Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
Lapozás: OK   1 / 34
(#) kyrk hozzászólása Nov 13, 2006 /
 
Hali!

Megepitettem az USB-s hangkartyat PCM2902-es chippel. Kivancsi vagyok vajon mas is megepitette-e? Egyenlore probapanelen dobtam csak ossze a cuccot.. A kristalyal szivtam egy picit mivel eloszor az 1Mohm-ot nem raktam bele mert mashol sem kellet eddig. Hat most volt az a pillanat amikor kellett.

A SSOP tokhoz csinaltam atalakito nyakot - mint ahogy az a kepen lathato. PCM IC-bol is van meg jopar darab, akit erdekel szivesen elboltolom a kettot egyutt (nyilvan beforrasztva). Nyilvan az IC-ert nem kerek semmit mivel mindta darabkent rendeltem ingyen a TI.com-rol. Egy orosz urge szinten atalakito nyakkal probalkozott, de o minden masodik labat felhajtott , igy probalta meg csokkenteni a kimarando nyakon a vezetek suruseget. Vagy lehet, hogy csak beforrasztani nem tudta. "Flow and Suck" modszerrel nekem tokletesen sikerult beforrasztanom.

Arra gondoltam ezzel a hangkartyaval kapcsolatban (talan a DAC inkabb talalobb lenne), hogy a kimenetet telefonhoz illesztem igy ha egy keszuleket radugok akkor Skypon tudok beszelni. Tudom kaphato ilyen keszen is...

PB100193.JPG
    
(#) Tomee válasza kyrk hozzászólására (») Nov 13, 2006 1 /
 
Üdv!
Egy kapcsolást fel tudnál rakni?
A címből gondolván több alaktréstre számítottam.
(#) kyrk hozzászólása Nov 13, 2006 /
 
En az adatlapban talalhatot epitettem meg. Ket fele letezik, en azt epitettem meg amiben nincs feszultseg stabilizator IC.
(#) dew28 hozzászólása Nov 13, 2006 /
 
hulye kerdes:

es ez muxik??
(#) kyrk hozzászólása Nov 13, 2006 /
 
Igen mukodik! En nem tettem erositot a kimenetre igy egy fulhallgatot epphogy meg tud hajtani. Ha teszek ra erositot akkor barmi mast is.

Rendeltem is a Texsas Instrument-tol 1-2 vegfog IC-t szinten igyen
(#) huhuu hozzászólása Nov 13, 2006 /
 
Én is kiváncsi vagyok rá, müxik?
milyen minőségben lehet vele felvenni?
xp felismeri, vagy telepítő progi kell hozzá?
a laptopomban rossz a beépített hangkártya ezért, nekem ez igazán frankó lenne, tényleg elég egyszerű is
hol lehet ilyen ic-t beszerezni?
ami még tetszik benne, hogy jobb és bal bemenete is van, nemcsak mono mic.
(#) lgyk válasza kyrk hozzászólására (») Nov 13, 2006 /
 
Üdv!

Ez az SMT-THMT átalakító marha ötletes! Nagyon jó!

huhuu: Pl. a ti.com-ról.
(#) dew28 válasza kyrk hozzászólására (») Nov 13, 2006 /
 
egy kapcs.rajzot tudsz feldobni? minosege mien?
(#) huhuu hozzászólása Nov 13, 2006 /
 
itt a pdf-je

pcm2902.pdf
    
(#) kyrk hozzászólása Nov 14, 2006 /
 
IC beszerzese:
PCM2902

Lehet rendelni free samplet regisztracio utan. 5db-ot kuldenek ki.

Beforrasztas:
En csinaltam ilyen atalakitot(SSOP->DIL). Igaz 1 raszterrel szelesebb lett mint a szokasos ilyen meretu DIL tok. Az orosz megoldas nekem nem tetszett. Konnyu beforrasztani, csak onharisnya kell hozza. Akinek nem megy azzal leboltolhatjuk. Meg legalabb 5 ilyen IC-m van, valamit kellene veluk kezdeni...

Kapcsolasi rajz:
A pdf-ben tobb rajz is van, de nyilvan ebbol az adott tipust kell kivalasztani. Az egyikben van egy tapstabilizator IC. Ezt is lehet a TI-tol rendelni, de en a masik kapcsolast epitettem meg, amiben nincs ilyen.

Minoseg:
A neten azt irjak, hogy helyes tervezeskor a gep zaja egyatalan nem hallatszik. Ez ugy erheto el, hogy az analog foldet kulon kell valasztania digitalis foldtol. Es a kettot egy 10 ohmos ellenallason keresztul lehet osszekotni. Lejatszasnal azt hiszem 41k-t tud 16 biten. Adatlapban leirjak ezt jobban. Nekem eleg volt ennyi.

XP felismeri, nem kell telepiteni.

A digitalis ki/be menetet meg nem probaltam ki de azt irjak a neten, hogy mukodik rendesen.

Megepites:
Lattam olyat a neten amit probapanelra epitettek meg. En elso nekifutasra dugaszolhatos probapanelra dobtam ossze. Egyeduli nehezseg tenyleg csak a forrasztas volt. Most csinaltam ilyen tokot eloszor.
(#) Gory válasza kyrk hozzászólására (») Nov 14, 2006 /
 
Na én rendeltem belőle. Azt írják hogy a stabilizátor IC nagyban javítja az analóg rész minőségét. Ezért rendeltem azt is. Igaz nem volt 500mA-es csak 250mA. De remélem az is elég neki.
(#) huhuu válasza kyrk hozzászólására (») Nov 14, 2006 /
 
Ennek a kütyünek a bemenetére ha kötünk valamit akkor fel lehet vele venni sztereóban és elmenti pl. wav-ba? akinek van ilyen pcm2902-vel épített hangkártyája az légyszi próbálja már ki, mert müxik akkor én is építek mindenképp egy ilyet! előre is köszönöm a segítséget!
(#) DJ_Tacee hozzászólása Nov 14, 2006 /
 
Énis kértem mintát, remélem küldenek A napokban tervezek egy smd panelt neki, csináltatok is egy párat. Amint elkészül dobok egy-két képet (1-2 hét mert hétközben suli van),
(#) Gory hozzászólása Nov 15, 2006 /
 
Nekem megjöttek az IC-k. Nem rossz. Két nap sem volt. Még a tápstabilizátor nincs meg.
(#) kyrk hozzászólása Nov 15, 2006 /
 
Osszeszamoltam, idehaza van nekem 7 db PCM2902-es IC-m feleslegbe. Nem hiszem, hogy valaha is 7db usb-s hangkartyat osszeallitok. Arra gondoltam, hogy akit erdekel 600Ft/db-ert megkaphatja oket SSOP->DIL atalakitoba beultetve oket! Termeszetesen kiprobalva. Mellekeltem is kepet hogyan nez ki! Illetve ha valaki maganak akarja beforrasztani akkor ket darabban is adhatom.

Akit erdekel a dolog irhat maganba vagy emailbe: kyrk@villamvadasz.hu

beultetve.jpg
    
(#) huhuu válasza kyrk hozzászólására (») Nov 15, 2006 /
 
Rendeltem a TI-től, ha nem jön meg hamarosan akkor mindenképp fogok venni tőled!!!!többet is!
(#) Norberto válasza huhuu hozzászólására (») Nov 15, 2006 /
 
Én ennek a FORDÍTOTTJÁT választom, példamutatás céljából (meg amúgy is!)

Úgyhogy én előbb felkereslek téged, kyrk, és ha neked már nincs ilyen IC-d, akkor rendelek csak - de nem szívesen - a TI-től...
(#) kyrk hozzászólása Nov 15, 2006 /
 
Ma erkezett meg a csomag a TI-tol. Rendeltem ujabb IC-ket. Mivel a PCM2902-es kimenetet nem art erositeni, igy kineztem hozza 2 kulonbozo tipusu erositot:

TPA6030 3W 12V. Tobb bemenete is van, lehet valasztani. Illetve van fulhallgato kimenete is. TV-be ajanlott erosito. Nekem szimpatikusnak tunik. Igaz 12 ohm-ra dolgozik de nem baj.

TPA152 Kifejezetten fulhallgatokhoz kitalalt erosito. Mivel van itthon egy TDA7475(?) ezert jol jon eloerositonek.

Ha elkeszul valami akkor majd irok a tapasztalatokrol!
(#) huhuu válasza Norberto hozzászólására (») Nov 15, 2006 /
 
köszi noberto a példamutatást
amúgy kicsit rosszul esik, hogy pont velem példálódzol,
mert ez a legelső alkalom, hogy ingyen rendeltem IC-t!:miaz:
és valószínüleg, nem is fogok többször, de tegnap amikor rendeltem még nem tudtam, hogy kyrk-től is vehetnék, nameg, mivel elég sürgős és úgy hallottam, hogy gyorsan kiszállítják, arra gondoltam , hogy most kipróbálom, mert kicsit messzeb lakom kishazánktól és hátha ide is gyorsan ideér.....
(#) Norberto válasza huhuu hozzászólására (») Nov 15, 2006 /
 
[off]Nem neked szántam, hanem a téged és engem követő emberkéknek...akiknek már van választási lehetőségük.

Idézet:
„ez a legelső alkalom, hogy ingyen rendeltem IC-t!”


És ezt én melyik ujjamból szívjam ki?

Idézet:
„de tegnap amikor rendeltem még nem tudtam, hogy kyrk-től is vehetnék”


Mégis kyrk hozzászólása után írtad be, hogy rendeltél, és nem tegnap, mikor ténylegesen megrendelted...

Ezek után nem is tudom, ki volt a valóban félreérthető...
(#) kyrk hozzászólása Nov 15, 2006 /
 
Apro pontositas: En a PCM2902 -es ICktol akarok megszabadulni oly modon hogy arukapcsolassal eladom a SSOP->DIL atalakitokat. Az IC-ert nem kerek penzt az pofatlansag lenne.

Ingyen IC-t rendelni nem bun. Egyebkent is kihozzak hazhoz es gyorsak. Sot akar at is lehet iranyitani a futart mashova is.
(#) Balázs válasza kyrk hozzászólására (») Nov 15, 2006 /
 
Idézet:
„Ingyen IC-t rendelni nem bun. Egyebkent is kihozzak hazhoz es gyorsak. Sot akar at is lehet iranyitani a futart mashova is.”


Naná, hogy nem bűn, ha valóban szükség van rá! De már az összes félvezetőgyártó cég utál minket mert ezrével küldik az ingyen "mintákat" a magyaroknak, de ez nem hoz semmi komolyabb befektetést, pedig ennek a dolognak ez a célja. Úgyhogy akkor tessék rendelni, ha tényleg kell, és nem hobbiból osztogatni, gondolom erre célzott Norberto is. De érdemes benézni a Közérdekű című topikba, ott ez jól ki van tárgyalva.
(#) kyrk hozzászólása Nov 15, 2006 /
 
Ez az IC szerintem hobbystaknak "lett kitalalva". Eloszor elolvasom a kozerdeku topikot, igy az ingyen rendeles temajaban nem szolnek csak utana. De a miert jo a hobbistaknak tema az szerintem idetartozik.

Hobbistaknak ez az IC tokeltes mivel keves munka aran jutalmaz sikerelmennyel. Ezutan pedig tovabbi epitesre osztonoz. Egyebkent is hobbistakbol lesz majd a profi...

Masreszrol oktatasban siman lehetne hasznalni ezt az IC-t. Olyat talaltam ki, hogy majd kadon is elszorok par IC-t hatha van ott is olyan akinek kedve van ilyet epiteni. Marha sokat tanulhat belole az ember. A felvezetogyarto meg csak maganak segit mert ismerteti a termeket. A tanulo meg lehet, hogy ezek utan hajlando lesz megnezni a ceg weblapjat es majd talan egyszer az o termekeikbol valasztani. Volt olyan evfolyamtarsam a kandon aki elcsodalkozott azon, hogy ellenallast lehet boltban kapni... Sok mast sem tudott nem volt valami esz a srac de diplomas ember lett belole. O egy ilyen megepitesebol tuti tudott volna tanulni.

SSOP tokozasban van az IC. Nagyon sok amator nem tud ilyet forrasztani, ezt is valamikor meg kell tanulni. Emiatt van aki kapasbol kettot rendel mert mivan ha elrontja az elsot. De ha mar latja hogy 5 a max akkor nyilvan annyit fog kerni, hogy jo lesz majd alapon. Na jo lehet, hogy nem kapzsi es csak 3-at ker meg itt olvasta a listan az into hozzaszolasokat. Aztan ha sikerul elsore beforrasztania es eletrekeltenie akkor is marad 2 folos.
(#) huhuu válasza Norberto hozzászólására (») Nov 15, 2006 /
 
igazad van! bocsi, hogy túlreagáltam és félreértettelek, csak több helyen is szidják azokat akik az ic rendelésből sportot csinálnak és kicsit úgy éreztem a hozzászólásod olvasva, hogy azt gondolják én is ilyen vagyok, ne haragudj! És most láttam, hogy rosszul írtam a neved, ezért is elnézést kérek!!!
(#) Norberto válasza huhuu hozzászólására (») Nov 16, 2006 /
 
Abszolut semmi probléma nincs

És igen, azokat szívesen üldözzük a fórumról, akik "sportot űznek", ahogy te mondtad, ezekből a rendelgetésekből...
(#) dpeti hozzászólása Nov 16, 2006 /
 
Magyarországon beszerezhető valahol ez az IC /+ a feszstab. hozzá? tényleg ti feszültség stabilizátorból melyiket választottátok? mert csak 4.3 meg 5V-os típust láttam az oldalon... legyen akkor 5? de az USB jobb esetben is csak kb 4.75V-ot ad ki... akkor hogy is van ez?
(#) lgyk válasza dpeti hozzászólására (») Nov 16, 2006 /
 
Üdv!

"kyrk"-nél lehet szerezni, valamint van a TI-sample alternatíva.

Feszstab az adatlapja szerint REG103xA-A, ha jól értelmezem, akkor egy 3,6 V kell a VCCI lábnak. A VBUS-t nem kell stabilizálni. De a stab elhagyható.
(#) kyrk válasza lgyk hozzászólására (») Nov 16, 2006 /
 
Feszstabom nincsen. En anelkul csinaltam meg.
(#) kyrk hozzászólása Nov 16, 2006 /
 
Csinaltam par kepet a SSOP tok beforrasztasarol es irtam hozza rovid kommenteket:
http://kyrk.no-ip.org/forrasztas/

Akit erdekel nezze meg! Velemenyek johetnek!
(#) Gory válasza Norberto hozzászólására (») Nov 16, 2006 /
 
A sample témára visszatérva. Szerintem a magyarok azért rendelnek ennyi mintát, mert nem lehet megkapni nálunk a dolgokat. Vagy ha igen akkor 20-szoros áron. És a TI vagy Maxim 1000 darabjával küldi többnyire, ha vennél. Az pedig milliós tétel és kinek kell 1000 db IC otthon. Szóval jobb híján marad ez. Amúgy én kiadnám érte simán azt az 5 dollárt, ha valahol lehetne kapni.

A stabilizátorról: A reg103 tipus nem rendelhető mert nincs raktáron. Én a reg102-t rendeltem, ami abban különbözik hogy 250mA-t tud. Sajnos semelyik nagyobb nincs raktáron.

Ennek az IC-nek elvileg vonal szintű kimenete van, nem? Mert akkor nem kell előerősítő hozzá, csak ha direktben valami nagyobb hangfalat akar az ember rátenni
Következő: »»   1 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem