Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetékes telefon szerelés
 
Témaindító: Busz, idő: Dec 1, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 23
(#) pucuka válasza satlokk hozzászólására (») Feb 3, 2012 / 1
 
Nem tudom, nincs konkrét tapasztalatom. De nem hiszem, hogy a szolgáltatótól függ, hogy támogatja vagy nem az impulzus üzemmódot, ugyanis a tárcsainformáció az IP hálózaton már nem analóg módon megy, azt az IP telefon modemje támogatja, vagy nem, a továbbiakban már ugyanaz a jelzésrendszer. Ha azon a routerféle modemes kombinációban, ahová a telefont lehet csatlakoztatni van lehetőség Pulse/Tone váltásra akkor lehet, ha nincs, nem lehet.
(#) satlokk válasza pucuka hozzászólására (») Feb 5, 2012 / 1
 
Rendben értem a válaszodat,de én nem IP telefonra adtam a választ hanem a cb35-re,és ott nem volt szó semmilyen rúteről sem.
(#) satlokk válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 5, 2012 / 1
 
Így egészen más a helyzet,ott nem fog működni a cb35-s hívás irányba,tehát nem fogsz róla tudni hívást kezdeményezni.Csak fogadni.
(#) sportsboypaper válasza satlokk hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Ezzel megbékéltem, teljesen kielégít, ha engem tudnak rajta hívni. a lényeg, hogy működik. Végülis szép dolog, hogy egy 2011-es routeren keresztül tudnak engem hivni egy 1937es készüléken.
(#) satlokk válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Ez így igaz és sokáig tud majd használni!ÜDV!
(#) pucuka válasza satlokk hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Akkor félreérthető volt a válaszod. A T-Home -nek van hagyományos vezetékes, és IP telefon szolgáltatása is, az UPC -nek tudomásom szerint csak IP -s telefon szolgáltatása van. Egyébként (legalábbis nálam) a T-Home (Matáv) vonalin sem működik az impulzusos üzemmód.
(#) satlokk válasza pucuka hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Szia!
Nem óhajtok vitatkozni de ha elolvasod a kérdést ami egyben egy megállapítás ott nem szerepel,hogy milyen vonalon van a készülék használva.A T-home-s vonal legtöbbjén működik a tárcsázós telefon,nagyon kevés központjuk van ami nem támogatja csak.Nekik is bedolgozom.Az "un"-t IP dolog az már teljesen más az csak digitális dolog,lásd a ruter technikát melyett hívnak VOIP-nak is.Ott bizonyos ruterek még a faxot sem támogatják,és még az sem mindegy melyik tipusu dtmf kódot használja a telefon készülék.ÜDV!
(#) bulli hozzászólása Márc 13, 2012 /
 
Sziasztok! Bár jó régiek a kérdések ebben a témakörben, de hátha valaki még figyeli és választ tud nekem adni.
Ugyanaz a problémám mint Busz nevű társamnak, a Ventus FJ400 Bull telefonom kezdett el furcsán viselkedni. Először csak el-el némult, aztán meg állandóan vonalban maradt, letett kézibeszélővel is, gurgulázó-kattogó hangokat kiadva. Ezt elemek nélkül is ugyanúgy művelte, mint elemekkel. Most kiiktattam és a régi telefonomat használom, de az nem számkijelzős, meg telefonkönyves, úgy hogy nagyon hiányzik!!! ((
Olvasom, hogy többen kis szüneteltetés után újra üzembe helyezték és "megjavult" Na, ezt én 3x is megtettem, de egy perc után újra "elromlott", cserregett, csicsergett, mindenféle földöntúli hangokat adott, a modemen pedig látszik, hogy vonalban van!
Ha javíthatatlan, kidobnám, csak nem tudom hol lehet ilyeneket kapni, nálunk a MatávPont már rég megszűnt, anno ott vásároltam! Ha valakinek van valami jó ötlete, szívesen fogadom!! Előre is köszönöm, szép napot!
(#) Busz válasza bulli hozzászólására (») Márc 13, 2012 /
 
Lehet kapott egy túlfeszültséget... egy villámütött VentusFJ400 csinálta nekem annó még ugyanezt. De ha túlfeszt vagy villámot kapott akkor nem javul meg magától.
Ha magától romlott el akkor magától meg is javulhat.
Csak akkor javul meg magától hogyha pihenteted. De ez azt jelenti hogy hónapokig se elemet se telefonvonalat nem szabad beledugni. Ha idő előtt próbálkozol akkor kezdheted elölről.
(#) bulli válasza Busz hozzászólására (») Márc 13, 2012 /
 
Köszönöm, ezek szerint az egy hónap "pihi" kevés volt. De hát olyan türelmetlen vagyok!!
Viszont az az egy biztos, hogy villámot nem kapott! (Hacsak azt nem, amiket a szemem szórt mérgemben!! De azt már csak utólag! )
(#) Busz válasza bulli hozzászólására (») Márc 13, 2012 /
 
Az lehet kevés volt de viszont nekem meg a többi topiktársnak sem adott ki furcsa hangokat tehát nállad lehet más gond lesz. Nekem csak simán felvette a vonalat letett kagylóval is de semmi furcsa hang nem volt. Tehát sok reményt ne fűzz hozzá.
Amúgy matávpontba meg ilyen helyeken már nem lehet kapni. A hírközlési hatóság valami miatt betiltatta ezt a telefont tehát betiltott készüléket üzletben már nem kapsz meg nem is gyártják.
Vaterát figyeld hátha felrak valaki egy ilyet. De én is szeretem ezt a készüléket, nagy kijelző, óra stb rajta, SMS képesség. Bár a vezetékes SMS-t megszüntette a t-com.
Nekem mióta megjavult azóta 1 éve gond nélkül működik.
(#) Gafly hozzászólása Okt 1, 2012 /
 
Hóhért akasztják:

T-Home set top boksz miben különbözik a POTS telefon vonaltól?
- Nem 52V DC-t ad?
- Nem 25Hz-el és alacsonyabban feszültséggel csenget?
- Meg gondolom csak DTMF-et tud.

Miután mondtam az üzletkötőnek hogy alközpontom van, utána sűrű csuklások közepette azt javasolta hogy akkor az analóg telefon maradjon....
(#) sumsang hozzászólása Okt 11, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy PSTN és egy Voip vonalam. Ezt a két vonalat szeretném egy dect telefonon használni. Természetesen nem egyidőben, hanem egy olyan kapcsoló segítségével, mellyel váltani, ill választani lehet a kettő vonal között.
Alapból a vezetékesre lenne állítva, mert ezen a vonalon hívható/elérhető vagyok. A voipra akkor kapcsolnám át, ha (olcsón) szeretnék valakit hívni.
Tudom, hogy létezik egy olyan készülék, (SPA3002), mely egyszerre tudja kezelni az FXO és FXS portokat. De ez több okból sem jó nekem.

Szóval egy ilyen kapcsoló kellene nekem, de nem találok sehol ilyent a neten.
További "igényem" az lenne ezzel a kapcsolóval szemben, ha a vezetékesre van átkapcsolva és történetesen a voip-on jönne be egy hívás, akkor valamilyen hang, vagy fényjelzést adna, hogy hívásom érkezett a voip 0621xxxx vonalamon.
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2012
(#) Gafly válasza sumsang hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Ha a DECT telefonodat rákötöd az VOIP vonalra, akkor működik rendesen?
(#) sumsang válasza Gafly hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Igen, vannak olyan dect telefonok amelyek tudják kezelni a IP vonalat. Ilyen pl.
GIGASET-ECO-DECT-Telefon-IP-C610IP Bővebben: Link A legtöbb dect azonban erre alkalmatlan. Valójában ezeket is lehet használni, ha elé teszünk egy ATA (analóg telefon adaptert), mely készülék átkonvertálja a digitális jeleket analóg hangokra.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) Gafly válasza sumsang hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Várjál már egy picit.
Te most segítséget kérsz, vagy észt osztol?
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Közben kiderült a fő titok: Messze alul táplál (kb. 12 Vdc.)...
Mondjuk erről síma PSTN készülék még elmegy bőven, különösen ha egy szobában van.
(#) sumsang válasza Gafly hozzászólására (») Okt 14, 2012 /
 
Sorry, 1kis félreértés volt
Mindkét vonal (VOIP, PSTN) külön-külön jól működik. De célom, hogy egy telefonon legyen mindkettő (VOPI, PSTN) vonal.
Hasonlóan, mint egy elosztó, csak az elosztón van egy kapcsoló, mely manuálisan váltást biztosít a két vonal között.
Pl. az 1 vonalra van kapcsolva akkor a Tcom hálózatán keresztül megy, ha a 2.vonalra, akkor a VOIP szolgáltató felé szabad az út.
Amennyiben az 1 vonalra (Tcom) van állítva a kapcsoló akkor azt szeretném megoldani, ha a 2 vonalon (VOIP)jön be egy hívás, akkor valami hangjelzést adjon, hogy át kell kapcsolni a 2. vonalra, mert hívásom érkezett.
Tehát egy elosztó + kapcsoló + hangjelzést, amit meg szeretnék oldani...
Létezik-e olyan szerelvény ami tudja mindhárom (elosztó, váltókapcsoló , hangjelzés) funkciót, vagy esetleg külön- külön kell megoldani.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) Gafly válasza sumsang hozzászólására (») Okt 14, 2012 /
 
Szia,
legegyszerűbb megoldás, arra a kijelentésedre alapozva, hogy a telefonod rendesen kicsöng a VoIP vonalon is.

Fogsz egy piezo zümmert, amiben benne van az elektronika is (boltban kapható). Ezzel ellentétes polaritással párhuzamosan kötsz egy diódat. Lehet LED is, akkor még fényjelzésed is van
Ezekkel sorbakötsz egy 220nF...1.5µF kondenzátort (nem elkó, és jó ha van 250V-os) valamint egy 4k7...10K ellenállást. Ezzel a hang és fényjelzés meg is van oldva.

Elvileg kis szerencsével az VoIP vonalad földfüggetlen, tehát összekötheted A VoIP, PSTN vonal és a telefonod egyik kapcsát. Ide jön a fentebb leírt pótcsengő egyik pontja is.

Fogsz egy kétáramkörös váltókapcsolót és a középső mozgóérintkezőkre rákötöd a VoIP vonal és a PSTN vonal másik pólusát (egyiket az egyikre, másikat a másikra. A fix érintkezőketkeresztben átkötöd, egyikre megy a telefon, a másikra a pótcsengő.

Tehát az egyik vonalon mindíg a telefon van, a másikon meg csengő. Ha átváltod, akkor ugyanúgy, cvsak fordítva. Csörög a telefom, felveszed. Csörög a csengő, átkapcsolsz és felveszed
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Okt 14, 2012 /
 
Közben el kellett rohannom, így most folytatom. Sajnos ez kényelmetlen, mert ugye hiába a DECT telefon, ha oda kell rohanni átkapcsolni....

A DECT telefon típusát nem mondtad, de szinte biztosan tud FLASH impulzust adni adni, ami a szokásos tárcsa impulzusnál hosszabb (tipikusan 125ms, Panasonic esetében tipikusan 600ms) hurokmegszakításnak felel meg. Ezzel lehetne vezeték nélkül váltani (bár ehhez már elektronika, meg táp kel, stb.)...

Személy szerint én első körben az előző hozzászólásban javasolt megoldással kísérleteznék.
Egy bukási lehetőség van: Ha nem lehet összekötni a VoIP és a PSTN vonalat galvanikusan (a Home Gateway értsd VoIP doboz kialakítása miatt, amit nem hiszek). Ekkor több áramkörös váltókapcsoló kell hozzá (de olyan is kapható).
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Okt 14, 2012 /
 
Szerintem ilyen egyszerűen azért nem lehet megoldani, és nagyon valószínű, hogy házi eszközökkel nem is lehet. A PSTN végződés (akár analóg, akár ISDN) és a VoIP igen eltérő fizikai felület, amit csak úgy közösíteni nem lehet. Lehet a VoIP végződésre analóg kéthuzalos központoldali végződést tenni, (nem egy egyszerű áramkör) és akkor már nincs különösebb gond az átváltással, bár azt is érdemesebb egy analóg kisközponttal végeztetni, és erre kapcsolni a DECT telefont.
A linken amit a kolléga linkelt, látható egy jó kis darab dobozka, ami lényegében egy kisközpont PSTN analóg, és VoIP csatlakozással, és egy DECT bázisállomás egyben. Ezért is annyi az ára, amennyi. Ezt kétlem, hogy házi körülmények között, és főleg olcsóbban meg tudja oldani.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) sumsang hozzászólása Okt 14, 2012 /
 
Köszi a válaszokat....igen Panasonic a dect telefon.
16 eFt körül lehet venni egy SPA3002-es PSTN/VOIP adaptert, de ezzel az a gondom, hogy drága és csak 1 voip vonalat tud kezelni. nagy beruházást nem akarok eszközölni, főleg, hogy van egy olyan készülékem, ami 2 VOIP vonalat kezel egy készüléken. Tehát a PSTN vonallal 3 vonal menne ki a dect telóra
Ideiglenesen próbaképpen összeraktam egy kis ma. dobozba szerelt kapcsolóval. Működik rendesen mindhárom vonal. Megpróbálom majd véglegesíteni, hogy RJ-11 -es aljakat szerelek a dobozba a mobilitás végett. Tehát akkor kell vennem egy ilyen zümmert és rákötöm a Tcom-os vonalra. Így elvileg hangjelzést ad, ha a VOIP vonalra van állítva a kapcsoló és a PSTN vonalon érkezik hívás?
Bocsi a sok zöldfülű kérdésért, de igencsak amatőr vagyok ebben a témában (is), de barkácsolni szeretek
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) Gafly válasza sumsang hozzászólására (») Okt 15, 2012 /
 
Ha jól látom, akkor amit belinkeltél abban nincs elektronika, csak pusztán maga a piezo lapka. Valami ilyesmi kellene neked: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
(#) sumsang válasza Gafly hozzászólására (») Okt 15, 2012 /
 
Köszönöm szépen a segítséget
(#) draco31 hozzászólása Nov 10, 2012 /
 
Hello!

Nem tudom jó-e ide az én kérdésem, de egy próbát megér.
Nemrég szereztem egy DORO 720-as készüléket, de az állványa, bázisa nincs meg hozzá.
Találtam viszont egy 530-as komplett szettet, aminél a telefon a rossz.
Működne együtt a 720-as készülék az 530-as bázissal, vagy ez csak kipróbálva lehet megtudni?
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) STcastoro hozzászólása Dec 16, 2012 /
 
Üdv Mindenkinek!
Van egy régi Hungarotel-es telefonom Modell: KX-T9050..Nagyon halkan csörög,és nagyon halk,a kézibeszélőn a hangszóró hangja.Házilag javítható-e? és hogyan?hogy hangosabb legyen,természetesen egy új telefon áránál olcsóbban.
(#) Gafly válasza STcastoro hozzászólására (») Dec 16, 2012 /
 
Azon gondolkodom, hogy meg van-e még a Pana telefon márkaszervíz...
Nem tudom, régen volt velük dolgom...
Ha nincs, akkor visszarajzolod (szívás).
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2012 /
 
Talán ez nem az ahová én jártam, de lehet hogy boldogabbá tesz így Karácsony előtt...
(#) STcastoro válasza Gafly hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Köszönöm a nem éppen építő jellegű válaszodat.A sorok közt olvasva érteni is a válaszod.
Mivel nincs korlátozva a készülékek életkora,ezért bátorkodtam a kérdésem leírni.
Közben megoldódott a probléma/,házilagos kivitelezés,/úgy hogy további válaszokra nem tartok igényt.További szép napot.
(#) Gafly válasza STcastoro hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Kis sértődöttséget érzek ki a hozzászólásodból...

Remélhetjük, hogy okulásképpen megosztod velünk a javítás titkát (ez lenne a fórum (egyik célja)?
Idézet:
„Nagyon halkan csörög,és nagyon halk,a kézibeszélőn a hangszóró hangja”

Következő: »»   4 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem