Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetékes telefon szerelés
 
Témaindító: Busz, idő: Dec 1, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 23
(#) mezei dávid válasza Gafly hozzászólására (») Aug 27, 2011 /
 
köszönöm máris nekifogok a válaszod korrekt volt
üdv dava
(#) mezei dávid válasza Gafly hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Szia!
Elkészítettem de sajna nem működik.
Úgy gondolom csak rosszul tettem valamit
tehát: zümmer párhuzam zener sorba 150k ellenállás
és egy 100nf 250v kondi.
csatoltam egy gif képet
légyszíves írd meg hol hibáztam
tisztelettel
dava

csenget.GIF
    
(#) mezei dávid válasza Gafly hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Szia'
Helyesbítek!
Müködik hurrá!
csak egy kicsit halk a poti maximumon van.
mi lehet még?
szia
dava
(#) Gafly válasza mezei dávid hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Akkor örülök
Tegyél bele kisebb ellenállást. Én 4k7..10K-t javasoltam, szerintem kész csoda hogy 150K-val szól egyáltalán
(#) satlokk válasza Gafly hozzászólására (») Szept 23, 2011 /
 
Szerintem a kondit is kicserélheted 1 mikrosra,a 250 volt az maradhat feszültségnek,eredileg is ilyen értéküek voltak a régi készülékekbe és a külün jelző cesngökbe.
(#) bzsolti hozzászólása Jan 8, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Van egy Panasonic KX-TS2308 HGW típusú analóg telefon készülékem.
A nullás gombja nem működik, nem veszi be hiába nyomom, és memóriába tárolt nulla karaktereket sem ismeri fel. Hiába vannak pl. mobilszámok amiben nulla szám szerepel, azt nem tudja hívni.
A Panasonic szervízben kipróbálták azt mondták semmi baja, de mégsem működik.
Ötlet??
Sziasztok

images.jpg
    
(#) mikoszabolcs hozzászólása Jan 30, 2012 /
 
Mélyen Tisztelt Hobbielektronika!

Van egy Panasonic KX-T4310-W típusú hőskori vezeték nélküli üzenetrögzítős telefonom. Nagyon fontos lenne, hogy meg tudjam javítani, de sajnos semmilyen javítási dokumentációt nem találok hozzá, mint ha ezt a készüléket soha, senki nem gyártotta volna. Van egy kis "pöcök" ami szét van égve a vevő egység panelén, de ne mtudnám megállapítani mi lehetett. Nagyon erős a gyanúm, hogy ha ez ki lenne cserélve, akkor működne a készülék. De rajt és persze tapasztalat híján nem sokara megyek. Talán tanácsolnátok, hogy a MediaMarktban Panasonicot már lehet kapni 5990 Ft-ért, de félek, az nem tartana annyi ideig mint ez a 90-es évek első fele óta tartott. EWz még a nagy fehér kézibeszélős, kijelző nélküli, szürke nagy antennás, amire rá van írva, hogy panasonic. A hiba leírása, hogy csak zúg, hiába adok neki vonalat. Ha erősen "ordítok" bele, intercom módban a vevőegységen valamennyire de nagyon torzul hallatszik az "ordításom" a kézibeszélőn. Szervizek biztos elvállalnák, de ennek a telefonnak már csak eszmei értéke van (számomra!!) fizikai értéke nincs ,ezért nem fogok rá költeni. Ha magam meg tudom -a ti segítségetekkel csinálni- akkor hurrá, ha nem, akkor szomorú emlékem odavész, amikor még nagy szó volt az ilyen telefon... Előre is köszönöm mindazok válaszát akik ÉRDEMBEN tudnak segíteni és láttak is már netán ilyen telefont. (Azok tudják anno mit jelentett ilyen telefonnak lenni.... )

Köszönöm!
Szabolcs
(#) satlokk válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Véletlenül nincs hozzá képed?
(#) pucuka válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Nem érdemes túl sok energiát beleölni a javításába, mert legálisan úgy sem használható. A vitrinben, meg úgyis csak a külalak számít.
(#) sportsboypaper hozzászólása Feb 1, 2012 /
 
Sziasztok, van egy CB-35-ös telefonom és elakadtam a javításnál. A bekötési rajz benne volt a telefonban, így az alapján visszakötöttem mindent, (cak a vezetékeket kötöttem le, és a hívóművet) de nem kapok vonalhangot, és mikor felveszem, akkor az impulzusokat, amit hivok a csengő visszaadja.
ezen túl, ha kicsöng és felveszem, akkor a másik készüléken hallható, hogy továbbra is kicsöng, de a csengőhang halkan a CB35ös kagylóban hallatszik. tudjátok, mi lehet a hiba?
(#) pucuka válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Valamit biztos elkötöttél. A kagyló villa váltja a bemeneti kapcsokat, letéve a csengő áramkör, felvéve a telefon hibridje, ami egyenáramúlag is zárja a vonalat.
(#) Gafly válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Mielőtt nekiálltál javítani, működött? Ha igen, akkor nem jól kötötted vissza. Ha nem, akkor lehet szervi baja is, ehhez jobban bele kell mászni. De a CB35 ritkán szokott elromlani kezibeszélő zsinórszakadást, mikrofon süketülést és automata átkapcsolo kontakthibát leszámítva. Ha le tudod fényképezni a bekötési rajzot és hogy mit csináltál, lehet hogy ki tudjuk sakkozni...
De magadtól is ki tudod találni, esetleg multiméterrel beazonosítva a vezetékeket...
(#) sportsboypaper válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
SZia,
igen működött Kimértem a vezetékeket, egyik sem szakadt. Küldöm a fotókat.

Köszi előre is.
(#) pucuka válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Nem akarlak elkeseríteni, de rossz a rajz. A KB villa kondin keresztül nem zárja a hurkot. A "J" -nek nem a "H" -ra, hanem az "A" -ra kell csatlakoznia.
(#) sportsboypaper válasza pucuka hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
köszi, ezen nem is gondolkodtam, és hozzá se nyúltam.
amit én csinaáltam, az annyi volt, hogy lekötöttem a kábeleket a bal oldali sínről. és megpróbáltam kideríteni, hogy hogyan kell visszakötni. nekem csak annyi érthető hogy van az R, RT, és T jelű érintkező, és ezekre milyen színű vezetékeket kellene kötnöm. Ez lehet Piros, fehér vagy sárga. Szerencsére a rajzon szinek is vannak, bekötöttem, de mégse sikerült.
Szerintem itt rontottam el valamit, habár megnéztem vagy 10 szétszedett telefont, és mind igy van bekötve. A másik a kagyló bekötés, hogy az R-RT-T ből melyiket kell a mikrofonra, a hangszorora, és a földre kötni szerintetek?
Mondjuk itt kattog valami, ugyhogy annak jónak kell lennie.
Ami még lehet a vonal megszakító? annak két érintkezője van és négy dolgot kapcsolnak, azt vizsgáltam, működnek, kimértem, és rendben vannak.
Tudom ez igy leirva biztosan dilettáns, de máshoz nym nyultam és eddig működött.
(#) pucuka válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Nézd. Ahhoz, hogy működjön az kell, hogy a KB villa letett állapotában csak a csengő lehet a vonalon, kondenzátorral elválasztva. Ha felemeled a kagylót zárni kell az áramkört egyenáramúlag, és az áramnak át kell folyni a mikrofonon, és a tárcsázó művön. Ez az áram jelzi a központnak, hogy felvetted a KB -t. Ezt az áramot szaggatja tárcsázó mű is, amivel tudatod a központtal a hívott számot. Ennek egy kicsit bonyolult az érintkező rendszere, a különböző funkciói miatt. Ha nem veszi fel a vonalat, akkor folytonossági hiányt keress, az L1 és L2 között. Az, hogy a csengő pilinckázott a tárcsázó mű hatására azt jelzi, hogy az áram odakerül ugyan a csöngőre (nem kéne), és ezt zárogatja rövidre a tárcsamű. Lehet, hogy a kondi is zárlatos. A hallgató, meg a mikrofon össze van kapcsolva úgy, hogy csak három vezeték kelljen, Az jól van a rajzon. A hallgató a félhibridre (önhangmentesítő) megy. Ha felhúzod a tárcsaművet, az a tárcsázás idejére rövidre zárja a hallgatót.
(#) satlokk válasza pucuka hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Sziasztok!
Itt lesz egy kis rövid leírás is rajz.

IMG.jpg
    
(#) pucuka válasza satlokk hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Igen, ez úgy van, ahogy elmondtam. (fejből)
(#) satlokk válasza pucuka hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
A működési leírásod az igen helyes,de az előző válaszod a kapcsolásirajzra adott az nem.Mert ha összehasonlítod a két rajzot akkor az megegyezik.
(#) Gafly válasza satlokk hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Akkor a kérdezőnek minden létező információja megvan.
Aki nagyon ráér az a három alapvető üzemmódhoz (csengetés/beszéd/tárcsázás) rajzolhat a linkelt ábrákból magyarázatot.
De jelen infók alapján illik már megoldani a gondot.
Satlokk-nak meg igaza van, mert ebben meg nincs váltóérintkező, az már új fejlesztés...

@Sportboyspaper: Rajz alapján méregesd végig, nem akkora ördöngösség. Majd ha nem boldogulsz vele, akkor írunk/rajzolunk "áramutas" rajzot és működési leírást.
(#) satlokk válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1
 
Szia!
Ez így van ahogy írod mivel a CB35-s telefon a CB24-s tovább fejlesztet változata,kapcsolástechnikailag.Különbözik külsejében,a számtárcsa tipusában,a cb 35-é fejleteb ruggós hajtómüvelrendelkezö "Ericcson",a cb 24-é un "standard" számtárcsa melyben a ház mozog és laprugó müködteti.De az elektromos kapcsolása tulajdonképen megegyezik.Ez volt az akkori Magyar Királyi Posta legjobban sikerült és legtovább használt telefonkészüléke,strapabíró volt,könnyen javítható.Ezt a tipust csak a CB667-s telefonkészülék közelítete meg. A linkelt rajz és leírás egy nagyon régi tankönyvböl való,ha jól emlékszem 1963-s címe Távíró és Távbeszélő alapismeretek.
(#) sportsboypaper válasza satlokk hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
köszönöm mindenkinek, azt hiszem ezzel az infóval elleszek egy darabig. Ha jol értem, akkora KB villával lehet a gond, hogy valamit nem szakít meg. Megmérem, mi hova megy onnan és mit csinál, és megírom. Köszönöm szépen!
(#) Gafly válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Szerintem nem a "KB" villával van a gond.
De ha a rajzok alapján "végig járod" az áram útját, akkor jó lesz
Még egyszer:
- Ezeknél a zsinór (róla lehet önmagában cikket írni) szokott megszakadni;
- Szénmikrofon megsüketülni;
- Vagy kontakthiba (na jó, ebben "játszhat KB villa",.
De szerintem esetedben a klasszikus "szétszedtem, össszeraktam és nem most már nem jó" áll fenn
(#) sportsboypaper válasza Gafly hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Valóban szétszedtem és most már nem jó esete áll fenn.
A mikrofon rendben van, a vezetékek szintén.
Mivel ilyeneket már szedtem szét többször, és nem volt gond, bátran álltam neki ennek is.
Mivel azonban nem tudok kapcsolási rajzot olvasni, abban bíztam, hogy meg tudjátok mondani, hogy a hívómű melyik vezetékét hova kell bekötni, ill. a kagyló 3 vezetéke is jól van-e. (R, RT, és T jelek vannak az érintkezőkön, és a rajzon is) ha mindent ugy kötöttem vissza, mint ahogy kell és nem működik, akkor érdemes máshol kutatni.
A jelenség az, hogy nem kapok vonalhangot, és ha tárcsázom, akkor a csengő adja vissza az impulzusokat. emellett ha felveszem a kagylót továbbra is kicseng. Ezt meg kell néznem, hogy csak érintkezési hiba-e mert az könnyen lehet. Ami még hiba lehet szerintem, hogy a hívómű tisztításakor az érintkezők elgörbültek (nem látszik egyiken sem) és emiatt vannak a hibák. Szivesen kimérném az áram útját, de egyrészt nem értek ehhez, másrészt szeretném kizárni, hogy valamit egyszerűen félrekötöttem. Bekötöttem a rajz szerint, de nem jó így arra gondoltam, megmuatom nektek, akik értenek is hozzá.Ebben tudtok segíteni? Szoval csak annyit kérnét töletek, hogy a kagyló vezetékei esetén az R-RT-T érintkezőkből mit hova kössek (hova való a föld, a mikrofon, és a hangszóró), valamint a hívóműnél a a piros, a fehér és a sárga hova való, R-T, vagy RT érintkezőkből. Ha ez biztosan jó helyen van, és nem megy, akkor tudok továbbmenni, hogy a villa tehet róla, a hívómű érintkezői, vagy pedig a kondenzátor. Köszönöm előre is a segítséget.
(#) sportsboypaper válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Nos, elkezdtem kisipolni a vezetékeket. Az biztos, hogy a kagyló vezetékei épek. Az is biztos, hogy a hívómű vezetékei is rendben vannak. Alapállapotban a hívómű vezetékei közül csak a sárga és a piros van összekötve. Ez helyes igy?
A villa érintkezőit is megnéztem, mind a négyet. jobb és bal oldalon is rendben vannak, azaz nyitnak, ha felveszem a kagylót. Mivel a csengő kicseng, ezert annak kell áramot kapnia. Azt honnan derítem ki, hogy ha felveszem, miért nem kapcsol? továbbra is kicseng, szoval ott biztosan megszakitja a csengőt valami.
A villa érintkezői közül mindkettő össze van kötve azzal az önhangcsökkentővel vagy trafóval ami jobb oldalt van. Ha le va téve, akkor mindkettő megszakad ebbe az irányba, azaz itt is működni kell mindennek.
(#) sportsboypaper válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
nem nyugodtam meg, kipróbáltam amit mondtatok, igyekeztem végigjárni minden vezetéket, amit felismertem.
Végülis mechanikus hiba lett, mert kiderült, hogy ha 3ast tárcsázok, azonnal kapok vonalat, azaz az ujjtárcsa rossz pozicioban lett feltéve a hívóműre. Most minden működik van vonalam, működik a kagyló is. Köszönöm a segítséget. Már csak egyetlen egy hiba maradt, mikor tárcsázom, a csengő csilingel az impulzusokra. Erre esetleg van ötletetek? más kérdésem nincs
Előre is köszönöm!
(#) Gafly válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Ez a hiba meg nem igazán hiba
Akkor örülés van...
(#) sportsboypaper válasza Gafly hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
igen, nagyjából rendben van minden. Néhány hsz-el korábban azt irta valaki, talan pucuka, hogy nem kéne ilyet csinalnia. Az, hogy minden szám után ujra és ujra vonalhangot kapok, azt annak tulajdonitom, hogy a központ nem tudja már az impulzusokat kezelni, csak a tone-t.
Ugyhogy legjobb esetben is csak engem lehet hivni rajta, de legalább nem csak porfogó a lakásban
(#) satlokk válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
A pulse hívásu üzemmódot csak a T-home támogatja.Az UPC nem.
(#) sportsboypaper válasza satlokk hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Hát nekem digitális a telefonom, a tv- is, egy routerszerű dobozba van bedugva a telefon, igy kapok vonalat, onnan megy a digi tv és a Wifi is és abban vannak a Lan portok is. van benne 2 telefon csati is, de sztem ip telefonhoz van kitalalva, ennek ellenere kapok vonalat.
Következő: »»   3 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem