Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ADSL modemek, modemrouterek
Lapozás: OK   11 / 13
(#) eSDi válasza Hx-2 hozzászólására (») Dec 24, 2014 / 1
 
Ez mind igaz lenne, ha USB-vel kötném rá a gépre a modemet! De minek kínlódnék az USB1.1-el max. 12Mbps-on 20/1Mbps-os szolgáltatás mellett, ha egyszer van rajta 100Mbps-os LAN port, amihez nem kell driver!?
(#) eSDi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Ennyit ír az elején, innentől a hibaüzenet ismétlődik :
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014

adat.txt
    
(#) eSDi válasza eSDi hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
A padláson volt egy szakasz, ahol megrágta az egér a koaxot. Most jobb a helyzet, de még mindíg nem az igazi. Lehet, hogy sz*r az egész hálózat (más is mondja, hogy gondok vannak), vagy a modem döglődik. Minden esetre most csak egyszer van az elején egy nagyobb megtorpanás, aztután pedig nagyjából egyenletesen megy. Majd ki lesz vizsgáltatva rendesen.
(#) Kovabe hozzászólása Dec 24, 2014 /
 
Sziasztok
Egy olyan megoldást keresek ahol egy PIC mikrovezérővel illeszthetek egy sata HDD-t az itthoni hálózatra. Az elképzelésem azért is merült fel mert a fogyaszást szeretném leminimalizálni.
Várom az ötleteket.
Boldog karácsonyt
(#) source2 válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Kedves Kovabe,

Ez az ötlet megvalósítása értelmetlen lenne, kivéve ha szeretnéd hogy pár szász kB-al tudjál másolni a HDD-re. További hátrányok, a drága és nehezen beszerezhető alkarészek, valamint igen bonyolult HW specifikáció és bonyolult FW, ami nem is biztos belefér a PIC-be.

Üdv.
(#) kocsgab002 válasza source2 hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Sajnos igaz. Nekem van itthon NAS-om, egy középkategóriás PC teljesítményével megy. Eléggé energiatakarékos, 0-24-ben megy, de alíg fogyaszt pár wattot. le szokta állítani a vinyót, ha nincs forgalom rajta, illetve van benne olyan opció, hogy éjfél, és hajnali 5 között kikapcsolja magát.
Ezeket egy PIC-el nehéz megvalósítani, és valóban értelmetlen is lenne.
(#) mikrokapcsolo válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Helló!
Mint ahogy source2 kollega is említette, házilag ezt összehozni nem éri meg. 15e-ből már lehet egész jó nas szervert venni, nekem is üzemel egy, már vagy két éve. Ha mindenképp te akarod összerakni, ajánlanám egy Raspberri Pi beszerzését, sokan azzal csinálnak nas szervert. RPi NAS
Üdv.
(#) dB_Thunder válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Valóban értelmetlen!
Vannak olyan routerek amiken van usb, illetve pl a régi Linksys wrt54-glre van olyan mod hogy SD kártyát tud olvasni írni, nekem is van egy ilyen átalakítás..
Szóval az usb-re vagy pent vagy külső winyót lehet rakni, meg kell nézni a DD WRT lapján milyen cuccok vannak. A gyári fw általában túl buta hogy rendesen lehessen használni, viszont a DD-nél figyelni kell a liszenszre, nem mindegyik verzió ingyenes. Persze a DD-n kívül is van világ, én pl Tomatót használok.
Ez a legolcsóbb megoldás, kissé drágább a de még ez a kategória a MikroTik usb-s router cuccai.
Illetve vannak erre célkészülékek is, megjelenésükben a külső winyó házakra hasonlítanak, de annál többet tudnak.
Illetve lehet PC alapra is építeni! Ott biztos nem fogy el a számolási kapacitás átlag felhasználóknak.
A csúcsot a szerver eszközök jelentik, de gondolom ezt már nem kell kitárgyalnunk

Nekem PC alapon megy :Atom proc, 2g ram, 2x 500Gb raid1-be, ubi server, deluge, serviio, samba.
Ill erről menne a nyomtató is de nincsen 64 biter driver ezért azt még nem tudtam összehekkelni.

kocsgab002 !
Te milyen OS-t hasnálsz? Nekem se volna rossz a winyóleállítás, de én egyenlőre kikapcsolgatom....
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014
(#) Massawa válasza eSDi hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Ez most milyen modem? aDSL vagy kabelmodem? Lehet, hogy rossz helyen nézed a log filet.
(#) eSDi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Leírtam az elején a típusát, amúgy kábelmodem. Nem tudom más helyen nézni a log-ot...
(#) Massawa válasza eSDi hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Probáld megkeresni a neten az url-t ahol ez kiolvashato. Lehet, hogy az adott esetben csak SNMP-n keresztül érhetö el.
(tudom, hogy irtad a tipusát, de közben olyan sebességeket irtál, amik manapság csak nagyon elavult kábelmodemekre jellemzök. Itt ma már 50-80 Mbps-nél tartanak a DS irányban és >10 Mbps US irányban).
(#) eSDi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Oké. Belépek a modem kezelő felületére, majd a menüből kiválasztom a Log menüpontot, itt látom az x darab bejegyzést, ennél többet nem ment le. Az új bejegyzések kilökik a listáról a régieket (FIFO). Az jelszinteket, stb. egy külön oldalon élőben lehet lekérni (Amivel én eddig találkoztam motorola SURFboard moden, az mind ilyen menürendszerű volt). Én az előfizetett sebességeket írtam le, a modem tudna 55/5Mbps-ot. Amúgy igen, nem mai darab már. 2006-os kiadású FW a legfrissebb hozzá és az is van rajta. Mint mondtam, a padláson volt megrágva a koax, rövidítés után a helyzet valamivel jobb, de vagy ennyire elb***ott a hálózat, vagy a modem döglődik. Többet jelenleg nem tudok tenni, mert szüleimnél van ez az egész. Tavasszal ki lesz cserélve végig a koax kábel és a modemet is kicseréltetem. Ha akkor is ilyen marad, akkor a szolgáltató részéről van a kutya elásva (amit erőssen sejtek, hogy így lesz. Másoktól is hallani panaszt, csak azokat ellenőrizni nem tudom.)
(#) Massawa válasza eSDi hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Ilyen megrágott kábeleket illene kizárni, mert ez sajnos igen sokat számit. Már irtam a kábelmodemhez a legjobb kábeleket kell bevetni és nem harisnyaárnyékolás kell, hanem tisztességes 2-3 rétegü réz vagy ezüstözött foliás árnyékolás. Mindaddig amig ez nem biztositott minden más csak ámitás...( ja és nem árt ha az elosztok - splitterek - is fémházasak, mint minden más a jel utjában.
(#) sevenhill hozzászólása Jan 17, 2015 /
 
Kedves Fórumtársak! Átvittük az előfizetéseinket a UPC-hez. Főképp az internet miatt, mert az ADSL lassú volt. Adtak egy EVW3226 típusú modemroutert, ami wifit is szolgáltat is egyben. Majdnem minden szép, de egyvalami nem tetszik. Az antenna nincs kivezetve. Egyelőre nem mertem még szétszedni, a szolgáltató berendezésébe benyúlni, de a rácson, amennyire be lehet kukucskálni,még belső antennát sem láttam. Lehet , hogy a NYÁK-lemezen van kiképezve az antenna? Azt sem lehet tudni, esetleg ebből kifolyólag van-e a routernek valamilyen WIFI irányítottsága. Jó lenne kivezetni csatlakozást külső antennához. Tudna valaki ezekről bővebbet? Köszönöm!
(#) Massawa válasza sevenhill hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Teljesen felesleges, azok a modemek ugy mükldnek jol ahogy vannak. Csak ronthatsz rajtuk.
(#) Bakman válasza sevenhill hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Esetleg tiltsd le a modem Wifi portját és akassz rá egy normál Router-t.
(#) Joe_001 válasza sevenhill hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Üdv!
Békélj meg a helyzettel : Van benne antenna, úgy lehet 3 is! (az enyémben 6 is, még sincs kivezetve , és jól működik ) A kör karakterisztikát meg a felhasználás körülményei hozzák. A beleberhelés más tulajdonába engedélye nélkül nem igazán etikus.
Joe
(#) sevenhill válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Köszönöm! Mindenesetre sajnálom, hogy nincs külső (levehető cserélhető) antenna. Majd magasabb polcra helyezem, megpróbálom faltól, egyéb "objektumtól" távolabb, hogy minél jobb legyen a pozíciója! A {192.168.0.1}-vel elérhető felületén a csatornát átállítottam az "átlagos" 6-ról a sáv szélére, 13-ra, meg átírtam a sablonos SSID-t saját arculatra. A teljesítmény amúgy "gyárilag" is 100%-on volt.
(#) Massawa válasza sevenhill hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Nem tudom miért kell ilyeneket csinálni. Ezek a modemek maguk keresik ki az üres ( kevésbé foglalt) csatornát, és maguk állitják be a teljesitményt is. Teljesen felesleges velük foglalkozni addig, amig nincs gond. A beépitett antenna is többnyire elég még egy nagy kertes házba is ( nálam 3 emeletet fed le minden gond nélkül, csak a garázshoz kellett repeater.
Az SSID-t állithatod, habár azt sem tudom minek, miután ma már minden PC, telefon stb. amugy is ha egyszer összepárositod magátol fogja keresni az ismert SSID-t.( legyen az bármilyen).
(#) eSDi válasza sevenhill hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Üdv!

A csatornát ne állítsd a legszélsőkre. Az automatikus csatornaválasztást is inkább hanyagold, ha zsúfolt a sáv, akkor nem tud mit kezdeni a dologgal. Az InSSIDer nevű programmal nézd meg, hogy mennyire zsúfolt a sáv és ez alapján válassz csatornát. Az SSID-t arra írod át amire akarod, lényeg, hogy ne legyen még egy megegyező vele.
(#) Joe_001 válasza sevenhill hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Előfordulhat a teljesítmény növelése során hogy vacakabb lesz a konnekt mert zeng a terem (reflexió) és a kisugárzott teljesítménnyel a reflektált is nő és a reflektált már számottevő is lehet. A szabvány ezért (is) limitálja a teljesítményt a 2,4 es sávban.
(#) Kispotter hozzászólása Feb 9, 2015 /
 
Sziasztok! Egy gyors segítségre lenne szükségem! Ma reggeltől délután 4 ig nemvolt áram, és kellett internet, úgy hogy felhoztam egy 12V-os autóaksit, és rákötöttem a modemre, és a routerre. Kicsit már levolt merülve így 12V alatt volt a feszültség ( 11.5 V ), de ment róla simán minden! Mivel holnap sem lesz áram ( oszlopokat cserélnek) feltöltöttem az autóaksit így most üresjáratban 13.5 V van benne! A kérdésem az elfogja viselni a router aminek gyárilag 9V kell??
(#) Joe_001 válasza Kispotter hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Üdv!
Nem írtad meg az eszközök típusait, de ha eddig nem forrtak nagyon reméljük kibírják a mai napot is. Ha este nem válaszolsz, sejtjük a választ. Sztem belül a tápban 7805 vagy vmi hasonló a a s stab ic feszre 35V a max, de a felvett áram, és a fesz különbség szorzatát el kell füstölnie.
Figyeljed, ha nagyon meleg húzd ki egy fél órára míg lehűl!

Mod: Ha nincs időd kiírni: szerintem - valami, akkor Ne írj!
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
(#) Kispotter válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
Elnézést kérek csak közben egy másik forumon segítettek nekem ezt pedig elfelejtettem! A modem egy Askey modem volt aminek AC tápja van (9V-os) gyárilag és a modembe van a Graetz. És nem is nagyon akart menni a 12V-ról, mert szakadozott az adsl és újraindulgatott a modem! Szóval még kevés is volt neki a DC 12V. De ez azért volt mivel az AC 9V-nak a csúcsértéke 12,7V ebből lejön -1,4 V a Graetz miatt így a pufferkondiban lesz 11,3V! Ügye az aksiban meg 12V lakozott -1,4V 10,6 V és kevesellte a modem. A router pedig TP link ment simán! Megnyugtattak egyébként mindkettő kibírja akár a 20V-is.

Ui: A rövidítésekért bocsánat sajnos sokat chatelek és megszoktam próbálok odafigyelni rá!
Üdv!
(#) Joe_001 válasza Kispotter hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
Elnézést a félig jó tanácsért de a TP-Linket tudtam, hogy némelyik 5V-ról jár, az Askey típust viszont nem tudtam miről van szó, de a sima stabilizátorkockák 35V-ig élnek kivéve a 7824 mert az 40V-ig.
A dropout feszültséggel meg valóban illik fölé menni a kimenő feszültségnek.
Az egyértelmű rövidítésekért meg bocs, de melóba menet így jött ha siet az ember...
(#) silent15 hozzászólása Dec 14, 2015 /
 
Sziasztok, ma vettem egy Tp-Link WR1043ND típusú routert, és bárhogy is szenvedek vele nem sikerül működésre bírnom a media server funkcióját. Lefrissítettem a firmwaret a legfrissebbre. Samsung okos tv-n szeretném megnézni a vinyón lévő filmeket. A tv látja is a routeren a vinyót, de amikor rámegyek akkor az írja : "A kérés nem teljesíthető. A MEDIA PLAY visszatér a főképernyőre". PC-n pedig úgyszintén látja, ott már ki is listázza nekem a fájlokat, de mindre 0kB-ot ír, és nem is tudja lejátszani őket. Bárkinek bármi ötlet mi lehet a gond ? Nagyon hasznos lenne ha ez így menne
(#) eSDi válasza silent15 hozzászólására (») Dec 15, 2015 /
 
Üdv!

Milyen fájlrendszer van a csatlakoztatott vinyón? Ha minden igaz nem nagyon szereti az NTFS-t, ext2, vagy ext3 fájlrendszerre kellene formázni, mert Linux rendszerű a routeren futó FW. Esetleg nincsen beállítva rendesen a jogosultság az eléréshez.
(#) kt-elektro hozzászólása Jan 21, 2016 /
 
Szervusztok! Segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy TP-LINK gyártmányú, TL-WA501G típusú
acces pointot. A gondom az, hogy nem tudom beállítani, nem
érem el a beállító menüt sem.
A leírása szerint a 192.168.1.1 címet kell a keresőbe írni...
A gép nem lát semmi ilyet
Valakinek van hasonló szerkezete? Vagy valakinek volt már ilyen izével
dolga? Nem tudom mit csinálok rosszul....
Előre is köszönöm segítségeteket! Tibi
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
(#) Gafly válasza kt-elektro hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Szerintem jó hosszan nyomd meg a Reset gombot. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
(#) zolika60 válasza kt-elektro hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Ez talán segít. Előbb a gépedet kell beállítani.
Következő: »»   11 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem