Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK tervezés számítógéppel
 
Témaindító: endree, idő: Szept 23, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) niedziela válasza hop hozzászólására (») Okt 3, 2008 /
 
Hello !

Jó amit csinálsz, jó az elgondolás is, de van még kb 2cm üres helyed, amit használhatnál arra, hogy az IC-re ne legyenek rágyógyítva C6 - C12 és férjen el normálisan
R5 - R6 mellett C5 C3

IC felett is széthúzhatnád legalább fél raszterrel az alkatrészeket .....

Jobb oldalsó poti alatt üresen áll a hely, míg baloldalt levegőért sikoltanak

(#) hop válasza niedziela hozzászólására (») Okt 3, 2008 /
 
C12 bypass kondi a TL072-nek, neki tehát jobb minél közelebb lennie hozzá, néhány alkatrészt azért kellett bezsúfolnom, hogy egy-egy vezetéket el tudjak húzni alattuk, annak pedig nem látom értelmét,hogyazért húzzak szét olyan alkatrészeket, melyek közvetlenül kapcsolódnak egymáshoz, mert van hely.
Választhattam volna azt a megoldást is, hogy azokat az alkatrészeket, melyek helyzete jelentősséggel bír, vezetékekkel csatlakoztatom a panelhez, és a majdani dobozhoz rögzítem, de nem így tettem. Ez ezzel járt, maradt egy hektárnyi üres panelem
(#) Attila86 válasza hop hozzászólására (») Okt 4, 2008 /
 
Én mindig ezeket a beállításokat használom:
Bővebben: KÉP
Az Eaglenek ha van is valamilyen hiányossága, akkor az sajnos az, hogy a PAD-eket csak együtt lehet növelni, külön-külön nem. Emiatt jön elő az amit te is írtál, hogy az ellenállások, kondiknál még kevés, de az IC lábai közt már sok.
Ezért meg kell találni az arany középutat, nálam a fentebb mutatott értékek váltak be. Így minden PAD egészséges méretű marad fúrás után is, és az IC lábai közt is el tudok vezetni fóliát, bár ott le szoktam vékonyítani 10mil-re.
Ezen a nyáktervemen látszik a dolog (drill-aid.ulp is van rajta):
Bővebben: Nyákterv

Egyébként azt is meglehet csinálni az Eagle-ben, hogy a PAD-ek méretét alkatrésztípusonként módosítsuk. Csak ehhez az alkatrészeket kell átrajzolgatni.
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 4, 2008 /
 
Hello!
Én az alkatrészeket módosítottam a megfelelő pad méret eléréséhez, kezdetben volt vele viszonylag sok munka, de segítségül hívtam a 'change-pad-in-lbr.ulp'-ot. Ez minden pad-ot módosít a nyitott lib-ben. Most már elértem oda, hogy csak azt az alkatrészt kell módosítani amit még eddig nem használtam.
(#) Attila86 válasza IMi hozzászólására (») Okt 5, 2008 /
 
Üdv.!
Ez jó, csak van egy halom alkatrész-könyvtár amiben mindenféle alkatrész benne van, alkatrészenként vagy akár lábanként más-más PAD-el. Ha egy ilyen könyvtárra ráuszítod a change-pad-in-lbr.ulp-t, annak nem sok előnye van.
Én inkább készítettem egy saját alkatrész-könyvtárat, amibe kigyűjtögettem a legtöbbször használt alkatrészeket (ellenállás, kondenzátor, dióda...) és tetszés szerint átrajzolgattam őket. (Plusz ebbe a könyvtárba rakom a saját készítésű alkatrészeimet is.)
(#) Zoli_bácsi válasza deguss hozzászólására (») Okt 5, 2008 /
 
Ebben a programmban rettenetes az alkatrész feliratozás... Olvashatatlan és áttekinthetetlen. A nyák viszont szép lett.
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 5, 2008 /
 
Hello!
Persze, nem is azt mondtam, hogy csak azt használtam, de pl.: az rcl.lbr-ben sokat segített, utána természetesen kézzel kellett a különböző pad-eket megcsinálni. Először én is külön saját lib-et akartam, de végül maradt minden a helyén, sőt ha kell rajzolni egy újat azt is a megfelelő helyre teszem.

ManGroove: mit értesz az alatt hogy rettenetes?
(#) deguss válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 5, 2008 /
 
Köszönöm a dicséretet, már azóta is tanultam hozzá, ha újra kezdeném, máshogy helyeznék el pár alkatrészt. De szerintem csak így tanul az ember, ha folyamatosan tervez. Mert ha csak után épít, az is szép ugyan, de abból nem tanul meg nyákot huzalozni...
Sokszor van, hogy kikapcsolom a címkéket és az értékeket, mikor mozgatom az alkatrészeket, de sokszor szükség van rá, mert a kapcsolási rajz nélkül nem tudom elsőre, hogy mi hova való. Ha megjelölöm az alkatrészt, akkor ugyan megvilágosodik, de nem az igazi...Talán a legközelebbi nyákot úgy csinálom, hogy külön layerrel kötöm össze az analóg és a digitális vonalakat...
(#) Csaplar hozzászólása Dec 5, 2008 /
 
Sziasztok!

Lehet, hogy nem jó topicot talátam meg, ez esetben elénést kérek.
Engem az érdekelne, hogy linux alá létezik-e valami Eagle vagy Protel színvonalú tervező rendszer?

Köszi és üdv.:
Zoli
(#) Báddzsó válasza Csaplar hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
szerintem rossz topikot találtaál, de amúgy eagle fut linuxon is!
lapalja
amúgy meg :google: : pcb editor linux
(#) eddie hozzászólása Márc 16, 2009 /
 
Nézzétek meg a következőt:

TopoR
(#) zotya169 hozzászólása Márc 24, 2009 /
 
helló
azt szeretném kérdezni hogy hogy lehet nyákot tervezni addig meg van hogy megtaláltam a megfelelő kapcsolást de utána azt nem tudom hogy hogy lesz abból nyák terv?
magyarázzátok el nekem légyszives
előre is kösz
(#) niedziela válasza zotya169 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Utána egy erre kitalált programban, Sprint Layout...Eagle...stb meg kell rajzolni a nyomtatott áramköri rajzot. Nézz körül az emlitett programok témájában, valamit nézz meg már kész áramköri lapok "mintázatát".
(#) zotya169 hozzászólása Márc 24, 2009 /
 
azt meg onnan tudom megrajzolni ami a kapcsoláson van ilyen vonalak és az a nyomtatott áramköri rajz nem? jól mondom?
(#) zotya169 hozzászólása Márc 27, 2009 /
 
valaki tudna válaszolni a kérdésemre?
(#) rhesus23 hozzászólása Ápr 25, 2009 /
 
Használ valaki Sprint Layout 5.0-át? Nem találok a makrók között oktál csőfoglalatot. Meg tudná nekem mondani valaki hogy ilyenkor mi a teendő?
(#) zsolt58 hozzászólása Jún 1, 2014 /
 
sziasztok
Valaki segitene megtevezni ezt a nyak-tervet fontos lenne mert nekem egy kicsit bonyolult!!!
elore is koszi!!!
(#) gernerakos hozzászólása Aug 31, 2014 /
 
Sziasztok!
Ubuntura (linuxra) ismer valaki valamilyen használható nyák lap tervező programot? Amiket találtam, azok használhatatlanok. Esetleg van online ilyen alkalmazás?
(#) Bakman válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Rajzolóprogramot nem próbáltál még? Én azt használok (vektoros), a szabadság végtelen. Igaz, abban mindent neked kell megcsinálnod.

Shot_781.jpg
    
(#) gernerakos válasza Bakman hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Hát, nem, de nekem az kellene, hogy megszerkeztem a kapcsolási rajzot, és a program ad nekem egy kész NYÁK tervet.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Feb 19, 2015 /
 
Sziasztok! Meg tudna nekem tervezni valaki egy erősítőhöz való nyáklapot?
Már napok óta ezzel szórakozok, de nem megy (túl nagy lesz, ás sok az átkötés).
Az alkatrészeket összeszedtem egy .lay fájlba (méret miatt), és itt a kapcsolás:
Előre is köszi!

A fájl cserélve, egy x is elég a 30 helyett! (nem vagyunk játszótér!)
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2015
(#) szendi001 hozzászólása Ápr 17, 2015 /
 
Kedves Fórumozók! A 21. században a konstrukciók amatőr körülmények között is lehetnek nagyon letisztultak. Ennek módja, hogy a panel terv nem csak 2 D-ben készül el, hanem a teljes konstrukció 3D fájlokat is tartalmaz. Külön öröm lenne a dologban, ha ezt nem valamilyen milliós költségvetésű szoftverrel lehetne megcsinálni. A linket találtam egy 3D GERBER nézőt. Ennek annyi a baja, hogy az alkatrészeket nem tervezi rá (nem valós 3D) csak a nyákot forgatja. Nyilván ennél van jobb megoldás is. Ha valaki tud ilyet, bátran írjon! Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2015
(#) abcdabcd válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Bár nem próbáltam még(viszont a neten láttam már több szimpatikus végeredményt is ), de az Eagle és elvileg a KiCAD is tud 3D-s "előnézetet" készíteni a megtervezett nyákról, és azokon a rátervezett alkatrészek is rajta vannak, ha minden igaz...
(#) ktamas66 válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Viszonylag komplex megoldás, bár én is csak a kapcsolási rajzhoz és a doboztervekhez használom: DesignSpark. Doboz (Acrobat Readerben biztos működik).
(#) Cavalier válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
EAGLE-ben ilyet lehet. Van róla topik is:
Bővebben: Link

3d.jpg
    
(#) szendi001 válasza Cavalier hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Köszi mindenkinek a hozzászólást! Eagle 7.1 fent van a gépen de egyelőre nem jöttem rá a titok nyitjára. Megnézem a linkeket aztán jelentkezem.
(#) szendi001 válasza Cavalier hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /
 
Szia Cavailer! Sajnos a topic eleve azzal indul, hogy 3D-ben valaki feltett egy 3D rajzot. Néztem az EAGLE-t de 3 D gomb nincs benne. Arra jutottam hogy exportálni kellene és más programban megnyitni, de szerintem rossz nyomon járok. Ez a rajz amit bemásoltál, hogyan készült?
(#) szendi001 válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /
 
Annyi Sprintes nyákom van, hogy nem akarok váltani KICADre. Valamilyen köztes megoldást keresek, ami a GERBER-ből gyárt vissza.
(#) kaqkk válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /
 
(#) abcdabcd válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /
 
Viszont a gerber-ben csak a nyákra vonatkozó információ van, az, hogy az adott pad-ekhez milyen alkatrészek csatlakoznának nincs benne...

Hacsak nem esetleg a pozíciószita-rétegből valahogy vissza lehetne következtetni, és az alapján tudhatná esetleg valamilyen program, hogy milyen alkatrészt rajzoljon oda 3D-ben?
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem