Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1251 / 1385
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Ebben igazat kell , hogy adjak 8 év az 8 év.És van ettől jobb hobbi nem mondod .Titok , vagy mondasz róla valamit.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Már a második cnc gépemet építem
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Akkor ez a második már rutinból megy.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Ez új kihívás mert méreteiben felépítésében tudásában is más , ha érdekel az oldalamon vannak képek mindkét gépről .
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2017
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Ok köszi ránézek majd.
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Dec 12, 2017 1 / 1
 
Idézet:
„Nekem nincs 99% , de a 95% ezért mindig tudom tartani”

Az tökéletes, ha a panelen lévő vezetősávok 95% kell a maradék 5% meg felesleges.
Bár én eddig csak olyan panellel találkoztam ahol a sávok 100% -ra volt szükség.
Esetedben azt tudom elképzelni, hogy átvered a fizikát és az esetleges hiány leküzdésére eleve 105% -ban rajzolod meg a panelt, igy kalkulálva a veszteséggel
Szóval ezzel a rettentően sokszínű "technikának" pusztán ez az egy hátránya van.
(#) nedudgi válasza niedziela hozzászólására (») Dec 13, 2017 1 /
 
Valamit félreértesz, nem a vezetősávok egy részéről, hanem a panelok valahány százlékáról szól az általad idézett szövegrészlet.
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Dec 13, 2017 1 /
 
Nem ezt nem ilyen értelemben , írtam ahogy te felvázoltad a saját véleményed szerint.
Nos 105% ban nem tudnám megrajzolni , mert akkor már eltérne mondjuk egy eredeti rajztól , vagy túl rajzolnám , ami megint csak nem fedné az eredetit.Nem is értem honnan jött neked ez a 105%.

Én úgy értettem a 95%-ot , hogy az eredetihez képest , ha már 95% ban hasonlít , akkor az nekem már megfelelő. Éppen azért nem is lehet 100% - ot írni , mert mindig vannak , lehetnek olyan tényezők , amik befolyásolhatják a 100%- os eredményt.És az 5% sem tűnik el , csak esetleg kevésbé szebb mint a többi , de attól még meg van.Minden technikának lehetnek hátrányai nyilván , és vannak is , de hát aki hobbizik az általában hajlamos a hátrányokat háttérbe szorítani , és csak arra koncentrálni , hogy létre hozza azt , amit éppen alkotni szeretne.
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Kinek a pap, kinek a paplan ez hobbifüggetlen.
(#) bbb hozzászólása Dec 14, 2017 /
 
Sziasztok!

Kipróbáltam a dry fóliás technikát, de egyelőre nem jött össze. Az előhíváskor a levilágított fóliát is lekapta a nátriumhidroxy oldat, nem csak a levilágítatlan területet. A kérdésem a következő, mivel igazán jó leírást erről nem találtam (vagyis egy volt valahol, ahol a fólia felrakásának különböző módszereit mutogatta a szerző, de azt nem találom azóta), milyen töménységű nátriumhidroxy oldat milyen hőfokon a megfelelő az előhíváshoz? Gyanúm szerint a 10%-os oldat túl tömény lehetett, vagy a fólia eleve nem tapadt volna meg a rézfelületen? Bár ez utóbbiban kételkedem, mert amúgy a fóliát lehúzni nem tudtam róla. Mivel most ismerkedem ezzel a módszerrel, így nem csodálkozom, hogy elsőre nem hozott azonnali sikerélményt, de azért jó lenne, ha másodszorra már sikerülne
(#) Ivan93 válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Szia! A nátrium-hidroxid a lemosó. Elvileg lehet vele előhívni is, de nagyon híg oldat kell belőle. Még mosószódából is csak 1%-os kell az előhíváshoz, szerintem NaOH-ból annál is jóval kevesebb. De majd a pontos értéket megmondják Neked, mert olvastam már itt, aki ezzel hívja elő.
(#) kaqkk válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Az oldalamon van videó és leírás a használatáról
(#) bbb válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Nem akarlak megbántani, nézegettem már (mindig, mikor ajánlod valakinek, hogy ott van valamiről leírás, mint pl. a CNC topikban), s biztos remek, de ADBlocker nélkül élvezhetetlen. A cikkek közt én nem találtam ilyet (de három levilágítós írást igen, azokban viszont nincs róla szó). A fórumban nagy nehezen megtaláltam azt, amire gondolhatsz.

Külföldi oldalakon (instructables, youtube, ... amit a gugli kidobott) mosószódás utalást nem találtam, csak Sodium-oxide (NaOH) volt emlegetve, ezért próbáltam így, viszont higítási arányt nem találtam, azért kérdeztem, hátha valaki tudja.
(#) kaqkk válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Sajnos az ingyenes oldalnak ez a problémája hogy televágják reklámmal ...Az amiről beszéltem a nyákkészítés téma első hozzászólása és minden pontosan le van írva a két videó közt ...
(#) bbb válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Körülnézek mosószóda ügyben, mert az persze nincs kéznél, köszönöm!

A honlapoddal kapcsolatban kaptál üzenetet, az már nem ide való.
(#) kaqkk válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Mosószódát festékboltban , tecsóban kapsz (én a csodaszóda nevű zacskós kiszerelést használtam )270 Ft volt a fél kiló de a vödrös tecsós is tökéletes ...
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2017
(#) bbb válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Köszi az ötletet!
(#) sdrlab válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Lehet, sőt jobb a NaOH oldatos előhívó, a szódásnál, de a 10% az igen sok!! Az max lemosáshoz jó, előhíváshoz 0,1-0,3% is bőven elegendő. Ha ennél több, akkor az megtámadja az esetlegesen nem tökéletesen megvilágított részeket is már...
(#) kissattila88 válasza papus51 hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Hol lehet venni ezeket az össze tevőket?
(#) Lüke Aladár hozzászólása Dec 15, 2017 /
 
Sziasztok!
Elnézést, ha rossz topikba írom a kérdésemet. Nézegettem ebay-en és aliexpressen gravírozó gépeket, néhány 10 ezer Forintos áruk mellett 20*20cm munkaterületük van. Eddig nagyon jól hangzik. Használ valaki ilyet otthoni NYÁK készítéshez? Mik a tapasztalatok? Nyilván ha öt perc után szétesik, akkor felejtős a dolog, de nagyon munkaigényes a fotózásos és a vasalásos technika is arról nem beszélve, hogy csak a garázsban lehet, ilyenkor ott be kell fűteni stb.
(#) Bakman válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Előre lakkozott panelt próbáltál már?
(#) Ge Lee válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
A ruhákat is kiviszitek a garázsba miután befűtöttétek és ott vasaljátok ki? A vasalásos technika egyébként valóban munkaigényes, kinyomtatod, 1 perc alatt rávasalod a nyákra és viheted a csap alá leáztatni majd maratni. Magát a vasalást a szobában csinálom, mivel a PC, a nyomtató, és a vasaló is ott van.
(#) kaqkk válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Szerintem ő a maratásra (vegyi) gondolt de az is megoldható a lakásban nátriumperszulfáttal .
(#) Ge Lee válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 15, 2017 /
 
Azt a konyhában szoktam a kisebbik gázláng fölött egy műanyag edényben. Vaskloriddal is néhány perc. Tény hogy azt nem egyszerű beszerezni, pedig csak 90Ft volt belőle 1 liter. Vettem is egy 20 literes kannával, ebben az életben szerintem kiszolgál mert úgy 2-3 liter hiányzik belőle.
(#) bugyi680 hozzászólása Dec 16, 2017 /
 
Üdv!
Nátrium-perszulfátos maratásnál mire kell odafigyelni?Mennyire lepje el a nyákot?Milyen tálba rakjam a marószert?Mennyi vízzel oldjam fel?
(#) niedziela válasza bugyi680 hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Elvileg
100g Na2S2O8 + 0,5 liter víz

Műanyag edény és úsztasd a panelt a folyadék tetején
(#) nedudgi válasza zenetom hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Ha nem is réz maratásra, de szitanyomásra valószínűleg jó lesz a technológia. Tegnap acetonos körömlakklemosóval próbáltam, dombornyomott papírtörlővel. Siralmas, de feliratozásra (megfelelő alapanyagokkal) biztatónak látszik.Már csak acetont kell beszerezni, meg sima, többrétegű papírt.
(#) kaqkk válasza bugyi680 hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
És kézmeleg legyen a marató
(#) Lüke Aladár válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 17, 2017 /
 
Nem erről beszélek. 44 vagy 64 lábú IC-t nem sikerült még rendesen átvasalnom. A fotolakk drága, mint a szemét. A marató viszonylag hamar elfárad. Vagy valami vegyszer elfogy hétvégén, amikor nincs nyitva semmi, de időd lenne ilyennel foglalkozni. A szagokról és a száradási időkről ne is beszéljünk. Ezek után jöhet a fúrás. Majd adott esetben az előlap reszelés kézzel. Na ezt az egészet szeretném egy géppel kiváltani, de ha veszek, olyat szeretnék, ami nem csalódás és sokmindenre használható.
(#) eyess válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Dec 17, 2017 /
 
Miért nem ? Pedig az sem sokkal nehezebb mint bármilyen más rajz.
Következő: »»   1251 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem