Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   614 / 1121
(#) pont válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 11, 2016 /
 
Valaki meg tudná mondani mi baj volt a win 3.1 -el. Vagy a win95-el. stb. az XP-ről már nem is beszélve. Szerintem a felhasználók 99,99%-ának önmagától nem merülne fel igénye frissítésre. Ez a Hw gyártók és az SW fejlesztők biznisze, olyan HW-t készítenek amik képességeit az új SW tudják kihasználni....és fordítva
(#) steelbird válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 11, 2016 / 2
 
Idézet:
„... én még sosem tapasztaltam hátrányt, hogy régi a rendszerem.”
Csak addig leszel ezen a véleményen, amíg támadás nem éri a gépedet. A biztonsági réseket, hibákat a támadók gyakran hamarabb találják meg, mint a jószándékú hackerek. Mindenki naív, ha azt hiszi, hogy ő nem potenciális támadási célpont, miért is lenne az, hiszen "nincs semmi" a gépén, ami érdekelhetné a támadókat? Minden gép célpont, ami sebezhető, ilyen -vagy olyan biztonsági résen, nyitott porton, vagy bármilyen más védelmi hiba miatt. Nem csak adatlopás miatt történnek támadások, hanem pl. abból a célból is, hogy bejussanak a gépbe, irányítási céllal. Aztán ha már bent vannak, ezeket a gépeket zombi gépként vezérlik, DDOS és egyéb támadásokra használják fel. Céljuk a net lassítása, kormányzati és egyéb szerverek támadása, ellehetetlenítése. Egyszerre több tízezer ilyen, zombi géppel. Ebből a zombi gép felhasználója gyakran nem is vesz észre semmit, legfeljebb annyit, hogy néha furcsán lelassul a gépe. Közben meg lehet, hogy épp kérésekkel bombázza a NASA szervereit, több ezer másik géppel összehangoltan. (Csak példának írtam)
A frissítésekkel többnyire hibákat javítanak, biztonsági kockázatokat jelentő kiskapukat, biztonsági réseket foltoznak. Meg emellett -mivel folyamatosan fejlődik a számítástechnika, új eszközök, technikák, szabványok kezelésére, használatára is alkalmassá teszik a gépet.
(#) Placi84 hozzászólása Márc 11, 2016 /
 
De most komolyan...
Megint itt tartunk?! Hány és hány alkalommal tárgyaltuk már ezt ki és mégis mindig előjön ez a gyépés téma. Kb, mint a víruskergetők témája...
(#) Kovidivi válasza steelbird hozzászólására (») Márc 11, 2016 /
 
12 éve vagyok számítógép közelbe, eddig nem volt bajom a frissítés nélküli rendszerrel. Ha elkezd belassulni, kap egy vadiúj Windowst, és megint bírja kb. 1 évig. Biztonsági másolatom van. Nagyobb az esélye, hogy tönkremegy a HDD-m, vagy az alaplap mondja be az unalmast, mint hogy megfertőzzék a gépem távolról egy nyitott porton keresztül. Ha mégis megtörténne, valószínűleg észrevenném, ilyenkor egy format c: mindent megold!
(#) dokidoki válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 11, 2016 /
 
Amiről Én prüttyögök, az az xp és gép, 2009.12.12 óta dolgozik nekem, de a vinyó ha van szerencsém előbb dől ki alóla, a csere vinyót megvettem 4 éve. És ha szerencsém van, ekkor sem kell majd újratelepítenem, de megfontolom.
(#) Gombszem hozzászólása Márc 12, 2016 /
 
Nem tudok úrrá lenni ezen a problémán:

Régebben (egy éve) kikapcsoltam a Win7 Fax szolgáltatást, mert nem kellett. Most kellett volna. Visszatelepült, fut is. De amikor az "Új Fax"-ra kattintok, hibajelzés jön, azaz a programot nem lehet használni. A gép egyébként hibátlanul fut, beleértve az összes telepített programot. A Win-en minden frissítés naprakész. Ha visszarakom az egy évvel ezelőtti mentést, ott még működik, de a rengeteg új Win frissítés miatt egyszer csak elakad . Úgyhogy ez a megoldás nem tűnik jónak.
Van valakinek használható ötlete?

1.jpg

2.jpg
   
(#) urh hozzászólása Márc 13, 2016 /
 
Senkinek nincs semmi ötlete a hangfelvételi zajra? Elkeseríő
(#) steelbird válasza urh hozzászólására (») Márc 13, 2016 / 1
 
Ne állítsd, hogy senkinek nincs ötlete, mert több javaslatot is kaptál.
A hiba okát egyébként te magad megállapítottad, azt írtad, hogy laptoppal nem jelentkezik a probléma. Csodák nincsenek, tehát akkor a géppel van a gond, ahogy írtad is. Alaplap, hangkártya, tápegység problémára utaltunk többen is.
Ha ezek cseréjével nem szűnt meg, akkor ez egyedi probléma, szerintem innen már mindenki tanácstalan távjavításban, ez már rád marad. Nem ismertek a részletek, pl. hogy hátlapi, vagy előlapi USB aljzatból használod-e a fülesedet, vagy hogy a táp, ill. alaplap cserével ez a zaj ugyanolyan-e, vagy halkabb/hangosabb lett? Minden lehetőséget végig kell zongorázni. Videókarit kivenni, ha van és alaplapi karival kipróbálni, vagy másik vinyóval kipróbálni... Azt sem írtad, hogy tuningolva van-e a lap? Ha igen, vedd vissza a beállításokat normálra és nézd meg úgy. Állítsd ECO módba, stb...stb...
(#) Annonymus válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
Én ugyan ezt a hibaüzenetet kapom (a második képeden lévőt) csak nekem a "nem végezhető el a köv. művelet" ott nekem nem read van hanem written
Ha telepíteni akarok valamit akkor meg "ellentmondóak a kiterjesztett attribútumok"
(#) Buvarruha válasza urh hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
Milyen zajra?
(#) steelbird válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
7 oldallal visszább van az kezdő hozzászólás.
(#) Buvarruha válasza steelbird hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
Jaj ez még mindíg ez. Egyszerűen csak normális hangeszköz kell és kész, de ez elég részletesen ki lett fejtve a multkor.
(#) urh válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Nem a hangeszköz a baj, szerintem eléggé érthető volt! Mert más PC-t használva hibátlan a felvételi minőség! Ráadásul USB-s hangeszközről van szó. Ami saját hangkártyával rendelkezik az alaplap és a táp is vadonat új!
(#) Buvarruha válasza urh hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
A multkor még arról volt szó, hogy az USB-s eszközzel jó volt, de a sajátja nem jó!
(#) urh válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Pont , hogy arról volt szó mindkettővel azt csinálja. De most mindentől függetlenül arra gyanakszom valami a földeléssel lehet. (Földelés az van) Hogyan tudnám én szűrni a földelésbe felgyülemlett feszültséget? A számítógépnek nem kéne megkapnia. Merjem próbálni földelés nélkül a számítógépet, hogy úgy mi a reakció? (pl leragasztott lábak a konnektornál)
(#) Buvarruha válasza urh hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Ha minden ugyanúgy összeszedi a zajt akkor valószínű, hogy földprobléma van. Nem a PC-t választanám le a földről, hanem a többit.
(#) urh válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Hááát.... Ezzel az a gond, hogy láttam a multkor ahogy kötötték be több helyen is egy szálon van minden. Mondjuk ezt a részét annyira nem értem az elektronikának , de az biztos, hogy a felső emeleten lévő összes konnektor földje találkozik egy helyen!
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
(#) Buvarruha válasza urh hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
A földeléssel akkor lessz probléma, ha több eszköz van külön földre kötve, nem a ház földelésével van baj. Mivel nagyon nem egyértelmű, hogy miről is van szó, pontosan rajzold le az eszközöket és a bekötéseket mindent, hogy mi hova van kötve és mi az ami kettős szigetelésű, illetve mi földelt
(#) urh válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Rendben, megpróbálom, de mutatnék két videót amit nézz végig és körülbelül mind a kettő megfelelően illik a tapaztalt jelenségre! (A felvételbe ugyanez hallatszódik bele)

Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) Buvarruha válasza urh hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Értem én, de ilyen csak akkor alakul ki, ha valami több úton jut ugyanoda, például a föld. Ha nem tudjuk, hogy mi van mivel összekötve, nem deríthető ki a problema oka. Ha egy USB-s kütyüre önmagában rádugsz egy fejhallgatót nem lehet hurok, de, ha a kütyü kimenete egy másik földelt eszközre van kötve (keverő például), akkor lessz ilyen zaj és akkor segít a galvanikus leválasztás..
(#) Annonymus hozzászólása Márc 17, 2016 /
 
Sziasztok
Lehet hogy nem ide való de fontos lenne
Ha xboxot tv-hez akarok dugni akkor csak av kábellel oké mert ha hdmivel dugom rá akkor teljesen kék az egész képernyő ,av-val viszont normális csak nem hd
Mit csináljak és mi a gond?
(#) gerleimarci válasza Annonymus hozzászólására (») Márc 17, 2016 /
 
A TV-t átkapcsoltad arra a HDMI bemenetre, amire raktad az xbox-ot?
(#) hobbyboby válasza gerleimarci hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Az az ostoba HDMI aljzat - nem veszi észre, ha beledugnak valamit?
Pedig még az USB alj is szokta látni, ha kap netán egy pendrive-t, vagy hasonlókat ...

Igaz - a TV-n nálam 4 HDMI van,
és ha mind a 4-ben van valami, azt sem tudná, mihez kezdjen ...?
(#) hobbyboby hozzászólása Márc 19, 2016 /
 
Valójában nem hiba a számítógépem jelen működése, de engem eléggé zavar.

A gépen egy ideig volt Windows 7-es operációs progi, de aztán nagyon nem tetszett, hát egy idő után leszedtem. Ám valahová beírta magát a rendszerben, mert akárhányszor elindítom a gépet, rögtön a legelején felugrik egy fekete ablak - még a boot-oláskor - s felajánl a két lehetőséget -
- windows 7,
- vagy régebbi windows verzió.
És akkor a fel-le gombbal ki kell belőle választani.
Ha nem választom ki, egy idő után automatikusan továbbmegy - és persze - mert nem találja a Windows 7-et - leáll.
Ezt a parancsot - hogy nekem itt ne válogasson - melyik fájlban lehetne megtalálni, kitörölni avagy átírni? Jelenleg az XP-t használom.
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Márc 19, 2016 /
 
Sziasztok! vmware nevű virtualizációs progival van valakinek tapasztalata? Win7-en emulálnék freebsd alapú rendszert (pfSense, tömören routert lehet csinálni a gépből), csak az a probláma, hogy nem kezeli le rendesen a hálókártyákat. Tud valaki segíteni?
(#) Csirkefej válasza hobbyboby hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
uefi
boot törlés vagy hasonló szavakkal keress rá.

A win7 felnyomta az uefi bootot és te törölted a 7-est úgy, hogy nem volt teljes leállítás.
Ezért megmaradt az uefi boot rész.

Azért írom, hogy keress rá mert most, hogy felraktál már mást, adatvesztéshez vezethet bármilyen közvetlen tanács olyannak, aki még nem csinált ilyet.
(#) Norberto válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
Szia!

Mi a konkrét kérdés? Mit nem sikerül beállítani?

freebsd-hez nem értek, de ilyen virt. technikával egy pár száz gépet futtattam / kezeltem már.

(Gondolom, VMware Player-rel futtatod a virt. gépet.)
(#) mikrokapcsolo válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
Igen, VMware player 12. Egy dual gigabites hálókari van a gépben, a win mindet látja, és tudja is használni azt amelyikbe bedugom a modemet. Kijelöltem egy portot wan portnak, em0, és egyet lan portnak em1. A virt. gép beállításánál megadtam, hogy két hálókártya van, em0,1 és ezeket beállítottam bridged-re, és kijelöltem a két adaptert, hogy azokhoz hidalja. A pfSense látja mindkét kártyáját, a modemtől megkapja az ip címét (em1 = wan), és a lan porton (em0) osztja az ip címeket. A webkonfig felülete a 192.168.1.1 címen érhető el.
Na, most a windows azt látja, hogy Hálózat1 mint otthoni hálózat kap ip-t, a gépen tudok netezni, a pfsense-ből is tudok pingelni kifele a világba. Hálózat2 ami a másik gigabites port, em0, nem azonosított hálózat. A rákötött gép is azt mondja, nem azonosított hálózat. próbáltam patch, cross kábellel összekötni a gépeket, switchen kersztül, de semmi. Mintha nem jönne ki a virt. gépből semmi kifele a fizikális portra.
(#) Norberto válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
Nem pontosan értem.

Magának a virt. gépnek lenne az a feladata, kb. mint DHCP szerver, hogy kifele azon a porton (em0) elkezd IP-t osztani a fizikailag létező gépről az arra rákötött hálókártyán lévő eszközöknek, és ez a funkció nem él?
(#) mikrokapcsolo válasza Norberto hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
Pontosan.
Következő: »»   614 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem