Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 570
(#) jojokos válasza ptesza hozzászólására (») Jan 23, 2011 /
 
Szia!
Termosz fej van rajta,mi az hogy akadozik,szorul?Szét kéne szedni a termoszfejet?
(#) tibibalogh520 válasza jojokos hozzászólására (») Jan 23, 2011 /
 
Szia!
Nem a thermofejet kell szétszedni, csak le kell venni a szelep testről.
A szelep testen találsz egy kb. 3-4mm átmérőjű szelepszárat, azt járasd meg hosszában.
Néhány mm úthosszat kell mozdulnia.
Ha benyomod, akkor zár a szelep, ha kiengeded, nyit.
Volt már rá példa, hogy félúton megszorult, ezért a rugója nem bírta kinyomni, vagyis nem nyitotta rá teljesen a radiátort, hiába engedte volna a termofej.
(#) VIM válasza jojokos hozzászólására (») Jan 23, 2011 /
 
Szia!
Nem elektromos a hiba! Ha előzőleg jól működött, akkor most nagy valószínűséggel levegős a rendszer azon szakasza, vagy a radiátor vége begyűjtötte azt és nem adja le a teljesítményt. Ha elmegy a maximális hőmérséklet a radiátorig, akkor a radiátorban és a hozzá tartozó szelepben keresendő a hiba. A szelep megjáratását már leírták előzőleg. A termofej nem szokott úgy meghibásodni, hogy félúton megakad, csak a szeleptest akadhat fel. Ha a melegvíz bejut a radiátorba és az első tagok felmelegednek, de a vén lévők nem, akkor levegős a radiátor. A radiátoron lévő légtelenítővel ki kell engedni belőle.
(#) puki hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Szeretnék segitséget kérni. simat mcsi 23 mini gázkazánhoz! Begyújtás után gyújtószikra megszünése után gázláng kialszik. A relék behúznak működik a szivattyu a füstgáz elvezető ventilátor. Az ionizációs érzékelőt kicseréltük nem változott. Szervíz szerint panelt kéne cserélni,ami elég húzós! Kérnék ha valakinek van a birtokában kapcsolásirajz.vagy tudja mely része lehet hibás apanelnek kérem értesítsen!
E-mail cimem: imful@freemail.hu
Segítséget előre köszönöm! Fülöp Imre
(#) walaki1 hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy quadriga cirkó-kombi kazánnál
a nyomásjelző 1,5 bart jelez, ha beindítom a fűtést, felmegy 3 bar-ig és utána leáll. A gáz normális nyomású, a meleg víz ellátás tökéletes, csak a fűtésnél van ez a kis gond, és most jönnek a hidegebb idők. Van valakinek esetleg valami ötlete, hogy mi lehet a hiba? Nagyon meg köszönöm a segítséget, előre is.
(#) mugab válasza walaki1 hozzászólására (») Jan 24, 2011 / 1
 
Tágulási tartályra gyanakodnék ha a vízhőfok nem megy 70 fok fölé.
De amúgy ennek a kérdésnek a helye a kombikazán működési hiba topikban van...
(#) walaki1 válasza mugab hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Köszönöm a gyors választ. Arra gondolsz, hogy esetleg lyukas lehet a membrán?(hasonló cikket olvastam, abban is hasonló volt a gond, csak az Junkers volt, ha jól emlékszem,ezért kérdezem)
És azt mennyibe kerülne ki cserélni? Kb? Pesten. Vagy egyáltalán lehet cserélni, És szerelő meg tudja csinálni, vagy csak szakszerviz?
Üdvözlettel:
(#) walaki1 hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy quadriga cirkó-kombi kazánnál
a nyomásjelző 1,5 bart jelez, ha beindítom a fűtést, felmegy 3 bar-ig és utána leáll. A gáz normális nyomású, a meleg víz ellátás tökéletes, csak a fűtésnél van ez a kis gond, és most jönnek a hidegebb idők. Van valakinek esetleg valami ötlete, hogy mi lehet a hiba? Nagyon meg köszönöm a segítséget, előre is.
(#) ptesza válasza walaki1 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Ezt nem hiszem el. Te már a sokadik vagy aki idetéved a neten ,de egy sort nem hajlandó elolvasni senki . Nem írhatom le minden oldalon 2x. Olvass már vissza 1-2 oldalt... Elnézést ,de ez már tényleg így megy

Bővebben: Link
(#) gazszeres válasza walaki1 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Valóban hibás a tágulási tartály, de nem biztos , hogy lyukas a membrán. A tartályon van egy szelep amit autó pumpával fellehet fújni. A következőt kell tenned :
Nyisd ki a kazán ürítő csapját, engedd le a vizet és hagyd is nyitva. Ezután kezd el felfújni a tartályt a szelepen keresztül ( 1,2-1,5 Bár-ig ). Autós gumi nyomásmérővel tudod majd mérni. Amíg pumpálod további víz fog távozni a leeresztőn ez az ami feleslegesen a tartályban van. Amikor elérted a szükséges nyomást a tartályban akkor zárd el az ürítő csapot és töltsd fel a kazánt vízzel 1,5 bárra. Ha így helyre áll nem kell tartályt cserélni.
Egyébként ha lyukas azt észre veszed mert mikor töltöd bele a levegőt akkor az az ürítőn távozik is és nem
emelkedik a levegő nyomása. Ennyi nagy vonalakban.
(#) mugab válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
És hogy el ne felejtsük, ha csak a szelep rossz, azért azt érdemes kicserélni...
(#) walaki1 válasza mugab hozzászólására (») Jan 25, 2011 /
 
Szia Gázszeres!

Köszönöm a válaszod. Még esetleg annyit kérdeznék, hogy ezt lehet szerelő által cserélni, vagy csak a szakszerviz végezheti el? Ha az a hiba.
(#) ptesza válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 25, 2011 /
 
Nagy vagy. Éppen ezen az oldalon lett leírva ugyanez. Csak éppen nem értesz hozzá ,mert ugyanakkora nyomást javasolsz a tartályba mint a rendszerbe...
Na cső.
(#) komlo7 hozzászólása Jan 26, 2011 /
 
Olyan gondom lenne hogy van 1 renova star f24 ebt kazánom! hideg bemenő viz cső eltört és kapott a kazán alja elég sok vize! elindul minden rendben menne ha begyújtaná a gázt! mi lehet a hiba oka? panel? vagy a gázléptető motor?
(#) gazszeres válasza komlo7 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /
 
Szia!
Ha vizet kapott:
Szétkel szedni mindent ami elektromos, lehúzni a vezetékeket és kiszárítani.
Ha ezután sem jó szerelőt kell hívni.
Lehet panel, gyújtó trafó, stb.
Gázléptető motor!? Még sosem hallottam ilyen alkatrészről.
(#) komlo7 válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 27, 2011 /
 
panelt szétszedtem de poros volt mint vizes!
(#) holusoft válasza komlo7 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /
 
Üdv.Hibára kiáll?Ha a léptető motor kap vizet és zárlatos lesz akkor hibára áll ki.Lehet hogy a trafó.Jobb hátul kis fekete doboz.Húzd le a csatit és szárítsd ki.Ez szokott ilyen hülyeségeket csinálni ha vizet kap.
(#) holusoft válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 27, 2011 /
 
"Gázléptető motor!? Még sosem hallottam ilyen alkatrészről."

Ő csinálja a lángmodulációt.
(#) komlo7 válasza holusoft hozzászólására (») Jan 27, 2011 /
 
megpróbálom! remélem ez a baja mert akivel beszéltem az panelt mondta mind :S
(#) isthort válasza konop hozzászólására (») Jan 28, 2011 /
 
Helló!

A válság miatt úgy gondoltuk, hogy nem fűtjük az egyik szobát. Szereltettünk a radiátorra egy hőfokszabályzó szelepet. Letekertük annyira, hogy a benne lévő viz ne fagyon meg (10 C fok ?). Talán megzavarja egy kicsit a kazánt? Ha kint nagyon hideg van, akkor valószínű, hogy keveredik egy kis hideg víz a visszatérőbe, mert valamennyire kinyit és lehet, hogy olyankor sistereg, mert nem mindig van így.
(#) brazda zoltan válasza gpepe79 hozzászólására (») Jan 28, 2011 /
 
hali ,váltó szelep esetleg víz áramlás érzékelő
(#) konop válasza isthort hozzászólására (») Jan 28, 2011 /
 
Szia!

Nincs összefüggés a radiátor "lezárása" és a sistergés között. A víz addigra visszamelegszik, mire a kazán visszatérő ágába ér. Lehet, hogy valamilyen szennyeződés (pl vízkődarabka) megakad a hőcserélőben és az ott megrekedt víz felforr, ezért siseg.
(#) brazda zoltan válasza holusoft hozzászólására (») Jan 28, 2011 /
 
az gázmotor
(#) holusoft válasza brazda zoltan hozzászólására (») Jan 28, 2011 /
 
Sorry, mi gázszelep léptető motornak hívjuk.Nálam a gázmotornak más jelentése van,de ezen szerintem nem veszünk össze.
Bővebben: link
(#) Jon Arbuckle hozzászólása Jan 29, 2011 /
 
Sziasztok,
Egy ideje böngészem a fórumot, találtam is sok támpontot az én problémám megoldásáoz is, de sajnos pont ilyen tipusú hibát, és pont ilyen tipusú panelt nem találtam. Ha valaki esetleg ismeri ezt, megköszönném a segítséget…
Kazán tipus : Ariston AT 23MFFI (sokat szerepelt már itt is)
Hiba: elakad a gyújtási folyamat. Bővebben: keringtető elindul, szellőző ventilátor elindul, kapcsol a presszosztát (vagy huzatérzékelő), de ekkor, amikor következne a gyújtás, leáll a szellőzőventillátor. Amikor a pressostat visszaáll alaphelyzetbe, újra elindul a ventilátor, és ezt ismételgeti végtelenségig. Gyakorlatilag tehát a presszosztát kapcsolása után nem megy tovább a gyújtási folyamat. Régebben még néha nagy nehezen elindult a láng is (egyre ritkábban), de mostmár egyáltalán nem – EZÉRT arra gondolok, hogy itt is valamelyik vezérlőlapi kondenzátor lehet a hibás. Tehát szép fokozatosan romlott el, és lett rosszabb, nem pedig egyik pillanatról a másikra. (remélem érthető voltam)
A presszosztát tutira jó, dugulás nincs, víz megy, nyomás jó. A gáznyitásig, gyújtásig, lángőrzésig, hőfokemelkedésig el se jut, így gondolom ezek itt nem játszanak.
Felteszek képet a panelről, ha valakinek esetleg lenne tippje, melyik kondi az esélyes (vagy nem kondi), köszönettel venném…
Nekem se nagyon lenne „kedvem” a komplett panelt cserélni, még anyagárba sem.
Köszönöm a segítséget!
(#) gazszeres válasza Jon Arbuckle hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Szia!
Biztos, hogy kapcsol a presszosztát? Mérj rá az érintkezőkre! Tisztisd ki a turbó csöveit. A ki-be kapcsolási hibát általában a nem megfelelő szellőzés okozza. A presszosztátod gyanús.
2.: a panelon lehet egy hibás relé.
De ha mindent jónak találsz akkor az is lehet, hogy a gyújtásra beállított csökkentett gáz nyomás túl kicsi. Stb.
(#) ptesza válasza Jon Arbuckle hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
A peresszosztátnak van egy kis szilikon csöve? Abban elég egy csepp vizecske is ,hogy hasonlóan viselkedjen. A gáznyomást ne tekergessed hiszen az be van állítva. Ki tekergette volna ?Vagy már volt nálad szerelő?
(#) Jon Arbuckle válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
A presszosztát vadonat új, mert először én is arra gyanakodtam, kicseréltem, buktam az árát Pici darabokra szét volt szedve az a rész, szilikoncsövek tiszták, turbócső is 100%ig tiszta (azt a részt apró darabokra szedtem). A szonda is kitisztítva, de preszosztát nélkül is kipróbáltam, a vezetéksarukat összeérintve, akkor se megy.
A gáznyomáshoz soha senki nem nyúlt, 8 évig működött hiba nélkül a kazán. (Egyébként a szigorúan vett gázos részéhez nem is szívesen nyúlnék, csak a víz+elektronika amihez "értek", vagyis "merek érteni"
A hibás relé is lehet , de ahhoz meg jó lenne tudni, a panelon melyik mit csinál Sajnos eddig ilyen leírást sehol nem találtam, még csak hasonló panelhoz se. Persze a gyárnak ettől üzlet az üzlet.... Szóval nagyon köszi minden tippet, de azt hiszem odáig eljutottam, hogy azt az átkozott vezérlőpanelt hibáztatom, ezért ehhez kéne ötlet ... Persze én örülnék a legjobban ha nem ezen lenne a hiba.
(#) ptesza válasza Jon Arbuckle hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Ha a relékre gyanakszol akkor forraszd ki és teszteljed le. Szoktak egy diódát is párhuzamosan kötni a relé tekercsével azt is nézd meg.
(#) isthort válasza konop hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Üdv.
Még mindig a KK-E Colibri-ről van szó. Ha beáll nagyon szépen, csendben működik. Ha emelek a thermosztáton akár egy fél fokot akkor beindul nagyobb hanggal 2mp után visszaszabályoz. Megy vagy 3-4 percig csendesen majd az utolsó fél percben mintha a láng is felerősödne és el kezd sisteregni. A fűtési hőfokszabályzó (az előlapon) AUTO állásban van. 1-2 óra múlva szépen beáll. Azt vettem észre, hogy ez a fűtési hőfokszabályzó "nem sok vizet zavar" akár felcsavarom a rövid szaggatott vagy le a hosszú szaggatott vonalakhoz teljesen. Talán akkor nem sistergett volna annyira?
Következő: »»   21 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem