Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csengő
 
Témaindító: szili3000, idő: Júl 23, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Jó.
Nem fog sem leégni, sem átütni.
Amennyi eret tudsz, kössél párhuzamosan.
Színeket ne kavard össze a két végén
(#) Jengo hozzászólása Feb 1, 2013 /
 
Sziasztok!
Van két darab 2x1,5V-os, AA-s ceruzaelemmel működő dallamcsengőm. Azt szeretném megtudni, hogy okoz -e valamilyen gondot az, ha mindkettőt ugyanarról a csengőkapcsolóról párhuzamosan üzemeltetem vagy érdemes lenne a két áramkört leválasztani (egy optocsatolóval?).
Köszönöm!
(#) proba válasza Jengo hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Esetleg próbálkozhatsz úgy is hogy egy csillár nyomógomb tetejét kicseréled egy simára ,meg belé applikálod a rugót.Így kapsz két egymástól független érintkezőt.De szerintem működhet egy gombbal is ha a csengő gombok valamely telepágat kapcsolják valahova.
(#) Jengo válasza proba hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Két teljesen szeparált áramkör kialakítása sajnos nem lehetséges, mert a kapunál elhelyezett csengőkapcsolóhoz kéteres kábel van kihúzva Azt pedig lecserélni nagyon macerás lenne... De köszönöm a hozzászólást!
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
(#) pityputy hozzászólása Feb 7, 2013 /
 
Sziasztok!
Egy, a kapuban lévő nyomógombbal szeretnék két 8V-os vezetékes csengőt működtetni,hogyan oldható meg ? Egy reduktor nem bír el két csengőt,hol az egyik hol a másik szól, teljesen bizonytalanul működik.
(#) korgs2 hozzászólása Ápr 21, 2013 /
 
Sziasztok! Régi típusú kapucsengőnél(8Vos reduktorról megy) a 230v-os ágat vagy a 8V-os ágat szakítsa meg a gomb?Csak azért kérdem mert van itthon utp kábelem dögivel és azzal szeretném húzni és az gondolom a 230at nem szeretné.
Köszi!
(#) Remci válasza korgs2 hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /
 
Szia!

Én a 8v-os ágat vinném ki a gombhoz, nem a 230-at. Nem egészséges. Az UTP kábel ereit meg duplázhatod ha kell, főleg ha nagyobb a távolság.
(#) pucuka válasza korgs2 hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /
 
Az UTP kábel szigetelése 30 V ra van méretezve. Nyilván többet is kibír, de nem érdemes kockáztatni. A 8 V -os csengőreduktor is azért lett kitalálva, hogy biztonságosan, áramütés veszélye nélkül lehessen üzemeltetni a csengőáramkört.
Két dolgot tehetsz, vagy a csengő reduktort cseréled nagyobb, mondjuk 9 V -os 10 - 20 W -os trafóra, vagy egyenirányítod a csengő feszültségét, és egy relét kapcsolsz rá, amivel már akármit működtethetsz.
(#) xian hozzászólása Nov 12, 2013 /
 
Szeretnék 3 dallamcsengőt kapcsolni egy kapcsolóval. Az elemes változatokat nem szeretem, lemerülnek és nem veszem észre. Tudom ezeket egy trafóról üzemeltetni? Ha igen, hogy kell ezt méretezni?
(#) granpa válasza xian hozzászólására (») Nov 12, 2013 /
 
Megfelelő feszültségű trafót (tápegységet, dugasztápot) teszel az elem helyett. Ha nagyon precíz akarsz lenni, csengetés közben méred az áramfelvételt, és min. akkora áramú tápot raksz.
(#) xian válasza granpa hozzászólására (») Nov 12, 2013 /
 
köszi, arra gondolok hogy egy tápot használnék a 3 csengőhöz. vki írta itt feljebb, hogy az övé 2-t se vitt el. mérjem ki mennyit eszik egy csengő, és szorozzam fel 3-mal?
(#) granpa válasza xian hozzászólására (») Nov 12, 2013 /
 
Cica elvitte a shiftet?Az övé lehet kis teljesítményű volt, a mérés a biztos.
(#) xian hozzászólása Nov 12, 2013 /
 
O.K. köszi.
Lusta voltam nyomogatni a Shiftet
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szept 19, 2014 /
 
Érdekes hibánk van:
Van a lakásban egy csöngő, ami szépen csörög, ha más nincs bekötve. A fedett teraszon is van egy, de az nem szól. Kint a terasz oldalán van még kettő. Az alapállapot az volt, hogy csak az egyik kinti csöngött, viszont az egyik benti sem. A teraszon lévőhöz kettő kéteres vezeték ment (abból az egyik az egyik kinti csengőhöz vezet). Ha a kettő kéterest összekötöttük, akkor nem szólt semmi, de ha a (látszólag) bentről jövő vezeték két erét csengő nélkül összekötjük, akkor csak az egyik kinti szól (ami nem ehhez a két dróthoz van bekötve!), viszont ha semmit se kötünk össze, akkor csak a benti. Azt szeretnénk, hogy a teraszon lévőhöz kötött kinti szóljon, meg a benti. Valaki segítsen!!!
(#) granpa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 19, 2014 /
 
Ez így látatlanban nem fog menni. Neked kell kimérni, melyik drót hova megy, és mikor van rajt áram. Ha egyszerre szólókat akarsz, akkor párhuzamosan kell kötni őket.
(#) FLaci81 hozzászólása Szept 14, 2016 /
 
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne.
Egy több szintes ház felső szintjén van egy működő reduktoros csengő, ami rendesen működik!
Most az alsó szintre is szeretnénk egyet, mert a felső szinten lévő csengő hangja nem hallatszik le az alsó szintre.
Ugyanúgy reduktoros, vezetékes csengő lenne, hasonló, mint ami fent van.
A két csengő működését 1 db kapcsolóval szeretnénk megoldani (az se lenne nagy baj, ha a jelenlegi kapcsolójába beköthető lenne az alsó szint csengője).
A nagy kérdés a következő:

Ez így ebben a felállásban megoldható e?

Tehát két külön csengő, két külön reduktorral és egy kapcsolóval.
Köszönöm előre is a választ.
(#) Remci válasza FLaci81 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /
 
Szia!
Mi egy kétmorzés relé segítségével oldottuk ezt meg. Ilyen csengőreduktort használtunkBővebben: Link. Ennek a 12v-os kimenetére a kapcsolón keresztül kötöttük a relé behúzótekercsét. A relé egyik érintkező párjára kötöttük az egyik csengőt, a másikra a másikat.Ha megnyomták a nyomógombot, akkor a relé kapcsolta a csengőkre a tápfeszültséget.
(#) granpa válasza FLaci81 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /
 
Kapcsoló néven nyomógombot értesz gondolom. Kipróbáltad, hogy viszi-e 1 reduktor a 2 csengőt? Ez esetben leviszed a csengővezetéket (párhuzamosítod). Szokta bírni. Feltételezem: a gyengeáram van a nyomógombon. Amennyiben a 230 V (láttam már ilyet, de ellenjavallt), akkor egyszerre kapcsolja a két reduktort (minden gond nélkül, mint egy csillár több égőjét).
(#) FLaci81 válasza granpa hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Hogy elbírja e a 2 csengőt 1 reduktor, azt még nem próbáltam.
Igazából gyengeáram van (azt hiszem 6 vagy 8 volt).
Az alsó szintről könnyebb lenne vezetéket kihúzni a meglévő csengő nyomógombjához, ezért is gondoltam, hogy külön reduktor vezérelhetné az alsó csengőt.
(#) FLaci81 válasza Remci hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Szia!

Ez is egy megoldás, de fentről sajnos elég nehéz lenne levinni az alsó szintre a vezetéket hozzá.
(#) granpa válasza FLaci81 hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Ez esetben párhuzamosan megy a 2 reduktor, s a csengők is.
(#) proli007 válasza FLaci81 hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
"Az alsó szintről könnyebb lenne vezetéket kihúzni a meglévő csengő nyomógombjához."
Ha van mód rá, tehetsz olyan nyomógombot a csengőhöz, amiben két záró érintkező van. Akkor csak mechanikusan függ össze a két csengő áramkör.
(#) garga_01 hozzászólása Nov 21, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy többszintes ház, ahol jelenleg egy régi csengőtrafóról megy egy egy sima csengő és egy bimbam (egy kapcsolóról, sorosan kötve a kettő). Csengő az udvaron van, bimbam az emeleten. Szükség lenne még egy bimbamra a pincébe. Van egy ugyan olyan, amint ami az emeleten van, ezt be tudom-e kötni a rendszerbe? Elbírná-e a trafó? Mellékelek róluk képeket. A bimbam típusa: EV-5060 névleges fesz. 8V, névleges áram 0,5A (tehát egy ilyen van már, és mellé menne még1 ilyen + az udvari csengő)
(#) progee hozzászólása Szept 9, 2018 /
 
Sziasztok!

Segítsetek légyszíves találni egy LAN hálózaton működő csengőt, amelyhez szintén LAN-on több beltéri kapcsolható és csengetés esetén mindegyik megszólal, a tápfeszültséget pedig POE segítségével szintén LAN kábelen kapja.
Ha tud a beltéri hangot vagy képet fogadni a kültéritől, az megfelelő árkategóriában hasznos lehet, de nem feltétlen van rá szükségem.
A probléma amit meg szeretnék oldani, hogy ha a lakás emeletén vagy a műhelyben tartózkodok, akkor is értesüljek, ha valaki keres, viszont ehhez nem akarok külön csengő vezetékeket befűzni, LAN kábel viszont minden helyiségben van.
Olyan megoldásokat találtam a neten amikhez ha adnak is beltérit, az vezeték nélküli, max 100m-es hatótávval, vagy pedig mobiltelefonnal, tablettel működne külön applikáció segítségével, ami számomra nem praktikus.

Remélem ismer valaki ilyen kütyüt...

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2018
(#) proba válasza progee hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Ha a LAN kábelen nem használod a POE-t van négy szabad ered. Azon lehet még egy videótelefon is elmegy, de egy rendes vezetékes csengő is akár.( no jó nem az a régi tányéros, de egy piezolapkás biztosan.)
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2018
(#) progee válasza proba hozzászólására (») Szept 10, 2018 /
 
Szabványos hálózati protokollon gondoltam a csengő kül- és beltérik csatlakoztatását.
Valószínűleg a kültérinek kellene rendelkeznie memóriával ahová a beltérik IP címeit fel lehet PC-ről programozni, majd csengetés esetén azokat megszólaltatja...
POE-t azért szeretnék használni, hogy külön tápkábelt ne kelljen lefektetni egyik eszközhöz sem.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2018
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Szept 10, 2018 /
 
Idézet:
„Ha a LAN kábelen nem használod a POE-t van négy szabad ered.”
100Mbit-ig, Gibabiten kell mind a 4.
(#) Lina1591 hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni sajna régi csengőm elromlott. Helyette szeretnék újat de nem dallamcsengőt.Vannak ezek a kismegszakító alakú csengők ezeknek milyen hangja van és kb hány DB vagy tudtok valami jót ajánlani? A mostani rendszer 12V s vezetékes.

csengő.jpg
    
(#) lóri válasza Lina1591 hozzászólására (») Máj 7, 2019 /
 
Szia!
Csak most láttam a kérdést. Építőiparban társasházak lakásait ilyennel szereltük. Lehet hallani, dB-t nem tudok mondani. Vállalható.
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem