Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Energiatakarékos fénycsövek
 
Témaindító: lift, idő: Jún 17, 2007
Lapozás: OK   3 / 4
(#) nagy hoho válasza water hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
A hagyományos izzó 100 wattnyi fényerejét milyen teljesítményű led tudja produkálni? És az mennyibe kerül?
(#) water válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Egyszerűbb nem rászokni :yes:
(#) water válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Ezt most így meg nem tudom mondani neked, amiket hozzám hoztak kipróbálni azok 5W-osak voltak és 2db ugyanakkora vagy nagyobb fényt csinált a szobába mint a 20W-os kompaktcső.
Itthon ezek még elég drágák, de ha kintről rendelsz olyan 500Ft körül van darabja annak ami már az alulapra is rá van szerelve, így felcsavarozható hűtőbordára ha a teljes fényerőt ki akarod venni belőle, mert akkor már melegszik.
A kérdésedre válaszolva biztosan nem kéne 100W-nyit összeraki ahhoz hogy lepipálja a 100W-os izzót.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Feb 4, 2010 /
 
A ledes lámpák idővel tényleg jók lesznek, főleg, ha az áruk is esni fog. De amíg egy kompakt cső árán tudok venni 10-12db. hagyományos izzót, addig eszembe sem jut megvenni a kompakt csöveket. Volt itthon, és a gyár által írt üzemidő huszadát sem érte el, gyk. a normál izzó tovább bírta. (előszoba, sok ki-be kapcsolgatás) A fényéről annyit, hogy az én szemem nem igazán szereti. Nem a világításon kéne spórolni egy lakásban. mikor minden villamos energiával megy mostanában. Mikró 700-1000W, mosógép 1500-1800W, ahol van mosogatógép, szintén 1000W...stb stb...
Hol van ehhez egy sima izzólámpa. Ahol tényleg lehet a világításon spórolni, az az ipari környezet. De ott már jó régóta a nátriumgőz, a higyanygőz, és a fénycsöves világítás megy. Ez egy mesterségesen generált dolog véleményem szerint, hogy vigyék az ipari hulladékot. Amiben elektronika van, abban a hibalehetőség is fenn áll, különös tekintettel a kondikra, amik nem igazán vannak túlméretezve ezekben a kompakt cuccokban. Elég nagy hőterhelést is kap abban a zsúfolt kis helyen.

elektr.jpg
    
(#) water válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Nézegettem az adatlapokat és a reklámokat is ezért voltam rá kíváncsi élőben is. Kellemesen csalódtam.
(#) tungsram hozzászólása Feb 4, 2010 /
 
Egy gondolatom van azért: aki a műszerész szakmában letolt 28 évet mint én az hallani sem akar az un. energiatakarékos pilácsokról. Én tojok a fogyasztásra de viszont azt a 2800-3200Kelvin-fok szinhőmérsékletű tartom kellemesnek. A műhelyben is visszacseréltem hagyományosra mert az nem zavarja a szemem.Persze kinek a pap kinek a paplan.....
(#) hegman hozzászólása Feb 4, 2010 /
 
Ha jól tudom, de javítsatok ki ha tévedek, egy átlagos elektrolit kondenzátor élettartama 2000-6000 óra. A jobbak tudnak esetleg 10000 órát. Szerintem a tucatszámra árult viszonylagosan olcsó kompakt fénycsövekbe nem a kiváló minőségű kondenzátorok fognak kerülni. Így ismét a kínai GDP növekedéséhez járulunk max hozzá.
(#) nagy hoho válasza water hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Na de már szíja!
(#) nagy hoho válasza water hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Én úgy gondolom, hogy a led kevésbé ad olyan szórt fény mint egy kompakt fénycső. Tehát a led inkább helyi világítás céljára alkalmas mint pl. a spot izzó. Vagy rosszul gondolom?
(#) karacsi_maci hozzászólása Feb 4, 2010 /
 
izé, sorry.

van szerintem egy ilyen topic, ahol több ezer hozzászóláson keresztül megy a vita a takarékos/ hagyományos stb... témáról.

szóval most akkor miért kapcsoljam le vagy fel, vagy egyik sem.

Használd a shift billentyűt!
szamóca
(#) idlob válasza karacsi_maci hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Ha legalább 1 percre elhagyod a helyiséget kapcsold le. Ha ennél rövidebb akkor inkább hagyd égve, bár nem a fogyasztás csökken, hanem inkább az élettartam fog megnőni.
(#) water válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 5, 2010 /
 
Olyan lencsék vannak rajta amilyet csak akarsz. Ez az 5W-os amit teszteltem 180 fokban szórta a fényt, a mennyezetbe építve bevilágítja az egész helyiséget.

Kompaktcsőben is van a gagyi verzió (made in china) ezek nem is mennek tovább néhány hónapnál. Nekem van egy 23W-os (nem volt olcsó) amit 8 éve vettem és azóta is megy.
(#) walter válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 5, 2010 /
 
Nem kötekedni akarok, de azt írtad"x teljesítményt fogyasztanak, de 100x energiát adnak le."
A teljesítménnyel arányos fényerősségük jobb, de milyen áron: a fentiek, amiket írtam igazak! a LED-ről, még nem kiforrott és nem ismerem annyira a fényüket, hogy véleményem legyen.
(#) walter válasza tungsram hozzászólására (») Feb 5, 2010 /
 
Max. egyetértek!
(#) walter válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 5, 2010 /
 
Bocs simpi, elnéztem Görgő-nek szólt! A LED_ről viszont nem én írtam , jó véleményt nézd meg!
(#) walter válasza Görgő hozzászólására (») Feb 5, 2010 /
 
És Görgő még ajánlom figyelmedbe: Syn7h37ic,tungsram,
SALáta hozzászólását is!
(#) Arnyek19 hozzászólása Feb 11, 2011 /
 
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy az energia takarékos izzó kapcsolható egy olyan kapcsolóval amibe van egy led ami lekapcsoláskor világit.
(#) gg630504 válasza Arnyek19 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Kérdezd meg nyugodtan. Bármilyen izzó ( hagyományos és halogén, azaz energiatakarékos ) gond nélkül kapcsolható vele. Kompakt fénycsövet ( ami nem izzó ) is kapcsolja, de lerövidíti az élettartamát. A 'hogy' elé vessző, a LED nagybetű.
(#) hbandy hozzászólása Feb 11, 2011 /
 
Én is a LED-ekre szavazok, bár ma még pofátlanul drágák! Az energiatakarékosokról csak néhány gondolat: Én csak 2700K színhőmérsékletűt veszek ( csak egy bizonyos márkát), és csak oda teszek, ahol nincs folyton ki-be kapcsolgatva. Ha véletlenül megadja magát egy is, akkor szétpattintom, kicserélem a 2n2 1,2kV kondit a kimeneten és már világít is tovább... A felharmónikusok, meg a vibrálás megrögzöttjeit itt nyugtatom meg, hogy a szervezetüket érő elektroszmognak töredékét sem teszik ki ezek az izzók, a Hg-tartalom meg veszélytelen (vegyész vagyok, csak tudom...) . Ráadásul, ha leadod a gyűjtőben, mint az elemeket, akkor végképp "környezetbarát" leszel. A 22 kHz-es rezgést meg aki látja szóljon, mert nekem is látnom kell!
Mellesleg a LED korszak után is jön majd valami, (mivel a tudat teremti a kérdést és a válaszokat is) és akkor majd a LED-ek feje felett törnek majd pálcát.
(#) Arnyek19 válasza gg630504 hozzászólására (») Feb 12, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget Bekötöttem és tökéletesen megy.
(#) hbandy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 12, 2011 /
 
Nyugodtan összetörheted az utópisztikus világképemet, nem haragszom meg, inkább tanulok az építő hozzászólásokból, ami általában nem két zavaros sor szokott lenni, mint esetedben... De kérlek, fejtsd ki bővebben, laikusoknak érthetőbben, hogy mi a probléma, mi az amivel nem értesz egyet...
(#) Malibu hozzászólása Jún 29, 2015 /
 
Sziasztok!

Hagyományos 20W-os fénycső lesz lecserélve LED-es fénycsőre (panel lakás lépcsőháza).
Kérdésem, hogy a tekercset is ki kell iktatni vagy csak gyújtót ?
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
(#) Gafly válasza Malibu hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
(#) Ge Lee válasza Malibu hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
A fénycsőnek és a LED-nek semmi köze egymáshoz, teljesen más tápellátást igényelnek. A LED-et áramgenerátorról kell hajtani, amit ma már korszerűen közvetlenül a hálózatról működő kapcsolóüzemű áramgenerátorral oldanak meg (vagy kondis előtéttel). Ha ez már része a "LED fénycsőnek", akkor csak rá kell kötni a hálózatra.
(#) didyman válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Meglepő talán, de a fénycső is áramgenerátoros meghajtást igényel, miután begyújtott.
(#) Gafly válasza Malibu hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Miután megebédeltem, arra juttottam, hogy elvileg ha kiszeded a gyujtót, akkor is működnie kell. Próbáld ki, tönkre nem mehet papirforma szerint. Ha megy, akkor a visszaalakitassal sem lesz gond
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
(#) didyman válasza Gafly hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Ja, csak amikor lekapcsolod, akkor a fojtótekercsnek köszönhetően esetleg tönkremegy. Van olyan retrofit megoldás, ahol a fojtó helyén maradhat, de ez a fojtó jelentős ellenállása és mégjelentősebb impedanciája miatt közel sem biztos, függ a füzér kialakításától. Szóval, hacsak nem jelzi a gyártó külön, hogy csak betekered és kész, akkor ne maradjon ott.
(#) Malibu hozzászólása Jún 29, 2015 /
 
Csak tisztánlátás végett 40 db armaturában levő fénycső cseréjéről van szó, ha nem szükséges nem szívesen bontom meg az armaturákat. Gyújtó ki és kész... de ha időben, akár lekapcsoláskor gondot okozhat a tekercs akkor őt is kiiktatóm...
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
(#) didyman válasza Malibu hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Ezért lenne jó tudni, hogy miről is van szó. Én ekkora tételnél azért félnék. Korrekt gyártó, minőségi termékéhez korrekt leírás is jár. Himihumi ebayes akármihez meg egy fityisz, aztán amikor fél év múlva lehet harmadjára végigjárni a létrával a lámpákat, akkor kiderül, hogy mégsem olyan occsó az a ledesizé. Fojtót nem nagy ügy kiiktatni, mivel rendszerint a kapocsban két vezetéknek van hely, és nem nagyon szokás sorbafűzni őket, egyikből kihúzod, másikba átdugod. Kérdéses még a fázisjavító kondik sorsa, mert az eleve kapacitív LED-es előtétek mellé ezek nem kellenek, csak rontják a dolgot, tetemes meddőáramot eredményezve. Ha ipari létesítményről van szó és méritek a meddőt is, akkor azokat mese nincs, ki kell iktatni.
(#) Gafly válasza didyman hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Idézet:
„(panel lakás lépcsőháza)”

Gondolom ott nem mérik a meddőt.
Idézet:
„40 db armaturában levő fénycső cseréjéről van szó, ha nem szükséges nem szívesen bontom meg az armaturákat. Gyújtó ki és kész...”

Ekkora tételben "elmolyolnék azért" kicsit a dologgal.
Meg a fene tudja, hogy meddig bírják...
A kondenzátorral igazad van , az a forgalmazó (amit csak példának tettem fel, és nem biztos hogy olyat fog venni) által adott rajzon nemes egyszerűséggel nem szerepel...
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem