Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ADSL modemek, modemrouterek
Lapozás: OK   12 / 13
(#) kt-elektro válasza Gafly hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Közben nézelődök a gugliban is, és nem én vagyok az elsö, aki küzd vele...
Nézd meg a lent linket
Az a bibi, hogy bár híradástechnikából diplomáztam, a számítástechnika
elég idegen
Bővebben: Link
(#) kt-elektro válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Köszi a segítséget
Eljutottam a menüig
Már csak azt kell kibogarászni, hogy hogy tudok az AP-ommal
wifi-t "venni".
Ugyanis az a cél, hogy a szomszédom wifi-ét tudjam használni,
esetleg több itthoni gép között megosztani.
Ha otthon vagy a témában léciii segíts! Tibi
(#) Inhouse válasza kt-elektro hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Állítsd át az IP-t, ha nem egy tartomány a venni kívánttal. Válaszd a Repeater vagy az Universal Repeater mode-ot, majd Survey gomb. Itt feljönnek az elérhető wifi kapcsolatok, Connect gomb. A Wireless Security menüben megadod a titkosítás típusát és a kódot. Kapcsolódik és ki fogja írni a vett jel erősségét is (xdBm).
Ez Wifi-wifi megosztás, mivel azt nem írtad, hogy a wifi vétel után mi a cél...
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
(#) zolika60 válasza kt-elektro hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Sajnos nem igazán értek ehhez én sem. Bár én is a szomszéd WiFi-ét használom, de más technikával. A megosztásról meg pláne lövésem sincs, de látom Inhouse kolléga leírta a tennivalókat közben.
(#) Massawa válasza kt-elektro hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
AP-vel nem tudsz WiFit venni, csak megosztani. Ahhoz gyakorlatilag nem kell semmit tenned, csak kikapcsolni az AP és bekapcsolni a wifi megosztot ( be kell adni az SSID-t és a jelszavat).
(#) kt-elektro válasza Massawa hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Hurrá!! Pont ezért vettem Ap-ot... Aki eladta, esküdözütt, hogy nekem ez lesz az OK! Az lenne a cél, h a szomszédomtol wifi-n kapott net-et elosztjam egy ruterral a gépeim közt... Van ötleted h tudom megoldani? Magyarul a ruterembe kéne valahogy bevinni a kapott wifi-s netet elosztásra...
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
(#) zolika60 válasza kt-elektro hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Itt az első találat (PDF) egy jó használati utasítás angolul. Sajnos én nem tudom a nyelvet, de a képeket nézegetve úgy tűnik lehetséges amit szeretnél.
(#) Massawa válasza kt-elektro hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Az AP-hez neked LAN csatlakozás kell. Szerintem ez igy csak repeater ( nekem van egy hasonlo kütyüm, az is csak repeater.)
De lehet, hogy van valamilyen rejtett megoldás ( a gyárto még azt sem tudta az enyémen, hogy mire valok a cuccon a LED-k. )

Megnézve az angol leirást, ugy néz ki mintha két ilyen cucc tudna bridge modust is, azaz az egyik LAN hálozatbol kisugárzod a WiFI jelet a másik veszi és a LAN csatin kiadja. Miután nem látok benne routert nem tudom hogyan kezeli a csatlakoztatott gépeket ( egy switchen keresztül).
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
(#) kadarist válasza kt-elektro hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Szia!
Kapcsold bridge vagy WDS módba a routeredet! Bővebben: Link.
(#) kt-elektro válasza Massawa hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Igen, ezt a leírást láttam már, ezt mellékelték cd-n a kinaiak... Na majd csak lesz valahogy. Köszi a segítséget!
(#) kt-elektro válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Szia! Köszi a segíteséget! wifi vétele után egy ruterral tovább osztani a itthoni hálon, amin van még nas, tv, meg nyomtató is. Meg pár utp-n csatlakozó gép is.Az lenne a cél, hogy minden ezközön legyen net. Addig eljutottam hogy meg van az elérhetö wifi-k , meg az is köztük amit venni akarok. Csak azt nem találom, ahol a venni kivántnak a jelszavát be tudom irni. Így csatlakozni sem sikerült... Lehet én csinálok valamit rosszul, hiszen nem igazán vagyok otthon a témában Elöre is köszönöm a segítséged
(#) Inhouse válasza kt-elektro hozzászólására (») Jan 21, 2016 /
 
Eddig még én is csak AP-ként állítottam ilyet be, Wifin veszi a jelet és LAN a kimenet. Ha van egy routered, akkor onnan mehet tovább.
De a tplinkesek leírása szerint, mennie kell a repeaterként (wifi->wifi) is.
(#) rukh hozzászólása Ápr 8, 2016 /
 
Hi!

Vodafone LTE modemmel/routerrel internetezek: műanyag dobozka, benne a SIM kártya, a modem és a router (hálózati kábeles és WiFi csatlakozást biztosít). Lakótelepen élek, eléggé árnyékolt helyen. A szobában/erkélyen különböző helyeken különböző sávszélesség érhető el, ezen szeretnék javítani. Ha a modemen lenne külső antenna csatlakozó, akkor egyszerűbb lenne a dolog, de nincs. A kérdésem az, hogyan tudnám a modem által érzékelt térerőt növelni? Lehet egy kültéren elhelyezett antennát valamilyen módon (pl. induktív csatolással, hurokkal) erre alkalmassá tenni?

Kösz a segítséget, üdv
Rukh
(#) steelbird válasza rukh hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /
 
Szia.
Esetleg egy repeater?
(#) rukh válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /
 
Hi!

Nem a router jelét szeretném továbberősíteni, hanem a Vodafone valamelyik bázisállomása által kisugárzott jelet a modem számára. Ehhez keresek valamilyen bevált DIY megoldást.
(#) Doky586 válasza rukh hozzászólására (») Ápr 8, 2016 / 1
 
Ha a telefonodon is van LTE akkor érdemes a CellMapper-t telepíteni és megnézni milyen irányban levő toronyra csatlakozol, és azon ablakba rakni a modemet.. Térképe itt. (ha nincs semmi a környékeden akkor járj körbe és a program feltérképezi a tornyokat és feltölti a szerverre)
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
(#) rukh válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /
 
Kösz a javaslatokat!
Arra szeretnék választ kapni, ha kiteszek az erkélyre egy 4G-re hangolt antennát, a felerősített jelet hogyan tudom a modemnek "átadni" (mivel nincs rajta antenna bemenet)?
(#) Doky586 válasza rukh hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /
 
Sehogy. A modemet rakod ki, és ethernet és tápkábelt vezetsz ki hozzá. a modemet pedig egy alulról nyitott esőálló dobozba teszed. Egyébként milyen frekin veszi az LTE-t és milyen távolról..?
(#) rukh válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /
 
A szakirodalom szerint a Vodafone " ...a frekvenciapályázaton elnyerte a 4G/LTE szolgáltatás elindításához szükséges 800 MHz-es és 2600 MHz-es frekvencia tartományt". Hogy Zuglóban hol és melyik frekin sugároz, nem tudom.
(#) Doky586 válasza rukh hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /
 
Hát ezért írtam amit írtam...
Tehát lehet 800, lehet 1800 és lehet 2600 MHz, a modemed melyeket ismeri ezekből..? (mondjuk legvalószínűbb hogy nálad az 1800MHz van, az kell)

A javasolt progi meg mutatja az irányt. Persze ez csak akkor érdekes ha körpanorámás lakásod van és nem tudod melyik ablakba tedd.
(#) rukh válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /
 
Kösz Doky, megnéztem a térképet: kb 4-500 méterre mutat két adót (egyik az Ipon üzlete tájékán, Zugló vá. mellett van). Tiszta rálátásom nincs, majd az egy szem erkélyemen próbálgatom a legjobb pontot megtalálni.
(#) Andralin válasza rukh hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Szia!

Sajnos tényleg nem sokat tudsz csinálni ha nincs antenna bemenete a routerednek.
Ha igazán profi megoldást szeretnél, akkor van rá megfelelő hardware, bár nem olcsó sajnos.

A Dlinknek a DWR-512-es 3G routere, van rajta RP-SMA csatis lecsavarható antenna, aminek a helyére koax kábellel külső antenna csatlakoztatható.
Én egy olyan mindentől távoli helyen építettem ki vele rendszert, ahol bármilyen mobil eszközzel próbálkozva csak EDGE kapcsolat volt elérhető. Az antennát magam építettem hozzá netes leírások alapján, egy körsugárzó co-lineáris antennát 1900 MHz környékére méretezve és 5m magasan a ház tetején szereltem fel.
Tökéletes, atomstabil a netkapcsolat 3G-n a rendszerrel!

Ha ragaszkodsz a 4G sebességhez emlékeim szerint a Dlinknek van ebből a routerből egy 4G verziója is, de az jóval drágább sajnos.
(#) Andralin válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Na rákerestem, DWR-921 a 4G LTE képes újabb verzió, már elég barátságos az ára ennek is, amikor utoljára néztem még 30 ezerrel drágább volt!
(#) rukh válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Kösz, Andralin! Ez a router mindegyik szolgáltató SIM kártyájával együttműködik? Egy Vodafonos SIM kártya működik-e egy másik modemben/routereben, nem csak a saját márkájúban?
(#) Andralin válasza rukh hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Mivel ezt nem szolgáltatók forgalmazzák, ezért kártyafüggetlen, én csak ilyet láttam mindenhol.
De a biztonság kedvéért vásárlás előtt rákérdezhetsz, hogy tutira kártyafüggetlen-e.
(#) rukh válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Kösz, megpróbálom!
(#) tomi1990120 hozzászólása Aug 3, 2016 /
 
Sziasztok olyan kerdesem lenne hogy egy tenda w308r tipusu wifi routeren frissitettem firmware-t es nem indul el a menujebe sem tudok belepni esetleg van ra lehetoseg hogy a gyari firmware-t vissza lehessen tenni?
(#) Balázs válasza tomi1990120 hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Megszakadt a firmware frissítés? Vagy rossz verziót töltöttél fel? Vagy mi történt? Ha látszólag rendben végigment a frissítés, akkor lehet, hogy csak rosszul próbálod elérni. IP cím stimmel? (192.168.0.1, ha gyári firmware-t raktál rá) A géped azonos alhálózatban van? Esetleg próbáld meg, hogy statikus IP-t állítasz be a gépeden (pl. 192.168.0.10) és alhálózati maszknak 255.255.255.0-t.
Ha ez mind stimmel, akkor lehet, hogy tényleg tégla. De mivel CFE bootloader van rajta, valószínűleg még ekkor is újra lehet flashelni soros portról. A NYÁK-on a SoC bal alsó sarkánál van három forrszem, amire rá tudsz csatlakozni egy USB-UART konverterrel, és TFTP-vel elküldheted neki az új firmware-t.

tenda.jpg
    
(#) tomi1990120 válasza Balázs hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Hat a frissites vegig ment azutan mar csak a power led vilagit a system led nem.a Menujet sem tudom sehogysem elerni.Probaltam WINSCP progival de az se jutott sokra vele.Es mi az a USB-UART konverter?
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2016
(#) tomi1990120 válasza Balázs hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Ez lenne az?
Következő: »»   12 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem