Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zajszűrés
 
Témaindító: burkus, idő: Ápr 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) sardna00 hozzászólása Dec 1, 2007 /
 
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy, van egy 15v-ot leadó trafóm, amit már egyenirányítottam graetz híddal, és hogy mekkora kondit tegyek be (hány voltos legyen és hány mikro farádos???) a pozitív és negatív tápágba hogy ne legyen brummos az egyenirányításom! A segítségeteket előre is köszönöm!
(#) lorylaci válasza rtom hozzászólására (») Júl 27, 2008 / 1
 
Szia!
Amikor a TV standby módban van, akkor is rá van hangolva a rádióadásra. Az előerősítők egy része is működhet, még standby módban is.
(hasonló amikor set-top-box ki van kapcsola de a dekódolt adás hangját viszi)
Ha esetleg a rádióadás a hangfalszett erősítőjéből kerül bele akkor meg érdemes alufóliába csomagolni a mélyládát, amiben az erősítő található.
(#) angel83zs hozzászólása Aug 31, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy LG házimozim, és az a gond, hogy ha be van dugva a TV-be az antenna, akkor azon és a SCART-on keresztül brummot hallani mikor a gépezek, vagy csak simán DVD-t nézek. Gondolom az antennában lapuló 100(?) V váltó hallatszik be, vagy nem tudom...
Tudnátok segíteni, hogyan/mivel szűrhetném meg ezt a zajt?
A válasz(ok)at előre is köszönöm!
(#) PeTyA 525i hozzászólása Szept 26, 2009 /
 
Sziasztok!

van egy kis problémám és a segítségeteket szeretném kérni.Van egy kenwood autós rádióm külön pioneer erősítővel,gyújtás ráadásával működik a rádió,de folyamatosan zúg ha beindítom az autót akkor fordulatszám növekedésével nő a zúgás is.
A rádión keresztül testet adtam RCA kábelnek és a zúgás csökkent.Vettem zajszűrőt és beszereltem,de így már nem kapcsol be a rádió a zajszűrővel.A zajszűrő jó egy másik rádióval működött.

a segítséget előre is köszönöm!!

PeTyA 525i
(#) dzsoti hozzászólása Márc 29, 2011 /
 
helló van egy 5.1 em tisztán szol minden de ha aux on pcről szol zug mint a fene. Itt mi a gond tanácsok?
(#) derdani hozzászólása Okt 8, 2011 /
 
Van egy villanymotorom meg 4 szenzorom meg egy új 24V-os szelepem. 12V-ról megy a szivattyúmotor, a szenzoroknak jó a 12-24V is. Eddig kézi szeleppel és két darab 12 V-os táppal működött a szerkezet, azért, hogy a motor ne tegyen rá zajt a mért értékekre (5-10 A az árama a motornak). Kipróbáltam egy tápról, működik, de tényleg kicsit szőrös lesz a grafikon, ugrálnak az értékek, ami nem jó.
Viszont most le akarom cserélni ezt a két tápot DIN sínre építhető tápokra, egy 10A-os, 12V-os a motornak, és egy 1-2 A-os, 24V-os a szenzoroknak. Megtehetem ilyenkor, hogy a két táp negatív kivezetéseit összekötöm? hogy egy 0-hoz képest legyen 12, ill 24 V-om?
Azért kéne összekötnöm, mert sönttel akarok motoráramot mérni, aminek a feszültségét a DAQ méri majd, akkor annak a GND-ja közös lesz a szenzorok GND-jával. Ami egyben a tápok GND-ja is lenne, ugye. Ilyenkor rámegy a zaj a 24V-os rendszeremre, vagy nem?
Köszi a segítséget előre is!
(#) speed008 válasza dzsoti hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Üdv!
Szerintem a probléma egy egyszerű "Földhurok" lesz. Emlékeim szerinte van ilyen téma, amiben lehet tudsz magadnak segítséget szerezni. Én általában galvanikus leválasztót használok a kritikus pontokon. Hátránya, hogy a hangtartomány szűkül.
A problémát okozhatja esetleg a tápegységed "zaj" kibocsátása. Nem szeretek találgatni, de ha most kezdte el csinálni, akkor a szűrő kondik kezdenek átereszteni a tápodba.
Vannak digitális leválasztók is, bár ezek drágábak, de ha komolyan gondolod akkor ilyeneket kell használni.
Üdv.Speed008
(#) didyman válasza speed008 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Több, mint egy éve csak megoldotta már..
(#) Atka15 hozzászólása Szept 23, 2012 /
 
Sziasztok.
Ven egy ORION házimozim, és az a problémám, hogy ha aux-ban van, és össze van kötve a tévé jack kimenetével, akkor hallatszik bele egy ritmusos sercegés. Olyan 2-3 másodpercenként "zizzennek" egyet a hangszórók. Azt kiszűrtem, hogy ha kihúzom a tévéből, akkor nincs sercegés, szóval a tévé miatt van. Erre létezik valamilyen szűrés?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem