Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   108 / 259
(#) mona1965 válasza botesz hozzászólására (») Jan 24, 2015 /
 
Köszönöm a választ.
(#) botesz válasza galilei70 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
A műanyag patentokat csavarhúzóval feszítsd meg és ki fog jönni a panel.Nem finomkodni ám!
(#) galilei70 válasza botesz hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
próbáltam feszegetni, de nem tudom pontosan hogy jön ki, nem akarom eltörni a műanyagot, ezért kérdeztem.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
(#) amurcsuka válasza galilei70 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Szia! A fekete kerek buzzer alatt a thorx csavart kicsavarod, akkor ahogy Botesz is mondta a füleket elnyomva ki kell hogy jöjjön a panel a műanyagból.
(#) samu81 hozzászólása Jan 25, 2015 /
 
Sziasztok,

A 7 éves Whirlpool mosogatógépünk nem indul. Illetve hát elindul, kiszivattyúzza a bennmaradt vizet, fel is tölt vízzel, nagyjából szemre jó időben abba is hagyja a feltöltést, van elég víz, de a mosó szivattyú nem indul el.
Futtattam tesztet is, (valami ilyesmi a gép: http://www.tehcomservis.com/dounload/WM/Whirlpool/ADP4300WH.pdf ) Ikeás beépíthető DW 100W.

Végigolvasva az utolsó pár 10 oldalt elvégeztem néhány ellenőrzést. Pl., hogy a vezérlő panel csatlakozóit lehúzva, a motoron mérek ellenállást. Ha a tesztüzemet elindítom, akkor a panelről kap is 220Vot a szivattyúmotor.

Szintén kap áramot a fűtésrendszer is, sőt el is kezd fűteni a program szerinti időpontban, csak hát mivel a szivattyú nem megy, nincs ami a vizet forgassa, a hővédelem egy idő után leállítja.

A motornak már előtte is (pár hónapja) fura hangja volt mosás közben, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azt hittem a szivattyúzás közben valami koszt keringet, persze inkább csak kedvem nem volt vele foglalkozni.

Az lenne a kérdésem, hogy ha a motor halt meg, akkor hogy lehet, hogy a paneltől menő vezetéken mérek megfelelő ellenállást? milyen baja lehet ez esetben a motornak? Cserés?

Előre is köszönöm.
Sam.
(#) galilei70 válasza amurcsuka hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Sikerült kiszedni, kösz.Úgy néz ki nem oxidációs probléma.Akkor nem tudom, ötlet ?
(#) botesz válasza samu81 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Nézd meg hogy forog e a motor tengelye illetve ha kondis motor van benne(nem tudom milyen motorja van) akkor a kondiját ellenőrizd.Ha az újabb állandómágneses forgórészű motor van benne és a panelról megkapja a feszt akkor szétkopott a motor(elkezd zörögni lehet hogy azt hallottad) és cserés.
(#) samu81 válasza botesz hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Ilyen motor van benne:
http://alkatreszek.org/1845-whirlpool-mosogat%C3%B3g%C3%A9p-keringe...A.html
közvetlen is adtam rá tápot (habár a vezeték miért lenne rossz, csak arra gondoltam, hogy esetleg valami közben megszakítja az áramkört) de nem működött. Szikrázik, (valami áramfelvétel van) de nem indul meg.A zaj az tényleg volt, és olyan "darálós" féle hangja volt.
Mondjuk nem olcsó Már persze ha egyáltalán lesz.

Köszönöm az infókat.
(#) botesz válasza samu81 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Kézzel tudod forgatni a lapátkereket?Ha igen és nem jó akkor kondi csere ha nem akkor beállt a tengely és valószínűleg folyat.
(#) samu81 válasza botesz hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
nincs kondi.
Ez egy állandómágneses forgórészes motor (sose láttam ilyet még ...).

Viszont a mellékelt kép szerint az állandó mágnes el van hosszában törve (direkt?).
És nem csak az egyik oldalon, de a másikon is.
Mivel nem láttam még ilyen motort, nem tudom, hogy ez normális-e, de a törés alapján azt sejteném, hogy nem, mert ha gyártás szerint kéne ilyen legyen, egyenes lenne a vágás és nem törésnek nézne ki.
(#) botesz válasza samu81 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Nem akarok hülyeséget kérdezni de nem a leeresztőszivattyút szedted szét?Amúgy a törés nem normális....kuka....új szivattyú.
(#) samu81 válasza botesz hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Nem, ez a mosószivattyú. Cikkszám alapján is az, meg a leeresztő sokkal kisebb. Csak a képen az arányok nem látszanak. Ez egyébként már a gerjesztés nélküli része... tehát a jobb oldalon az már a lapátkereket is magába foglaló pumpafej.
Egyébként furán lötyög az egésznek a csapágyazása is. Elforog a lapátkerék a tengelyen ... szóval eléggé furán szétkopott az egész.

Köszönöm a megerősítést, most már bátran költöm el a 20kHUFot.
(#) botesz válasza samu81 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Oké csak te aszinkron szivattyút azért nem voltam benne biztos.Igen sajnos ezeknek ez a halála.Valahol láttam 15 ért is wh szivattyút.
(#) gbiro72 hozzászólása Jan 25, 2015 /
 
Tisztelt Szakemberek! Van egy Zanussi ZDF 2010-es mosogatógépem. A mosogatás során nem melegíti a vizet olykor, de van amikor igen. Feltételezem, hogy ilyenkor a fűtőszál jó. Lehet, hogy a hőfokszabályzóval van gond?
(#) botesz válasza gbiro72 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Garantáltan.De lehet relé vagy nyomáskapcsoló is.
(#) gbiro72 válasza botesz hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Köszönöm a választ. Még egy kérdés: Hol találom a gépben a hőfokszabályzót?
(#) botesz válasza gbiro72 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
alul a motortérben
(#) gbiro72 válasza botesz hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Mennyibe kerülne?
(#) botesz válasza gbiro72 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Elég drága szóval nem érdemes vakon kicserélni.Ha nem értesz hozzá inkább keress egy szerelőt.
(#) gbiro72 válasza botesz hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Először megnézem, hogy kap-e egyáltalán áramot, vagy egyáltalán működik-e. Ha működik, inkább szakembert hívok. Lehet, hogy még lesznek kérdéseim a héten, amikor szétszedem a gépet. Köszönöm.
(#) botesz válasza gbiro72 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Hát ha a hőfokszabályzó áramot kap akkor ott már komoly baj van.A hőfokszabályzó (NTC) csak egy ellenállásértéket ad vissza.
(#) gbiro72 válasza botesz hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Rosszul írtam, a fűtőszál kap-e áramot. Jó éjt!
(#) macika52 hozzászólása Jan 26, 2015 /
 
Tiszteletem, kettő napja szenvedek egy Indesit D41-s mosőgatógéppel, ez ügyben kérném a segítséget. Úgy kezdödőtt hogy szolt a drágám hogy folyik a víz a gépből mosógatásközben, közvetlen elindítás után. Áramtalanitás után kipakoltam a tartókosarakat, majd ujboli bekapcsolás után "reset " kapcsolva kíszívatyúztatam a vízet belőle, Adig meg úszott a konyha. Mivel az alsó tálcából folyt a víz. Felyre állítás után szétbontva tapasztaltam hogy a túlfolyás védelem nem kapcsolt, meg ígazítva a kis hungarócell lappocskát , márkönyedén járt a kapcsoló, (egy -nul). Talpra állítás után, indul, szívatyuzik 5mp, majd engedi a vízet, de azt tapasztaltam hogy nem kapcsol ki, majd elkezd szívatyuzni és villog az első led. Atrakció ujra szétbontás, de (jelzem csak a tálcába folyt a víz,) A víz szintszabályzókapcsolót kítísztítotam, katog , működik, gumicsőrá, és öszerelés után, beűzemelve azt tapőasztalom, hogy elindítás után első, hídegvízel való mosástt végre hajtja, majd kíszívatyúzza a piszkos vízet és nem akkar a második fokozatba ugrani, vagyis 5perc szívatyuzás után vilog az első, és második led. (egy-egy)Itt tartok! Természetessen márminden átvan pucolva színte gyári tisztaságú.Kérném a segítségeteket, tanácsotókat, fentiek ismeretében. (Előre is hálásan köszönöm)
(#) botesz válasza macika52 hozzászólására (») Jan 26, 2015 /
 
Ha a nikecel úszónál víz van az nagy baj.Valahol ereszt a géped ami miatt leáll a program.
(#) galilei70 hozzászólása Jan 26, 2015 /
 
Erre tud vki megoldást ?
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1743241.html#1743241
Valakinek van valami ötlete ? Miért nem kapcsolhatóak a jobb oldali gombok ? Köszönöm.
Ha nyitva az ajtó, akkor is működnie kellene a az időzítőnek és a 1/2 programnak vagy az csak akkor elérhető, ha zárva az ajtó ? Ha így van, akkor esetleg a zárásnál nem érintkezik vmi jól ?
Köszönöm.
(#) gbiro72 válasza botesz hozzászólására (») Jan 26, 2015 /
 
Üdvözlöm! A fűtés a program elején elindul a víz beeresztése után egyből?
(#) macika52 hozzászólása Jan 26, 2015 /
 
Köszönöm, botesz-nek. de ezmár megoldodót, teljesen száraz az alja, végeredményben a tulfolyó okozta a problémát eltőmődés miat. Tisztítás után már nem megyki víz a tulfolyón sem.
Köszönöm gbiro72, -nek üdvözölek a kérdésedre nem a válasz, de ez igy dolgozott 5évig aleírása szerint ís, előszőr csak egyszer (tableta nélkűl) hídeggel őblit, majd második lépés, víz be, tableta be,fűtés be, utána mosás ez kétszer és úgy megy a hamadik lépésre ahol öblitő be, öblítés, majd a negyediknél szárítás, és vége. Természetes hogy a műveletek közt mindig cseréli, azt a 3-4liter vízet.
A Poblémát az hogy a második lépésnél már a vízet se engedi be. Sajnos Híbakód táblát nem találtam ez idáig, amely arra utalna hogy az első két led villog akkor mi a hiba, ez még fapados a Frédi- Béni anyosa hajtja, ugy hogy itmég nincs a négy lednél töb kijelző. Megjegyzem a Kinaiak tanulnak mert már az újabb gépek leírásában már szerepel a híba kód lista. Köszönöm a hozzászolást előbb utob majd csak meglesz a híba.! Kérem aki találkozott ezzel a híbajelenségel az jelezze hogy mi volt a megoldás. Még a vezérlőpanelra gyanakszom. Hát ez az ugy nevezet digitális vílág. üdvözlettel
(#) JancsikaMr válasza galilei70 hozzászólására (») Jan 26, 2015 /
 
...én mindenekelőtt biztosan kicserélném azt a két "tízéves" téglakondenzátort azon a panelen, ártani nem használ... Vagy lehet mégis!
(#) Hunter76 hozzászólása Jan 26, 2015 /
 
Üdv!
Ariston Hotpoint LL43 S tipusú készüléken ugyanazt a hibát észlelem, mint a linkelt videón lengyel barátunk.
http://youtu.be/RaYdE_Ewu88
Van ötelet esetleg, hogy mi a baja a készüléknek?

Előre is köszönöm a válaszokat: Imre
(#) botesz válasza Hunter76 hozzászólására (») Jan 26, 2015 /
 
Olvasd el a videó leírását és megtudod a választ.
Következő: »»   108 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem