Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kivezérlésjelző bekötése
 
Témaindító: Pixi, idő: Nov 1, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) IOsys válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Ez már nem ide tartozik, nehogy gond legyen. A végfok kész, minden megvan, most van a 3-szor mérés, 1-szer vágás időszaka. Eredetileg nem terveztem nagy lére ereszteni a dobozt, de csak gyűltek, gyűltek az ötletek és nagy projekt lett ebből is. Ha szerencsém lesz, még szép lesz, lelke is lesz, mi kell még.
(#) reloop hozzászólása Ápr 22, 2015 / 2
 
Válasz erre a kérdésre.
A végerősítőhöz kapcsolódó kivezérlésjelző állhat a végfok előtt és után, de feltétlen a szintszabályzót (hangerő, hangszín) követően.
Pár szempont az elhelyezéséhez. A végfok előtti kivezérlésjelző korrektül mutatja az esetleges túlvezérlést, míg a csúcsindikátoros elvű a végfok után kötve a clippelésen túli vezérlést már nem jelzi korrekt módon, hiszen a négyszögesedő jel amplitúdója korlátos.
A végfok előtti kivezérlésjelzőnek viszonylag magas bemeneti impedanciával kell rendelkezni, például nem terheljen be túlságosan egy potenciométert. Különösen ügyelni kell ebben az esetben arra is, hogy a kivezérlésjelző test vezetékével ne képezzünk földhurkot, mert nagyon könnyen zajossá tehetjük az erősítőnket!
A végfok kimenet érzéketlen a földhurokra, kellően nagy jelet szolgáltat.
(#) Pali79 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /
 
Köszönöm! Azt hiszem a végére teszem.
(#) benji13 hozzászólása Jan 3, 2016 /
 
Sziasztok!! B.Ú.É.K mindenkinek!Van 1 kivzérlésjelzőm!Tudnátok segíteni,hogy mit hova kel bekössek,hogy működjön?Még tanácstalan vagyok benne!!A képek nem tudom mennyire látható!!
(#) jocko hozzászólása Nov 23, 2016 /
 
Sziasztok! Van most két beag apt100-am és át vannak alakítva a képen látható állapotra,kérdésem,hogy a kivezérlés jelzőt hogyan kell bekötni?A sárga az a kimenetre,a piros az a táp pozitívra, a fekete a testre ,és kész?
( a moderátorokat kérem,hogy ha lehet/kell töröljék az előző ugyanilyen tárgyú kérdésem amit az erősítő mindig fórumba tettem fel)
(#) kissattila88 hozzászólása Feb 4, 2017 /
 
(#) reloop válasza kissattila88 hozzászólására (») Feb 4, 2017 /
 
(#) zozo506 hozzászólása Márc 9, 2017 /
 
Hello! Olyan kérdéssel fordulnák hozzátok , hogy vettem egy oldalról egy kivezérlésjelzőt viszont ,ha bekötöm olyan mintha kevés lenne neki a vonal erősségű jel , azt szeretném kérdezni milyen egyszerű előerősítés javasoltok hozzá , hogy tudjam rendesen használni, mert így alig jelez ?
(#) proli007 válasza zozo506 hozzászólására (») Márc 9, 2017 /
 
Hello! Esetleg nem lenne célszerű "belenézni", mi is van benne, hogy van felépítve, miből van? Tápfeszültségtől is függhet hogy mi is a kedvező megoldás..
(#) zozo506 hozzászólása Márc 10, 2017 /
 
Erröl lenne szó : Bővebben: Link
(#) proli007 válasza zozo506 hozzászólására (») Márc 10, 2017 /
 
Hello! Az vicces, hogy a bementi érzékenysége impedanciája nincs megadva, pont egy kivezérlésjelző esetén. A bementek mellett van egy nyolclábú ló, vélhetően az egy műveleti erősítő, aminek erősítését esetleg lehetne változtatni az ellenállásai értékével. De ha nem szeretnél belenyúlni a felület szerelt alkatrészek miatt, akkor tényleg célszerű előfokot készíteni hozzá. Csak éppen azt kellene tudni mekkora erősítéssel.
De megtudhatod, ha pld. egy 6V-os kis trafóról egy potival az 50Hz-et a bemenetre viszed, és megnézed mekkora váltófeszültség kell számára, hogy végkitérést mutasson. Vagy "nekifutásból" készítesz hozzá erősítőt 12V-os tápra. Ha utóbbit választanád lerajzolhatom. Egy LM358 vélhetően megteszi a két csatorna bemenetére.
(#) zozo506 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 10, 2017 / 1
 
Igen megköszönném, ha lerajzolnád .
(#) proli007 válasza zozo506 hozzászólására (») Márc 10, 2017 /
 
Kérlek.. Azért illett volna tudni mekkora a bementi érzékenysége. Mert 12V tápfeszültségből, maximum kb. 3,2Vac kimenti feszültséget lehet előállítani. (Ekkora csúcs-csúcs feszültségű jel fér bele a tápba.)
(#) zozo506 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 11, 2017 /
 
Köszönöm . Megépítem és megpróbálom .
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem