Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Energiatakarékos fénycsövek
 
Témaindító: lift, idő: Jún 17, 2007
Lapozás: OK   2 / 4
(#) potyo válasza PCB hozzászólására (») Jún 19, 2007 /
 
Nincs miért, mert az izzónkénti 25W az ugyanaz, mint a két izzóm összesen megjelenő 50W (persze nem 25 és 50W lesz az említett okból kifolyólag).
(#) lift hozzászólása Jún 19, 2007 /
 
Amúgy a led tényleg jó alternatíva lenne ha nem lenne ilyen drága. Jelenleg nem éri meg beruházni.
Többet spórolsz hogyha veszel egy relét és átkapcsolgatsz éjszakaira vagy talán akkor is ha sorbakötögetsz vagy netalántán átlátszó búrájú csillárt használsz.

Majd talán olcsóbb lesz a led vagy a fénycső de mégjobb hogyha az áram lesz az olcsóbb.

Az viszont jópofa hogyha két szénkefés villanymotrot kötök sorba.
(#) lift válasza potyo hozzászólására (») Jún 19, 2007 /
 
Szóval 25W-osnak megfelelően világít és 50W-ot fogyaszt.
Nem is olyan rossz arány.
Amúgy azt meglehet csinálni hogy nem izzik az izzó mégis melegít?
(#) DRoland hozzászólása Jún 19, 2007 /
 
Nekem a Philips energiatakarékos csövek nagyon beváltak. Hosszú élettartam ez a legfőbb erénye, a szobámba már lassan három éve ezek vannak és viszonylag sokat is világítanak. Remélem azzért még kb 2-3 évig nem kell újat vennem (bár ennek a hsz-nek semmi köze a sorbakötéshez )
(#) lgyk válasza lift hozzászólására (») Jún 19, 2007 /
 
Nem. Két 100 W-os sorbakötve fogyaszt kb. 68,4 W-ot, ami izzónként 34,2 W.

Ha az ellenállás változását elhanyagoljuk, akkor 2 soros 100 W-os izzó 50 W-ot fogyaszt, ami izzónként 25 W-ot jelent. A fényereje sokkal halványabb lesz, mint amennyivel kevesebbet fogyaszt.
(#) Haszuboy hozzászólása Jún 19, 2007 /
 
Üdv. Nekem a Philips kfcsövek nem jönnek be, mert begyújtáshoz nincs bennük PTC. Ami viszont nagyon bejön, és nagyon ajánlom is mindenkinek, az a Tungsram kfcső, a 15000 órás fajta. Tavaly nyáron akciós volt a Praktikerben, vettem vagy 8-at. Fényereje nagyon jó, a gázt sem spórolták ki belőle, tehát tényleg 2700K-s. Ja múlthéten építettem egy UFÓ lámpába fehér Ledeket. Elemlámpaként vettem, 9db LED van benne, 350Ft. Csak már nincs a boltban, mert mind megvettem Ja és ha a gagyi kfcsövekben kicseréljük az esetenként 1-2,2µF-os szűrőkondit 10µF-osra, akkor nagyobb lesz a fényereje. (pl Nite lite, Ground, Realm és társaik)
(#) lgyk válasza Haszuboy hozzászólására (») Jún 19, 2007 /
 
A színhőmérséklet alapvetően a fényportól függ, nem a benne levő "gáz" (ami tulajdonképpen nagyrészt higanygőz) mennyiségétől.
(#) Haszuboy hozzászólása Jún 19, 2007 /
 
ennyivel is okosabb vok, köszi
Ja és még azt hallottam, hogyha a kfcső halványan és/vagy lilán világít, akkor kevés neki a teljesítmény, amit kap a tápjától. (szűrőkondi csere)
(#) tszaboo válasza Haszuboy hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
Tunsgramból is nem a kínyai hanem a magyar. És úgy vettem észre, hogy a 2 csövesnél nem világít mindkettő ugyan annyira, míg a háromcsövesnél mindhárom közel azonos fényerővel világít.
A konyhánkban meg van egy Hankon (asszem, de lehet mást jelent az elején a krixkrax) márkájú, ami kb 7 éve megy, pedig megy napi fél-egy órát, és egy csomószor van fölkapcsolva ha nasizni megyünk. Szívessen beszereznék még párat belőle.
(#) Haszuboy hozzászólása Jún 20, 2007 /
 
gagyiból is van jó, csak nagyon ritka. A Tungsram 15000 órásat meg tudomásom szerint Mo-on gyártják. A 3000 ill a 6000 órásak (Start és Eco) a kínaiak.
(#) potyo válasza tszaboo hozzászólására (») Jún 21, 2007 /
 
A két csövesnél a két cső párhuzamosan van kapcsolva, ezért nem azonos a fényerejük. Valahol már olvastam, hogy csak a három fénycsöveset érdemes venni, mert azokban valamilyen oknál fogva a csövek sorba vannak kapcsolva.
(#) Haszuboy hozzászólása Jún 21, 2007 /
 
ez hülyeség. Mindegyikben (néhány kivétel biztos van de ezek 5000Ft felettiek sztem) EGY cső van összehajtogatva. Tudom, mert már vagy 50-et szétszedtem. De ha nem hiszitek, kérdezzétek meg Skorit!
(#) Haszuboy hozzászólása Jún 21, 2007 /
 
ha eegyik másik cső halványabban világít, az azért van, mert GAGYI és nem kap elég teljesítményt.
(#) nonem válasza tszaboo hozzászólására (») Jún 22, 2007 /
 
"Ledes izzót építeni még rendben is lehetne, ha nem kerülne 300 Ft-ba egy 6 candellás fehér led."

Fehér led 5mm 40000mcd 55Ft
http://www.vatera.hu/feher_led_5mm_40000mcd_28070571.html
(#) tszaboo válasza nonem hozzászólására (») Jún 22, 2007 /
 
Sőt, ha még egy 0-át odaír a végére, akkor már 400candellás a led
Ennek nem idazán lehet hinni, ellenőrizni sem tudod. Nincs adatlap, gyártó, típusszám...
Ha megveszed, és látod, hogy kb 1 cd-ás, simán azt mondja, hogy rosszul gondolod, az bizony 40-es. A fotók meg nem bizonyítanak semmit, nagyon egyszerű beállításokkal, illetve photoshoppal lehet "nagyobb" fényerőt adni.
(#) nonem válasza tszaboo hozzászólására (») Jún 22, 2007 /
 
Nagyon negatív a hozzáállásod.
Én vettem már tőle 8cd-s és 20cd-s ledet is (igaz először én is csak kisebb mennyiséget), műszer nélkül is meg lehet állapítani a nagyságrendi különbséget. Nincs okom kételkedni abban amit állít. Az ára miatt gondolom made in china, de ne hidd azt, hogy a drágább nem lehet kínai, csak egy kicsit nagyobb haszonnal adják el.
A photoshopot ismerem, de ha jobban megnézed majdnem minden termékénél ugyan az a kép, tehát csak figyelemfelhívásra szolgál. Adatlapot meg mindenki olyat csinál amilyet akar, ha nincs bizalom az sem ér semmit.
(#) Haszuboy hozzászólása Jún 23, 2007 /
 
ez igaz. Képen jól néz ki. Jó lenne belőle vagy 100db
(#) tszaboo válasza nonem hozzászólására (») Jún 23, 2007 /
 
Kicsit utánnanéztem. Azért nem hiszek neked, még mindig, mert:
1. A nagyobb gyártóknál nem láttam hasonló erősségű ledet.
2. A google-ba ha beírom, akkor nem dob ki gyártót, csak hasonló eBay-es oldalakat.
Cree nél tudtak 131 lument kicsalogatni 1W- ból. A fényáram és a fényerősség között van egy kis kapcsolat, méghozzá fényerő/távolság/távolság x beesés szögének koszinusza = Fényerősség/ felület
Ezek szerint a cree tud 1W-ból 131 lument csinálni, de kínában valahol 0,02mA x 3 volt= 0,06 Wattból pedig a harmadát, ha minden értéket 1-nek veszünk az egyenletben ( 1 méterre, 1 méteres felület)
Ezek után megbocsáss, de röhelyes a 40 candellás led.
(#) Norberto válasza tszaboo hozzászólására (») Jún 23, 2007 /
 
Pedig nekem is van itthon 40-45 cd-s LED-em...azt hiszem, 50 db van belőle, és valóban irtózatos fénnyel világít...de lehet, hogy nincs 40 cd...csak a fele, de akkoris a boltokban kaphatóaktól jóval eltér a fényereje
(#) Haszuboy válasza tszaboo hozzászólására (») Jún 23, 2007 /
 
0,02mA???
(#) nonem válasza tszaboo hozzászólására (») Jún 24, 2007 /
 
0,02A akartál írni valószínűleg.
Én ugyan már régebben olvasgattam ez ügyben, de ha jól emlékszem balu nick nevő olvtárs készített kísérleteket bicaj világításra. Ha, jól emlékszem a teljesítmény/ár kategóriában a több ledből összeépített világítás nyert a teljesítmény leddel szemben.
Én nem is állítom, hogy 40cd-s a led, én azt írtam, hogy megbízom a srácban, Ő is csak azt adja tovább, amit kap. Ha neki 40cd-t írtak rá, az akkor neki 40cd-s.
Nekem 20 cd-s (-nek mondott) van, de ennek is hihetetlen fényereje van, a 40-est még nem próbáltam.
(#) karacsi_maci hozzászólása Feb 4, 2010 /
 
sziasztok!

nézegettem, de nem találtam, vagy elkerülte a figyelmemet. nagyon nem értek hozzá, esetleges szakmai elírásokért, rossz kifejezésekért elnézést.

az tudom, hogy az energiatakarékos izzók kevesebbet fogyasztanak mint a hagyományosok.

azt hallottam, nem tudom igaz -e vagy sem, hogy az energiatakarékos izzóknál amikor bekapcsolom, és / vagy bemelegszik, akkor a legtöbb az áramfelvétel, tehát ezt nem érdemes csak úgy kapcsolgatni.

van -e (nyílván teljesítménytől függően) időintervallum, ahol érdemes bekapcsolva hagyni, mint sem kikapcsolni, bekapcsolni.

Pl. kimegyek a konyhába cigizni. villany felkapcs, elszívom, teszek veszek, villany lekapcs.

utána az következő 2 órában még biztosan ki fogok menni ötször - hatszor, kajáért, mosogatni, akármi.

hagyjam -e inkább égve, kevesebbet fogyasz így, mint ha két órán belül ötször hatszor fel / le kapcsolom?
(#) Görgő válasza karacsi_maci hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Szia!

Szerintem érdemesebb égve hagyni 2 órára. Manapság léteznek olyan kompakt energiatakarékos égők, amelyek x teljesítményt fogyasztanak, de 100x energiát adnak le. Ha egy ilyen típust beszerzel(nem is olyan drága), szerintem jól jársz. Én híve vagyok ezeknek az égőknek. Az a véleményem, hogy a hagyományos Tungsram izzók ideje lejárt...

(#) SALáta válasza Görgő hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Nem járt le, a műhelyben is energiatakarékos megy de ha jó fény kell ott a hagyományos izzólámpa. Ha még több fény akkor meg a halogén asztali lámpa.
(#) Görgő válasza SALáta hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Fogyasztás tekintetében járt csak le...
Nálam csak papám garázsában van hagyományos izzó...

És tényeg, nem drága a kompakt type...
(#) walter válasza SALáta hozzászólására (») Feb 4, 2010 / 1
 
Akkor feltalálták az örökmozgót:"x teljesítményt fogyasztanak, de 100x energiát adnak le."
A véleményünk eléggé eltérő, a hagyományos izzó azonnal teljes fénnyel világít, olcsó, nem tartalmaz higanyt,elektronikai szemetet, a fény színe természetesebb melegebb, emberibb,nem kelt felharmónikus zavart, nem termel meddőt nem vibrál....
kompakt f-cső:hosszú élettartamú?10000 üzemóra, ha-ha folyamatosan világít akkor sem tud, egy kompakt annyit, az árán tíz izzót vehetsz és azok nem tízszer bírják tovább a kompaktnál hanem többszörösen. Takarékos? de nem a pénztálcának, egyébként egy háztartás energia fogyasztását meghatározóan csak a fűtés-hűtéssel lehet kedvezően csökkenteni. Ez az energiatakarékos maszlag, csak a gyártóknak az érdeke!

(#) walter válasza SALáta hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Egyetértünk, főleg a halogénnel,ez a legjobb fényű , legalább ezt meghagyják, ha valaki látni is akar ez kisegíti.
(#) walter válasza Görgő hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Bocs SALáta nem neked szántam a választ az előbb, hanem Görgő-nek
Akkor feltalálták az örökmozgót:"x teljesítményt
fogyasztanak, de 100x energiát adnak le."
A véleményünk eléggé eltérő, a hagyományos izzó azonnal teljes fénnyel világít, olcsó, nem tartalmaz higanyt,elektronikai szemetet, a fény színe természetesebb melegebb, emberibb,nem kelt felharmónikus zavart, nem termel meddőt nem vibrál....
kompakt f-cső:hosszú élettartamú?10000 üzemóra, ha-ha folyamatosan világít akkor sem tud, egy kompakt annyit, az árán tíz izzót vehetsz és azok nem tízszer bírják tovább a kompaktnál hanem többszörösen. Takarékos? de nem a pénztálcának, egyébként egy háztartás energia fogyasztását meghatározóan csak a fűtés-hűtéssel lehet kedvezően csökkenteni. Ez az energiatakarékos maszlag, csak a gyártóknak az érdeke!
(#) water hozzászólása Feb 4, 2010 /
 
Mindkettő ideje lejárt. Itt vannak a power LED-ek ugyanakkora fogyasztás mellett nagyobb fényt produkálnak és kiégni sem fognak néhány hónap után sőt évek múlva sem. Majd az áruk is lassan csökkeni fog.
(#) nagy hoho válasza karacsi_maci hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Ha leszoksz a cigiről megtakarítasz havi kb 15000.- Ft-ot.
Viszont így kevesebbet mész a konyhába és ezzel is pénzt takarítasz meg. A kettőből már kifizetheted a viz és villanyszámlát. Na ez az igazi takarékoskodás.
Ezért szoktam le én is.
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem