Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   321 / 570
(#) briki válasza csipasz56 hozzászólására (») Szept 7, 2016 /
 
Írok privát üzenetet neked!
A ventilátort szedd ki áramtalanítás után. Ahová rá van húzva a szilikon cső, az a venturi cső. Levegővel ki kell fúvatni. Ezek után nézd meg a füstcsövet, nincs e benne madárka, szalmaszál, stb. Ezek után ellenőrizd a lakáson kívüli füstcső végét, ugyan ilyen szempontból, és lámpával bevilágítva a teljes hosszt. Ha nincs a füstcsöved végén rács, pótold minél hamarabb.
(#) briki válasza Csaba1234 hozzászólására (») Szept 7, 2016 /
 
Először a váltószelepet ellenőrizd, lehet szorul.
(#) zoszka válasza Csaba1234 hozzászólására (») Szept 8, 2016 /
 
Az alsó tömszelence szorul és/vagy rosszul van beállítva az alatta lévő mikrokapcsoló.
(#) MTFO válasza zoszka hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Azt én is tekergettem, el lehet vele rontani : ))
(#) kuykend hozzászólása Szept 15, 2016 /
 
Sziasztok!

Egy Baxi eco 240 i kazán lelkivilágának rendbe rakásához kérek segítséget.

Kénytelenek voltunk két radiátort leszerelni. Ezek visszarakása után nem indul el sem a fűtés, sem a melegvíz készítés.
Szétszerelve a kazánt azt látom, hogy a hidraulikus differenciál presszosztát nem működteti a micro kapcsolót, ezért az egész kazán áll.
Hogyan tudnám életre kelteni a kazánunkat?

Előre is köszönöm a válaszaitokat.

Üdv., Zoli
(#) zoszka válasza MTFO hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Nem azt írtam hogy tekergesse, csak azt, hogy rosszul van beállítva. Nyilván olyan tekergesse, aki ért is hozzá.
(#) Carthy hozzászólása Szept 16, 2016 /
 
Sziasztok! Buderus U102 kazanom keringető szivattyúja nem áll le. A kazán hálózati főkacsoló bekapcsolásakor egyből működik a keringető. Hibát nem jelez a három led közül egyik sem. Viszont ha megnyitom a melegvíz csapot, a felső led pirosan világít, vízmelegítés nincs mert nem gyujtja meg a gázt. Néha a kéményseprő állásba fordított kapcsolóra sem reagál. Tudna valaki segíteni? Legutobb hőcserélőt és hőérzékelőt cserélt benne a szakszervízes mert néha túlfűtötte a vizet, a hőcserélő meg áteresztett az oldalán. 10 éves kazánról van szó. Aki tud segíteni kérem írjon, a szervíz vezérlőpanel cserét emleget a most felmerült hibákra, csak még árat nem mondtak. Biztos a vezérlőpanel hibája lehet? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) JZoli válasza Carthy hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
A víznyomás elég? Melegvíz csap megnyitása után a ventilátor elindul? A szivattyú biztosan megy, nem csak búg? Ez is beragadhatott akkor nem érez áramlást, így nem lép tovább. De még lehet biztonsági hőkorlátozóval is gond!
(#) Carthy válasza JZoli hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Lehetséges, hogy víznyomás gond lehet, mert a lakásban a fürdői mosdó csap megnyitásakor kapcsol csak be a felső piros visszajelző hibára. A többi csapnál működik a fűtése a víznek. A mosdónál is teljesen ki van nyitva az alsó elzáró is, mégse működik. Ķöszi az ötletet, a keringető szerintem folyamatosan teker, és nem áll le soha, csak ha áramtalanítom. Esetleg még valami?
(#) Gafly válasza Carthy hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Idézet:
„Buderus U102 kazanom keringető szivattyúja nem áll le. A kazán hálózati főkacsoló bekapcsolásakor egyből működik a keringető.”

Ez azt jelenti, amit írtál?
Azaz bármi csinálsz, a fűtés keringető szivattyú folyamatosan be van kapcsolva?
(#) Carthy válasza Gafly hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Igen, folyamatosan megy. Csak a főkapcsolóval tudjuk leállìtani.
(#) Gafly válasza Carthy hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Nem értek hozzá, de alkatrész cserével javíthatónak gondolnám a panelt...
(#) zoszka válasza Carthy hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Azért nem melegít, mert nem fut le, nem tud lefutni a a teszt. Ugyanis folyamatosan megy a szivattyú.
Okok lehetnek.
Áramláskapcsoló beragadt
Kapcsolóház felázott, himba törött, mikrokapcsoló rossz
Vezérlés
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2016

41427-1.jpg
    
(#) briki válasza Carthy hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
A panelon lehet be van ragadva/ égve a szivattyú kapcsoló reléje. Ütögesd meg hátha szétkapcsol, de ajánlatosabb a cseréje, ha már összeégett.
Ha értesz hozzá, akkor mérd meg:
A relé behúzó tekercse kap-e áramot. Ha nem kap és mégis zárva az érintkező, akkor biztosan a relé a rossz.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2016
(#) briki válasza kuykend hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Ellenőrizd, van-e fűtésnél víznyomás, és vízáramlás. Lehet levegős a rendszer.
(#) Carthy válasza briki hozzászólására (») Szept 16, 2016 /
 
Én sajnos a relé kiméréséhez csak a jövő héten tudok érdemi fejleményeket megírni, mert nincs saját mérőműszerem, más a szakterületem. Sajnos kell keresnem egy hozzá értő ismerőst. Viszont kipróbáltam a javaslatot a nyomásra, megnyitottam minden radiátort, bekapcsoltam a termosztáttal a kazánt. A fűtés teljesen rendben van, a legtávolabbi radiátor is hamar melegedett. Minden radiátornál légtelenítettem, teljesen rendben van. Keringetés is kipipálva, mivel az le se áll. Megy állandón ha kell ha nem. De azóta az összes csapnál hiba nélkül van melegvíz. Most már csak a keringető hibáját kell megtalálni. Elolvastam a kazán leírását is. Ott a melegvíz hőérzékelőjére utalnak hiba okaként. Lehetséges az, hogy nem ad megfelelő jelet és azért nem áll le a keringető?
(#) briki válasza Carthy hozzászólására (») Szept 17, 2016 /
 
Elvileg lehet hibás a melegvíz érzékelőd is, de ezt is ki lehet mérni, mert mérhető az ellenállása-Bővebben: Link- amiből következtetni lehet a mért hőfokra. Műszerrel a relét kellene megmérni, behúzó tekercse kap-e áramot vagy nem, stb.
(#) Carthy válasza briki hozzászólására (») Szept 18, 2016 /
 
Köszönöm a tanácsokat. Jövő héten kiméretem a relét, és a meleg víz hőérzékelő körüli kábeleket is. Egyre valószínűbbnek tartom én is, hogy ott kell keresnem a hibát amiért nem áll le a keringető szivattyú. Remélem a vezérlő panelnak nincs köze hozzá, mert minden más működik rendesen.
(#) JZoli válasza Carthy hozzászólására (») Szept 19, 2016 /
 
Ha jól emlékszem ez a kazántípusnál üzemszerű, ha nem érzékeli rendesen a víz hőfokát fagyvédelem miatt állandóan járatja a keringetőszivattyút, de még utána kellene néznem, hogy jól gondolom-e.
(#) drazin válasza Edith hozzászólására (») Szept 19, 2016 /
 
Szia Edit, olvastam az előzeteseidben, mennyi gondod volt a kiegyenlítőddel, nálam is hasonló a helyzet, szeretném tudni, hogy állítoták be a rendszeredet, ha tudnád lépésről-lépésre leírni mit hogyan és miért csinált a szerelő, a pontos értékeket folyamataiban hogyan állította be, nekem is hasonló a hibám, de más a készülékem ! SEGÍTENÉL ?
Köszönettel : Karesz
(#) Gafly válasza drazin hozzászólására (») Szept 19, 2016 /
 
Idézet:
„nekem is hasonló a hibám, de más a készülékem ! SEGÍTENÉL ?”

Miután megoldódott a problémája és 42 hónapja nem járt itt, biztosan fog
(#) drazin válasza gazszeres hozzászólására (») Szept 19, 2016 /
 
Szia! Nagyon köszönöm, amit 5 éve írtál valaki másnak a kiegyenlítő tartály víztelenítésre és az egész gázkazán beüzemelésére a nyomásokat, elzárókat is figyelembe véve ! Amit ott leírtál, tökéletes és egyszerű, könnyen követhető és megcsinálható !!!!!!!! KÖSZÖNÖM: Karesz !
(#) kissi hozzászólása Szept 19, 2016 /
 
Sziasztok!
Csak olvasom a hozzáértők nagyon jó tanácsait és felmerült bennem, hogy Ti is biztosan tudnátok egyfajta GYIK-ot készíteni ( más fórumtémáknál már láttam ilyet!) pl. kiegyenlítőtartály kezelés és a fórumtémánál külön feltüntetni egy felső, sárga mezőben egy moderátornál kezdeményezve, hogy aki idetéved, az az alap kérdéseket ne tegye fel ezerszer és ne kelljen keresgélnie! Csak egy kezdeményezésnek szántam, remélem tetszik az ötlet a fórumtagoknak !
(#) drazin válasza Gafly hozzászólására (») Szept 19, 2016 /
 
Szia ! megadok 1 oldalszámot, olvasd ott az inmstrukciókat légyszi, " 21/322 az oldalszám a 21, .....az idő: jan.24.2001....., gázszeres válasza walaki1 -nek, ezt keresd érthető és megoldható a problémád neked is akkor ! Én is most találtam meg, már csinálom is a megoldást !
(#) Gafly válasza drazin hozzászólására (») Szept 19, 2016 /
 
Idézet:
„és megoldható a problémád neked is akkor !”

Miféle problémám van nekem?
(#) drazin hozzászólása Szept 19, 2016 /
 
...remélem igen, és remélem neked is és sok másnak is, akik csupán ezért jöttek fel ide, hogy a kiegyenlítő elvizesedését tapasztalták, mivel a fűtés szezonban a visszatérő nyomáscsökkenést mindig vízfeltöltéssel korrigálták a nyomást, igy a kiegyenlítőben a levegő lassan elszökött nyilván hiba folytán , na és olyankor már csak a víztelenítés segíthetett, mivel már a kazán aljából is folyt a víz.....

Figyelj oda az írásodra, fogalmazásodra! A nagybetűs mondatkezdést nem pótolják a pontok, a többszörösen bővített, hatvan szavas mondatod értelmezhetetlenné válik. Mod.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2016
(#) drazin hozzászólása Szept 19, 2016 /
 
Remélem segíteni tudok másnak is az alant leírt tágulási tartály újra élesztésével ! TESSÉK :

gazszeres válasza walaki1 hozzászólására (»)

Válasz • Jan 24, 2011

Valóban hibás a tágulási tartály, de nem biztos , hogy lyukas a membrán. A tartályon van egy szelep amit autó pumpával fellehet fújni. A következőt kell tenned :
Nyisd ki a kazán ürítő csapját, engedd le a vizet és hagyd is nyitva. Ezután kezd el felfújni a tartályt a szelepen keresztül ( 1,2-1,5 Bár-ig ). Autós gumi nyomásmérővel tudod majd mérni. Amíg pumpálod további víz fog távozni a leeresztőn ez az ami feleslegesen a tartályban van. Amikor elérted a szükséges nyomást a tartályban akkor zárd el az ürítő csapot és töltsd fel a kazánt vízzel 1,5 bárra. Ha így helyre áll nem kell tartályt cserélni.
Egyébként ha lyukas azt észre veszed mert mikor töltöd bele a levegőt akkor az az ürítőn távozik is és nem
emelkedik a levegő nyomása. Ennyi nagy vonalakban. mélem sok mindenkinek segíthetek ezzel a régen írt kiegyenlítő tartály feltöltésével !!!!
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2016
(#) bigpapa hozzászólása Szept 19, 2016 /
 
Sziasztok!

Tegnap este még tökéletesen működött a Vaillant kombicirkóm, aztán ma reggel már se használati meleg víz, se fűtés (csak kipróbáltam, hát ha az működik). Nem gyújt be.
Ha sokáig folyatom így a hideg vizet (aminek forrónak kéne lennie, akkor kigyullad és villogni kezd a radiátor jel fölötti kis kémény- ventilátor jel.
Jó lenne ezt most magam megoldani, mert két műtét közt vagyok, nem tudok melózni, ha most szerelő jön, érvágás lenne.
Januárban lett cserélve a váltószelep a kis motorral együtt, az is földhöz vágott a műtét előtt.

videó a kazánról

köszi a segítséget
(#) mzoltan2016 hozzászólása Szept 19, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy öreg Nordgas 2152-es kombi cirko kazánunk, és mostanában melegvíz problémája lett: A csapot teljesen kinyitva is nagyon sokára gyújt be a gázégő (fél-1 perc) vagy egyáltalán nem gyújt be. Ha két csapot is kinyitunk akkor nagyobb eséllyel begyújt az égő. Nem megfelelő víznyomásra gyanakodtunk, de aztán szűrőket kivéve és kitisztítva is probléma van, és egyre lomhábban kapcsol be az égő. Vajon membrán probléma lehet?
Vegyes üzemmódban (fűtés/melegvíz) ha megy a fűtés, és kinyitjuk a melegvízcsapot, akkor gázégő lekapcsol (HMV elsőbbség?) de utána szintén nagyon sokára kapcsol be újra, hogy a melegvizet készítse.
Illetve esetleg tudna valaki olyan szerelőt ajánlani, aki Norgdas típusú kombi kazánt ismeri?
Előre is köszönök minden tanácsot, segítséget.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2016
(#) mugab válasza bigpapa hozzászólására (») Szept 19, 2016 /
 
Nagy valószínűséggel a fő hőcserélő külső részét kell kitisztítani, lehetőleg felülről is.
A lamellák között lehet annyi kosz stb. ami már rontja a szellőzést.
És akkor már nem ártana az égősort is kitakarítani, lehet az is törmelékes.
szerintem
Következő: »»   321 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem