Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Univerzális távirányító nem működik
Lapozás: OK   4 / 5
(#) boszika hozzászólása Júl 9, 2010 /
 
Egy kérdésem van.Ha megtaláltam a kódot,és a csatornákat bekerestem akkor a csatornákat hogy memorizálom,mert már minden hogy próbáltam ,de valahogy nem sikerült.URC 22 b távszabályzóm van.Sürgős.Köszönöm.
(#) blio hozzászólása Júl 9, 2010 / 1
 
Sziasztok!
Még új vagyok itt és szeretnék segítséget kérni.
Vettem egy loewe calida 5663 z tévét amihez van egy Thomson roc 40-es univerzális távirányítóm amivel csak automatikus csatornabeállítást tudok végezni.Sajnos így nem tudom a kedvenc csatornáimat előre rakni.Nehezíti még a dolgot,hogy nincs a tévén magyar menü,így angolra van állítva.Ha valaki tudna segíteni örülnék.
Köszi
Lívia
(#) kadarist válasza blio hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Szia!
Vegyél hozzá való távirányítót: Bővebben: Link
(#) blio hozzászólása Júl 9, 2010 /
 
Köszönöm.Ezt végső megoldásnak szántam,mert kb.10 db távirányító van a lakásban Más esetleg?
(#) titi válasza boszika hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Hali!
Kicsit kevés az infó a válaszhoz...a tárolás módja TV függő. Tehát inkább a Tv típusa a lényeg.
(#) lanti válasza boszika hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Több kód is működtetheti a TV-t , ha megvan az alap kezelés kódja ezt elmented a TV gombra utána az AUX gombra keresést állítasz és ha talál /kikapcs a TV/ akkor az is jó köd de pl csak az OK gomb fog menni rajta !
(#) lakatosb hozzászólása Júl 22, 2010 /
 
Sziasztok!
Átolvastam a hozzászólásokat, de nem találtam a problémámra megoldást.
Van egy Grundig Davio 14-p 37-4501/5 típusú tv, aminek tönkrement a távirányítója. (kamerával ell-ve) - távir. típusa: Tele Pilot 751C
Vettem egy Philips univ. távirányítót, scbRU252, kipróbáltam a megadott kódokat....negatív.... egész délután kb 3 szor reagált valamit, pl az 5-ösre kikapcsolt.....
a tanítható mód nem tudom, hogy megy-e, ugyanis azt írta, hogy nyomja meg a tv-t, majd 1+3 egyszerre, majd power, de most folyamatosan keresi magától, vagy én nyomogassam 8 percig, ugyanis tv-nél min. ennyi a keresési idő?.....???

Valaki tud nekem segíteni?

Előre is köszi!
(#) leono hozzászólása Júl 28, 2010 /
 
A GLOBAL 4 távirányítóhoz valamikor volt egy táblázatom, amelyben a készülék főkódokon kívül volt egy "alkód" lista is. Nem tudom mi a pontos elnevezése ezeknek az "alkódoknak" de a lényeg, hogy a Shift gomb megnyomása után lehet ezeket a 2 vagy 3 jegyű számokat beírni és az utolsó szám nyomvatartásával a kivánt fukció működik. Na ezt a táblázatot nem találom. Ha valakinek még meg van kérem tegye közkincsé hátha másnak is segít.
Köszi.
(#) Lussy hozzászólása Aug 12, 2010 /
 
Sziasztok van még itt valaki?
Volna egy Somogyi Home kis távirányító és rá szeretném tanítani egy Sony xplod fejegységre deh nem akarja...:S már megcsináltam tudomásom st mindent amit ír a használati ut... e-mail:nettilussy@gmail.com Köszi!
(#) radwar hozzászólása Aug 29, 2010 /
 
Sziasztok!

com3008 távirányítóhoz keresnék leírást, Nokia TV-t irányítanék vele.

Köszi
(#) Bandika_23 hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
Sziasztok!

Azért nyitottam új témát,mert szereztem egy ilyen 5.1-es hangfalszettet! Igen,de a távja nincs meg,így csak Standby üzemmódban van.Már próbáltam hozzá 3 féle tanítható távvezérlőt de nem reagált egyikre sem! Ha tudtok valami megoldást,vagy ajánlani távvezérlőt hozzá megköszönném!
De ha esetleg valakinek van kapcsolási rajza,vagy netán egy eredeti távja akkor az is érdekel.A kapcsolási rajz a végszükség lenne mert akkor megkeresem a végfokok bemeneteit és megcsinálnom hagyományosra!
Nos várom a hozzászólásokat!

images.jpg
    
(#) xray hozzászólása Máj 30, 2011 /
 
Helló!
Valakinek meg vannak ehhez a távirányítóhoz a kódok?
Thomson Tv-hez kellene mert nincs meg a kódtáblázat papírja az univerzális távirányítónak.
A témába lévő linket hiába néztem nincs már fent az oldalon.

Segítséget előre is köszi.
(#) havaj1 hozzászólása Okt 16, 2011 /
 
Sziasztok !
A segítségeteket kérem, vettem egy home by somogyi távirányítot a samsung tip. tv-hez. Az eredeti távirányítót sehol nem találom. Sajnos műszaki analfabéta vagyok, ezért kérném, hogy valaki segítsen nekem abban, hogy kell összehangolni a tv-vel. A korábban leírtakat átolvastam, ki is próbáltam a tanácsokat, de semmire nem reagál a tv.
(#) feccus hozzászólása Nov 24, 2011 /
 
Sziasztok!
Tudna esetleg valaki segíteni,van egy yamaha rav302-es univerzális távom,sehogy sem tudom beállítani,az angol gyári leírásán sajnos nem tudok eligazodni hogy mit kell rajta nyomni a kódoláshoz. Sokat próbálkoztam már de sajnos sikertelenül.
Köszönöm.
(#) Melphi hozzászólása Ápr 14, 2012 /
 
Heló! Van egy SAL urc21 un.távírányítóm,de nem minden gombnyomásra villanik fel a led! Az elemet is kicseréltem meg minden de passz! Nemtudok mit kezdeni vele! Valaki segitene nekem akkor megköszönném!!!
(#) hency81 hozzászólása Jan 19, 2014 /
 
Sziasztok! Segitsetek nekem légyszi,van egy skymaster univerzális távirányitóm,egy samsung tv-t szeretnék vele használni,már az összes kódon túl vagyok de nem működteti a tv!!!
(#) tuctuc hozzászólása Márc 8, 2014 /
 
Sziasztok! Van egy URC22B távirányítóm és egy Akai DVD-2280 lejátszóm, ezekhez kellene a kód. Kösz a segítséget Robi
(#) orcika70 válasza tuctuc hozzászólására (») Márc 8, 2014 /
 
(#) szabatilla hozzászólása Márc 10, 2014 /
 
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, talán valaki tud segíteni. Van egy MUSTEK A-806 típusú 5.1-es házimozi erősítőm, amihez nincs meg a távirányító. Vettem egy univerzális SilverCrest URC-801 távirányítót. A kapott kóddal nem talált semmit, de automata keresésnél annyit elértem, hogy bizonyos gombok funkcionálnak, csak éppen a lényeg nem, mert csak sztereo-ban adja le a hangot. Egy gombnál végigellenőrzi az összes hangfalat, és ennyi. Ha lenne valakinek ilyen távirányítója, elküldeném ezt a távvezérlőt, hogy tanítsa fel, vagy bármilyen megoldás érdekelne. Előre is köszönöm! További szép napot!
(#) kissnorbika hozzászólása Máj 2, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy házimozim és eltört a távirányítója és magán a házimozin nincs semmiféle gomb. A távirányítón van egy be- kikapcsoló gomb, hangerő fel,le valamint bass fel,le. Próbálkoztam már univerzális távirányítóval, de az automatikus kódkeresés nem járt sikerrel, a házimozi márkáját nem találtam a távirányító füzetkéjében, mert ez ilyen "nevenincs" valami.

A kérdésem az lenne, hogy lehet-e valahogyan a házimozira fizikai gombokat rakni a távirányító kiváltására. Ha megoldható és kell valami konkrétum, lefényképezem amit kell.
(#) nedudgi válasza kissnorbika hozzászólására (») Máj 2, 2014 /
 
Mit jelent az, hogy eltört a távirányítója? Átment rajta egy tank?
(#) Sebi válasza kissnorbika hozzászólására (») Máj 2, 2014 /
 
A rövid válasz: nem. A távszabályzó jelei az IR-vevőből - kódolva - közvetlenül a CCU (központi vezérlő) bemenetére érkeznek, tehát csak így fogad utasításokat. Csak nagyon régi vezérlőknél volt külön billentyűmátrix bemenet.
Idézet:
„eltört a távirányító”

Ez nem feltétlenül tragikus, ha a processzora még ép. Össze kell drótozni, esetleg új panelt rajzolni.
(#) kissnorbika válasza Sebi hozzászólására (») Máj 2, 2014 /
 
Köszönöm szépen, akkor csak a távirányító pótlás/javítás vonalon kell továbbmenjek.
(#) ninetta hozzászólása Szept 8, 2015 /
 
Sziasztok! Van egy Sony LCD tv-m, volt hozzá egy univerzális távirányító ami széttört. Vettem egy újat Home by Somogy urc 21, a hanálati utasítás alapján próbálltam beállítani de sehogy sem tudtam már egy jó ideje küszködök vele. Valaki tudna segíteni? Köszönöm..
(#) Inhouse válasza ninetta hozzászólására (») Szept 8, 2015 /
 
Ezek szerint a leírása alapján a Sony TV-khez való kódokkal próbáltad, de a te TV-d nem vette a jelet, vagy egyáltalán nem tudtad a kódokat sem tudtad bevinni?
Az első variáció esetén van ezeknek az uni távoknak egy "TV kereső" üzemmódjuk, abból is az automata módot ajánlom. Le lesz írva benne, hogyan kell csinálni. Amikor azt elindítod, az összes TV kódot elkezdi próbálni, amikor kikapcsol a TV, akkor meg kell állítani. Kipróbálod, ha jó, akkor kész, ha nem akkor újra és onnan folytatja...
Esetleg fennállhat az is, hogy amit vettél nem tudja a TV-d kódját...nem tudsz olyat venni újra ami széttört? Azzal ment...
Sajnos, pl. a mi Blaupunkt TV-nket sem tudja egyik uni távom sem (van vagy 5 fajta).
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2015
(#) zolti hozzászólása Okt 5, 2015 /
 
Segítségeteket kérem Universum dvd-dr 4032 5.1 erősítőhöz keresek távirányítót,unverzálisból már kipróbáltam hatot,semmi mit tegyek?Előre is köszönöm.
(#) Kiskun Laszlo hozzászólása Márc 5, 2017 /
 
Van egy Bang & Olufson 1989-es TV-m és egy Univerzális URC22B távirányítóm, nem tudom Összehozni Őket! Nincs kódom de módszerem sincs! Tud valaki segíteni?
(#) Gafly válasza Kiskun Laszlo hozzászólására (») Márc 5, 2017 /
 
Ha ez sem segít akkor így jártál.
Mellesleg nem Te vagy az első, akinek nem jött be az univerzális távirányító (például én is jártam már így).
(#) tomi1990120 hozzászólása Márc 28, 2017 /
 
Sziasztok van egy taviranyitom system fidelity dvd r200as lejatszohoz de sajnos nem mukodik.Lehet ezeket valahogy javitani vagy kuka a taviranyito?
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2017
(#) zolika60 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Márc 28, 2017 /
 
Attól függ mi a baja.
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem