Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó-generátor nem tölt rendesen
Lapozás: OK   104 / 156
(#) Golf1Lacus válasza Golf1Lacus hozzászólására (») Márc 22, 2015 /
 
Leszereltem a feszültségszabályzót és elégé oxidosnak és koszosnak találtam. Megtakarítottam és felcsiszoltam az érintkezési pontokat. Eggyenlőre nem tapasztaltam a hibát de nem is szokott azonnal jelentkezni.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /
 
Úgy néz ki a feszültségszabályzó vacakolt. Kicseréltem, eddig jó. A kiszerelt szabályzót bemértem tápegységgel és úgy is produkálta a hibát. A kefékre egy 21W-os izzó, a D+ és testre a szabályozható táp. Elsőre sikerült elérnem, hogy 22V-nál szabályzott le, ezzel már megkérdőjelezve a helyes működést, majd többszöri próbáknál 15,3V-nál szabályzott le. De produkálta még az első hibát is, ahol is nem szabályzott le a megfelelő feszültségnél. A most beszerelt szabályzó is bemérés szerint 15,1V-nál szabályzott, de beszerelve 14,6V-ot stabilan tartja.
(#) druxter hozzászólása Márc 22, 2015 /
 
Üdv! Hozzám került egy Chatenet (nem írtam el ) moped autó fesszabályzója, elméletben nem tölt az autón. A gyantából már kibontottam, de valami förtelem ahogy le van gyártva. Tudja esetleg valaki, hogy ennek a generátora hány fázisú, mert szeretnék egy normális szabályzót csinálni a régi helyett.
(#) zolika60 válasza druxter hozzászólására (») Márc 22, 2015 /
 
Szerintem az is háromfázisú, mint a többi. Legalább is még soha semmilyen járművön nem láttam más milyet. Viszont a feszültség szabályzás szempontjából lényegtelen, mert az a gerjesztő tekercs kapcsolgatásával történik.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) druxter hozzászólása Márc 23, 2015 /
 
Nos, ez inkább hasonlít egy robogó generátorra, mint autóra, viszont segédmotoros jogsival lehet hajtani ezt a kis kétszemélyes szörnyeteget, mivel önerőből nem tud 45km/h-val többet menni. A generátor állórész így néz ki, és mindössze 2 vezeték jön fel a tekercsektől: generátor állórész
Körülötte egy hasonló lendekér fut, mint egy régi Simsonon.
Ilyen a bekötés, csak egy kábellel kevesebb megy a fesszabályzóba, és nincs is helye neki: generátor és fesszab.

Link javítva, a http tag csak egyszer kell.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
(#) zolika60 válasza druxter hozzászólására (») Márc 23, 2015 /
 
Sajnos a LINK-ek nem működnek. Viszont akkor nézz szét itt.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 23, 2015 /
 
Működik, csak a http után kell egy kettőspont, mert az kimaradt. De tényleg ez egy robogó állandómágneses generátor, ahhoz való szabályzót kell csinálni. Csak meg kell nézni, hogy hány fázisú a tekercs.
(#) Chipmunk1960 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 27, 2015 / 1
 
Szia, Szerintem is fesszabályozó, teljesen ráadja a töltést, hogy a motort is megfogja. A gen belül a szabályzó kontaktját kellene ellenőrizni, mert ha ott elvész a villany, azért próbálja 14Vra felhúzni a feszt. a B+ pedig már jóval több van
(#) HagaRobi hozzászólása Márc 28, 2015 /
 
Sziasztok. Lenne 1 problémám amire válaszokat keresek. A műszerfalon halványan világít a töltés visszejelző lámpája, gázadásnál meg szinte eltűnik és van 1 kis érdekes hangja a generátornak. Már ellenőriztem a biztosítéktáblát de semmi. Én a generátor feszültség szabályzóra gondolok vagy magára a generátorra. Szerintetek mi lehet vajon?
(#) VIM válasza HagaRobi hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
Szia! Talán az ékszíj csúszik és az alapjárat sem megfelelő .... és kocsitípust is említhettél volna.
(#) Marthen válasza HagaRobi hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
Generátor javíttatás szakember segítségével.
Vagy generátor le, szét, méregetni, cserélni vagy forrasztani, vissza és kész.
Szabályzó ? egyenirányító ? mechanikus hiba ? ilyesmi lehet.
(#) HagaRobi hozzászólása Márc 28, 2015 /
 
Skoda feliciáról van szó. Az ékszíj nem csúszik. Esetleg a generátor csapágy elöregedése nem okozhatja a problémámat? Mert van 1 kis hangja. És amióta a hangot hallom azóta van ez a betegsége.
(#) fiatos válasza HagaRobi hozzászólására (») Márc 29, 2015 /
 
"A műszerfalon halványan világít a töltés visszejelző lámpája, gázadásnál meg szinte eltűnik"
Nekem is hasonló volt a problémám.
Végül is én javítottam meg egyedül, nem vittem szervízbe.
Az oka az volt, hogy az egyik dióda (a 3-ból) nem töltött.
Diódahidat kellett cserélnem a generátorban és precízen visszaforrasztani mindent.
Azt még megjegyzem, hogy különösebb hangja nem volt se így, se úgy.
Azóta nem világít és hibátlan a töltés.
(#) Chipmunk1960 válasza HagaRobi hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
Szia, Érdemes a szénkeféket és a csúszka állapotát is megnézni, főleg, ha könnyen kifordítható a fesszabályozóval együtt. A csapágyhang nem okoz ilyen hibát, de a túlfeszített ékszíj okozhat csapágy hibát, a laza pedig a szíjtárcsát eszi meg, annak viszont nyikorgó hangja lehet, s okozhat ilyen hibát.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
(#) benji125 hozzászólása Ápr 1, 2015 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
MTZ-be vettem egy új generátort. A generátor egybe van építve a fesszabályzóval. Két kábel megy rá: egy az amperórára, egy vékonyabb pedig a töltésjelző lámpára. Pár hónapig üzemelt rendesen, aztán egyszercsak a töltésjelző kialudt. Azt hittem kiégett, de nem. Az amperóra szerint pedig van töltés. Mi lehet a hiba? Én eddig azt hittem az égőről kapja a gerjesztést... Mi lehet a meghibásodás oka?
Előre is köszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
(#) kzozo hozzászólása Ápr 10, 2015 /
 
Sziasztok. A képen látható Bosch BR14-H0 típusú feszültségszabályzót hogyan lehet generátor nélkül tesztelni? Jó az az elgondolás, hogy a két kefe közé egy kis 12V-os izzót teszek, a B+ és a B- közé állítható tápot, az L és B+-közé szintén egy izzót (töltésjelző)? A kefék közötti izzónak a küszöbérték alatt világítani kell, felette nem. Jó az elgondolás? Köszi. Zoli
(#) Ricsi89 válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 10, 2015 /
 
Jó, de töltésjelző izzó felesleges. Én is így szoktam tesztelni.
(#) kzozo válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /
 
Csak azt nem értem, hogy töltésjelző izzó nélkül miért működne? A B+ ès B- az akku két pontja. Akkor így kikapcsolt gyújtásnál, a szabàlyzási küszöb alatti akkufesz esetén állandóan gerjesztene - lemerülne az akksi... Asztalon összerakva nekem semmit nem csinál. Ha a keféken nincs semmi,de bekötöm a töltésjelzőt, világít. Zárlat sehol sincs, kívülről mérve.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /
 
Egy kicsit én is okoskodok (SORY) . a töltésjelző lámpa úgy működik , hogy egyik fele az aksitól _gyujtáskapcsolóból kap +feszkót , a másik fele pedig a feszszabályzó arra a pontjára van kötve amelyikre a segéddiódákról jön majd a feszkó üzem közben, Mivel áll a generátór így nem jön feszkó a segéddiódákról , hanem a feszszabályzón keresztűl és a szénkefe _gerjesztőtekercs _másik szénkefe úton kap testet, ezért kigyullad az égő és közben kicsit előmágnesezi a tekercset _vasamagot a kevés áramával .Ha elindúl a motor , felpörög a gen. eléri a szabályzóba jövö feszkó az aksifeszt, akkor az égő mindkét felére +feszkó megy így pedig nem tud világitani , kialszik. Azért nem merül le az aksi, mert a gyujtás bekapcsolásával megy az égőre a + feszültség .Ez az egyik elmélet , aztán van relés megoldású is és tipusonként más megoldás is , de amit leírtam az elég gyakori elv.
(#) kadarist válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
Memrég én is okoskotam: Bővebben: Link
(#) kzozo válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
Lehet, rosszul fogalmaztam. Igen, a működésével eddig is tisztában voltam, én Ricsi89 válaszára írtam azt, hogyha a fenti szabályzón a B+ és a B- közötti feszültséget változtatom, akkor a kefékre mikor kapcsol feszültséget. A teszt miatt kérdeztem, hogy töltésjelző izzó kell-e.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
Kedves Kadarist. szerintem az a gen. rajz nem jó amit feltettél , mert az szerint a felső tekercs teljes zárlatba kerül úgy ahogy a rajz mutatja. A diódákat nem szabad bevenni a kicsatlakozásba . A közölt rajzomon ezt jelőltem is ,hogy rossz helyen van a csomópont .De ha rosszúl ítélem meg , cáfoljatok meg , nehogy úgy maradjak . üdv Feri
(#) Ricsi89 válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /
 
Valószínű, hogy ez már intelligensebb szabályzó és a W kimenetről kap valami jelet, ami alapján szabályoz. Mivel itt nincs segéddióda, így valószínű a W kimenetről kapja a gerjesztő feszültséget, a szabályzási feszültséget pedig a B+-on figyeli.
(#) Fövi hozzászólása Ápr 20, 2015 /
 
szevasztok!
van egy Fordka gépem és a töltés visszajelző izzóján mind a két lábán +12V van mikor gyújtásra rakom. tudtommal gyújtáskor +-12nek kellene lennie és mikor beindul akkor van mindkét lábán 12V. mit lehet vele kezdeni hogy újra működjön a visszajelző lámpám? generátor az jó kilet szedve lelett tesztelve!
Ötelet??????
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Fövi hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
Biztos , hogy a visszajelző égő nem szakadt ????
(#) Fövi válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
biztos hogy nem! Itt az a gond hogy gyújtásnál a az izzó hején mindkét lábon +12Volt van és gyójtásnál nem kellene lenni csak egyik lábon másikon negatívnak kéne lenni! valahonnan az aksistól gyújtásnál átfolyik az feszültség és mindkét oldalt 12 Volt van
(#) Fövi hozzászólása Ápr 20, 2015 /
 
az izzó nincs benne úgy mértem a kasznihoz képest mindkét oldalt 12voltot! az égő jó!
(#) zolika60 válasza Fövi hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
Ha a generátor jó, akkor valami el van kötve.
(#) Fövi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
eddig jóvolt nemrég csinálja ezt, de töltés van mert a generátor jó és az aksin is mérem a többlet feszt!
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Fövi hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
Azért mérsz mindkét oldalán az égőnek + feszkót mert az izzószálon átmegy a + , de nem jön oda( - Test ). Ha jó a fesszabályzó akkor azon keresztűl és az egyik kefén , majd át a tekercsen , és a másik kefétől kap testelést az égő . Valahól el van szakadva ez a láncolat , lehet , hogy a kefék nem jól érintkeznek , vagy a szabályzóban lett szakadás ,. Én ezeket a szempontokat tudom mondani , majd mások is segitenek biztos
Következő: »»   104 / 156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem