Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   280 / 398
(#) reloop válasza djhans hozzászólására (») Jan 13, 2015 /
 
Jelútban (visszacsatolásban) a fóliakondenzátor a szerencsésebb választás.
(#) gepesz13 válasza reloop hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Sziasztok!
Honnan lehet megtudni, hogy hova milyen típusú kondi kell?
Üdv
(#) kadarist válasza gepesz13 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Onnan lehet megtudni, hogy megnézzük az adott kondenzátor funkcióját az áramkörben.
(#) farkasgabor7403 hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Sziasztok
En is nagy Quad manias vagyok 3es fel eve keszult az en Quadom nagyon sok munka volt vele azota is aprobb modositasokat csinaltam mert mindig volt ami nem tetszet.A belsejen foleg a szigetelo szalagokat ki fogom cserelni mert az eleg gaz ahogy kinez.Rakok fel par kepet a mostani alapotrol.Ami benne van az egy Urban kopintas osszesen 4par 10000mf kondival az elofok egy LM1036N a kis feszultsegu tap al ket 7812 ic bol elotte 50000mf szuro kondival kulon stab ic rol megy az elofok es kulon a kijelzo a venti is kulon tapos anyi,hogy egy toroid van a gepben.Aki eddig halota szolni elvoltak tole ajulva olyan szepen szol semmi brumm es alapzaj is olyan kicsi hogy kozvetlenul a hangfalhoz bujva lehet egy kis minimalis sustorgast halani.Csak ezen halgatok zenet anyira szepen szol.Ha valakinek nem tetszik mondja meg nyugottan a velemenyt.A szigetelo szalagost reszt cserelni fogom ahogy idom lesz elmenni egy boltba,hogy zsugor csovet vegyek.Van benne hangfal vedelem is.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) pjg válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Bocsanat uram on beselni madzsar? Amúgy szép munka!
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) BODHEAD válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Gratula. Nagyon jól néz ki.
(#) farkasgabor7403 válasza BODHEAD hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Koszonom az elismero szavakat nagyon sok munka van benne es penz de megerte a kulso es a hangzas mindenert karpotol.
(#) djhans válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Jan 14, 2015 / 1
 
Szia. Jó lesz ez csak az LM1036-os hangszín szabályozót kár volt beletenni. Nagyon sokat ront a hangon és amit a végfok jó tulajdonságaival nyersz azt ezzel el is veszíted. De ez csak az én véleményem ha neked ez így megfelel ne törődj vele.
(#) ngyzoli válasza djhans hozzászólására (») Jan 14, 2015 / 1
 
Egyetértek! A Quad-ba egyáltalán bármiféle hangszínszabályzót kár beépíteni.Egyszerűen meggyalázza ezt a végfokot.Ha a hangszín szükségessé válik,ott már más baj van.De ez mindenkinek magánügye...
(#) Ge Lee válasza ngyzoli hozzászólására (») Jan 15, 2015 / 1
 
Ha nincs szükséged a hangszín módosítására akkor neked vagy valami csodálatos, a többi emberétől alaposan eltérő hallásod van, vagy valahonnan olyan zenei anyagod, ami alapos módosításon esett át. Nekem ehhez hasonló van, mint az embernek általában.
(#) djhans válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Nem nekem szólt de megosztom a nézetem. Nálam a gyári CD-k többsége jól szól mindenféle hangszín szabályzás nélkül is. Vannak olyanok amik nem, akkor kell beavatkozni illetve ha a hangfal vagy a helység akusztikája azt megkívánja. LM 1036 helyett azért valami tranzisztoros vagy jobbféle műveleti erősítős hangszín szabályzót megérdemel a Quad.
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Szia. Szombat reggel elsuhanok a kóla előtt, ha gondolod, gyere ki odaadom a tranyókat.
kb 7-óra körül.
(#) farkasgabor7403 hozzászólása Jan 16, 2015 /
 
Sziasztok
Tudnatok valami jo minosegu tranyos hangszin szabalyzo rajzot kuldeni ami a Quadal kb egy minosegen van?Nagyon megkoszonem mert az LM1036N amugy nekem semm tetszik mert az miat van leginkabb alapzaj.
(#) Doncso válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /
 
Én EZT épitettem meg a HTA30-as után, egy pár Preludiummal hallgatom, nagyon jó a jel zaj viszonya, és nagyon lágy mélyeket, szép tiszta magasakat hoz. Egy barátom hozott LM1036-ost, két újjal fogva és közben vicsorogva bekötöttem egyszer próbára, dehát az sehol nincsen. Régi vállra tehetős magnóba még elmentek. Ide nem jó. Én egy picit beültetéskor elrontottam, de ez az én hibám volt, nem a kapcsolásé, javitva azóta hibátlanul teszi a dolgát. Innen olvashatod a rajzot és a kálváriát: Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /
 
A tranyós nem az igazi. Kipróbáltam elég sok félét, és nekem is egy olyan elrendezés jött be mint amit Doncso linkelt. Azzal a különbséggel hogy nincs szükség olyan brutális erősítésre mint a rajz szerinti, nekem úgy van megcsinálva hogy 2-3 szoros erősítése van csak a szintillesztő fokozatnak. Ha olyan a végfok hogy kevés az erősítése (mert mondjuk brutális teljesítményű) akkor azért, ha meg van egy passzív, potikból álló keverő fokozat az elején mert keverősre van kialakítva a bemenet akkor pedig azért (vagy mindkettő).
A lényeg, hogy az első OPA-nak ami egyébként emitterkövető fokozat lenne, van csinálva egy pici erősítés, ami a hiányzó erősítést pótolja. Illetve én még játszottam vele a szimulátorban néhány órát, hogy mind a mély mind a magas szekció ott emeljen ahol szeretném, és ne legyen aszimmetrikus mint általában a közölt rajzok esetében.
Minden tekintetben (jel/zaj viszony, torzítás, stb.) ez a legjobb. Emellett kellően stabil is, a tranzisztoros fokozatok amik a régi vidi vagy orion erősítőkben vannak hajlamosak a sub tartományban gerjedni ha extrém helyzetbe vannak tekerve a potik.
(#) Doncso válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 16, 2015 /
 
Ja igen, az erősítés...... reloop javaslatára azt én is visszább vettem, de még így is sok. Ahogy írod annyi szerintem is bőségesen elég.
(#) djhans válasza reloop hozzászólására (») Jan 19, 2015 /
 
A tápágakba csatornánként milyen értékű biztosítékot tegyek? Ut:+-30V; Rt:8 Ohm
(#) reloop válasza djhans hozzászólására (») Jan 19, 2015 /
 
Szia! Tegyél 2A-est, vagy 1,6A lomhát.
(#) djhans válasza reloop hozzászólására (») Jan 19, 2015 /
 
Ok. Köszi. Holnap lesz a műterheléses teszt. Ma csak élesztettem. Primer körben lévő izzó szépen elaludt utána tettem bele saccra 1,6-os F-es biztiket. Kimeneti DC fesz nulla, szkópon is szép vékony volt a vonal. Indult szépen ahogy kellett. Még a doboz fedele nincs meg. Natúr alumínium az egész, a borda is a tekerő is. Retró kinézet az egész, a sokak által utált DIN csatikkal. Nekem nincsen velük bajom.
(#) djhans válasza reloop hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Megtörtént a mérés. 36W-ot ad le 8 Ohm-on. Tápfesz +-28Vra esik vissza. 4x4700µF a puffer. Egyszerre csak egy oldal volt terhelve. Sztereóban kevesebbet ad le.
(#) reloop válasza djhans hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
A 8 ohm / 36W szinusz csúcstól-csúcsig 48V, a tápoldalankénti 4V maradékfeszültség teljesen kielégítő eredmény.
(#) djhans válasza reloop hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Szerintem is. Sztereóban lehet hogy csak 2x 25-30W szinuszban de ez bőven elég lakásba. 130VA-es toroid van benne. Egyébként a felső félhullámot kicsit előbb kezdte vágni ez a Quad sajátossága?
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
(#) reloop válasza djhans hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Az A osztályú nagyjelű erősítő (többnyire T7 pozíciószám) kollektora nyugalmi helyzetben +0,6V-on van. Innen a telítődéséig adná a pozitív oldali dumper tranzisztornak a vezérlést, sajnos ebből is lejön még két diódányi nyitófesz. Szóval nagyjából 2V oda
(#) uli hozzászólása Jan 21, 2015 /
 
Sziasztok. Ebay-es kinai quad 405-tel van valakinek tapasztalata? Az egyik teljesitmenyellenallas melegszik es kicsit fustol is, az normalis? Valamint mekkora bemeno jelszint kell ezeknek? Nem igazan akar megszolalni sima pc hangfal fejhallgato kimenetere kotve. Esetleg aki BPn foglalkozik ilyenek javitasaval, az remek lenne, sajna nem sok idom van ra. Koszonom es elnezest az ekezetek hianyaert.
(#) djhans válasza uli hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
Szia!

Mekkora tápról jár? Megkapja rendesen a pozitív, negatív tápot és a GND-t? Kimeneten mekkora az egyenfeszültség? Jó lenne egy-két kép a beültetett nyákról mindkét oldalról.
(#) ngyzoli válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
Időtlen idők óta tudatosan kerülöm a hangszínszabályzókat,s minden egyéb frekvenciakorrekciót,ennek ellenére teljesen átlagos hallásom van. Mindenféle zenei anyag igenis lineáris átvitellel szól a legjobban.(nyilván most nem szélsőséges esetekről beszélünk)Már ha hifiről van szó.Hangszererősítésnél egész más a helyzet.
(#) djface hozzászólása Jan 22, 2015 /
 
Sziasztok, reloop kolega kapcsolása alapján próbáltam egy nyákot tervezni hőfokfüggő ventilátor vezérléshez,de nemvagyok biztos abban hogy jólett ,ígértem hogy kiteszem ide.Egyenlőre csak PDF-ben de ha jó és kell valakinek szívesen küldöm a rendes nyák és beültetési rajzot is.
Tehát a kapcsolás

és a nyák
Köszönöm a törődést
(#) pjg válasza djface hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
(#) Alkotó válasza djface hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
(#) elektrikszerviz hozzászólása Feb 1, 2015 /
 
Sziasztok ! A quad 606 nál használt lengőföldes táp megoldás megvalósítható - e ? a 405 ös esetében. Ehez kérnék tanácsokat vagy segítséget. Ja és még valami rajzot is. A segítségeteket előre is tisztelettel megköszönöm. ( Szerintem ez egy jó téma lesz! )
Következő: »»   280 / 398
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem