Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Index akksi nélkül?
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Krisz03 válasza Tüttyös hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Hát az elég gáz volna, ha a - és a + találkozna.
Azt csak félrenézted, nézd meg jobban a rajzot. Az alaplapról feljön egy szál (rt/ge színű), az megy a biztosítékon keresztül a folytótekercsre, majd egy diódán és egy újabb biztosítékon az akksi pozitív felére.
De hogy ne érezd azt, hogy rád akarok tukmálni valamit, akkor ha gondold, akkor közvetlen a tekercse is tehetsz egy diódát (graetz elvetve, mert testelve van a tekercs), majd egy 7805-öt (a kiegészítő alkatrészeivel, hűtőbordán), arra egy ellenállás és egy LED (valami olcsóbb fajta, hogy ne az 1000Ft-os legyen elégetve, és mérsz (alapjáraton, fordulaton). Lehet, hogy működne így is a dolog, de én most nem akarom kipróbálni, mert a 78xx-eim másra kellenek, nem akarok elfüstölni belőlük egyet se.

Mex: Ha használ 7805-öt, akor ott stabil 5V lesz, és elég egy megfelelően kiszámított értékű ellenállás.
(#) Tüttyös válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Rászántam magam az akksira. Azon ne múljon mert ki tudja miért lesz majd fontos és azon a 3 rugón nem múlik.
Amúgy én a +ot és a középleágazást láttam, de akkor megnyugodhatok. Biztos ami biztos mielőtt bármihez hozzányúlnék játszok eggyet a multiméterrel.
Már csak annyi hogy az akksitöltéshez mivel egyenirányítsak fesz. szabályozás előtt? sima dióda ahogy mex mondta?
(#) Krisz03 válasza Tüttyös hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Na most annak a tekercsnek 3 "része" van: test, akksi töltés, féklámpa. Ebből neked a piros-sárga (ha jól fordítom a németet) kell. Erre raksz egy olyan diódát, amit Mex ajánlott, majd a másik lába megy a feszszabályzó bemenetére.
(#) KeserűCukor válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Ezen mit kell változtatni a 12V-hoz?
(#) Krisz03 válasza KeserűCukor hozzászólására (») Júl 31, 2006 /
 
Semmit. Ez így, ahogy van 12V-os rendszerhez való. Ja, csak annyi (de ez nagyon FONTOS!), hogy a feszszab EGYENÁRAMOT kaphat csak. Tehát ha két kivezetéses a töltőtekercsed (földfüggetlen), akkor egy graetz híddal, ha egy kivezetéses, akkor egy diódával egyenirányítsd.

Fentebb már írtam, hogy ha 6V-os rendszerhez van alkalmazva, akkor az egyik 6.8V-os zener diódát egyszerűen el kell hagyni az áramkörből.

Ha megépíted, akkor a tirisztort hűtőbordára kell rakni (nem mintha olyan nagyon-nagyon melegedne, de kell), lehetőleg úgy, hogy ne éren testhez a tirisztor tokozása. Ha beszerelted a mociba, akkor érdemes megmérni, hogy fordulaton nem megy-e a feszültség 7.2V fölé (ha ez fölé menne, akkor a zenert 6.2V-osra kell cserélni).
(#) Krisz03 válasza mex hozzászólására (») Júl 31, 2006 /
 
Mex: Az a 6A8 dióda mekkora áramot és feszültséget tud? Nem találok róla adatlapot.
(#) mex válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 31, 2006 /
 
Egyszerű:6amper(60fokra melegszik) és800V-os. Természetesen 6A1-8-ig bármelyik jó.
(#) Krisz03 válasza mex hozzászólására (») Júl 31, 2006 /
 
Jaaa, akkor tökéletes.
(#) MoOn hozzászólása Dec 14, 2006 /
 
nem sok a 7000/min a motornak? egy autó sem pörög annyit
(#) MaSTeRFoXX válasza MoOn hozzászólására (») Dec 14, 2006 /
 
[off] Egyáltalán nem, egy kínai robogó tizen ezret pörög, a hangjából kiindulva. Osztálytársam schwalbe-ja is pörög üresben kb 12-ig. A rometem is pörög vagy 6-7000-et menet közben.(főleg mostmár elektronikus gyújtással ) (a max teljesítményét 4800-nál adja le....1.7LE)
(#) potyo válasza MoOn hozzászólására (») Dec 14, 2006 /
 
[link=http://totalcar.index.hu/totalbike/boncterem/03r6/galeriaorig/03r6_10.jpg]http://totalcar.index.hu/totalbike/boncterem/03r6/galeriaorig/03r6_10.jpg[/link]

Megtűrnék egy ilyent a garázsban :yes:
(#) Frankye válasza potyo hozzászólására (») Dec 15, 2006 /
 
Uh! Jól látom?! 6 ezren áll, és 16 ezerig mehet fel?! Nem sámli!
(#) totti hozzászólása Jan 6, 2010 /
 
Sziasztok.

Van itthon egy pannónia blokkos traktorunk. Szeretnénk rá indexet rakni, de nincs akkumulátor így a világítás tekercsére lenne kötve, csak kellene hozzá egy kapcsolás ami villogtatja őket. Tudna ebben a kapcsolásban valaki segíteni?
(#) totti válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Nagyon szépen köszönöm. Gondolom ennél olcsóbban nem lehet megépíteni.
(#) totti válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
egy két dolgot össze tudok forrasztani
(#) dannu hozzászólása Júl 3, 2010 /
 
Hellosztok az lene a kérdésem hogy az akis töltöjére rá teszek egy feszültség szabájozot és utána rá kötöm az izzós index lámpáimat működne e ? Tiristoros a mocim
(#) dante01 hozzászólása Júl 4, 2010 /
 
nekem simsonom van és én is csináltam rá indexet.
egy másik fórumban írtam róla.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_970_7_ASC.html

a fórum végén,képekkel videóval.
(#) dannu hozzászólása Jún 26, 2011 /
 
Üdv nekem olyan kérdésem lenne hogy van egy simsons51b motorom gáyri indexekel és olyat szeretnék énis hogy az aksi tőltő részéről menjen az index . Na most én úgy gondoltam hogy egy feszültség szabályozó majd egy index relé és valaki tudna egy komplet egyszerű kapcsolási rajzot .
(#) dannu hozzászólása Aug 13, 2011 /
 
Üdv. Olyan kapcsolási rajzot szeretnék kérni hogy van egy simson s51b 4 sebességes motorkerékpárom és az akumlátor töltő egységére egy feszültség stabilizátort vagy nem tudom mit kellene oda tenni hogy egy fix áramot adjon le mindig az index relének . Egy ilyesmi 12 v idex relélről lenne szó . Bővebben: Link
Remélem valaki tud segíteni . Ha lehetséges olyasmi kapcsolási rajzot szeretnék amit univerzális nyákon is el lehet készíteni .
(#) Papp Ferike válasza dannu hozzászólására (») Aug 13, 2011 /
 
Hali! Ha ezt nekem kellene megoldani,akkor csak led-es lámpákban gondolkodnék,s a villogtató elektronikát is magam készíteném el.Talán a stabilizáló áramkör is elég egyszerű lehet ilyen kis áramokra.
(#) dannu válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Ledes index lesz rá feltéve . Esetleg tudsz valami egyszerű kapcsolási rajzot kompletten ami villogtatja a ledeket és az áramot is a megfelelőre teszi nagyon meg köszöném.
(#) tonyjason96 hozzászólása Nov 22, 2013 /
 
Sziasztok,
Van egy Schwalbe-m, 6-voltos rendszerrel. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy villogjon az index. (Gyári Schwalbe-index) A gond az, hogy se indexrelém, se 6volts aksim. De pozitivum, hogy 12voltos aksim van az van. Esetleg meglehet oldani hogy egyik tekercsről menjen?

Köszönöm.
(#) rolcsika89 hozzászólása Jún 21, 2016 /
 
Szia! Így simán megoldod a képen ott a leírás, megcsináltam akku nélkül tökéletesen működő LED index. Fillérekből kivitelezhető, és látható a képen kis helyen elfér én nekem Star Simson van az akku helyére betettem már 1 hónapja tesztelem semmi baj nincs vele! Sok sikert kívánok a megépítéséhez
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem