Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   120 / 489
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Azt a prop628.asm programot amelyet összehasonlítottam, Kocska kolléga tette fel ide:
Ebben találtam azt a bízonyos eltérést.
Azt nem tudom, Kocska társunknak hogyan sikerült így lefordítani hibátlanul hex állományra.
Szia.
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Szia!

Lehet, hogy nem is az fut benne, hiszen így nem fordulhatott le....
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Igazad lett!. Egy fordítási próbát végeztem, nem fordul le ez a program, két hibát is generál, még a javítások után is.

Szia Kocska!
Az a prop628.asm amelyet felraktál, sajna nem fordítható hex-re, sérült valahol, mint kiderült, (több helyen is) az állomány. Ez a verzió a prop628_2.23. még nem tartalmazza a DEMO mód hibajavítását. Ezért inkább azt javasolnám, hogy az újabb RTC-s verziót fordítsd le az órádhoz, (2.27). Ha ez most nem lehetséges, akkor a nálam is hibátlanul működő prop628_2.23 asm verzióját feltőltöm, ezzel próbáld meg. (Tényleg csak a címfigyelés van kikapcsolva).
Szia.
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Szia!

Ha a RTC_ADDR definíciót visszateszem lefordul....
Lehet, hogy a Keys.asm-ből is hiányzik valami...

Felteszem, ahogy nálam lefordul (a távirányító parancsok a távirányítómhoz valók....)

Kijavítottam és a csomagba beletettem a Chargen628.asm -et és a Keys628.asm -et is.

Szia

prop_628.zip
    
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Mostmár szinte biztos, hogy a programmal történt valamilyen hiba Kocska társunk RTC-s órájában. Még egyszer levízsgáltam egy álltalam átírt Keys628.asm-el is, így normálisan lefordult a hibajavítás után. Nagy valószínűséggel tehát, hardveres probléma nemigen lesz mégsem abban a szerkezetben...
Szia.
(#) csonthulye hozzászólása Okt 8, 2009 /
 
Sziasztok!
Régen egyszer találtam egy karakter táblázatot a propeller clock-hoz. De az elveszett és azóta se találom sehol. Abban le volt írva, hogy pl. a szmájli meg ilyeneknek mi a kódja. Nincs valakine egy ilyenje?
Köszi előre is!
(#) Hp41C válasza csonthulye hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Szia!

Benne van az most is....
  1. #define heart   0x81,0x82
  2. #define smilly  0x83,0x84


Szia
(#) Kocska válasza janocsi hozzászólására (») Okt 8, 2009 /
 
Köszönöm. Kipróbálom amint tudom. Ez nem az én hetem .... Először pickit, ma meg kidöglött a gépemből a vinyó ( tartalék 40-es ről írok Norton Ghost 4 ever!)
(#) Kocska válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia.

Már van működő Pickit2. Kipróbáltam amit feltettél, csak más keys.asm el. Ezt dobja ki egyből a programozó amikor megnyitom a hexet. Az óra ugyanúgy 12:00:00 01 01 01 ről indul külső kör nem villog. Szóval ezzel sem működik. Csatoltam egy régebbi verziót ezzel villog a külső kör míg nem állítok valmit. De ugyanúgy 12:00:00 ról indul. Lehet a keys.asm el lesz a gond?

progi.zip
    
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Sziasztok! Egy pár napig nem értem rá semmire most kínlódok a vicsys féle rotoros órám és az új távirányító összeillesztésén.Az a gondom,hogy kéne állítani a távirányító programjában,hogy csak egyszer küldje el a jelet (legalábbis az óra,dátum) állításánál mert nem lehet az eredeti programmal az állítást végezni mert ugrik egy nyomásra azt hiszem 5-öt vagy menyit Az asm-ben hol lehet átírni,hogy csak egyszer küldje a jelet mint a vicsys féle távcsi?
(#) janocsi válasza Kocska hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia Kocska!
Elsőre próbáld ki ezt az állományt, nálam be tudtam égetni azonnal (URC22B-hez fordítva!)
Szia.
(#) janocsi válasza Kocska hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia Kocska!
Amit felraktál, (progi.zip) állományban lévő programok, mind rendben, egyből lefordult hiba nélkül a prop628.asm tökéletesen!
- Valami nem jól van beállítva a fordításnál, nézd át.
Szia.
(#) Kocska válasza janocsi hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Kipróbáltam. Idő beállít, külső kör be/ki biztonság kedvéért összes gomb végignyomkod. Táp ki/be külső ledek ugyanúgy villognak és 12:00:00 ról indul Nekem nem somogyis távirányítóm, van hanem valami no name kínai. én lennék az első aki után építi az rtc verziót vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen?
(#) janocsi válasza Kocska hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia!
A külső kört be/ki tudod kapcsolgatni a távival? Ha igen akkor az időbeállítások után kell be/ki kapcsolni a külső kört, és kivárni amig vált a perc a következő percre. Ezután a táp lekapcs, és újra elndítod az órát.
Szia.
(#) Hp41C válasza Kocska hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia!

A fordítási lista csak megjegyzéseket tartalmaz, nem ott van a hiba. Az MPLab ablakában felül, középen, a sárga kérdőjeltől jobbra levő "Debug" opciót állítsd át "Release"-re. Szerintem a debugger kódrészletét is bele akarja préselni a pic-be, azért lesz a fordított kód hosszabb a memória méreténél. Amikor egy projectet először fordít, megkérdezi, hogy milyen kódot szeretnénk használni. Ekkor az "Absolute" beállítást használd.

Szia
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia!

Próbáld meg ezzel... Csak egyszer küldi a kódot, de a kód küldése alatt már nem villogtatja ki a lap sorszámát, csak a lap váltásakor....

Szia

RC5X_2.3.ZIP
    
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Ha Kocska társunknak mégsem sikerül így elindítani az RTC-t, akkor lehet, hogy mégis van hardveres gond, hiszen a most beégetett program nálam kitünően működik.
Szia.
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia! Ez kellett Ezzel frankó Köszi
(#) Kocska válasza janocsi hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Igen ki/be tudom kapcsolni a külső kört, nem is egy gombbal. De hiába várok meg egy vagy több percváltást akkor is 12:00:00 ról indul. Miután beállítottam az időt a külső kör nem villog tovább, viszont ha sötétben nézem akkor látszik, hogy ugyanabban a pozícióban felvillannak egy nagyon rövid időre a ledek, épphogy látszik.
(#) janocsi válasza Kocska hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia Kocska!
Áramtalanitpttam, kivettem az RTC elemét is. Ezután végigpróbáltam a beállításokat, (a külsó kör ledjei villogtak addig, amig időállítást nem végeztem. Elmentettem a külső kör be/ki kapcsolásával, kivárva a percváltást.
Megnéztem, itt nem látszik a külső ledek felvillanása egyáltalán. (Halványan sem a sötétben).
Minden beállítás megmaradt, hibátlanul megy az óra.
Csináld végig ugyanezeket, és kezdj előlröl mindent.
Ezzel a programmal rendben van a szoftver.
Szia.
(#) Hp41C válasza Kocska hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia!

Mekkora az RTC tápja, ha a propeller megy, és mekkora a pic tápfeszültsége?
Ha a pic 5.00V -ról jár, akkor az RTC kimenetének meg kell haladnia a 4.00V -ot, hogy a pic jól érzékelje a szinteket. (A felhúzó ellenállások ugye a pic tápjára mennek...) Lehet, hogy ott a baj, hogy az RTC tápfeszültsége nem haladja meg a 4.00V-ot. Nálam majdnem 5V az RTC tápfeszültsége, ha a propeller megy.

Szia
(#) Kocska válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Szia!

Ha megy az óra akkor 4,6V mérek az rtc 8 lábán ha nem akkor 3,88V ot. A pic pedig 5,01V ról jár.

Szia.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Okt 12, 2009 /
 
Sziasztok

Csigatempóban ugyan, de alakul az órám.
A dobozolásnál tartok, a kiegyensúlyozással végeztem, a mellékelt módszerrel elég jól lehet leellenőrizni a kiegyensúlyozatlansági hibákat.
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Szia!

Örülök, hogy ez már jól működik. Az egész probléma abból jött, hogy a C fordító - valamiért - nem tett "return" utasítást a késleltető eljárás végére, így minden kód után még egy bitet elküldött, amit a vevő hibának értékelt ki és egy időre nem foglalkozott a vett adatokkal. Az assembly-re való átíráskor tettem, igy mind az öt ismétlést dekódolta a vevő.

Szia
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Köszi! Most lehet nekiállok az rtc-s verziónak! Melyik PIC-et javaslod? 16F648 nincs a HQ-ban és csak onnan tudok most rendelni mert más cucc is kell! Esetleg bent lennék egy 18f sorozatú óra építésében esetlegesen panelt is próbálnék tervezni hozzá! Nyitott vagyok a dologban
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Szia!

A 16F876(A) / 16F886 verzió RTC-vel már működik, de a kapcsolása nem végleges. Itt a topikban egy - két hónappal ezelőtt felmerült az automatikus fényerő szabályzás. Ez még nincs véglegesítve. (Eltérültem a Wand óra felé). Az ott kidolgozott megjelenítéseket nem tudom belepréselni a 16F886-ba.
Ez az áramkör illeszkedik a 18F2620-hoz is. Már átfordítottam 18F-re, de még nem próbáltam ki....
Ha sdip28 tokozással készíted az áramkört, ki lehet cserélni a kontrollert később...

Szia
(#) janocsi válasza Kocska hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Szia Kocska!
Ha sehogyan sem lehet elindítani az RTC-t, néhány fontosabb mérést végezz el rajta, (Hp41C ajánlásaival). Az RTC 5.-6. lába magas szinten van, (nincsennek-e felcserélve az SDA/SCL lábak). A 7. lábat 10K-vak szintén húzd fel magas szintre, és mérj rajta is. Ott kell 1Hz-es impulzusoknak megjelenni. Ha ezek teljesültek, akkor van remény arra, hogy működik az RTC, talán nem kell cserélni. Az oszcillátor áramkörét is jól nézd át, volt olyan gond már, hogy a trimmerkondi csinált zárlatot, vagy szakadt volt a kvarc.
Szia.
(#) Kocska válasza janocsi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Rendben. Most megint 3 nap meló. Utána megnézem újra.

Szia.
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Hali! Na pont a fényerő szabályozása miatt gondolkodom másik rotor építésen! Megcsináltam tök igényesen,feketére festett panel,lehető legkisebb légellenállás,stb de a kék ledek fényereje zavaró számomra (meg az asszony éjjel nem engedi bekapcsolni) a zöld az jobb volt fényerő szempontjából. Az is eszembe jutott,hogy egy fototranya segítségével lehetne automatikus is a fényerő szabályozása bizonyos szintek közt Így nem kéne állítgatni de lehetne manuális funkció is a kezelésre! Nem tudom ez,hogy férne el a programban meg persze a beírható tartalom a lényeg (már mit tudok a kontrollerekről) Estleg a fényerő automatikus szabályzása nem feltétlen digitális úton megoldható hanem esetleg analóg módon is lehetne szabályozni így a PIC-ben nem foglalna helyet A másik óra a wand lesz ha ezt megunom ez látványosabb szerintem azért ezt csinálgatom de a télen szerintem lesz egy wandclock-om is
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Szia!

Pont ezekről lenne szó. A programban már benne van a fényerő mérése, a beállítása (állandó fényerő, időzítetten vagy fényre), a kijelzése, de a led-ek meghajtása még nincs teljesen megtervezve. Az a kapcsolás, ami a propelleren van, sok ellenállással, energia pazarlóan végezné az állítást. A Wand órában már megcsináltam, a ledek tápjának szabályozásával működik. - a 3 ledet meghajtó tranzisztorokat át kellene alakítani, hogy párhuzamossan vezérelje a ledeket, az összeset pedig földelt emitteresre. A ledek tápját a pic pwm kimenetéről hajtott mosfet-es tápáramkörről lehetne járatni. A propellerre egy műveleti erősítőt és egy TO220 fetet is fel kellene tenni. Ha már a bővítésnél tartunk, a Wand órában szövegeknek, képeknek felhasználtam egy 24FC512 I2C eepromot is. A sok beállítási lehetőség átláthatóbbá tételére meg lehetne változtatni a távirányítást is: kétirányú kommunikáció kellene.

Ezek még csak tervek - illetve a Wand órában már működnek...

Szia
Következő: »»   120 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem