Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keltető hőfokszabályozó
 
Témaindító: Bfg10k, idő: Máj 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 41
(#) frázis válasza mgy hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Ennyit lehet tudni, (#1207561) rajtam kívül, - de mint felhasználó-, egy pákás sem reagált. Ha netán félreértettem, elnézést kérek.
(#) frázis válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Aranyos
(#) vilmosd válasza frázis hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Reagaltak tobben is, csak Te nem latod az uzeneteimet. Gondolom nem olvastad el a postomat vegig, hameg elovastad, akkor vedd az egeszet semmisnek. Jobb ha toroltetem. Pont az ilyeneket akartam elkerulni. Mert mindig vannak ilyen beszolok, pont ezert nem akartam kiprobalas nelkul kozkinccse tenni. De ugy latom nem is kell ilyen hozzaallasu csapatnak segiteni. Aki maganban kerte az meg fogja kapni a doksit, viszont kikotesem lesz, hogy itt a tojasos forumon tilos publikalni.
(#) frázis válasza vilmosd hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Mindenek előtt, elnézést kérek Tőled, nem akartalak megsérteni, az én felelőtlen bejegyzésem miatt, mást kérlek, ne büntess. Mentségemre szolgáljon, hogy olyan igazságtalan és ordenáré minősítést kaptam, hogy begőzöltem, lilult a fejem, pedig én is csak segíteni akartam. Tudom nem mentség, mégis bocsánatot kérek.
(#) Szpidi válasza Szpidi hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Akkor a végeredmény a keltetés közben egyszer teljesen kihűlt (24C) tyúktojásokra:
61 tojás -11 szemetlen = 43 kiscsibe, ami szemesre vonatkoztatva > 85%. A maradék 7 befulladt.
Meghibásodás időtartama > 9 óra!!! a harmadik napon, utána a hőfok nagyjából belőve 36-39°C közé, attól függ, hol mérem. Légkeverés nincs, fűtés fűtőszállal (bojleré 1600W/220V 28V-ról) fentről.

Nos ezek után milyen pontosságú hőfokszabályozót kell építeni?

Ui:
Nekem vilmosd már sokat segített. Ha nem most terveznék egy új szabályzót, én kipróbálnám az övét, mert most egy kis átépítés jön és mennek be a kacsatojások, bár nem biztos, hogy van szemük...
(#) Szpidi válasza vilmosd hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Milyen érzékelőt terveztél bele ha szabad érdeklődnöm?
(#) vilmosd válasza Szpidi hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
DS18B20 (ez az amit itt nem tudok beszerezni). A korites 16F648A, LCD, SSR. Majd ha a kollegak letesztelik lehet hogy felkerul ide.
(#) talaldki válasza frázis hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Szia! A páratartalom nővelését a tojások vízzel történő spriccelésével tudod elősegíteni, anno édesanyám is keltetetett vagy 15 évig onnét tudom.
Szerintem sűrűn nyitogatod a gépet attól csöken a páratartalom. Mindig próbáld utánozni annak az állatnak a szokásait amelyiknek a tojását kelteted.
A liba, kacsa pl. leszáll a fészekről megfürdik aztán nedves tollal visszaűl a tojásokra. semmiképpen nem szabad leszedni a tojáshéjat a fiókáról mert kiszárad.
(#) Melphi hozzászólása Ápr 11, 2012 /
 
Tiszteletem uraim találtam 2db kapcsolási rajzot ami ideális lehet a keltető géphez, mivel DS18B20-al működnek nagyon pontosan be lehet állítani a hőmérsékletet.
Ha lehet, nálam okosabb emberek kommentálják, hogy mi a véleményük ezekről a leírásokról?
A Hex-e, és C filet, tartalmazzák a leírások.
http://320volt.com/en/tag/termometre-devresi/
(#) frázis válasza vilmosd hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Itt lehet kapni, http://www.hestore.hu/termek_10028985.html?he
jelenleg 18 db a készletük. Leszállítják.
(#) dörmi válasza frázis hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Szia!
Azért kérte meg a fórumozókat, mert neki kicsit sok lenne a posta. (Guatemalára ha nem tévedek.)
(#) holex válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
e hhez van kapcsolási rajzod és alkatrészjegyzéked?
(#) vicsys válasza holex hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Szia
Van. Csak a szoftver nincs még kész.
(#) mutyur hozzászólása Ápr 25, 2012 /
 
Üdvözlet mindenkinek! Nem tudna valaki küldeni nekem egy PIC-es projektet keltetőhöz, ami hőmérséklet kijelzéssel működik LCD-n és a fútőkört is kapcsolja megfelelően? Kértem tanácsot a szakma nagyjaitól, de majdhogynem az éteres cuccot javasolták
Analógból megépítettem többfélét, ami müx is, de szeretnék egy komplex egységet. Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv
(#) mutyur hozzászólása Ápr 25, 2012 /
 
Ezúton is szeretném megköszönni "dörmi" fórumtársnak a kiváló projekt linkjét! A hazai fejlesztőknek sok sikert, hátha sikerül egy épkézláb projektet összehozni szintén....
(#) vilmosd válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Nem kell sokat visszalapozni : ajanlat.
(#) mutyur válasza vilmosd hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Visszalapoztam és írtam neked privátot, de annyira titokzatos ez az egész dolog, ha van egyáltalán, hogy szerintem inkább hagyjuk....Őrízd meg a titkot
(#) vilmosd válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Idézet:
„de annyira titokzatos ez az egész dolog, ha van egyáltalán,”
Semmi titokzatossag, de egyenlore nem nyilvanos pont az ilyen beszolasok miatt. Amugy mar dolgozik harom. Mas erzekelovel meg tobb szaz.
(#) mutyur válasza vilmosd hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Elnézést! Én nem beszólni akartam, csak kértem a rajzot imélben mire azt irtad irjak imélt. Mit írjak imélbe, hisz az adatlapomon ott az imélcím?! Sztem társkereső oldalak külön kategória, és ha valami ennyire titkos akkor az ember nem beszél fórumokon titkosságról...Üdv
(#) proli007 válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Már bocs! Csak én értem mit mondott/ajánlott Vilmos? Nem volt benne semmi, csak egy "alkotó társat" keresett, aki valóságban is egy keltetőben kipróbálta volna a kapcsolását, és beszerezte volna a hőérzékelőt. Cserébe meg kapta volna a szabályzót.
Ti meg ellenséget, titkos ügynököt láttok benne. Kapásból beszóltok neki, anélkül, hogy megnéztétek volna kicsoda mihez ért, milyen segítőkész.. Vajon mi motiválja ezt a félreértést. Kész operett már az egész, ahol mindenki mást mond, mindenki mindent félreért. De ott legalább hepiend a befejezés..
üdv! proli007
(#) vilmosd válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Irtam, de visszapattantam a szuper emiledrol. Ezert kertem, hogy Te irj. De ha nem, akkor nem.
(#) mutyur válasza vilmosd hozzászólására (») Ápr 30, 2012 2 /
 
Elősször is elnézést szeretnék kérni mindenkitől, ha kissé félreértettem a dolgokat! Szerencsére kaptam egy megfelelő rajzot tartalommal együtt, ami szabályoz párát, hőmérsékletet, forgatómotort, óra, dátum stb van benne. Az az igazság, hogy nem kinlódni akartam elméletekkel, hanem egy programozható szabályzót szerettem volna építeni.
Szerintem vicsys fórmutárs is hasonlón dolgozik már egy ideje, de ez legalább már müx....mindenkinek minden jót!
Üdv
(#) vilmosd válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Idézet:
„Szerintem vicsys fórmutárs is hasonlón dolgozik már egy ideje, de ez legalább már müx..”
Nem tudod kihagyni a szurkalodast? Inkabb ne irjal semmit es kesz.
(#) glaci válasza mutyur hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Örülök, hogy hozzájutottál egy ilyen eszközhöz. Kérdés: nem lehetne esetleg közkincsé tenni? Aki téged hozzájuttatott nem osztaná meg velünk is?
(#) dörmi válasza glaci hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Szia!
Megosztom a linket szívesen, de nem építettem meg. Így nem tudom működik-e. Bővebben: Link
(#) mutyur válasza glaci hozzászólására (») Máj 1, 2012 1 /
 
Megpróbálom eltitkolni amit megtudok mert mintha ez tendencia lenne újabban itt, hisz vicys fórumtárs is a komparátoros cuccot javasolta privátban, az évek óta készülő projektje ellenére.. Páran meg eladni akartak készen valamit.... Más meg annyira titkos dolgot, adott volna, hogy levelezgetés vagy személyes találka során mondott volna róla néhány szót...(gondolom, nem ingyen). Mindenesetre a probléma megoldódott egy tökéletesen működő pára, forgató, naptár, és hőfokszabályzó képében, ezért mindenkinek köszönöm aki segített! Üdv
(#) vicsys válasza mutyur hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Mielőtt azt az érzetet keltenéd, hogy nem akartam segíteni, azért tegyük hozzá (mint azt írtam is), hogy sajnos nincs a fejlesztésre pénzem. Ingyen meg én sem tudok alkatrészt venni, vagy időt lopni... Félkész dolgot nem adok ki a kezemből. A komparátorost azért írtam, hogy egyáltalán legyen valami, amit tudnál használni. Jelentem, nincs itt semmi titkolózás.
(#) mutyur válasza vicsys hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Egy Cseh srác írt egy progit amihez volt annyira "hülye" vagy jóhiszemű, hogy a forráskódot is mellékelte, hogy némi weboldal meg szerkesztő átírás után, meg magyarositás után talán használni tudnád...5 perc
(#) vicsys válasza mutyur hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Nem akarom. Én saját fejlesztést akarok. Így tanulok és egyben szórakozok is. Aztán ha akarom publikussá teszem. Aki közzéteszi nem csak jóhiszemű vagy hülye. Lehet, hogy csak normális és úgy gondolta érdemes megosztani, hátha nem élnek vissza vele a vakera huszárok...
(#) mutyur válasza vicsys hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Kérdés érdemes e saját fejlesztés, hisz ennél nincs weboldal meeting-es üdvözlő üzenet és csak teszi a dolgát. Igaz 3 szó nem magyarul van kijelezve, de ettől használható.....
Következő: »»   24 / 41
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem