Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   983 / 1269
(#) gumikoptatok válasza Norbert123 hozzászólására (») Okt 5, 2014 /
 
Elnézést nem volt egyértelmű .

Ha a kábel tv csatlakozót bedugom nem talál csatornát.
(#) FLaci81 válasza FLaci81 hozzászólására (») Okt 5, 2014 /
 
Thomson 28dn420g TV hiba

Sziasztok!
Tudnátok e segíteni az előző hozzászólásomban leírtakkal kapcsolatban?

Köszönöm ha segítetek.
(#) BarnaPili válasza FLaci81 hozzászólására (») Okt 5, 2014 /
 
Hello!
Ez egy 100Hz-s gép,nem biztos,hogy nulla tapasztalattal neki kellene állni.Mikor nem idul el,villog valami hibakódot a LED?
(#) kalmi.kalmi válasza FLaci81 hozzászólására (») Okt 5, 2014 /
 
Húzd le a fólia tasztatúrát elől.
(#) FLaci81 válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 6, 2014 /
 
Hogy mikor nem indul el ez változó, de egyre többet csinálja sajnos.
Ha nem indul el, akkor villog a led az elején.
Ilyenkor jön az, hogy készenléti kapcsoló kikapcs, majd kis idő múlva be. Ilyenkor már mindig be lehet kapcsolni.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 6, 2014 /
 
Sziasztok! Jó öreg múzeális csöves Videoton tévém TA4106 (Fortuna2) a minap nem akart bekapcsolni, csak a csövek fűtöttek fel. Elő a multi és a tápban lévő 3db elko-n is 0V-ot mutatott. Rajzot nézve egyből láttam hogy a három elko előtti 150ohm/20W lehet a ludas. Rámérve valóban szakadt.. Nosza csere egy talált 180ohm/30W-ra. A készülék megy is, de észrevettem hogy a malomkerék belső C-vassal érintkező belső felén apró kisülések vannak ,(inkább a bekapcsolást követően körbe-körbe, aztán csak egy két helyen) , s ózonszagú az egész masina. A kép teljes és minden jónak mutatkozik.. nem tudom hogy javítható-e, vagy szigetelhető-e valamivel ez a jelenség? A malomkerék nem földelőgyűrűs, csak sima. (Anno már cserélhették, mert ebben a típusban láttam már földelőgyűrűst is.) Amit megmértem még gyorsan az a boosterfesz, ami multival mérve 980V a rajzon szereplő kb 800V helyett. Esetleg visszavétele segíthet-e? (Képméret "sorméret" egy hangyányit nagyobb is. Lelógnak a logók.) Nagyjából leportalanítottam, de nem ez volt a hiba, mert a jelenség nem szűnt meg.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 6, 2014 /
 
Szia!
A buszterfeszültséget állítsd be az előírt értékre és a sor ill. képméretet ehhez az értékhez igazítsd.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Okt 6, 2014 /
 
Szia! Pont most vettem vissza 830V-ig. A sor így nem egészen teljes.. mondjuk ez a legkevesebb, mert a csőkerámia kondikkal biztosan beállítható volna, de még így is áthúz a ferritre főleg a bemelegedést követő "induláskor". Arra gondoltam hogy majd gyertyafaggyút csepegtetnék, illetve körbefolyatnám a malomkerék tövénél. Bár nem tudom mennyire szigetelné.. csak nehogy máshol "keressen" magának majd helyet a nagyfesz.
(#) Auth Zsigmond válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 6, 2014 /
 
Szia! Gyertyafaggyút még nem használtam szigetelési célra, de a jó öreg clatronic TV-m belső tűzijátékát meleg ragasztóval kb. 3 éve megszüntettem. (Sötétben megnéztem a szikra talppontját, s oda pöttyintettem egy kisebb borsónyit.) A szilikon-szerű meleg ragasztó anyaga remek szigetelő, nagyobb felületen vékony rétegben is megtapad, és jól szigetel nagyfeszültség esetén is.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
(#) Master X hozzászólása Okt 7, 2014 /
 
Üdv!

egy kis segitséget szeretnék kérni ha tudtok segiteni, volna egy THOMSON 28DF170G tipusu tv
egyik napról a másikra, a bal oldali hangszórójából csak sistergő hangot add ki , Alcor beltéri van rákötve + egy dvd de ugyan az a hiba marad.
egyébként a kép jó és a jobb oldal mükszik rendesen , Szerintetek mi mehetett ki benne mégis mit keressek benne???
előre is köszönöm a segitséget
(#) villanyipi válasza Master X hozzászólására (») Okt 7, 2014 /
 
Ott vélhetőleg a hang ic környékén ment tönkre egy vagy több alkatrész ha ha találsz rossz kondit akkor cseréld.
(#) attila1 válasza FLaci81 hozzászólására (») Okt 7, 2014 /
 
Szia. Nekem is volt egy ilyen Thomson-om... Kimelegedtek a forrasztások. Első körben ezeket nagyítóval alaposan szemrevételezném a helyedben. Ha ezekkel ( forrasztásokkal) megvagy,és még mindig nem jó,számold meg,mennyit villog a Led...De ha nem csináltál hasonlót,inkább neki se kezdj! A saját testi épséged miatt!!
(#) FLaci81 válasza attila1 hozzászólására (») Okt 7, 2014 /
 
Szia. A led az elején 2 rövidet villan, majd szünet és ismét 2 rövid, majd ez ismétlődik addig, amíg a készenléti kapcsolóval ki nem kapcsolom a tv-t.

Forrasztani már forrasztottam ezzel nincs gond. Tv szerelésével még nem igazán foglalkoztam eddig. Ha csak forrasztási gondja van, az még talán nem okozna gondot, de ha más probléma van, azt inkább szerelőre bíznám.

Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget
(#) attila1 válasza FLaci81 hozzászólására (») Okt 8, 2014 /
 
Elméletileg akkor a 22-es hibakódot villogja ki,de ez meg nem szerepel a listán. Szervíz menübe készenléti állapotban be tudsz lépni. Azt hiszem a csatornaváltás lefelé,és a hangerő lefelé gomb egyszerre történő nyomvatartásával a TV-n. Ott találsz egy olyan almenüt,hogy Error codes. Tutira televan hibabejegyzéssel. Azokat írd,vagy fényképezd le,és tedd fel ide. Semmilyen más menübe ne lépj,és ne módosíts semmit,mert ugrik a tv geometriája,stb... De én a panel átnézésével kezdeném biztosan! Tápkör,meg a nagyfrekis rész,sorkimenő,képcsőnyakán lévő panel.Hibás forrasztásokat keress! Én úgy szoktam az ilyet,hogy nagyító,és egy alkoholos filc.A gyanusat megjelölöm,keresek tovább..a legvégén lehet forrasztgatni. Ha ez megvan,hibakód menübe belépni,leírni,utána nyugodtan töröld az összes bejegyzést onnan. Hirtelen elég ennyi.....
Üdv!!
(#) Master X hozzászólása Okt 9, 2014 /
 
ÜDV

Volna egy Thomson 34DF640 G tipusu tv , egyik napról a másikra nem kapcsol be csak a piros készenléti led világit fixen, szerintetek mi okozhatja érdemes vele foglalkozni vagy tul drága mulatság az alkatrész bele minden ötlet érdekel köszönöm segitségeteket előre is
(#) attila1 válasza Master X hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Első ötletnek belenéznék,mert magától kicsi az esélye,hogy megjavul.Tápegységgel kezdeném értelemszerűen.Keress hozzá kapcs rajzot,és mérni,mérni....
(#) BODHEAD hozzászólása Okt 9, 2014 /
 
Sziasztok.Szeretném ha valaki tudna segiteni.Van egy SONY KV-32 FX 68-as tévé, a probléma a kővetkező. Bekapcsoláskor két rővidet pislog a led utána kis szünet és imétli. Előzmény sorvég trafó zárlatos volt meg a tranzisztor. tranzisztor kicserélve a trafo helyén egy izzó. Segitségeteket előre is kőszi.
(#) Master X válasza attila1 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
üdv

meg van a kapcsolási rajza és mérni is fogok csupán azért kérdeztem mert az előző tulaja az mondta hogy digit panel hibás! de meg szeretném menteni egyébként már javitottam tv-t csak ekkora böszme darabhoz még nem volt szerencsém elég súlyos darab.
(#) kadarist válasza BODHEAD hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Szia!
Nyilván a trafó helyével lesz gond.
(#) FLaci81 válasza attila1 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Szia!
Igazad volt, tele van hibakóddal, de lefényképeztem.

tvhibakod.JPG
    
(#) attila1 válasza FLaci81 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Szia! Volt rá egy ezresem,de előre nem akartam írni,hogy a 26-os kód is benne lehet a listában. Bingó! A 26os kód a képcsőfűtés gyengeségét jelenti sajnos. A Thomsonnak ez a gyengéje. Nagyon kényes rá...Lehet vele kísérletezni,de nem nagyon érdemes.Mi a sasszi száma az alaplapnak,meg a képcsőnyakán lévő panelnek?
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Szia István! ,,Nyilván a trafó helyével lesz gond" Ez nagyon jó! Ma nálad a pont!!
(#) attila1 válasza Master X hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Szia! Nekem egy 82cm-es 100Hz-es Thomson tv-m volt régebben.Kb.60-70 kiló között,és fogás sem volt rajta.. Azt is csak a tv állványon megfordítva a szobában csináltam,utána viszont rövid úton megszabadultam tőle...Úgy voltam vele,hogy az az erő jó lesz majd később! Ekkora állat tvket gyártani... Hát ha azt mondta,hogy digit hibás,lehet van benne valami.Bár akkor is a táppal kezdeném,mert nagyon megbízható alaplappal készültek ezek!
(#) BODHEAD válasza kadarist hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Szia. Akkor szerinted rakjam bele az uj sorkimenőt. Nem szeretném ellőni a tranzisztort.
(#) BODHEAD válasza attila1 hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Szeretem ha valaki humoros.
(#) attila1 válasza BODHEAD hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Szia. Én is szeretem,ha valaki humoros! A sorkimenőt belerakhatod,a tranyó helyére kösd az izzót. Ha fél gőzzel
világít,akkor jó,ha teljesen,akkor gáz van még.
(#) Laczyka hozzászólása Okt 10, 2014 /
 
Tisztelt Szakik!
Help! Help! Help!
Van egy nem túl fiatal Thompson 29DM400-as TV-m ami nagyon a szívemhez nőtt! De most beadta az unalmast. Jelenség: bekapcsoláskor (csak bekapcsolási kísérlet), a piros led az előlapon határozott villogás illetve világítás helyett csak nagyon halványan, alig észrevehetően, határozatlanul, de nagyon gyorsan villog. Persze a TV nem kel életre. Az előző este gond nélkül üzemelt a TV! Én arra tippelek, hogy a sorkimenő adta fel, mert volt már cserélve (kb: 5éve), és ha jól emlékszem, akkor is hasonló tüneteket produkált. Nem vagyok hozzáértő ezért a helytelen "szakkifelyezésekért" ne ostorozzatok meg! Ha a "diagnózisom" stimmel és valóban a sorkimenő a ludas (most: DIEMEN 0743018500 1VP2 HR 80001 van benne), hol találok bele egy cseredarabot, mondjuk a neten ? Várom a segítő hozzászólásokat! Köszönettel: Laczyka
(#) kojak77 hozzászólása Okt 10, 2014 /
 
sziasztok,van egy tv JVC tv CP-830F az a probelémám hogy melegszik a bu és megy a tv csak 3 ora mulvan ki megy a bu,milehet a baja? tudna vallaki segiteni
(#) kadarist válasza BODHEAD hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
A lámpát kösd be a sortápfeszültség ágába, sorosan és úgy próbáld ki trafóval együtt.
(#) BODHEAD válasza kadarist hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Oké köszönöm délutánra össze rakom és utána irok.
Következő: »»   983 / 1269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem