Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1109 / 1121
(#) Suba53 válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Egy ötlet.
Mérd meg menet közben az 5V-os ág feszültségét. Lehet hogy túl magas és ez nyírja ki az USB perifériákat. A piros és fekete kábelek közt kell mérni az 5V-ot.
(#) antikzsolt válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
5,23v van benne. Nem tudom hogy soknak e számít.
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 7, 2024 /
 
Oké, legközelebb majd "kapacitás hiányos"-nak írom.

Belső USB kártyán még nem láttam nagyon szűrőket, mert feltételezi, hogy a tápból szűrtet kap. Külső hub meg jó esetben a saját tápjáról üzemel, rosszabban 1 db USB port áramkorlátján osztozik a rá dugott összes eszköz.
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 7, 2024 /
 
Kissé magas, de 5%-on belül jó, tehát 5.25 voltig. Kérdés, hogy üzem közben nem ugrik-e feljebb: ehhez kellene a szkóp, de minimum egy max. értéket tárolni képes, digi tárolós műszer.
(#) antikzsolt válasza img hozzászólására (») Feb 7, 2024 /
 
Egyik sincs sajnos. Sima multi van kéznél eddig. Meg ardu ha felokosítom. Ez utóbbinak örülnék is ha lehetséges lenne mert lenne mivel bogarászni.
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 7, 2024 /
 
A multid nem tud min/max értéket mutatni?
(#) proba válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 7, 2024 /
 
A wifi routert minél messzebb a kábelektől....Mik vannak csatlakoztatva a gépedhez? nekem rendszeresen tilinkózik (eszköz fel/eszköz le) ha adapterrel kerül kapcsolatba bárhol. A földhurkok csúf dolgokra képesek...
(#) Massawa hozzászólása Feb 7, 2024 /
 
Hát a rohadt Canon IP7200 nyomtatoval egyre több balhé van. Képet, akár szines postalapot is gyönyörüen kinyomtat. Szöveget szintén. Szines rajzokat szintén, de egy excel táblával már gondban van, ha valami szines benne. Ha csak fekete akkor sem nyomtat jol, egyszer kihagyja a betüket máskor a kereteket, de ha pl kék minden akkor mindent kinyomtat. A PDF-t a W7-s PCröl kinyomtatja a W10-röl nem. Mielött az egyik PCt nem upgradeltem W10-re minden rendben ment, még az Ipadröl is nyomtatott most nem mindig és nem mindent. Ma a nejem is probált nyomtatni ezen a nyomtaton W 10-röl, az internetröl letöltött képböl semmit nem nyomtatott ki. Az ujabb Canon viszont ugyanazokat a képeket gond nélkül mindenhonnan kinyomtatja.
Azt sem tudom hol kezdjem a hibát keresni.
(#) antikzsolt válasza proba hozzászólására (») Feb 8, 2024 /
 
Wifi kb 3 méter de egy 60cm fal van köztük. Pc monitor telefon adapter nyomtató. Ez utóbbi nemrég került oda így az nem lehet az oka. 1 éve szenvedek ezzel nyomtató 1 hónapos
(#) vadasz70 hozzászólása Feb 12, 2024 /
 
Sziasztok! 0lyan problémám lenne hogy a laptopom nem be tölteni, állandóan újra indul ésleáll. Mi lehet a hiba
(#) Suba53 válasza vadasz70 hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Remélhetőleg van mentés az adataidról. Ha nincs, vedd ki a merevlemezt a laptopból, és egy másik számítógépen mentsd le róla az adataidat. Majd lehet próbálkozni, de sokszor csak az újra telepítés segít.
Ha újra telepíted, partícionáld minimum 2 felé a diszket. Rendszer, és adat. És a későbbiekben az adataidat a "D" partícióra mentsd. Ha össze is omlik a rendszer partíció, a másikon általában sértetlenek maradnak az adatok.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2024
(#) vadasz70 hozzászólása Feb 12, 2024 /
 
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy ezt az üzletet dobja ki a laptopom az újra indulásnál és folyamatosan újra indul de leáll. Mi lehet a baj?
(#) vadasz70 válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Azt is halottam hogy videó kártya baj lehet szerinted?
(#) kadarist válasza vadasz70 hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Registry error, tehát leginkább adatvesztés történhetett, ami merevlemez (SSD) hibára utal.
(#) img válasza vadasz70 hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Üdv!

Ez egy HP Spectre X360 15, ugye?

Ott a képen a hiba (leállási kód): REGISTRY ERROR. Magyarán összezuhant a Windows-od, ami sok mindentől lehet, néhány lehetőség a teljesség igénye nélkül: vírusfertőzés, a regisztrációs adatbázisban fogalmatlanul matatás, esetleg a rendszermeghajtód haldoklik és sérül rajta az adat. Ebben az esetben az a legjobb, ha nem kísérletezel az SSD-vel hanem áramtalanítva félreteszed mert időkritikus a folyamat és bármelyik pillanatban teljesen megállhat (adatmentésnél mindig a legrosszabb helyzetből érdemes kiindulni az adatok biztonsága érdekében).

Ebben a laptopban emlékeim szerint egy Intel 660P SSD van egy, az Intel által egyénileg módosított firmware-et futtató Silicon Motion vezérlővel (amit így a PC-3000 SSD nem támogat), tehát addig van csak esély lementeni amíg teljesen meg nem áll.

Suba53 javaslatával nem teljesen értek egyet, mert az igaz, hogy a kettéparticionálás segít ha nem fizikailag áll meg a meghajtó, viszont véleményem szerint a HP a Spectre szériás laptopjaiban Bitlockerrel titkosítja a meghajtóit, így egy másik gépben nem fogod tudni megnyitni csak akkor, ha korábban kikapcsoltad a BL-t vagy hozzáférsz a Microsoft fiókodhoz és onnan meg tudod szerzni a Bitlocker recovery key-t. Ha nem volt a laptopod és a rajta lévő Windowsod MS fiókhoz társítva és szükséged van az adataidra, akkor vagy érdemes lenne megkeresned üzenetben mert tudok benne segíteni, hogyan készíthetsz bitpontos másolatot az SSD-ről, hogy legalább az adatok jelenlegi állapotát megőrizhesd, vagy ha nem tudod megcsinálni akkor be is hozhatod illetve küldheted futárral, hogy én tegyem meg.

Szerk.: a kép linkjének beillesztése.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2024
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Egyszer engem is megszívatott valami ilyesmivel a Win10, csupán nálam használat közben omlott össze ("derült égből villámcsapás") és teljes újratelepítés lett a vége, mert elszállt a registry ‒ az a különbség, hogy nálam HDD van csak. Az újratelepítés óta nem rendetlenkedik.
(#) Suba53 válasza img hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Én úgy tudom, hogy a bitlocker csak egy választható opció, és gyárilag nincs aktiválva, vagy tévedek? Céges gépek esetén normális a merevlemez titkosítása, de magán gépen nem nagyon láttam még.
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Spectre-ből csak az X360 13-as szériában találkoztam olyannal amin nem volt aktív, a 15-ösökön tudomásom szerint gyárilag aktív.

Most is van itt egy X360 13-as, aminek az akkuja olyan púpos lett, hogy kinyomta a tapipadot, abban nem volt aktív (SSHD volt benne, de kapott egy Samsung 850 PRO-t). Ilyen kispárna lett az akkujából, megy a sós fürdőbe:
(#) Suba53 válasza img hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Szép!
A másik kettő hibátlan? Ilyenkor csak a rossz cellát cseréled, vagy egyben az akku blokkot?
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Új gyári akkut kap, csak azért szedtem szét, hogy a tulajának megmutassam belülről, hogy ilyen egy cella. A másik kettő sincs jó kondícióban, azok is fürdeni fognak. Egyébként soha nem cserélek csak egy-egy cellát, mert nem biztonságos úgy a használata sem a tulaj, sem az adatai életére nézve.

Szerk.: a tulaja szerint 2 nap alatt fúvódott fel ilyenre, miután hosszabb ideig nem használta és újra elővette valami munkához.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2024
(#) neogeo2 válasza img hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Szia!
Ez a sós fürdő mi? Miért és hogyan történik?
(#) img válasza neogeo2 hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
A sós víz ellenállása nagyobb mint a simáé, így sütöm ki a cellákat kis árammal. Mondjuk az ISDT töltőállomásaimban van "destroy" opció, de ahhoz napokig kell működnie, ez meg amellett, hogy nem tekeri a villanyórát biztonságosabb is mert a kádban van ahol nem tud semmi meggyulladni ha véletlenül elpukkanna közben.

Egy kb. 3 literes műanyag edényt teletöltöttem vízzel, belement kb. 150-200 gramm háztartási só (kevesebb is elég lett volna csak megszaladt), meg az akku. Majd 2-3 nap múlva rámérek mert annyi kell neki, hogy 0 közelébe merüljön.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2024
(#) mugab válasza img hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
"A sós víz ellenállása nagyobb mint a simáé.."
Rosszul tudod.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2024
(#) Régi motoros válasza img hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Minél jobban sózod, annál vezetőbb lesz...
(#) Suba53 válasza mugab hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Vezetőképességet akart írni.

( Ami a szövegkörnyezetből kiderül. )
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2024
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Akartam én, de a kezem erősebb volt és mást írt.
(#) Ronin hozzászólása Feb 12, 2024 /
 
Sziasztok. Asus EEE PC-ről lenne szó. Ismerős szétszedte elemcserére, azóta nem megy a bill. Windows látja, és azt írja "Ez az eszköz megfelelően működik". Mi lehet a problem?
(#) img válasza Ronin hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Üdv!

Melyik eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeePC?
(#) Ronin válasza img hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Erről lenne szó.
(#) img válasza Ronin hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
1011PX. A szalagkábel nem mozdult ki a helyéről? Illetve nagyon sérülékeny is: kaptam egyet alkatrésznek ajándékba, annál szétment a szalagkábel vége és két vezető sáv összeért, azért nem működött a touch.

Ezeknek általában a Windows update csűri el notóriusan a touchpad-jét és a billentyűzetét.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2024
Következő: »»   1109 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem