Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   68 / 580
(#) patexati válasza sondi hozzászólására (») Dec 22, 2010 /
 
Szia! Én nem igen vagyok a téma szakija de múltkor az enyém is elromlott (sajna programkapcsoló kellett bele) de az az érzékelő akkor kapcsol mikor túltölti véletlen a gép magát. A vizet szerintem a mikrokontroller más módon szabályozza (szerintem időre) de minden gép más csak írtam Nézd meg a mágneskapcsolót vezérlő relét vagy triakot lehet ott a bibi az a túlnyomásérzékelő megszakítja a főáramkört úgy emlékszem azért zárhat le!
(#) sondi válasza patexati hozzászólására (») Dec 22, 2010 /
 
Lehet, hogy ennek is ez lesz a vége, mert csak tölt, a dobot nem forgatja pedig máskor már a program is elindult a töltéssel egyidőben

Köszi, kellemes ünnepeket!
(#) una038 válasza sondi hozzászólására (») Dec 22, 2010 /
 
Szia

Amikor bekapcsolod, és töltődik bele a víz, hallani amikor kattan a szabályzó? Ha hallod, és ennek ellenére nem zárja el a vizet, akkor a hibát másutt kell keresni, és az szívás.
Az én Candym sem indítja a programot egyébként addig, amíg a víz el nem éri a kívánt szintet - egy kattanás, dob elindul, kisvártatva old a szabályzó megint, ahogy a ruhák felszívják a vizet, dob leáll, ismét engedi a vizet kicsit, megint kattan a szabályzó, víz eláll, és utána indul szépen a program.
Ha nem kattan, az az egyszerűbb eset, remélhetőleg mégis erről lesz szó.
(#) Tanyasipeti válasza sondi hozzászólására (») Dec 22, 2010 /
 
Ha jól értettem, akkor elzárta a vizet a vezérlő, amikor belefújtál a szintszabályzóba.
Ebben az esetben bizonyos, hogy nem elektromos hiba áll fenn, hanem simán eldugult a légcsapdánál, vagy a légcsapda és a szintszabályzó között elszökik a levegő.
Húzd le a csövet a szintszabályzóról és a csőbe is fújj bele. Gyakori, hogy telimegy szutyokkal. Nincs mese, ki kell tisztítani.
(#) sondi válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Dec 22, 2010 /
 
Csőbe már előzőleg belefújtam, tiszta
Fals levegőre gondoltam, a csövet +drótbilinccsel lezártam, de semmi változás
Most már egyre rosszabb

Köszi a segítséget, lehet hogy Karácsonyra új mosógépem lesz Hurrá!

/Az asszony nem örül neki!/

Szervíz -2 db- azt mondta, KUKA! semmi alkatrész nincs hozzá!
(#) sondi válasza una038 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /
 
Tölt, lezár, ismét tölt, tölt, tölt, tölt,....
(#) tibko33 válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Dec 22, 2010 /
 
Köszönöm szépen a tippet. Valóban csak annyi baj volt,hogy nagyon lenn volt a kifolyócső.
Megmentettél egy felesleges pénzkidobástól.
Kellemes ünnepeket!
(#) pokerfiu válasza sondi hozzászólására (») Dec 22, 2010 /
 
Pedig igencsak sokan vagyunk nyitva! :yes: :yes: :yes:
(#) Tanyasipeti válasza sondi hozzászólására (») Dec 22, 2010 /
 
Vegyünk egy legegyszerűbb mosást, előmosás nélkül. Ilyenkor általában az előmosás tartályba irányítja a vizet az első vízvételkor, hogy megteljen a szivattyú ház és az oda vezető cső. (ha a főmosó tartályba irányítaná rögtön, akkor a mosószer egy része az előző mosáskor kiürített szivattyú házba, csőbe kerülne) Ez a vízvétel időre megy. Lezár, majd újra vizet vesz, a főmosás tartályon át és ezúttal figyeli a vízszintet is. A jelek szerint nem érzékeli. De ezért még nem vennék új mosógépet! (az első petárda pukkanásra megfutsz a harctérről? )
Javaslom, hogy mielőtt feladod, vedd ki a szintszabályzót, mérd át belefújásos módszerrel. Ha teszel fel fényképet, annak alapján biztosan lesz valaki, aki pontosan meg tudja mondani, hol, mit kell látnod. Ha a szintszabályzó rossz, elég csak azt cserélni. Általában olcsóbb, mint egy új mosógép. Ha a szintszabályzó jó, akkor a drótjain átkötésekkel állíts be olyan állapotot, mint aminek a vízvétel után kellene látszani a szintszabályzón. Ilyenkor egy rövid vízvétel után elkezdi a programot. Ügyelj rá, hogy legyen benne annyi víz, hogy a fűtőbetétet ellepje (bár rögtön úgysem kapcsolja be a fűtést a legtöbb programnál) Ha így sem állítja le a vízvételt, akkor a vezérlőhöz menő drótokat is mérd át (de úgy, hogy a műszer egyik vége a kábelsarun, a másik vége a panelen levő fólián legyen, hogy a panel csatlakozót is belemérd)
Ha a vezeték rendben, akkor kezdhetsz a vezérlőre gyanakodni. Ha elektronyos szakember vagy, vágj bele a javításba, nem ördöngősség. Ha nem, akkor bízd szakemberre.
(#) Tanyasipeti válasza tibko33 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /
 
Örülök, hogy sikerült a renitens gépet megregulázni. Neked is kellemes ünnepeket!
(#) csapo1002 válasza sondi hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
Szia. Nem szeretnék okoskodni, de: elvileg a vízszintszabályzót úgy tudod megnézni hogy jó-e ha belefújsz és gyors egymásutánban 3 kattanást hallasz. Miért 3? Alsó,- középső,- és felső szint határ. Ha nem kattan a szintszabályzó akkor gáz van.
(#) attrax hozzászólása Dec 23, 2010 /
 
Dehát azt írta kattan ha belefúj és ha nem akkor a gépből jövő levegő nem nyom eleget ahhoz, hogy megemelje a szintszabályozó kapcsolót tehát szerintem beállítás/csere szükséges.És szerintem nincs alsó ,középső,felső érték csak alsó ahol már indulnia kell a programnak ill. túltöltés ahol meg kinyomja a fölösleges vizet.
(#) attrax válasza sondi hozzászólására (») Dec 23, 2010 /
 
nehogy azt hidd ,hogy az új mosógép jobb lesz...De akkor olyat vegyél amire legalább 3 év gari van.
(#) balogpepe hozzászólása Dec 24, 2010 /
 
Kedves Fórumozók!

Szenteste találta ki a mi indesit wite 127 gépünk, hogy nem szolgál tovább. A hibajelenség: minden program eljut az első centrifugázásig, de mikor felpörögne a motor leáll és F-08 hibát ír ki. Egyébként minden más funkciója normálisnak tűnik. Tudja valaki hol érdemes elkezdeni a hibakeresést? Előre is köszönöm a válaszokat és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!
(#) kowi válasza balogpepe hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
fűtéskapcsolót meg nyomáskapcsolót ír ha jól látom de itt a linkhttp://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:u_6X0x4_7m8J:www.fixya.com/support/t3559077-error_code_f_08_indesit_wixe127_washer+indesit+wite+127+f-08+code&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
(#) kowi válasza balogpepe hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Mondjuk ez nem With.
Mindenesetre a kód táblázatot kéne megtalálni.
(#) Tanyasipeti válasza balogpepe hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Ezeknél a gépeknél a kijelzés módja különbözhet, de az F08 hiba mindegyiknél ugyanazt jelenti, mint ami a hivatkozott linkben le van írva. Egyébként a nálad előállt szituációban értelmetlen a hibakód. Amikor kellett, fűtött a fűtőbetét, mert, ha a beállított mosási hőmérsékletet nem tudta volna elérni, el sem jutott volna a centrifugázásig. Ellenben nincs kizárva, hogy elindult a zárlat irányába, ami meghülyíti az elektronikát. Szerintem kezdd azzal a keresgélést, hogy kiméred a fűtőbetétet. Elvileg 500V-tal kellene rajta elvégezni a zárlatvizsgálatot, de ha beteg szegény, az esetek nagyobb részében egyszerű kéziműszerrel is látható, ha átvezetés van a fűtőszál és védőföld között. Ha 20Mohm állásban nem szakadást látsz, akkor cserélj fűtőbetétet.
(#) balogpepe válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Nagyszerű, ezen el tudok indulni, én arra gondoltam, hogy a vízszint mérője lehet rossz és azt érzékeli, hogy még maradt bent víz és azért tiltja le a centrifugát. Ugyanis egy olyat találtam a neten, hogy az F8 fűtőbetét nem fűt, ill. vízszintszabályzó üresben beragadva. Fűteni egyébként tényleg fűt rendesen. Ha kimértem, jelentkezek, bár lehet kivárom vele a karácsonyt...
(#) zoz11 válasza balogpepe hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Hello
Ha a fűtő valóban testzárlatos én azzal nem játszanék, egy a saját biztonságom miatt, a másik pedig hogy az elektronikának is adhat végzetes rúgást.
De még lehet egyszerű légcsapda dugulás is, mert akkor is ugyan ezt a hibát dobja ki.
Üdv: Zoltán
(#) Handom hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
Sziasztok!

AWE2516-os Whirlpool mosogépem van. A problémám a következő. Mikor elindítom a mosogépet a 3. ciklus után /gőzőm sincs mi lenne az talán víz beengedés/ elnditás után kb 10 másodperccel megáll és a szervizlámpa elkezd villogni. Az az érdekes benne, hogy néha sikerül elidítani. Vagy leengedem a vizet a szivattyúról, vayg megdöntöm kicsit előre stb... Igazából nem tudom minek a hatására indul el. Arra gondoltam talán a viz mágnesszelepe lehet rossz. Elzártam a csapot, hogy majd megnézem kigyullad e a "nyisd ki a csapot" lámpa, de addig el sem jut... Van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban? Előre is köszi a választ!
(#) b-max hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
Energomat hideg-melegvizes mosógép mindenáron kevés vizzel akar mosni, mi lehet a gond ? A viz befolyik rendesen, csak alacsony a szint, illetve az első szivattyúzás után szinte semmi .
(#) zoz11 válasza Handom hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Hello
Meg kell számolni hogy hányat villog, 1 szakaszba. Így elég sok minden lehet, mivel ilyenkor nézi meg a panel a fűtőt meg a motort is, hogy minden ok-e. de lehet éppen szintszabályzós gond is.
Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza b-max hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Hello
Azt honnét veszed, hogy kevés vízzel akar mosni? Amúgy a szintszabályzón lehet állítani, de az is lehet, hogy meleg vizet, vagy hideget nem enged be, ezt is meg kell nézni.
Üdv: Zoltán
(#) b-max válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Hát úgy. hogy lassan mos(na), és kinyitom, nagyon kevés viz van a ruhák alatt. Namost, lehet hogy nem enged be hideget, ez való igaz, meg is próbálom 60fokos programon, mi a szitu. Ott elvielg nem kell hideg viz.
(#) Handom válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Szia!

Köszi!
Nos figyelmesebben megvzsgáltam a kérdést.
Elindítom, 3X megtekeri a dobot. Aztán szivattyúzik és kigyullad a szerviz lámpa . Tehát nem villog, hanem egyfolytában világit. Az indítógomb villog.
Meg világit zölden egy olyan lámpa amin "II" ilyesmi van és jobbra mellette egy zuhanyrózsa szerű valami.

Igy korrekt.
Köszi!))
(#) zoz11 válasza Handom hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Az is valami hibakódot próbál közölni, ezek után a motor, meg a fűtőbetét marad, esetleg még a hő érzékelő, ami a főtőbe van dugva.

Üdv!
(#) imikee10 válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Ez fűtőbetét környéki hiba lesz. Azért nézd meg, hogy a középső 5 ledből balról jobbra melyik világít mert csak úgy tudok pontos hibakódot adni. pl.: a II jel az a 2. led....
A zuhanyrózsa az a kérdés, hogy áztatásnak vagy pedig öblítésnek felel meg ezen.

Imi
(#) Handom válasza imikee10 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
A 2. és a 3. led világit.

De miért akarna szivattyúzáskor fűteni? Amikor még vizet sem enged be:O
(#) zoz11 válasza Handom hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Hello
A gép indításánál nézi meg az elektronika a fűtő betétet is, ahogy az előzőkbe írtam.
Üdv!
(#) imikee10 válasza Handom hozzászólására (») Dec 26, 2010 / 1
 
F12 hibakód. Fűtőszál és környéke. Ellenőrizni a fűtőszálat ellenállásra és test zárlatra.

Imi
Következő: »»   68 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem