Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Lapozás: OK   201 / 234
(#) erbe válasza GPeti1977 hozzászólására (») Júl 26, 2023 /
 
Aki felszerelte, a szereléskor ki kellett próbálnia. Ehhez a próbához nem kell még az oda-vissza mérő óra. Ha ezt nem tette meg és nem dokumentálta, minden felelősség az övé.
Azonkívül több olyan oka is lehet, ami nem róható fel hibájaként. Pl. DC biztosíték, ...
Mi van a kijelzőn napsütés közben? Az inverter maga is dokumentálja a termelést. Ott sincs semmi, vagy csak a mérő nem mérte?
(#) GPeti1977 válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2023 /
 
Nem tudom mik vezethettek ekkora hibához, úgy vették észre hogy most szereltek rá wifi kommunikációt, de az inverteren nincs kijelző, senki nem tudta hogy az órán mit kell nézni, voltam ott májusban mást szerelni, sütött a nap és értetlenül néztem hogy miért 400V ot mérek nem többet a hálózaton, meg persze akik felrakták vagy beüzemelték
(#) Massawa válasza GPeti1977 hozzászólására (») Júl 26, 2023 /
 
Nem irod milyen rendszer, de Wifi nélkül nincs visszalátás ( történelem).
A mi rendszerünk a felhöbe rakja az adatokat, igy WiFi nélkül nem igen müködhet. A felhöt rendszerint a gyárto tartja fenn.
Ha van Smart átkapcsolo ott látni, hogy mikor mit csinál.
Várjatok néhány napot, de az is lehet, hogy valakinek szolni kell, hogy már van WiFi.
(#) erbe válasza Massawa hozzászólására (») Júl 26, 2023 / 1
 
Wifi nélkül is létezett a világ. Az inverternek wifi nélkül is termelnie kell és a termelést összegzi. Legfeljebb ha megkapja a wifit, kiküldi az adatokat. Itt az üzembe helyező komoly hibát vétett.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2023
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2023 /
 
Mi összegzi az inverterben? Föleg olyanban aminek van LAN meg Wifi csatlakozása? Senki nem tudja most, hogy termelt-e vagy sem, hiszen eddig semilyen adatot erröl nem láttak. S ha ott van és müködik akkor termelnie kellett. A mi gépünkön sem látni semmit, pedig már évek ota megy, de két külsö monitorizo rendszer mindent mutat ( az egyik a szolgáltatoé a másik meg az invertort gyárto cégé). Mind a kettöhöz adtak hozzáférést, amin látni mindent, de magán az inverteren nem. ( ahhoz egy 3. hozzáférés kell - a müszaki embereké, amit nem szivesen adnak ki a felhasználonak), mert ott lehet beállitani mindenfele helyi jellemzöket.
(#) proba válasza GPeti1977 hozzászólására (») Júl 27, 2023 /
 
Érdekesek az emberek, ez biztosan nem magánház. Amikor átadják legalább egy hétig az a dolga az emberek többségének, megérte e a beruházás, és nézegeti a villanyórát. Ha ennyire sem érdekelte a tulajt, akkor az nagyon látvány beruházás volt. ( Vagy nagyon nagy fogyasztó van a rendszerben, amihez képest a 20-30kW termelés eltörpül. )
(#) GPeti1977 válasza proba hozzászólására (») Júl 27, 2023 /
 
A cégeknek havi elszámolás van? Már a villanyszámlán fel kellett volna tűnnie látványos csökkenésnek, a max fogyasztás a betáplálás teljesítményével hasonló.
(#) HeZ válasza GPeti1977 hozzászólására (») Júl 28, 2023 /
 
A szolgáltató kétirányú teljesítmény mérője (villanyóra) mit mutat?
Nem néztek rá néha - főleg az első időkben kiváncsiságból, mennyit termel az új napelem rendszer?
proba-val egyetértek: óhh de jó lenne, ha én is olyan gazdag lennék, hogy kifizetek-felszereltetek egy több milliós rendszert, majd hónapokig le se sza.om - ha nem is értek hozzá, legalább a mérőórát megnézem, hiszen az alapján fizetek...
Igaz, ismerek olyan embert, akinek mindegy mennyibe kerül a benzin, mert mindig 20ezer forintért tankol
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2023
(#) GPeti1977 válasza HeZ hozzászólására (») Júl 29, 2023 /
 
Vagy fel sem tűnt hogy nem lett kevesebb a villanyszámla.
(#) Ge Lee válasza GPeti1977 hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Teljesen "jó" hogy megszűnt az új hsz írása mint lehetőség, így csak egy már meglévőre lehet reagálni, akkor is ha az ember nem ezt szeretné. Na mindegy...
Szóval csak érdeklődöm, nincs-e pár érdeklődő aki beszállna egy raklapos vásárlásba mert nekem csak 4db kéne összesen.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Nem szűnt meg, csak a felirata változott.

gomb.png
    
(#) Ge Lee válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Senki? Itt is van de itt is meg kell venni egy raklappal.
(#) antikzsolt válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Ezt hagyd el. Egy kamu beugrató cég. A jófogást felejtős tele van csalókkal.
(#) vision61 válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Azért ez barokkos túlzás. Csalók minden hirdetési portálon vannak. Akkor mindegyik felejtős?
(#) Ge Lee válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Amellett hogy a kérdés nem arra vonatkozott, nagyon sok mindent adtam és vettem már ott, de még eggyel sem találkoztam. Plusz beszéltem vele telefonon is, szóval hagyjuk már ezt...
(#) compozit válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Egyáltalán nem kamu cég.

https://www.e-cegjegyzek.hu/?cegadatlap/0109325282/TaroltCegkivonat

Az más kérdés, hogy a tevékenységi körében nincs ilyesmi, tehát, ezt elvilg bünteti a NAV. Már ha észreveszik... Ettől még lehet, hogy működőképes, csak utánvéttel célszerű fizetni.

https://www.e-cegjegyzek.hu/?cegadatlap/0109325282/TaroltCegkivonat

Elég sok mindent vásároltam a Jófogásról, soha semmi gondom nem volt.
(#) zolika60 válasza compozit hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Idézet:
„a tevékenységi körében nincs ilyesmi”
Tehát kamu cég.
(#) compozit válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Bocs, hogy megkérdezem: te tudod egyáltalán, hogy mi az a tevékenységi kör? Ha megnézted volna azt a linket, amit feltettem, biztosan nem írnál ilyen marhaságokat.
(#) zolika60 válasza compozit hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Ezt a te hozzászólásodból idéztem. Gondoltam te megnézted.
(#) compozit válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Látom, a mellébeszélésnek nagy mestere vagy. Remélem, többen vannak azok, akik a vásárlásaik előtt nem a te előítéleteid alapján döntenek...
Tovább nem kívánom magyarázni, mert úgysem értenéd meg...
(#) antikzsolt hozzászólása Aug 17, 2023 /
 
Üdv. Végre sikerült odáig eljutnom hogy megvegyem a napelemes rendszerem egyik részét amit holnap is adnak postára . Inverter

Azután szeretnék érdeklődni hogy mire lehet szükségem. átmeneti jelleggel talajra lesz téve a panelok. Télen(október vége november eleje legkorábban) konzervgyári holt időben lesz csak rá időm hogy felszereljem a tetőre.

Előszerelt biztonsági doboz
Hány amperes biztosítékot lenne érdemes választanom? 10A gondoltam.
Napelemet még keresem jó áron de elég esélyes hogy 8 darab phono solar 380w panelek fog
rákerülni.
Kábel: 6mm
Aksi: télen fogok nekilátni az összerakásnak. Liion cellák, legalább 3kw tartalékot akarok a falra felszerelni. Mivel ez távlati tervek így még nem gondoltam át mire is lesz szükség.
Kábel csatorna annak a rögzítője. Ki hagytam még valamit?
(#) Ge Lee válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Majdnem ugyanott (állítólag a powland.net meg az easun elérhető weboldala mögött ugyanaz a "cég" van) ugyanazt akartam venni, aztán utána olvastam a cégnek ahol több olyan bejegyzés is volt, hogy kamu cég, meg hibás, törött terméket küldenek, nem vesznek vissza semmit, pénzt nem fizetnek vissza stb. Így most itt nézelődöm, a 3KVA-s inverter 130 bruttó. Napelemet sehol nem találni olcsón csak raklapos tételben, írtam pár napja de senki nem akart beszállni, pedig 32+ áfáért is van már, de néha 28+ áfáért is találni. Egyedül náluk van elfogadható árban 400W körüli panel de ott meg nem olcsó a szállítás, a 410W-os panel 53 bruttó. Akkunak autóból bontott lion cellákat veszek, jelenleg még csak ötletelgetés van, nem vettem még semmit, mert gondolkodom a 12V vs 24V rendszeren, nyilván a 24V-os jobb lenne mert arról már elmegy mosógép, bojler akármi is, de hát dupla akkupakk meg dupla panel mennyiség kell ami dupla költség.
Ezekre a kisebb inverterekre általában csak párhuzamosan tudsz paneleket kötni mert kicsi a PV max feszültsége. Az inverter elé a betápra kell egy 16A kismegszakító, napelem oldalra DC megszakító, akku körbe szintén valami, olvadóbizti is jó.
(#) antikzsolt válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Hát most rendesen el lettem bizonytalanítva. Nekem is fura volt hogy hétvégén éjszaka válaszoltak a magyar ügyfélszolgálat. Így holnapig még meggondolom hogy vissza e mondjam a megrendelést. Az általam linkelt oldalról olvastál rosszakat? Utána néztem egy viszonylag régen működő cég lett a magyar beszállító. Csak lehet rajtuk keresztül érvényesíteni a garanciát. Én ezt a napelemet néztem ki jelenleg. Forint/watt értéket számolok. Bár nagyon nem szeretem azt ha nekem kell kikutatni a napelem adatait. Én is gondolkodom autó aksikra csak hát még a lehetőség sem merült fel hogy vegyek egyet. Nincs meg a megfelelő kontakt. Jómagam 48 voltos rendszerben gondolkodom.
(#) antikzsolt válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Jelenleg is van egy fő 32A és egy kicsi 16A kismegszakító a rendszerbe. A 16 mögé fogom beépíteni. A biztosíték az nem elég mint megszakító? mert ha nem akkor kell venni egy megfelelőt.
(#) Ge Lee válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
De elég. Hogy utána is kell-e egy azt nem tudom, de a leírásában benne van. Én ezt akartam venni mert ott sokkal olcsóbb volt de a PayPal nem engedett utalni nekik, gondolom tudják hogy milyen a cég.
(#) zoli200 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 17, 2023 / 1
 
Ha fent vagy fészen csatlakozz, itt vannak jóárban új panelek meg inverterek isBővebben: Link
(#) zoli200 válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 17, 2023 / 1
 
Eddig nincs velük gond folyamatosan hirdetnek a face csoportban is.
(#) Ge Lee válasza zoli200 hozzászólására (») Aug 17, 2023 / 1
 
Feszbukot elvből rühellem, a használt napelem hirdetések szinte mind átverés. Ilyen szövegek, hogy 3 meg 5 évet mentek. Hát persze... Aki ezeket hordja be olyan írta, hogy mind tizenéves már. És kérnek 25-öt egy lestrapált 230W-osért miközben annyi az új 410W-os nettó ára.
(#) antikzsolt válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Igen nekem is feltűnt hogy a használt panelek ára ugyan annyi mint az új ára. Így annyira nem is olcsó már főleg hogy 2x annyi hely és rögzítés kell neki.
(#) antikzsolt válasza zoli200 hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Köszi be vagyok regisztrálva. Nem volt igazán nyerő dolog
Következő: »»   201 / 234
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem