Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   287 / 580
(#) ksanyi52 válasza DanyyX hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
A fűtés valószínű nem kapcsol be, mivel gázbojlerből kapja a meleg vizet., és a mosógép 40 fokra van állítva. Alul semmilyen fényjelenséget nem tapasztalok a zárlat pillanatában. Azt tapasztaltam hogy midig a dob jobbra forgásakor jön ki a hiba. És leginkább a leállás pillanatában. Valószínű a relénél lesz valami.
Vízcsepegést nem tapasztaltam. Csak még meg kell találjam a relét. Köszönöm a segítséget, ha valakinek van még valamilyen ötlete szívesen fogadom. Üdv ksanyi.
(#) Rics1994 hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
Sziasztok!
whirlpool awm6141 van ajtózár hibát irt ki vetem egy ajtózár kapcsolót beleraktam és még mindig ugyan azt írja valaki tud nekem segíteni?
(#) ksanyi52 hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
Sziasztok! Nem fogjátok elhinni, ha nem velem történik én sem hinném el! Ezt a mosógépet a gyerekeimtől kaptuk tavaly Karácsonyra. ( Használt) Kis idő múlva leverte a biztosítékot. Alánézve a csempén látszott hogy hegeszt. Mondtam a gyerekeimnek mi a jelenség. Azt az utasítást kaptam hogy ne nyúljak hozzá le van beszélve garanciába kijavítják. Majd nyáron jöttek elvitték ( 600 km)
Most karácsonyra hozták vissza (600 km) Addig használtunk egy másikat. Nagyon szépen ment, én naiv azt hittem hogy motort cseréltek benne. Ma az asszonykám beindította, már a második percben leverte a automatát. Nézem a csempén, nagyon pici szikrázás van, de nem jelentős. Kifordítom, levettem a hátulját a tetejét, na mossál! Balra forog a dob semmi, jobbra forog abban a pillanatban áthúzás automata le! Motor az asztalra, szénkefék ki. Az egyik az 2cm a másik 2mm!
Hát ez hogy lehet? Meg volt az szépen csak levált a csatlakozóról a forrasztás és a rugón folyt az áram. Persze szegény felizzott összeugrott, és nem volt ami kitolja a szénkefét. E miatt akkora ívet húzott hogy egyből lekapcsolta az automatát. És azt még nem is mondtam hogy az egyik szénkefénél ( amelyiknek jó volt a rugója) A szénkefe és a kommutátor között egy pontot kivéve láttam az alatta lévő fehér lapot. ( szépen becsiszolták)Széthúztam a rugót,megforrasztottam a vezetéket, se szikrázás, se automata leverés. Hiba nélkül kimosott. De az még most is rejtély hogy miért? Sem a kommutátoron sem testen, sem vezetéken égés nyomot nem hagyott! Üdv ksanyi. Egy kissé hosszúra sikerült bocsi, de kikívánkozott belőlem.
(#) rjani01 hozzászólása Ápr 18, 2014 /
 
Hello!a problémám a következő.Egy AEG öko lawamat 88830 update-rol van szó.Elromlott az ajtózáram,rövidre kötöttem az érintkezőt,de a mosógép ugy érzékeli,hogy nyitva van az ajtó.Igy nem indul el.Végigvizsgáltam már a vezetéket.A vezérlőpanelra gyanakszom,de a segitségetekre lenne szükségem,hogy mit keressek.A másik gond még az,hogy az ajtózár elektromágnese folyamatosan áramot kap,igy azt le is kötöttem,mert menetközben kinyilt az ajtó.
(#) botesz válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
Ha triac vezérli az elektromágnest akkor lehet hogy az tönkrement és azért megy folyamatosan.
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Sőt!,biztos
(#) yulo5310 válasza ksanyi52 hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Hali! Gyerekek!,én ezt nem is értem,hogy úgy gondoljátok ha meleg vízről kezditek a mosást akkor energiát nyertek! Azt a vizet is felfűtötte valami,de nem ez a lényeg,hanem az, hogy a melegedő vízből oxigén molekulák szabadulnak fel,és kisodorják magukkal a szennyeződéseket. Ez csak egy, a víz kémhatása folyton változik,vele változik a piszok kötődése az anyaghoz,sőt bizonyos esetekben még bele is sütjük a szövetbe.
(#) botesz válasza yulo5310 hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
De ha hozzáveszed azt hogy ott kapásból megspórolsz 30 perc mosási időt(vagy többet) ami idő alatt felmelegíti a vizet akkor mindjárt van értelme rákötni.Így képes akár 1 óra alatt lezavarni egy 90°C os főzőmosást.És a víz kémhatásához csak annyit hogy mindenhogyan fel kell melegíteni és hogy mennyi idő alatt az a ruhákat nem érdekli minket viszont nagyon is.......
(#) rjani01 válasza yulo5310 hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Hol keressem ezt az alkatrészt?A triac-ot.Mosógépben kezdő vagyok,tv-t számitogépet szereltemem eddig.Ezt a mosógépet viszont szeretném megjavitani,mert nem akarok ujjat venni.(Nem akarok=Nincs rá pénzem.)Légyszives segitsetek nekem ebben.
(#) botesz válasza rjani01 hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
A gép vezérlő panelján.
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
A mai gépek már nem várnak arra hogy felmelegedjen a víz, hanem megy szépen lefele a program, ugyhogy időt nem lehet spórolni vele, a másik meg az, hogy ha meleg vízre van kötve egy gép akkor az összes öblitéshez is a gép meleg vizet pazarol, ez egyenesen már veszteség.
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Azt tudom hogy az öblítéshez pazarlás(és hülyeség is mert nagyon gyűrött lesz a ruha) de én úgy tudom hogy a fűtés idejével lerövidül a program.Gondolom Te biztos próbáltad azért mondod hogy nem spórol vele időt de én eddig csak olyannal találkoztam ahol annyival lerövidült.Persze nálam sokkal kevesebb gép fordul meg mint nálad....
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Hát azt nem tudhatjuk, hogy kinél mennyi gép fordult már meg, csak azt tudom, hogy a régebbi gépeknél volt olyan, hogy bekapcsolt a fűtés és amig el nem ért egy bizonyos fokot a víz benne addig a gép nem csinált semmit, viszont a mostaniaknál a beállított program ideje az fix, esetleg van egy pár gép 6-ik érzékes meg egy pár inteligens programmal ellátott ami a ruhatöltet után, suly után csökkenti az időt az adott programon. Nekem onnan van ilyen tapasztalatom, hogy a mühelybe ahol szerelek a ví a fütés csövek melett jön be és télen ha elinditok egy gépet akkor először mindig meleg vízzel tölti fel a gép magát, igy viszont nekem megéri mert ez potya meleg.
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Ja hát igen.Nálam még a vízellátás is nagyon rosszul van megoldva a szennyvízelvezetésről meg aztán ne is beszéljünk.Amúgy a kerti slaggal van megoldva a víz mert a műhelyben nincs csap a szennyvíz meg a gépekből egy nagy hordóba onnan szivattyúval a kerti csapba landol.....na ezt a legkellemesebb télen a -10 fokba csinálni szóval nálam még a potya meleg víz is olyan hogy annyira ráfagy a kezem hogy az már szinte meleg Nem télen becibálom a gépeket a fürdőbe aztán ittbent szoktam őket próbálni.
(#) DanyyX hozzászólása Ápr 19, 2014 /
 
A meleg víz kérdéskörhöz annyit én is szeretnék hozzászólni, hogy ha gázzal melegítem fel a vizet, az pont fele annyiba kerül, mintha árammal tenném ugyanezt (kivéve ha éjszakai áram, de nem arról szokás mosni...). A másik dolog, hogy régebben láttam olyan felültöltős azt hiszem Hajdu márkájú mosógépet, amin két víz bevezető csonk volt, egy a hideg és egy a meleg víz számára, belül két szolenoid szeleppel. Én csak érdeklődő vagyok, nem javítok rendszeresen mosógépeket, de aki gyakrabban találkozik velük esetleg tud valamit erről a gépről vagy megoldásról?
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
(#) botesz válasza DanyyX hozzászólására (») Ápr 19, 2014 / 1
 
Igen a becsületes neve az energomat lux thermal de létezik energo lux változatban is.A vizet egy elektronika keveri be a beállított hőmérsékletre és 80 fokig bármilyen hőmérsékletű vizet ráköthetsz.Ötletes mert ott pont a felfűtési idővel lerövidül a mosás ideje.Nagy hátránya azonban az összes hajdúnak hogy mivel 5x öblítenek köztes centri nélkül(mondjuk pont a thermalok 4 el és egy egy köztes centrivel) ezért nagyon sok vízzel mosnak kb 120L egy mosás tele töltettel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Pont az a lényege,hogy a ruhák is benne legyenek melegítéskor! Ezt egyébként labor körülmények között be is bizonyították. Az a félóra előny el is veszett a mosószeren,a ruha tisztaságán. Főző programot meg az ágyneműn kívül a mai textíliák nem is igen szeretik.
(#) homedve hozzászólása Ápr 21, 2014 /
 
Helló,

a kellemes Húsvét jegyében megadta magát a Candy CS 125 TXT mosógépem. Először csak a vizet nem szivattyúzta ki, majd a kijelzője is "elsötétült". (a háttérvilágítás megy az LCD-n de semmi karakter nem jelenik meg) Lehet, hogy a vezérlő elektronika adta meg magát? Amennyiben igen, akkor mennyire érdemes a javíttatáson gondolkodni?
Minden segítséget előre is köszönök!
(#) farmer84 hozzászólása Ápr 23, 2014 /
 
Érdeklődnék, hogy AEG Ökölavamat 41250-s mosógépen, hogy lehet lefuttatni a tesztprogramot? Az a probléma a mosógéppel, hogy bekapcsolás után pár másodperccel leáll a program és egy csomó led kezd el villogni.

Előre is köszönöm!
(#) AGR hozzászólása Ápr 23, 2014 /
 
Sziasztok! Electrolux EWT1326 automata mosógép vezérlóagy leéget,érdemes-e cserélni? Ez mitől lehet,s lehet-e még más probléma? Előre is köszönöm!
(#) botesz válasza farmer84 hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /
 
A starthoz legközelebbi gombot nyomva tartva elindítod a gépet a programválasztó jobbra fordításával.Minden egyes fordítás egy perifériát és funkciót jelent.
(#) botesz válasza AGR hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /
 
Biztosan lehet más gond is mert magától nem gyullad ki.Érdemes cserélni de csak akkor ha használt panelt tudsz szerezni.Az új az nagyon drága.
(#) farmer84 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /
 
Én hülye vagyok, de nem akar müködni ez a tesztprogram
(#) botesz válasza farmer84 hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /
 
Ja hogy ez felültöltős.......Próbáld meg a start+centri gomb kombinációt.Tehát lenyomod ezt a 2 gombot majd elfordítod a programválasztót.
(#) farmer84 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /
 
Köszönöm az eddigi segítséget. Elvégzem azokat a műveleteket, amit mondtál és annyi történik, hogy elkezd villogni a program vége led meg a hátralévő idő. De gondolom nem ennek kellene történnie. Hiába tekerem tovább jobbra ugyanez marad a helyzet. Sose gondoltam volna, hogy egy mosógép fog rajtam kifogni
(#) botesz válasza farmer84 hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /
 
Sajnos nem minden AEG gépen működik de ez nem a Te hibád.Azt ajánlom hofy nézz át minden perifériát:fűtőszál ntc szintszabályzó stb......
(#) Varine hozzászólása Ápr 23, 2014 /
 
Segítséget szeretnék kérni.
AEG LAVAMAT 62640 mosógép centrifugálásával van gond. Utóbbi időben a következőket tapasztaltuk:
- bármilyen centrifugálási sebességet állítok be - előtte nem oszlatja el a ruhákat a dobban (eddig lassan indult a centrifugálás), hanem hirtelen kezd centrifugálni, ill. csak kezdene, mert ilyenkor "ugrik" egyet a gép - több centit elmozdul a helyéről - és általában le is áll a centrifugálási folyamat.
- amennyiben azt választom, hogy ne centrifugáljon - ő akkor is fugálni szeretne - de a fenti hibát prudukálja.
Mi lehet a hiba és hogyan "gyógyítható" a "Zsuzsikánk" ?
(#) yulo5310 válasza Varine hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /
 
Leszakadt a tachomágnes,vagy megsérült a tekercs
(#) franky710 hozzászólása Ápr 24, 2014 /
 
Tisztelt Szakik!

A kérdésem az lenne, egy Wia 82 indesit mosógép csoda került hozzám ami nem kevés fejtörést okozott már nekem, most azt produkálja, hogy elínditom a programot, és a vízet csak beengedi folyamatosan és csak telitődik és mást nem csinál, a vizszint érzékelőt néztem müködik, elvileg légbuborék nincs benne, igaz a mosógépet lefektettem, mondván hogy a légcsapdát kitisztítom.
tudnátok segíteni mit kéne még megnéznem?

Köszönettel: Feri
(#) palko0125 válasza franky710 hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /
 
Szia!
Nekem ugyanez volt a problémám egy WP100 típusú Indesit csodával, és processzorcsere után jött helyre. Mindennel próbálkoztam, mire rávettem magam, hogy kicserélem a processzort és azóta minden rendben van vele.
Üdv, Palkó.
Következő: »»   287 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem