Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proporcionális szelep vezérlése
Lapozás: OK   3 / 3
(#) zosza18 hozzászólása Jún 5, 2018 /
 
Üdv Mindenkinek!
Lenne 4db prop. szelep, amit vezérelnem kellene. Tudnátok ajánlani meghajtó fokozat kapcsolást, amivel szóra tudnám bírni őket? A rendszer maga 12VDC-s, a meghajtó jel 5VDC lenne.
Előre is Köszönöm!!
Ez egy kis árok henger szelepei lennének, aminek tudni kell fordulnia minden fele és 3 sebességben mindezt. A vezérléssel nincs is baj, azt meg tudom oldani, de a meghajtó fokozattal nem igazán boldogulok.
(#) tamaaska2 hozzászólása Máj 27, 2019 /
 
Segìtsèget ötletet szeretnèk kèrni tölletek van egy bosch gyártmányù prop.szelep adatlap mellèkelve ezt szeretnèm üzemeltetni egy mezőgazdasági gèpen 24vos a rendszere . Az lenne a kèrdèsem hogy jól èrtelmezem-e hogy + - 10volt al lehet vezèrelni a magnes rèszèt? Ezt esetleg valahogy meg lehetn-e oldani egy szimetrikus tápegysèggel ? Visszajelzès számomra nem szüksèges

re29028.pdf
    
(#) Peter65 válasza tamaaska2 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Szia!
A kérdésed nem teljesen érthető számomra. A szelepek (kettő típus is van az adatlapon) +24V-os tápfeszültséget kívánnak, és abból előállítják a szükséges tápfeszültségeket, sőt ki is van vezetve a +10V és -10V feszültség, amit 10mA-ig lehet terhelni. A legjobb az lenne, ha ezekből a feszültségekről táplálnád a vezérlő áramkört (mi lenne az, ha nem titok?). A visszajelzés a szelepvezérlő számára szükséges. Zárt hurkú szabályozásra van felépítve, így tudnia kell a szelep pozícióját (b22-re kell rákötnöd).
(#) tamaaska2 válasza Peter65 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Ezzel egy traktoron szeretnèk egy munkahengert működtetni nincs vezèrlő egysèg hozá vagyis azt szeretnèk hozzá kèszìteni ehhez szeretnèk segìtaèget. Valami olyasmire gondoltam hogy esetleg ha +10 ès -10 v- al lehet vezèrelni akkor egy LM317 ès LM337 szabályzását összehozom egy tengelyre mint egy Balansz potmèter a lènyeg az lenne h egy kezelőszervvel tudjam kezelni .
(#) tamaaska2 válasza tamaaska2 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
A feszültsèg szabályzòknak közös kimenet kellene.A tekercs ès a helyzetvisszajelzès az egysègen belül kèt teljes különállò rèsz nem kapcsolòdnak egymáshoz külön kivezetèssel is rendelkeznek potosabbat a szelepről a kèt tipusról nem tudok cikkszám alapján találtam ezt a leìrást
(#) tamaaska2 válasza tamaaska2 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Kèp a szelepről,más nincs rajta
(#) Peter65 válasza tamaaska2 hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Sajnos nem vagyok annyira jártas a prop. szelepek világában, hogy tudjam milyen vezérlés lenne a legjobb neked. Ez a leírás azt sejteti, hogy 1,35A tekercsáram mellett lesz lezárva mind a kettő irány. Érdemes volna ezt először leellenőrizni, hogy tényleg igy van-e. Ha igen, akkor egy olyan áramgenerátort kell készítened, ami alaphelyzetben 1,35A-re áll be, és innét lehet 0A vagy 2.7A felé változtatni. Ha leellenőrizted, hogy tényleg ez kell neked, akkor keresünk valamilyen kapcsoló üzemű motorvezérlőt, ami jó lehetne neked. Természetesen így nem lesz a szelep állapotáról visszacsatolás. A kezelését is ki kellene gondolnod, hogy milyen megoldással tudnád kényelmesen vezérelni (pl.: 3 állású kapcsoló + potencióméter).
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2019
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem