Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   106 / 276
(#) erbe válasza vera hozzászólására (») Jan 12, 2013 /
 
Próbáld meg az eredetileg tanuld nyelveden leírni, talán hamarabb kapsz érthető választ.
Ez komoly. !!!
(#) vera hozzászólása Jan 13, 2013 /
 
szia eszt a vezérlö panelt szeretném bekötni amint irtam nemsokat tudok rola melékelek képet bemeneti árom 27v válto áram 24v gázszelepis motor 24v nemtudom mit hovakel kötni rajta képet melékeltem köszönöm elöreis ne haragudjatok a hejes irásomért.

HPIM2285.JPG
    
(#) vera hozzászólása Jan 13, 2013 /
 
elörölis egy kép

HPIM2287.JPG
    
(#) mpisti válasza vera hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Holnap megkeresem a bekötését és felteszem ide. Bár szerintem már felraktam ide, kb. 1-1,5 éve. Csak meg kellene keresni.
(#) vera válasza mpisti hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
azt nagyon megköszöném EW22 N V2,1 . tipus. ono mikor motad elötolot csinályam meg most sikerült kapnom midet , habekötése meglesz akor öszeraknám köszönöm elöreis. üdv attila.
(#) mpisti válasza vera hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Itt van az egyik verzió kapcsolási rajza. Ne zavarjon téged,hogy ez 555-el van csinálva, mert a kivezetések bekötése azonos minden verziónál. A tiédben egy cél IC végzi a szabályzást.

W22E.JPG
    
(#) (Felhasználó 5823) válasza mpisti hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Sziasztok!

Vagy ez, mert ez az eredeti panel, ha minden igaz!
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
(#) vera válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
köszönöm . holnap kiprobálom lesz rá idöm .
(#) (Felhasználó 5823) válasza vera hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Szia!

Feltettem az egész gépkönyvet, de szerintem ez is mpisti ajándéka!

Leiszt Jani
(#) vera válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
köszönöm eszt a fálylot mivel lehet meggyitani
(#) mpisti válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Szervusz Jani!
Régen találkoztunk már itt a HE-n. Szerintem mindkét panel azonos bekötésű, bár nem ellenőriztem le. De úgy emlékszem a Traconic gépekbe ugyanazon bekötéssel készült paneleket raktak.
(#) mpisti válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Internetről letöltöd a Djvu Reader-t és azzal meg tudod nyitni.
(#) vera válasza mpisti hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
sziasztok mindent köszönök működik talált a rajz holnap töltök fel képet róla köszönöm szépen mindenkinek.
(#) vera válasza mpisti hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
köszönöm a segítséged
(#) soundst hozzászólása Jan 17, 2013 /
 
Sziasztok,

Érdeklődnék, hogy valakinek van-e tapasztalata CLOOS GLC309 CO hegesztőgép javításában?

Üdv!
(#) mpisti válasza soundst hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Mi a probléma vele? Ez már egy elég régi darab.
(#) soundst válasza mpisti hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Bekapcsolás után kb. fél óráig működik, utána nem csinál szép varratot.
Mintha nem lenne elég áram a hegesztéshez.
(#) mpisti válasza soundst hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
A munkakábelt cserélted már? Melegedés nincs sehol?
(#) soundst válasza mpisti hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
A test kábel fél óra után egy kicsit melegszik, de szerintem máshol van a probléma. Ez a kábel nemrég lett véve a hegesztőhöz.
(#) mpisti válasza soundst hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Ilyen hiba az esetek legnagyobb részében kontakt hibára vezethető vissza. Kontakt hiba lehet a fokozatkapcsolóban;a mágneskapcsolóban;a hálózati csatlakoztatás bármely pontján a főelosztótól a trafó csatlakozási pontjáig bezárólag. A legjellemzőbb a mágneskapcsoló hibája, mivel az dolgozik a legtöbbet. Aztán lehet huzaltovábbítási hiba is, amikor már a tolómotor megmelegszik. Egy kopott csapágyazású továbbítómű érdekes hibákat tud produkálni. A varrat hangja a legfőbb támasz ilyen esetben. Ha a varrat hangja nem sima zsírégés-szerű,hanem pattog, durrog, a leolvadás imbolygó ívet mutat, akkor a huzaltovábbítás a hunyó. Sajnos így, neten keresztül nehéz pontos diagnózist megállapítani. Mivel ez a gép a legjobb gyártók egyikének a terméke, nem kell attól tartanod, hogy a probléma a tervezésben rejtőzik.

Még talán annyit: bizonyos munkakábel típusok nagyon nem szeretik a folyamatos munkát, a pisztolymarkolat és a hozzátartozó csőr túlmelegszik annyira, hogy a huzal képes benne akadozva menni. Ha ilyenkor a kábelt pihenteted kb. 5-6 percet, újból szépen lehet vele dolgozni-egy ideig.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) soundst válasza mpisti hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Köszönöm a részletes infót, így már van irány minek mentén el lehet indulni!
(#) yoman917 hozzászólása Jan 20, 2013 /
 
Sziasztok!
Keresnék 12V-os ablaktörlőmotorhoz vezérlést. Találtam pár kapcsolást ebben a témában, de nem találtam infót róla, hogy megépítették-e és megbízható-e. Tudna valaki nekem linkelni egy megbízható fajtát?
(#) korgs2 hozzászólása Jan 20, 2013 /
 
Sziasztok! Egy nem 100%-osan elektronikai jellegű kérdésem lenne,de végül is idevág atémához.Veld Impex márkájú co-m(160A-es) mostanában azt a tünetet produkálja,hogy nem nagyon akar normálisan hegeszteni.Ha teljesen egyenesre húzom a munkakábelt,akkor normálisan dolgozik,viszont ha van benne már egy minimális csavarodás elkezd akadorni benne a huzal.A motor szépen dolgozik,tol rendesen,csapágyaknak nincs axiális kotyogása.Szerintem a huzalvezető bowden lehet a baja,de látom itt sokal hozzáértőbbek vannak mint én,mondják meg Ők!
(#) mpisti válasza korgs2 hozzászólására (») Jan 20, 2013 / 1
 
A huzalvezető spirál a kábel lelke. Ha az sérült, nyomódott, vagy tele van porral, akkor bizony akad a huzal. A spirál tisztítható. Kihúzod, és kifúvatod sűrített levegővel . Ha viszont régi, már néhány dob huzalt lepergettél vele. akkor célszerűbb a csere. De áramátadó fúvókát is cserélj.
(#) korgs2 hozzászólása Jan 20, 2013 /
 
Össz vissz 1 dob huzal ment el vele,az áramátadó düzni új,a bowdent már kipucoltam,igaz nem sűtített levegővel mert azért kellene most a hegesztő mert kompresszort építek,de akkro próbálkozok még egy picit vele,ha nem akkor csere,gondolom nem egy horribilis összeg.Köszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
(#) mpisti válasza korgs2 hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
Milyen hosszú a munkakábel?
3m-nél hosszabb kábelt nem szabad 2 görgős géphez használni. Ha 4 méteres a kábel, akkor az sokkal előbb produkál hibát, mint a 3 méteres. A spirál kb. 1500Ft, de csak olyant vegyél, ami a kábeledhez passzol. ha 1mm-es a max. huzalátmérő amit használsz, akkor ahhoz való spirált vegyél, és sokkal kevesebb bajod lesz vele, mintha nagyobb huzalátmérőhöz valót vennél.
(#) korgs2 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
2 görgős az előtoló és egy 4mes kábel van rajta(én így vettem) egy ideig nagyon szépen dolgozott,csak mostanában kezdte el ezt a hol tol hol nem es játékát.0,8as huzallal szoktam dolgozni.Akkor ezek szerint ez a kábel nem jó hozzá?Vegyek másikat vagy mit kezdjek vele?
(#) mpisti válasza korgs2 hozzászólására (») Jan 20, 2013 /
 
Pont ezt írtam, hogy a 4 m-es kábellal sokkal előbb kezdi a cirkuszt. Ez azért van, mert a 4m-es kábel a hossza miatt lényegesen nagyobb tolóerőt kíván a huzaltovábbítótól mint egy 3 m-es. Ha belegondolsz, ez logikus is, hiszen ha a huzalnak 4m hosszú spirálban kell menni, lényegesen nagyobb lesz a felület amivel érintkezik ennek következtében a tapadás is arányosan nagyobb. Ezt a tapadást kell legyőzni a 30W-os tolómotornak úgy, hogy nem eshet a fordulatszáma a beállított értékhez képest..Ezért működött nálad a dolog egy ideig kiegyenesített kábel esetén, mert az egyenes kábelban sokkal könnyebben tolta a huzalt a motor. A 4 görgős huzaltovábbítók 60 vagy 90W-os motorral vannak szerelve,lényegesen nagyobb a továbbítógörgők tapadási felülete(hiszen 2 pár van belőlük)sokkal nagyobb a forgatónyomaték így nem okoz gondoz neki a 4 vagy 5 m-es kábelben eltolni a huzalt. De az 5 m-es kábel már ebben az esetben is necces pl. 0,8mm-es huzalnál. Nagyon jó tolónak kell lenni,amelyik a 0,8-as huzalt gond nélkül továbbítja ilyen hosszú kábelban. Tehát vagy meghagyod a 4m-es kábelt, és gyakran cserélgeted a spirált és a fúvókát,vagy veszel 3m-es kábelt.
(#) korgs2 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Meglett mi volt a baj,kifúvattam 8Bar-al a huzalvezetőt és gyönyörűen dolgozik.A gépnek ez a gyári kábele,viszont a huzaltolóban egy 90wos moci van.Köszönöm a segítséget!
(#) roleee22 hozzászólása Jan 25, 2013 /
 
Sziasztok!

Használtan vettem egy MIG 180-as típust. Előző gazdájánál leégett a kitoló motor és biztosíték nem volt a panel és a motor között. A motort kicserélte, de továbbra se megy a kitolás, de a CO minden funkciója működik. A motornak direkt áramot adva szépen működik, szóval a vezérlés a hibás. Sajnos nem látom át, mi lehet az oka. Csatoltam egy képet a vezérlésről.
A két fehér trimmer potméter(1kOhm és 10kOhm) milyen szerepet töltenek be? Azok középállásban vannak.

Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm.

kitolo.jpg
    
Következő: »»   106 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem