Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok!
Szia Hp41C! Építenék egy jól működő propeller clock-ot. Az első nem lett valami tökéletes. Találtam egy számomra megfelelőt. Egy kicsit átakarom alakítani. Az a kérdésem, hogy a mellékelt állomány (egyben így van feltéve a fórumba) rendben van-e? Nekem nem kell a számítógép kommunikáció. Ami kell az az óra, RTC, a klímapanel, HDD motor és az URC1 távirányítás. Szerintem ez ebben a verzióban benne van (kivéve a HDD motort, de azt beleépítem) csak szeretném ha megnéznétek ti is, mert szeretnék biztosra menni és csak így kezdeném el. Előre is köszönöm!
USB-s bázis tudtommal egy van.
De nem értelek minek kell neked egy USB-s báis ha egy egyszerű órát szeretnél. Akkor kell USB-s ha egy komolyabb rotort építesz ami komunikál a bázissal
Szia!
Valóban módosítottam rajta néhány dolgot. - Védelem: Kly -tól lehetett levélben kulcsot kérni. A csomagban van olyan, aminél a kulcs mindegy. - Léptetésnél volt néni gond a magyar karakterekkel, amiknél a 7 bit 1. SingExtend helyett ZeroExtend utasítás van itt-ott. - Kijelzés: Némi módosítás, de már nem emlékszem a részletekre. Az óra RC5 kóddal vezérelhető, címe 20. Command 0x00 - Menu Command 0x01 - Command 0x02 - Command 0x03 - Command 0x04 - Not used Command 0x05 - Not used Command 0x06 - Not used Command 0x07 - Command 0x08 - Decrease brightness Command 0x09 - Increase brightness Command 0x0A - Not used Command 0x0B - Not used Command 0x0C - Not used Command 0x0D - Not used Command 0x0E - Not used Command 0x0F - Not used Command 0x10 - Not used Command 0x11 - Not used Command 0x12 - Not used Command 0x13 - Not used Command 0x14 - Not used Command 0x15 - Not used Command 0x16 - Not used Command 0x17 - Not used Command 0x18 - Not used Command 0x19 - Not used Command 0x1A - Not used Command 0x1B - Not used Command 0x1C - Not used Command 0x1D - Not used Command 0x1E - Not used Command 0x1F - Not used Command 0x20 - Menu -> Command 0x21 - Menu <- Command 0x22 - Not used Command 0x23 - Not used Command 0x24 - Not used Command 0x25 - Not used Command 0x26 - Not used Command 0x27 - Not used Command 0x28 - Not used Command 0x29 - Not used Command 0x2A - Not used Command 0x2B - Not used Command 0x2C - Not used Command 0x2D - Not used Command 0x2E - Not used Command 0x2F - Not used Command 0x30 - Menu Enter Command 0x31 - Not used Command 0x32 - Not used Command 0x33 - Not used Command 0x34 - Not used Command 0x35 - Menu ^ Command 0x36 - Menu v A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2020
Szia dara!
Próbáld ezzel az állománnyal, kivettem a cím figyelést, ez a lapváltós Hp41C által fejlesztett távihoz van összeállítva, elvileg a benne lévő HEX file Ok!
Ezt javaslom ha nem smd
Ó én balga ez hibrid! A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2018
Szia!
Ez a HDD-be épített rotor doksija. A távi URC22B, ezt lehet módosítani kell! Remélem minden Ok a csomagban. Videó: Link üdv: belagu A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2018
Remélem most már jó minden!
Újra ide teszem a csomagot a 886-os óráról, 2550-es bázissal. Így már talán minden alkatrész könnyedén azonosítható. üdv: belagu
Az a szép az egészben, hogy nem is akartam most órát építeni, de ha már hozzáfogtam...
A késlekedésem oka az, hogy még nem teszteltem az új bázist, de végül minden Ok! Urc22B-vel összefésülve, ébresztős bázis, HDD-motoros RTC-s rotor, Pic16F628A-val. Minden egyoldalas, 0,8mm-es rézfóliás lemezen, smd kivitelben. Használjátok egészséggel. üdv: belagu
Mivel akadt rá igény, ide teszem az általam megépített, 16F628A-s, RTC-s változat doksiját.
A távirányító URC-1 tipusú (0552 kóddal, a 14h címen). A szofterek HP41c fórumtárs munkái! Ezen a TOPIC-on megtalálhatóak.
Összeraktam, egy videofej motorral, amit egy MTD6501C IC hajt, kényszer megoldás, de legalább forog.
És nem csak forog hanem kijelzés is van! ![]() Viszont ami elsőre is feltűnt az az, hogy a kép tükrözve van, nem tudom ezt hogy kell változtatni. A kijelző villog, igaz a hall előtt kézzel fogtam a mágnest, de holnap csinálok neki egy kis fa állványt. Csatolt állomány került bele, simán minden gond nélkül fordult, és fel is programozta.
Sziasztok !
A propellerben ez a filevan és most az a gondja hogyha állítom az időt órát percet,napot hónapot évet akkor 4-et vagy 5-t ugrik egyszerre. Mit kellene módosítani?
Pedig fenn van itt a fórumon
![]() Szóval itt egy csomag neked
Nem akarlak befolyásolni De véleményem szerint Ha már belevágsz a propeller óra építésbe akkor ne a 16F628-as csináld.
Én egy 16F886-os javaslok Igaz kicsit bonyolultabb de megéri a fáradságot Vagy SMD alkatrészekkel A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Idézet: „De ez a legutóbbi a 16F886-os nehezebben akar talpra állni.” Annyi történt, hogy a DIP tokozású 16F886 -os rotor programját gyömöszölted be a SMD tokos rotorba, pedig a kapcsolásuk nem egyezik meg. A DIP rotor nem használta a RE3 - MCLR lábet, a reset funkció aktív benne. Az SMD rotor kapcsolása más, az infra vevőnek csak a RE3 - MCLR láb maradt. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Szia.Köszönöm,hogy foglalkozol velem már azt hittem mindenki a szabadságát tölti.Az első "HEX" amit bele töltöttem azt "nurseboy"forumtársnak küldted 2010 Julius 20-án.Itt Bővebben: Link ezen megvoltak a mutatók.A második egy tömöritett zip állomány volt amit "mrbini"forumtársnak küldtél 2010 Január 06-án. Bővebben: Link .A távirányitóban 16F84A-s PIC van és a Girder szerint jó jeleket küld.
Hibás linkek javítva. Kérlek használd a link gombot! A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Szia!
Nem a beállítással volt baj, hanem a kijelzésnél...
Szia!
Bocsánat, nem a 37 -et csomagoltam az előbb...
Szia!
Talán ez jobb lesz...
Szia!
Talán ezzel? A kijelzés forgása a TTicks paranccsal tiltható, engedélyezhető. A forgás sebessége a ScrollSpeed állításával változik.
Szia!
Egy kis s nagy S elírást találtam. Jó lett volna egy fénykép... Egy kis meglepetés a Találkozó alkalmából...
Ha esetleg zavarna a középpontosan tükrözött szöveg, vedd ki a VerticalLEDs elől a pontosvesszőt és fordítsd le...
Szia!
Kinyomtattam, szerintem menni fog (laminálóval vasalok). Első körben a 3mm-es verziót próbálom ki, de még a mechanikával sem vagyok meg, talán ma, csak még össze kell dobnom egy 555-ös PWM-et a teszthez. Nekem, egyébként óramutatóval ellentétes a forgásirányom. Mellékelem az asm fájlokat, remélem jól gondolom, hogy ezek jók hozzá. A prop fájlt megpróbáltam lefordítani, de az 17xx sortól hibákat írt az MPLAB IDE 6.6 verzió, de ez későbbi kérdés lesz, ha nem jövök rá. Két kérdés: -Milyen frekire csináljam (mármint az 555 próbaveziót)? -Milyen LED színkiosztást javasolnál (P-S-Z dögivel, kékből, csak pár db van itthon)? Üdv: Zsolt
Szia!
Furatszerelt, 16F628(A) verzióhoz való. |
Bejelentkezés
Hirdetés |