Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli fej- és fülhallgató
Lapozás: OK   3 / 4
(#) zolika60 válasza amatorke hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
A használatijában azt írják, hogy akkor megy készenlétbe, ha kicsi a bemenő jelszint. Tehát azt kell növelned.
(#) Attis 79 hozzászólása Okt 13, 2012 /
 
Szép estét mindenkinek.Egy olyan problémám van hogy:Vásároltam egy Bluetooth stereo headeset fejhallgatót, hozzávaló 2.1+edr usb csatlakozás lehetőséggel.A probléma az hogy nem látja a számítógép a fejhallgatót.A a kérdésem hogy valamit át kel-e állítani a gépen hogy ne csak a hang kártyán jöjjön ki a hang hanem az usb-n keresztül is mivel hogy vezeték nélküli (bluetooth) a fejhallgatóm de nem látja nem ismeri fel.Mit kellene csinálni vagy meg próbálni hogy ismerje fel.
(#) mugab válasza Attis 79 hozzászólására (») Okt 14, 2012 /
 
Én azt gondolom, hogy először fel kéne telepíteni az eszköz driverét...
(#) titkovics hozzászólása Dec 13, 2012 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni!

Van egy Bluetooth-os fejhallgatóm (Harman/Becker gyártmány), felveszi a mobillal a kapcsolatot, a telefonra feltelepített zenelejátszó program el is indul a kapcsolat létrejötte után. Viszont a hangszórókban zenét nem hallani sajnos, csak ha nagyon fülelek, egy nagyon halk alapzajt lehet kivenni mindkét oldalon. Ez az alapzaj akkor hallható ha a telefonon a média lejátszás folyamatban van, ha megállítom a lejátszást, megszűnik a zaj is. A fejhallgatót BC57G687CU típusú chip vezérli, a hangszórók ellenállása 32 ohm, az összekötő vezetékek nem szakadtak és nincs rövid zár sem. A tápfeszültség (2 db 1,2V-os akku) megfelelő értékű.

Nagyon érdekelne mi lehet a gond, hogyan lehetne működésre bírni a fejhallgatót, anélkül hogy átalakítanám -legvégső esetben- vezetékesre?! Lehet-e ezt a chipet reset-elni valamilyen módon, vagy netán frissíteni?

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) jdani hozzászólása Aug 2, 2013 /
 
Szevasztok. Van egy bluetoothos inercom-om, a sisakba. Hosszú bazi kábelt volt hozzá, ezért mindenütt elcsíptem, és rövidebbre forrasztottam. Így viszont elég halk. Előtte nem próbáltam ki, de szerintem biztos nem ilyen halknak kell lenni. Lett volna esetleg az eredeti kábelozásba valaki alaktrész a csomóponton?
(#) csiga777 hozzászólása Máj 28, 2014 /
 
Sziasztok!
Sony MDR-RF820R fejhallgatómmal lenne gondom, kicsit változtatnék rajta, de szerintem ha általánosságban beszélünk, az hasznosabb a fórum és más felhasználók számára is. A legnagyobb bajom, hogy leszabályozza vagy normalizálja a jelszintet, ami az én esetemben (basszusgitár) teljesen használhatatlanná teszi. Akármit csinálok, letekeri a hangerőt, ha soknak találja a mélyet. Van belőle 2 db (kb 50 rugó lehetett anno), de emiatt semmire nem tudom használni. Zavar továbbá a 3 perces timeout, ami a jelszint megszűnése után egy csattanóval induló, hangos sistergés formájában okoz kellemetlen perceket, de ezt már féligmeddig megszoktam. Merre induljak? Készithetek fotókat a beleiről, illetve kapcsolási rajzot is, ha az segitene a segitésben. Ha már hidaltatok át ilyen normalizálást, és esetleg tudjátok, mit keressek a nyákon, magam is át tudom törni a gátat. Előre is köszöni Csiga és Párja.
(#) bakaruha hozzászólása Nov 24, 2015 /
 
Sziasztok van egy AKG K912 típusú vezeték nélküli fejhallgatóm. Az a problémám lenne vele hogy ebben oldalanként egy-egy AAA tölthető akkumulátor van amit az adóegységre helyezve lehet tölteni. Sajnos ezek már hamar lemerülnek ezért vettem bele újakat (duracel) típusújukat amiket viszont nem töltődnek mi lehet a probléma?
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
(#) bbalazs_ válasza bakaruha hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
A duracel biztosan akku? Ra van irva, hogy rechargeable? Vagy az, hogy NOT rechargeable?
Mekkora a feszuktsege?
Regebben nekem is volt hasonlo, ott valami kis mechanikus pocok volt pluszban, hogy ha sima elemet teszel bele, ne akarja tolteni.
(#) bakaruha válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
(#) bbalazs_ válasza bakaruha hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
OK. Az eredeti akkukra mi van rairva? Azokat tolti? Honnan tudhato, hogy az ujakat nem tolti?
(#) bakaruha válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Szia az eredetire 1.2v és és 750mAv. A régieket tölti ahogyan felhelyezem az adó egységre a fülest azonnal kijelzi a piros led hogy töltés. Ma vettem más típusú tölthető aksikat azokat sem tölti!!!!
(#) bbalazs_ válasza bakaruha hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
mAh, mindegy. Az akksik BIZTOSAN erintkeznek? Probalj meg ideiglenesen valami kis fempockot odatenni az erintkezo es az akksi koze.
Tudsz merni feszultseget? Meg kellene nezni, mit csinal az akksi ha kint van es mit, ha a helyen van. Kulonbozik-e a fesz?
Ha az akksit kivulrol feltoltod, akkor tudod-e hasznalni a fulhallgatot?
Nezd meg, nincs-e valami alaki kulonbseg a ketto kozott (pl hosszabb +polus vagy mashol erintkezo test. Ketto sorba van kotve? Ha igen, a ket elem ket tavoli vegen is merj feszultseget.

Jo lenne par foto.... eles, reszletes, mindket akksirol es a foglalatrol is.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
(#) bbalazs_ válasza bakaruha hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Letoltottem a manualt. OTT ALL, FEKETEN/FEHEREN (valoszinuleg magyarul is, de kep/abra formajaban is az analfabetak kedveert), hogy csak olyan toltheto elemet hasznalj, aminek az oldalan van a kontaktus.
Vagyis az elso valaszom jott be.

Szoval valoszinuleg amit tehetsz, hogy a negativ polusnal kb az also egyharmadaig meg kell hamoznod, a szigetelot le kell szedned az elemrol, a femnek latszania kell.
A hasznalati utasitast olvad el reszletesen, ott a behelyezest is leirja.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
(#) bakaruha válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
Analfabéta azért nem vagyok de köszönöm a hozzászólásodat! A probléma megoldódott.
(#) bbalazs_ válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
Bocsi, tenyleg nem ilyen felhanggal irtam. De valoban felre lehetett erteni, elnezest.
(#) attila1 hozzászólása Dec 31, 2015 /
 
Sziasztok! A kérdésem az lenne,ha vezeték-nélküli adóról 2 db fejhallgatót használnék, ha a második is be lenne kapcsolva a hangerő csökkenne?Értitek,mire gondolok,ugye? Köszi előre is a választ... ( Kipróbálni nem tudom,jelenleg csak egy van,ezért várom a választ) Üdv!
(#) kaqkk válasza attila1 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Ha van két TV-d és mindkettőt bekapcsolod lehalkulnak ? Az adót nem terheli ha több vevőt használsz ...
(#) attila1 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Ok,köszi a választ! Gondoltam,hogy független,de jobb utána járni.
És azt tudja valaki,hogy a Sony MDR-RF810R milyen vivő frekin dolgozik?Nem találom még a gyári honlapon sem...
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
(#) pucuka válasza attila1 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
A gyári honlapon nem, de a hozzáadott kezelési utasításon a műszaki adatok között:
Ch1: 863,52 MHz, Ch2: 864,52 MHz.
De miért érdekes? A felhasználó számára mindegy.
Egy adóhoz (jelforráshoz TV, HIFI, játék konzol) használhatsz két, v több fejhallgatót, ha azonos csatornára kapcsolod, egy helységben két külön jelforrásból származó jelet hallgathatsz két külön csatornára állított adó - fejhallgató párossal.
(#) attila1 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Van egy AKG 912-em,ami 863.5,864,és 864.5 MHz-n működik.A tervem az,hogy két fülest tudjak(pontosabban a lányom,meg a fiam tudjon) használni. Az enyémhez szeretnék venni még egy fülest... Az adója meg megmaradna tartaléknak,vagy másik eszközhöz is jó lenne majd. Az AKG nagyon jól szól,mély-magas hangok is nagyon jók.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
(#) pucuka válasza attila1 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Ha az AKG912 -őn van csatorna átkapcsolási lehetőség, akkor megoldható az előbbi hozzászólásom szerint. Arra ügyelj, hogy csak ez a két csatorna (frekvencia) áll rendelkezésre. Egyszerre azonos helyen (kb. 100 m körzetben) csak két független hálózat létesítésére van mód.
(#) MikulaSan hozzászólása Dec 8, 2016 /
 
Sziasztok! Akad egy fülesem aminek az átalakításáról szeretnék tanácsot kérni de, nem találtam a keresővel megfelelő topicot. Ha esetleg nyitok a részére 1-et mekkora esélye van hogy törlik?
(#) Tiborough hozzászólása Jún 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Új lakó költözött a szomszédba, és egyforma fejhallgatónk van. Típus nem biztos hogy egyforma, de ugyanazt a frekvenciát használja, ezért már használhatatlan a fejhallgató. Lakótelepen sajnos előfordul ilyen. Korábban is bezavart egy kicsit távolabbról. Az antennából lecsíptem egy kicsit, így az megoldódott, de most tanácstalan lettem. A csatornaváltás nem segít, mert túl közel van a két frekvencia egymáshoz.
A fejhallgató: Sony MDR-RF810R. Arra gondoltam hogy csak a rádiófrekvenciás átvitelt ki lehet-e váltani bluetooth-os adó-vevő párosra. A bekötéssel talán nem lenne baj, de nem találok hozzá bt modult. Ha tudnátok segíteni azt megköszönném.
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2017
(#) ordas52 hozzászólása Feb 15, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!
Bontott szét már valamelyikőtök Maxel Bluetooth fejhallgatót?
Tönkre ment benne az aksi, azt szeretném cserélni, de nem tudom hogyan kell szétszedni, minél kisebb sérülés okozása nélkül.
(#) MikulaSan válasza ordas52 hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Youtube-on probálj keresni vagy googlén dissasembly videot vagy doc ot. ""Típus"" dissasembly..
(#) ordas52 hozzászólása Feb 15, 2018 / 1
 
Szia MikulaSan!

Köszönöm a segítséget, sikerült.
(#) MikulaSan válasza ordas52 hozzászólására (») Feb 16, 2018 /
 
Nincsmit!!
(#) Phoenix225 hozzászólása Márc 21, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!

Tervezem a kábeles mikrofonos fejhallgatóm vezeték nélkülivé tenni, ehhez gyűjtök információkat netről.
CSR8645 Bluetooth 4.0 Module APT-X
Ez lenne a lelke a dolognak. Viszont felmerültek kérdések azzal kapcsolatban, hogy a füles hangminősége redukálódna? (a tipikus "víz alól szóló" gagyi minőség)

A fejhallgató főbb jellemzői:
Impedanz: 32 Ohm
Empfindlichkeit: 114 dB +/- 3 dB
Frequenzbereich : 20-20 kHz
Mic Dimension: 6.0 * 5.0mm
Mic-Empfindlichkeit: -34 dB +/- 3 dB
Mic Impedanz: 2,2kOhm

Ha valakinek lenne észrevétele, vagy adna tanácsot, netán tapasztalata is akad, szívesen fogadom! Köszönöm
(#) pucuka válasza Phoenix225 hozzászólására (») Márc 21, 2018 /
 
Alap probléma, hogy a Bluetooth modul egyirányú. Mi lesz a mikrofonnal? Két modul használata is gond, mert ugyanazt a frekvencia sávot használják, az irányokat különválasztani távolsággal lehet.
Ha a 4.0 verziót választod, a direkt minőségi sztereó hangátvitelre készült, azzal nem lesz probléma.
(#) Phoenix225 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 21, 2018 /
 
Köszönöm a gyors választ
Asztali PC-hez használnám a konfigot, a hangátvitel elsődleges, az APT-X támogatás tetszett benne.
Bele van a modulba integrálva a Mic kezelése is, de akkor azt problematikásan kezeli? A sima mezei BT headszetekben is van Mic... De így nem nagyon értem, hogy lehet baj a kezelésével. PC oldalról nem érzékelné?
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem