Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   26 / 292
(#) rogács hozzászólása Jan 17, 2011 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy 5 éves Junkers euroline kazánunk, ZW 23-1 KE 23, elromlott, a szerelő szerint panelt kell cserélni 60000 ft . A kérdésem elképzelhető-e, hogy a panelt lehet javítani és ha igen milyen szakember kell hozzá, esetleg konkrét tipp Győr környékéről
Köszönöm
(#) konop válasza rogács hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Szia!

Írd le, hogy mit csinál a kazán. Ha egyáltalán semmit (nem kattan, nem indul a ventilátor), akkor panel csere. Egyébként ennek a panelnek a trafó a gyenge pontja, de ilyen trafót sehol sem lehet venni, ezért kell panelt cserélni.
(#) Buddha válasza Tojan61 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Köszönöm szépen a tippet!
Üdv: Buddha
(#) goodmangepi hozzászólása Jan 18, 2011 /
 
Sziasztok.

Kérdésem a következő:
Termomax Gimax 24K típusú kombi kazán vezérlőpanelja meghibásodott, ki lett cserélve aztán megint és most megint csere lesz.
Most már van 2-3 panelem 1db 4 éves, 1db 1hónapos és a mostani 2hónapot bírt.
Van lehetőség ezeknek a panelekben történt hiba felderítésére illetve javítására ?
A hiba : a lángőrző elektróda ( egyben gyújtó is) az alaplángról küldi az ionizációs jelet a panelnek, hogy nyithatja a gázt és mehet a fő láng, és ezt nem teszi meg a panel ( nem veszi az adást ) .
Ha valaki tud segíteni ebben az jó lenne.
Elsősorban Bp. de vidékre is elpostázom ha ott a megoldás kulcsa.

Köszönöm azoknak akik segíteni tudnak.
(#) VIM válasza konop hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Ez nem egy sima mezei kombicirkó? Ebben nincs ventillátor. Ledes hibakijelzése van.
(#) gazszeres válasza goodmangepi hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Szia!
Úgy tudom a Gimax 3 elektródás, 2 a gyújtást végzi 1 pedig az ionizációs lángőr.
Mind 3 panelnál ugyanez volt a hiba? Amennyiben így van javaslom a panelen kívül is végezz hiba ellenőrzést. Esetleg a lángőr elektródát egy reszelő segítségével tisztítsd meg lehet rajta egy vékony oxid réteg. Ellenőrizd az elektróda vezetékét a panelig, nem árt megnézni, hogy az égő rendesen rögzítve legyen, ez a földelés miatt fontos.
(#) goodmangepi válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Szia.
Ebben a típusban 1db elektróda végzi a gyújtást és a láng őrzését is. 2 hónapja lett megtisztítva "nem is volt koszos" amikor minden át lett rajta nézve ismét. Sajnos biztos, hogy panel cserés ill. jó mert még garanciában cserélik. Csak a 3db hibás közül szeretnék egyet megjavíttatni, hogy amíg kicserélik (2,3-5,7nap) addig legyen egy tartalék. Jó lenne most is a lakás melege és a meleg víz.
(#) konop válasza VIM hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Szia!

Igazad van, ebben tényleg nincs. Én még csak zárt égésterűvel találkoztam ebből a típusból élőben.
(#) csezso válasza önkosenior hozzászólására (») Jan 28, 2011 /
 
Sziasztok! Köszönetet szeretnék mondani önkosenior felhasználónak a Buderus U012 vezérlőpanel hibájának feltárása és javítása leírásának közlése miatt, ugyanis keményen megspórolt nekem 60k huf+afa-t. Tényleg annyi volt a baja amit leírt és kicseréltették volna velem a full panelt fentebbi összegért a gari lejárta után 2 héttel, ami ráadásul azt írta egy másik felhasználó hogy típushiba... Vicc az, hogy alkatrész keresés közben találtam meg ezt a fórumot véletlenül. Szóval mégegyszer köszönöm! Üdv! csezs
(#) vjoci hozzászólása Jan 29, 2011 /
 
Hali! üdvözlet mindenkinek, van 1 westen energy 240fi combi gázkazánom , szerencsére hibamentes, kérdésem az hogy a pc szünetmentes tápegységét hozzá lehet e-kötni vagyis hát érdemes-e - a kazán, papirja szerint fázis érzékeny. köszönöm!
(#) gazszeres válasza vjoci hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Szia!
Valóban fázis érzékeny. Érdekes kezdeményezés, miért ne köthetnéd rá. Majd írd meg, hogy sikerült.
(#) JZoli válasza vjoci hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Szerintem az kimenet egyik felét mindenképpen "nullázni" kellene, mivel a lángérzékelés enélkül nem nagyon menne!
(#) jpribek hozzászólása Jan 29, 2011 /
 
Üdv. Mindenkinek! Égbe vágó kérdésem lenne. Miért esik le a nyomás a fűtés rendszerbe. Két naponként v. mikor lekapcsol a kazán vízhiány miatt, mindig utánna kell tölteni. A kazán ki van egészítve egy 16l-es kiegyenkítő tartállyal, mert tönkrement a kazánba levő. Ez volt a leolcsóbb megoldás. (Beretta Ciao kombi a kazán, négy éves). Ha a gyárit kicseréljük, annyiért adtak volna egy új kazánt. Sehol, semillyen csöpögést, szivárgást nem lehet felfedezni. A vezetékek a padlószint alatt futnak köpenycsőben. Annyi van, az utóbbi időben fedeztem fel, az egyik radiátor néha szuszog, de nem mindig. A lapradiátorok osztócsöves/szelepes megoldással van szerelve. Dió héjban ennyi. Várom tanácsaitokat.
(#) vjoci válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Hali! köszi szépen egyenlöre ,mig biztos nem lessz a dolog visszafogom magam, mert ha kárt csinálok az tetemes lessz!
(#) vjoci válasza jpribek hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Hali ! azért szuszog mert nincs kilevegöztetve, és felsincs töltve rendesen, a laza csavar elengedi a nyomást, szerintem ,kezdöként én is szivtam vele.
(#) gazszeres válasza jpribek hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Szia!
Amennyiben teljesen megbizonyosodtál arról, hogy sehol sem enged. A rendszer légmentesen fel van töltve. Abban az esetben mindenféleképpen ellenőrizned kell az ujj tartályt. Elengedhette a levegőt, ez nem ritkaság.
A tartályon cserélj szelepet. Majd töltsd fel újra levegővel.
Ezután töltsd fel a rendszert vízzel, úgy hogy a tartályban lévő légnyomásnál 0.2 bárral legyen nagyobb a víz nyomás.
A tartály feltöltésének módjáról találsz bővebben is itt csak olvass visszább.
A szuszogás amit hallasz az lehet afféle csorgás is. Ez akkor fordul elő ha a radiátorszeleped túl van szűkítve és a fűtő víz áramlási sebessége magas. Vagy levegős a fűtőtest.
(#) akkos hozzászólása Jan 29, 2011 / 3
 
Kazanszervizben dolgozom es egyre gyakrabban talakozom az 5-6 eves gazkazanoknal a Honeywell S4565CM tipusu gyujtoelektronika meghibasodasaval amely a Honeywell VK4105G tipusu gazszelepet vezerli.

Nem tudna segiteni valaki nekem ennek az elektronikanak a megjavitasaban?
(#) jpribek hozzászólása Jan 30, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget, természetesen utánna járunk a dolognak. Valamit elflejtettem kérdezni. Hova tünik a víz, amit mindig pótlok, valamint: miért nem megy fel a víz nyomása 09-1bar fölé. üdv
(#) jpribek hozzászólása Jan 30, 2011 /
 
Bocs, de kihagytam az előbbiből. Ha azt akarom, hogy a víz nyomása nagyobb legyen, ki kell engedni a levegőt a tartályból. Gyárilag 1,5bar nyomáson van ( ha jól emlékszem). Megmértem, annyi volt. üdv
(#) tibibalogh520 válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Sziasztok!
Idézet:
„...miért ne köthetnéd rá”

A PC szünetmentes tápok általában nem szinuszos kimenetűek, hanem közel négyszög.
Ettől a jelalaktól a kazánban lévő szivattyú, melegszik, és a hangja sem természetes.
Aztán ezenfelül, a kazánban lévő egyéb 230V-os fogyasztó, mint például --gázszelep, esetleges váltószelep, vezérlőpanel tápja-- sem biztos, hogy hosszútávon életképes maradna az efféle tápellátás következtében.

Szóval csak nagyon óvatosan azzal a próbával...
(#) VIM válasza jpribek hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Szia! Nem értem ezt az egészet hogyan csinálod. Az, hogy ki kell engedned a levegő nyomást ahhoz, hogy a hálózati víznyomással nagyobbat értéket érj el, az hibás működést fog eredményezni. Itt lehet olvasni a folyamatról.
(#) oldman válasza akkos hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
A gyártó szerint javítása tilos, ezért nem tesz közzé dokumentációt. Egy balaset után ha belenyúltak, megvan a bűnbak és tovább nem érdekes!

Néhány hibás darab feltérképezése feláldozása után talán javítható lenne, de ki vállalja a garanciát és a felelőséget?

És ki venné meg az újat aranyárban?
(#) JZoli válasza oldman hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Teljesen igazad van abban, hogy hivatalosan nem javítható, de az utolsó mondatoddal szinte azonnal meg is válaszoltad a dolgot. Néhány vezérlőpanelnak előjönnek úgynevezett típushibái, ami a gyenge minőségű, vagy aláméretezett alkatrészek miatt van. Na most ezen alkatrészek cseréje, feltételezve, hogy egyenértékű beépítésről van szó, hogyan ronthatja a kazán biztonságát? Ezek rendszerint kontakthibás relék, kiolvadt alkatrészlábak, esetleg kondenzátorok melynek lecsökkent a kapacitása, Ha kicserélik egy jobb fajtájúra már megy is a kazán, és nem kel sok tízezer forintot kiadni egy új panelra, amiben gyárilag ugyanez a hiba bele van már építve. Akkor gyárilag hol volt a biztonság? Vitáztam már erről a dologról két kazántípus országos szervízhálózat vezetőjével is, de ők csak a zsebük alapján tudtak véleményt formálni.Na de ez csak szintén egy vélemény volt a sok közül.
(#) akkos hozzászólása Jan 30, 2011 /
 
Kazanszervizben dolgozom es egyre gyakrabban talakozom az 5-6 eves gazkazanoknal a Honeywell S4565CM tipusu gyujtoelektronika meghibasodasaval amely a Honeywell VK4105G tipusu gazszelepet vezerli.
Erdeklodni szeretnek, hogy valaki javitott mar korabban ilyent vagy hasonlot?
Esetleg valakinek valami tippje mivel lehet a gond?
(#) jpribek hozzászólása Jan 31, 2011 /
 
Hali! _lehet félre értettél vagy rosszul írtam. Semmit nem engedtem ki. Annyi volt, rá lett köttve egy kiegyenlítő tartály, aminek a belső nyomása azt hiszem 1,5bar. Általában 0,6bar-a szoktam feltölteni a rendszert (után töltés). Nos, mikor bekepcsol a kazán 0,9-1bar-nál magasabbra nem megy. Mikor jó volt, helyesebben a saját kiegyenlítő tartályával működött, akkor ez az érték 1,5bar volt. A másik, amit kérdeztem, mivel két naponként utánna kell tölteni, hova tünik a víz? - erre lennék kíváncsi. Valaki már említett nekem ezen a fórumon kívül, mivel átkötő csöves megoldást alkalmaztak, gőz formájába, amit nem veszünk észre, a tömítéseknél elszivárog, ahogy öregszik a tömítés. Nos igaz lenne? üdv
(#) gazszeres válasza jpribek hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Szia!
Olvastam kérdéseidet. Javaslom olvass a " kombikazán működése hiba " című fórum ( rovatban ).
Ott a tágulási tartállyal kapcsolatos hibák már meg lettek válaszolva.
Remélem segítettem.
(#) alek hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Ariston Uno 24ffi nem ad szikrát. A szikra trafó jó, és a begyujtási folyamat minden más fázisa müködik. A gázszelep is nyit, beis gyul gyujtóról. Mit cseréljek, hogy beinduljon. Valami apróság lehet. Tudna valaki segiteni? Köszi szépen.
(#) VIM válasza alek hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Szia! Ezt már megoldották egyszer itt. Nem tudom mennyire vagy felkészült egy ilyen cserére. DE CSAK olyan típust építhetsz be, mint amilyen az eredeti volt! Bővebben: Link
(#) alek hozzászólása Feb 7, 2011 /
 
Kösz, de ezt ismerem. Ez nem ad szikrát semmit. Nem vagyok teljesen kezdő, de eddig nem javitottam panelt elvből, de a mai árak mellet, azt hiszem jól jön a segitségem pár olyan családnak, akik egy uj panelt nem tudnak megengedni maguknak.
(#) toro válasza alek hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Következő: »»   26 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem