síkjától, de az átmérője sem mellékes.
Ha a kilógás nem azonos, akkor a sütőtérben nem lesz egyenletes a szórás, nagyobb eséllyel szikrázhat.
(#) tilion válasza zombee hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Köszönöm válaszodat.Biztos,hogy az ment el szikrázót és a grill sem jó.Csillámlap kicserélése után is.Az említettet magnetronok méretileg egy formák a csavar felfogatás is ugyan az.Az egyiket be is szereltem és már nem is szikrázik,de a grillt még nem próbáltam ki.Mert,nem tudom,hogy nem lesz gond,ha más típus számú lesz be szerelve.Annyi különbség,hogy az antenna hegyes és nem lapos a beszereltnél.És nem találok műszaki adatokat így nem tudom össze vetni őket.
(#) szergi hozzászólása Júl 28, 2011 /
 
Sziasztok,

Kedves fiatal hozzáértők.
Következőkben kérem a segítségeteket.
Leállt a mikronk: Típus: Sharp R-6G12 Jelenség: Bekapcsoláskor levágja a konektor biztosítékját. A belső biztosítékok rendben vannak 8A és 15AH-ak.
Ha leveszem a konditól jövő piros vezetéket akkor minden tökéletesen működik. Megy a grillező tányér forog, a jellegzetes kattanások is hallatszanak. Természetesen nem mikrozik. Ha a piros vezeték a heylére és a trafó vasra rámérek zárlatot mutat. Ami szétszedhető mindenet szétszedtem relé mikrokapcsolók leellenőrizve. Elvittem szervízbe ott azt mondták, hogy lehet központi panel hiba, de a magnetron nem igazán hibásodik meg javítása 30 khuf. ja meg kondi hibát is mondtak. Kíváncsi volnék, hogy mi lehet a hiba. Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) zombee válasza szergi hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
Kondi hiba esetén nem hiszem hogy a kismegszakítót vágja le, hanem a nagyfeszbiztit. Már ha van.
A piros vezetéken azért mérni zárlatot mert az a katódfűtés: a katódelektródák, illetve az őt tápláló 2-6 menetnyi vezeték is zárlatnak tűnik, de nem az.
Én első lépésben a trafót nézném meg. Szedd ki, a nagyfesz oldalon ne legyen rádugva semmi(de hozzá se érjen semmi!!!), majd a primer oldalt kösd 220-ra és mérj rajta áramot. Így "üresbe" ha 2A-nél több akkor trafócsere. Tipp: még mielőtt rákötöd a multimétert, anélkül is próbálhatod. Ha levágja a biztit vagy nagyon melegszik(csak kikapcsolás után sasold meg!!!) akkor trafó a kukába, és a multimétered sem kopik el.
A 30k pedig tényleg abszurd, persze ha nem egy 200k-s csodamasináról van szó ami grillezés előtt levágja/megpucolja/megpácolja a csirkét is. De szerintem nincs a mikróban olyan alkatrész ami 10k alatt ne lenne pótolható...
(#) Hutty válasza szergi hozzászólására (») Júl 29, 2011 /
 
Lehet, hogy a lágyindítás rossz, vagy a konnektor kismegszakítója fáradt, vagy alacsony értékű a mikro teljesítményéhez képest. Ha lehúzod a kondit, a fő teljesítményfelvevőt iktatod ki. Ezért gondolom:
ha a trafó lenne zárlatos-> kondi nélkül is az
nagyfeszkör zárlatos -> nagyfeszbizti kiégve lenne ( ha van).

A kép nem ezé a gépé, de a nagyfeszkör szinte mindnél ua.

Kép019.jpg
    
(#) szergi hozzászólása Júl 29, 2011 /
 
Kedves Zombeec és Hutty
Kivettem a trafót a leírtak szerint kipróbáltam 3,4 A vesz fel,csendesen durozsol és nem melegszik.
Kondira 1,3 mikrófarád van ráírva és annyit is mértem. kondi egyik oldala testre van kötve valami szögletes fekete ellenállás félével. Nem tudtam rajta ellenállást mérni és a multi sem csipog.
Mikroba 220 v-os részen 15 A-os biztosító van valószínű azért a hálózati 6 A-ost löki le.
A lágy indításról a fórumban már olvastam,elnézést gépésztechnikus vagyok és nem tudom,hogy az mi?
A mikró mindig 6 A-os biztosítóról üzemelt . Magnetron kettő kivezetésén 1,1 ohmot mértem és a csipogó csipog. Még kettő dolgot kipróbáltam, visszaraktam a trafót,bekötöttem, a magnetron kettő kivezetéséről leszedtem a csatlakozott ,leszigeteltem. Egyesre állítottam az idő kapcsolót és öt méter távolságból áram alá helyeztem. Pár másod percig üzemelt ,majd bizti le. Még kétszer kísérleteztem 6 és 15 A-os biztosítékkal, de azonnal levágta őket. A mikró 19 éves.
Köszönöm a gyors segítséget.
(#) zombee válasza szergi hozzászólására (») Júl 29, 2011 /
 
3.4 Amper úgy, hogy még a megnetron, a fő fogyasztó rá sincs kötve. Ez kb. 800W, ami annak ellenére is sok hogy jórészt meddő teljesítmény, ezért nem is melegszik.
Való igaz hogy van a trafónak vesztesége is, de nem ennyi! Egy kicsit zárlatos. Arra pont elég hogy terhelés alatt levágja a biztit...
(#) Hutty válasza szergi hozzászólására (») Júl 29, 2011 /
 
Elég egyszerű. Soros ellenállás a trafó primer körében, amit egy időrelé pár másodperc üzem után rövidrezár.
A kismegszakítóban van bimetálos rész a tartós túláram kioldásához és egy tekercs-mozgórész az áramlökésre kioldáshoz. Ezek idővel elfáradnak és alacsonyabb áramra is kioldanak. A sütő hátulján a tényleges teljesítménye is rá van írva, bekapcsoláskor, rövid időre ennek többszörösét is felveheti. Nekem a 800W-os sugárzóteljesítményű mikro 1200W tényleges teljesítményű.
A szögletes fekete-> nagyfesz dióda.
Következő: »»   39 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem