Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   203 / 308
(#) bankimajki válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 12, 2012 / 1
 
Nekem eddig a legjobban bevált az a 20cm vastag fedlapú fa asztal, amelyre egy 100x40cm-es linóleumot ragasztottam. (Körbe vastag ragasztószalaggal.) Ezen mindent lehet csinálni. Az ESD-re kicsit figyelni kell, de azt leszámítva mindenre szuper. Lehet rajta mechanikai munkákat végezni. Az ón könnyen lejön. Vízálló, és olcsó. A volt sulinkban is az volt. (És ott tényleg kapott mindent.) A linóleum nem drága és könnyen cserélhető. Még a NYÁK-okat is ezen karcolom be. (Mivel nem csúszik.)

Üdv.: Miki
(#) gordonfreemN hozzászólása Nov 13, 2012 /
 
Köszönöm mindannyiótoknak, a számomra igen hasznos hozzászólásokat!
Szinte pontosan ezeket a köröket futottam le, kivéve talán a savállólemezt és üveglapot.
Mindnek van előnye. És valóban a konyhai munkalap a legdrágább, de legkényelmesebb is.
A rétegelt lemez nagyon érzékeny a nedvességre, lakkozni kell. Ami nem lenne hátrány, csak sajnos nálunk a 18as a legvastagabb, azt meg én egy kicsit vékonynak találom.
Eszembe jutott a sima bútorlap is, ez is elég költséghatékony.
Néztem még hosszanti toldás mentes táblásított anyagot is, borovi fenyő vagy luc-e arra már nem emlékszem. Ezt is lakkozni kéne, 24mm vastag C/C. De szárított.
Eszembe jutott még az is amit Draws-nál láttam, ő nem használt lamináltparkettát összeillesztve fogatott az asztallapra.

Alkotó: bútorlapos ügyben nem tudsz esetleg közreműködni, segíteni?

Annyit tudok, hogy lesz egy kb 40-50 x 70-100-as terület, ami ESD fóliát kap majd (linóleum szerű).
Az asztal 190 hosszú, 60 mély és 75 magas kerettel fog elkészülni, szerintem erre oldalanként 5-5 centivel hosszabb is mehet még, ennyivel fog kinyúlni az asztallap.
Vagy 25x25-ös vagy 30x20as zárt szelvény lesz az alap.

Satupad: Ez is telitalálat. Sajnos nem lesz külön garázsban, mert egy általam "felújított" alagsori pincét neveztem ki műhelynek.
A keret 140 hossz 60 mély és90 magas lesz. 40x30-as vagy 40x40-es zsz.
Erre valami deszkafélét gondoltam, a Hatvani fatelepen ajánlották a szibériai borovi keményfát, de arra gondoltam, a fa nekem mint zajcsillapító közeg kellene. Legolcsóbban a legpuhábbat tudták ajánlani, Luc 2" vastag 20 centi széles. Erre esetleg dobok valami kemény anyagot még. Akár vaslap, de bármi, vagy akár úgy is hagyhatnám éppen.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) Doncso válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Nem tudom még aktuális e, nekem 4cm-es gránit lap van, na ezen az ütlegelésen kívül mindent lehet, szinte tökéletesen sík, így famunkázni, hegeszteni is lehet, nem hajlik, vetemedik, lehet fúrni faragni, forrasztani. Ütés verésre ott van a beton, egy padló, vagy majd egyszer vágok egy darabka sínt
(#) Alkotó válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Ha a fedlap vastagsága nem elírás, akkor ez tényleg egy robusztus darab.
(#) zolika60 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Ha deszkát használsz keményfa legyen. Nekem egy békebeli tölgyfa lapos satupadom van. Körülbelül 5cm vastag. Már akkor voltak rajta harci nyomok amikor hozzám került, de még most is príma. Ütöm vágom nagy satut csavaroztam a sarkára. Mindent kibír. A borovi fenyő ugyan keményebb mint a luc, de mégis csak puhafa. Hamar megsérül takarás nélkül. Lehet kapni bükk munkalapot is na az masszív.
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Ez csak elírás lehet.
(#) bankimajki válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Jó hogy szóltál, nekem otthon 2cm vastag van. (Az is elég a kisebb munkákhoz.) De a Bánkiban a műhelyben vagy 5cm vastag volt. Az már tényleg masszív cucc volt.

Üdv.: Miki
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) joetaylor válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Elektronikai munkákhoz sima vastag bútorlap asztal és ESD borítás tökéletesen megfelelő. Nálam 50cm X 50 cm-es fémlapok vannak olyan esetre ha valami veszélyeztetné a borítás épséget, nagyon könnyű leszedni és felrakni is. A jóminőségű ESD borítás sem olyan vészesen drága ha csak egy kis darabot veszel.
(#) elektroncso hozzászólása Nov 15, 2012 /
 
Sziasztok!
A képen az én műhelyem látható. Általában ilyen ,,rend'' van benne. Azért megijedni nem kell.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012

PB111882.JPG
    
(#) elektrorudi válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Nagyon otthon érezném magam, a műhelyedben...
Sajnos én is egyre többször járok úgy, hogy valait keresnem kell. Pedig mindennek megjegyeztem a 3D (!) koordinátáit...
(#) elektroncso hozzászólása Nov 16, 2012 /
 
Köszi.Én azért mindent megtalálok,csak a fogó és az ón szokott elég gyakran bujkálós kedvéban lenni.Ezeket használom a legtöbbet.
(#) elektrorudi hozzászólása Nov 16, 2012 /
 
Persze, mert csak 10-15 centis rétegben kell keresned... De látnád az én asztalomat... !
(#) satlokk válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Ez egy igazi amatőr műhely!
(#) elektroncso válasza satlokk hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Kösz amúgy ez egy extrém állapot,minden pénteken össze szoktam pakolni vasárnapra meg még ennél is nagyobb a rumli.A képen nem látszik de balra van egy szekrény olyan 1 méter magas na annak a teteje még használható állapotban van de már nem sokáig.
Amúgy nem túl nagy olyan 1,5méter szer 3 méter aminek a fele asztal.A többi meg szekrény.Régen még fúrni, dekopírozni is itt szoktam.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
(#) djdanny hozzászólása Nov 17, 2012 /
 
Hello Mindneki!

Egy kérdéssel fordulok hozzátok... Szeretnék venni egy Weller WMD-3 at, ha minden igaz elég olcsón hozzájutok, de azt mondja az illető idézem: "nem fúj elég meleget"
A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baja? Gondolom HAP-1 van hozzá, de nem nagyon értek ezekhez, hogy hogyan működnek. Tehát az állomás lehet * , vagy csak a HAP-1?
olcsón tudnék hozzájutni és főleg 8lábas eeprom kiszed/berak-ra szeretném használni.
MEg köszönném ha valakinek valamilyen tapasztalata/tanácsa volna erről.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
(#) gordonfreemN hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Hali!

A muhelyben lenne festve, a kicsit lejjebb kivesezett muhelyasztalom es satupadom. Sok otlet erkezett be meloban megint. Ezet megkerdezlek titeket is, igazi barkacsolokat.
Eloszor en arra gondoltam, hogy fujom. Vagy valami kalapacslakkal, vagy csak siman sotetszurkevel. Ellenerv,hogy sok megy melle, pocseklas igy zartszelveny keretet fujni. Kellene a 2 keretre vagy 4 doboz festek... egy 140x60x90 40es zartszelvenybol es egy 190x60x75 30as zartszelvenybol.
A masik otlet, hogy siman lekenem meglevo fekete zomanc festekkel. Ekkor 2 het buz is tarsul a dologhoz.
A 3. otlet, hogy vizbazisuval fessem, mert ezesetben hasznalhato marad levego kapcsan a helyiseg 2 hetig is. Tovabba teddy szivaccsal atguritom festes utan es akkor szer egyenletes lesz a festek.
(#) szamóca válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Kérdés, mi a kérdés?
Mindent elmondtál tulajdonképp.
(#) bankimajki válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 18, 2012 / 1
 
Szerintem ha ecsettel lekened normál festékkel az teljesen korrekt. (Lehet szépen is kenni, csak jól kell belőni a higítási arányt, igaz ez a fújásos technikára is érvényes. ) Szerintem vastagabb és ezáltal tartósabb felületet készíthetsz ugyanannyi idő alatt ecsettel. A bűz is csak 1-2 napig gáz, utána sokkal kevésbé intenzív a szaga. (Bár ez erősen függ a szellőztetéstől is.) Én a víz bázisút elfelejteném, mert én gyakran dolgozom folyadékokkal is.
És ha rám hallgatsz akkor kalapácslakkot választasz.

Üdv.: Miki
(#) zolika60 válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 18, 2012 / 1
 
Én is kalapácslakkal festeném. Annak ellenére, hogy a vízbázisút sem oldja a víz száradás után. Szaga sincs egy nap után.
(#) Gafly válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Amit még nem mondtak esetleg, hogy ha van még a zártszelvényből (és nem így csináltátok) akkor hegesszetek be átlósan merevítést...

Hammmerite nekem bejött, 15 év kültéren és még tart
(#) joetaylor válasza djdanny hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
A fűtés az a pákában van. Ha kiválasztod az aktív csatornát és a kijelzőn megjelenik a beállított hőmérséklet illetve a zöld led néha felvillan akkor 99.9 százalék, hogy az állomás és a páka jó.
Lehet el van kalibrálva mert valaki össze-vissza nyomkodta. A netről le tudsz tölteni használati útmutatót és abban benne van, hogy hogyan is kell állítgatni. A HAP-1 pedig csak 100W-os és az nem igazán elég semmire. Inkább az apróbb smd ellenállások és kondik esetén lehet használni. Lehet ezért mondták róla, hogy nem fúj elég meleget. Amúgy mennyi az a nagyon olcsó ha meg szabad kérdezni? Én már évek óta vadászok egy ilyenre otthonra mert sok helyet takarítana meg a asztalomon de csak nagyon drágákat vagy nagyon leharcoltakat láttam ezidáig.
(#) djdanny hozzászólása Nov 19, 2012 /
 
Köszi a segitséget. még nemtom mennyiért fogok hozzájutni. de amint nálam lesz jelentkezem.
(#) klaczy válasza djdanny hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Az, hogy nem fúj elég meleget, kissé pontatlan. Előfordulhat, hogy a fújt levegő mennyisége kevés. A tápegység levegő kimeneti pontján van egy szűrőbetét, ha az elkoszolódott(nem nagyon szokott csak a vákuum oldali) akkor keveset fúj, érdemes mind kettőt cserélni, mert a vákuum oldali koszolódás is okozhat ilyen hibát. A másik probléma amivel találkoztam, valamelyik légcső el van repedve a tápon belül. A kalibrálást, illetve az offset beállítást ,ahogy elöttem is írták érdemes ellenőrizni,de ezzel csak +/- 40C lehet korrigálni.
(#) joetaylor válasza klaczy hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
El is felejtettem, hogy ha befogod a VAC csatlakozót és üzemelteted a levegős pákát akkor a látnod kell, hogy minimum 0,7bar kitérés van a mutatón /0,9 vagy több a jó/. Ha befogva tartod a csatlakozót akkor lehet látni, hogy meddig tartja meg a nyomáskülönbséget. Ha valahol nem jó akkor elég gyorsan visszaáll nullára a mutató. Bár abban nem vagyok biztos, hogy ez a módszer a WMD3-nál is alkalmazható. A WMD1/WMA1-nél működik a WR3M-nél pedig nem (most próbáltam ki vele).
(#) djdanny válasza klaczy hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Köszi! Ezt is észben tartom!
Még valami.
Weller WSA1 állomás. Eredeti német szép nagy.
Rá lehet mókolni egy HAP-1?
Próbáltam de nem sikerült... ami hozzá van DSX-80 azt szépen kezeli, de a hap-1-ben tök más cuccok vannak...Laikus...
Csatoltam egy ds 80 páka bekötést, meg egy wad-101 állomás rajzát...

Na remélem valaki talál erre is megoldást nekem nem ment...
az egyikben "ds80" a betétből csak 2 piros )gondolom ez a füttőszál) 2 kék jön ki )ez nemtom mi "hőmérő" talán

a hap1-ből 2 piros, 1 kék... TEhát valami nem ok.
máás lehet a hőmérő része és ezért nem kapcsol rá tápot az állomás?

Ha valaki otthon van ebben a témában, jelezzen.
(#) klaczy válasza djdanny hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Sajnos nem lehet, vagy ha még is, nem mész vele semmire. A WSA-1 kiforrasztópákákhoz való és csak vákuumos levegő része van, ami a HAP-1 hez nem jó. A DSX-80 páka 80W-os a HAP-1 pedig 100W. Lehet, hogy kicsi a táp a 100W-os pákához.
(#) joetaylor válasza djdanny hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Én hasonló analógot vettem az otthoni asztalomra. Amikor vettem a WR3-at akkor eladtam a két régi digitálisat és kellett valami otthonra. Ezen van egy kapcsoló amivel ki lehet választani, hogy mit is szeretnél használni. Minden rádugható Weller pákát kezel, még a 150W teljesítményűt is felfűti két év alatt
(#) Gabó hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
Ha ennyire a tudjátok a weller állomásokat, esetleg nem tudjátok, hogy hol lehetne beszerezni a szivattyút? Persze kúltúr áron.
Azért ide írtam, mert hiába kérdeztem annó a vásárlás hol kaphatóba, semmi válasz nemvolt, és mivel épp nagyba weller állomásoznak, valószínűleg nagyobb esély van rá, hogy tudnak választ adni.
(#) djdanny válasza joetaylor hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Na és az mit kapcsol? Szálat cserél, vagy mást is csinál? Érdekelne mert most ezzel küzdök
(#) djdanny válasza Gabó hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Mihez kellene?
Következő: »»   203 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem