Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   982 / 1268
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Dugj rá egy DVD-lejátszót.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Sziasztok!
Van nálam egy SONY KV-29CL11K típusú tévé. Processzora-TDA9394, az audio IC-je pedig MSP3410G.
Kép -je az van de ilyen szivárványos mint ahogy a képen is látszik(ez valószínűleg a de magnetizálás miatt van), előbb az sem volt mert nem ment az alimentálása, mert el volt halálozva benne az MCZ 3001-es IC. A kérdésem az volna hogy miért nincs rendes képem, például egy kék háttér, vagy ki jelezné a csatorna számokat a képernyő bármelyik sarkában?. Már le cseréltem a TDA processzort is, és az epromot is próbáltam de semmi, ugyan az a mese. Szerintetek hol lehet a probléma?. Ja és majd el felejtetem, mikor be kapcsolom a tévét és be jön a kép a stand by led pislog 3-mat és el alszik, aztán vár egy kicsit és megint pislog hármat, ez valami hiba kód volna csak nem tudom mit jelentene, hogy melyik rész nem működik. Próbáltam EURO SCARD bemenetről is a tévét de hangja sincs a tévének. Aki tud azt kérem segítsen! Köszönöm!.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
(#) kalmi.kalmi válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Függőleges hibája van a tv-nek. Azért látsz színeket alól mert a csík lent van, vagyis egyenáram van a függ. tekercsen. Rossz a függ ic-je, vagy egyszerűen csak át kell forrasztani.
+- tápot kap az ic, erre figyelj ! +-13V körül.
(#) soos csaba válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Szia!
+-15V-ot kap az IC, vagyis annyit kellene hogy kapjon, de le esik 12V-ra. Mérjek akkor feszültséget a függőleges elterítő tekercsen, hogy egyen áram van e rajta?. Vagy mérjem oszcilloszkóppal a tekercsen lévő feszültséget.?. Amúgy milyen jel alak kell ott legyen?, még nem mértem soha!.
(#) kalmi.kalmi válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
A 12V az jó.
Nem megy a függ ic. tda8172 belerakható. Régi monitorok tele vannak ilyen ic-vel. Jelalak csak akkor van ha jó az ic, visszacsatolással működik. Ha beindul, 50-Hz van rajta. Felesleges mérni, cserélj ic-t.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Igazad van!
9,3V-ot mérek a függőleges eltérítő tekercsen (egyen áram). Akkor el szált a káder IC.
(#) soos csaba válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Nagyon szépen köszönöm az eligazítást!, ma is tanultam valamit!, még ilyen problémával nem találkoztam!. Csak olyan problémákkal találkoztam hogy ha el szált a káder IC akkor a képernyő közepén volt egy csík, vagy nagyobb csík volt a képernyőn, de akkor kondenzátor probléma volt az IC körül.
(#) laller40 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Szerintem meg az a piros az egy jelőlés mert ma sok ilyen alkatrészt néztem de egyiken se volt piros jelölés.
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Ha leforrasztod az eltérítőtekercsről a vezetéket, akkor meg kell jelennie a csíknak, mert akkor az egyenfeszültség is megszűnik a tekercsen.
(#) kadarist válasza laller40 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Szerintem is jelzés, de nem annak a jelzése, hogy rossz a jelzett IC.
(#) zolika60 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Már írtam én is, de sajnos nem hiszi el a kolléga.
(#) Hiwe hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Sziasztok! Van egy "hagyományos" panasonic tv-m és a következő jelenséget produkálja: a készüléken található gomb bekapcsolásakor képet nem ad csak rendszertelenül villog a ledje. Leszedtem a hátlapját de látható sérülésnek - deformálódásnak nincs jele. Mivel teljesen laikus vagyok a témában, abban kérném a segítségeteket hogy próbálkozzak én a szervizeléssel vagy bízzam inkább szakemberre? (Arra gondoltam hogy esetleg a bekapcsoló gomb mechanikájának tisztításával orvosolható lenne a dolog de ez tényleg csak feltételezés).
(#) kadarist válasza Hiwe hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Szia!
Inkább bízd szakemberre, mert nem ilyen egyszerű lesz a megoldás.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Sziasztok!
Na most már van képem az STV9369A cseréje után TDA 8172-esre cseréltem, de most egy ujjab problémával álok szemben!. DVD lejátszóra rá csatlakoztattam a tévét (EURO SCARD), a kép nagyon halványon látszik és kékes alig lehet látni, ha a screen-t fel tekerem egy kicsit jobban akkor egy nagyon picit jobb ha még jobban akkor már meg jelennek a csíkok, VISZONT ha a MENU-be be lépek az szépen látszik tisztán, na ez minek az oka?.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Valaki tudna még nekem segíteni egy kicsit?. Kedves kadarist, nincs valami ötleted erre a problémára?.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Antennacsatlakozóról is próbáld ki. Hangyák vannak, ha tunerre kapcsolsz? Ha RGB-re váltod a DVD kimenetét, akkor változik a homály?
(#) soos csaba hozzászólása Okt 2, 2014 /
 
Szia kadarist!
Antennám sajnos nincs a műhelyembe egyenlőre, de ki próbáltam hogy keressen a tévé automatikusan csatornákat, de a hangyák a képernyőn így is halványon látszanak!. A DVD-lejátszón van egy három állású kapcsoló amit ha kapcsolgatok nem változik semmi!
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Jó, akkor nézd át a nyáklapot, hogy az IC-cserélgetések közben nem vágtál-e át vezetősávot. Még azt a TDA-IC-t is visszacserélheted, mert ezeknél nem csak a számoknak kell passzolni, hanem a betűknek is.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 2, 2014 /
 
Valamit el felejtetem le írni!
Mondtam hogy cseréltem processzor-t is a tévében, egy ugyan ilyen SONY panelem volt még egy ami raktáron volt itthon, arról le kaptam a procit, és rá tettem erre a tévére, persze nem az volt a hibája akkor mikor még szivárványos volt a kép hanem a káder IC-volt a ludas!, aztán mikor le cseréltem a káder IC-t akkor csak tiszta fehér volt a képem, hát eszembe jutott hogy ha a processzort le cseréltem akkor az epromot is le kell hogy cseréljem mert a program az epromok-ban nem egyezhet, így hát le cseréltem az epromot is a raktáron lévő epromot fel tetem a tévé paneljére, és mindjárt el is indult!. A kérdés az volna hogy nem kellene vajon állítani a tévé szerviz menüjében valami kép beállításokat hogy most le volt cserélve a processzor és az eprom is?.
(#) cxaba válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Igy megy a hang alapzaj nélkül, lehet rendesen szabályozni a scart csatlakozon át, de ha az antenna bemenetre csatlakoztatom akkor se hang se kép.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Na igazad volt kedved kadarist!
A processzor cseréje után meg oldódott a probléma!, most jo a kép, minden tokéletes! Ezer köszönet! Király vagy!
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Állítsd be a hangnormát a menüben BG-re.
(#) cxaba válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Ezt sem tudom, mert ha a távirányitó menüjére gondoltál akkor ezen a távirányítón menü gomb nincsen. Lehet esetleg valamely kombinácioval elérni? én nem tudom. Vagy lehet hogy a távirányito sem az eredeti.
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Van benne egy hangnorma átalakító kis panel?
(#) szotak8 hozzászólása Okt 3, 2014 /
 
Sziasztok.van egy videoton lcd tv-m.kb.1 óra után kikapcsol és fél óráig nem kapcsol vissza.mi lehet szerintetek a baja?
(#) cxaba válasza kadarist hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Nincsen, ha csak a tuner melletti árnyékolás fölött nem volt mert ennek a tetejéröl hianyzik az árnyékolás lezárása (teteje), szabadon vannak a rögzitő lábak. látszik a mellékelt képen is. Ez az árnyékolás külömben a 101-es IC (TDA8341) a 101-es elöerösítő tranzisztor és köreinek az árnyékolása.
(#) paff2 hozzászólása Okt 3, 2014 /
 
Vajon mi lehet a baja a SONY trinitron tv nek. Van olyan csatorna ami jó ha nicam stereoban van ,de a mono csak zúg.Másik tv-nél de ugyanennél a kábelnél nincs baj.
(#) cxaba válasza cxaba hozzászólására (») Okt 4, 2014 /
 
Üdv.
El maradt a kép amit akartam mellékelni.
(#) gumikoptatok hozzászólása Okt 4, 2014 /
 
Üdv Urak!

A segítségeteket kérném Samsung CK-5012Z tv-vel kapcsolatban.
Ha bedugom a kábelt akkor nem fog semmilyen csatornát , de AV-n keresztül ad képet .
Mi lehet a probléma, esetleg valakinek volt már ilyen gondja?

Válaszotokat előre is köszönöm .
(#) Norbert123 válasza gumikoptatok hozzászólására (») Okt 4, 2014 /
 
Üdv!
Mit fogna?
Digitális adás van már... Dekoder kell hozzá. Vagy esetleg kábeltv.
Rendes antennával már nem igazán fog semmit.
Következő: »»   982 / 1268
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem