Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   377 / 1384
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Sokkal jobban megmarad a panel beültetési oldalán a nyomat ezt ki is használom! egy a lényeg ónozás elŐtt legyen rányomtatva mert az gyönyörűen fényesre feketíti a beültetést! tapasztalat!
(#) watt válasza SALáta hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Persze, a fotózásnál ugyanez a jelenség. Itt csak a határokat feszegetem. Nem tudom a képekből látszik-e, hogy egy SOJ.050/28H SMD tok lábai között viszem el a vonalakat és hogy ez milyen kicsi hely! A legtöbb esetben erre nincs szükség, de eddig ha lett volna(volt úgy) sem tudtam volna átvasalni a szétkenődések miatt.
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Szerintem ha valakinek a 0.2 mm-es sáv nem teszi meg az keressen más megoldást! Ez már nagyon jó hobbi szinten! Én nem megyek 0.4 alá ha nem szükséges!
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Ezt nem tudtam, de örülök neki!
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Én sem egyet csináltam! Kinek a pap kinek a papné a lényeg,hogy jó legyen!
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Ezzel maximálisan egyetértek, de tudnom kell, hogy ha kell, akkor megbízhatok e benne.
Megpróbálom a szeszes lemosást is, és a magasabb hőfokot is.
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Én kicsit lemostam magamat is mert hoztak kis házi pálinkát az megkóstáltam itt a sok DVD javítás közt Kireszeeletm a henger mozgóterét ma ennyire futotta!
(#) Attila86 válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Watt, te megtaláltad a teszkós laminálóban lévő gyári hőszenzor adatlapját? Én is nézegettem ugyanis, de nem láttam semmi feliratot a kis tokozáson...
(#) patexati hozzászólása Jan 27, 2010 /
 
A sima 3000Ft-os 172 fokon old le végleg ha valaki kísérletrezik! Most néztem a hőkioldót!
(#) watt válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Nem, de az egy SI dióda. Mérd meg diódavizsgálóval a nyitófeszültségét. Valamint tuti hogy 130°C köré tervezték, azt meg bírja!
(#) watt válasza SALáta hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Megnézem a polírradirokat, köszi a tippet!
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
A pt106054 nem is túl drága és elég jónak néz ki
a kerámia tokozásával
(#) patexati hozzászólása Jan 27, 2010 /
 
Na most akkor milyen legyen az a hőszenzor én is kíváncsi vagyok mert holnap délelőtt leadom a rendelést Mindenből nem rendelhetek Attila86 milyen mikrovezérlővel is lesz esetleg egyéb különlegesebb alkatrészek Nyitok minden irányban.
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Végül is nem drága, de elég nagy darab, ezért a gyors hőmérséklet változást nem tudja követni. A KTY84 is csak egy csíkban tud hozzáérni a hengerhez, de legalább odafér.
(#) kaqkk válasza patexati hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Nálam is kész van már a program , a hőfok szabályzás a beállított érték 90% áig teljes erővel dolgozik utána átvált pwm re a motor pedig léptető amit szintén a pic hajt és lcd-n kiír minden értéket és az utrólsó beállítást megjegyzi . A komplett áramkör még nemtudom mikor
készülhet el most várom a lézernyomtatót a póstán .
(#) Attila86 hozzászólása Jan 27, 2010 /
 
Watt, sikerült alulmúlni a 150 fokot is.
Nem csináltam a laminálómmal semmit, csak a gyári kapcsolóját a legnagyobb állásba kapcsoltam (125 fok van arra az állására írva) és gyönyörű lett a rajzolat! Annyit csináltam hogy bedugtam kb 1-1,5 másodpercre a 230-ba, aztán kihúztam és hagytam kb másfél-két percig. Utána megint bedugtam egy másodpercre és így tovább...
Majd mutatok képet, most marom.
(#) patexati válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Szia! Érdekelne a a lamináló eredeti nyákja is meg mit tervezel az is (szóval minden) mert holnap rendelek és nem akarok kihagyni semmit mi érdemes Apropó a motorral (a régivel) jutottál valamire??Nekem megy szerencsére tökéletesen de nem tudom,hogy használjam ki a lehetőségeit Én egy nagyon keszekuszát csinálok nem tudok dülőre jutni
(#) kaqkk válasza roland0327 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
remélem ami most jön a póstán hp lasejet 2100 nem fogja ezt csinálni !!
(#) Attila86 válasza patexati hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Tudsz mikrovezérlőt programozni?
(#) patexati válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
EZ AZ ÉN ELVEM! Alacsony hőmérséklet sok idő! Írtam 10-15-30 perceket dörzsölöm a vaslóval melegített nyákot egy kemény A4 lapból készült galacsinnal! Itt sem jó ha gyorsabb mondjuk egy 5 cm.es panel legalább 5 perc! Tapasztalataim szerint előbb nem ragad rá ilyen alacsony hőmérsékleten de ha rajt van nem is jön le! Szerintem lehet jobbat is mint watt laminált csak még én nem produkálok addig nem akarok okoskodni!
(#) patexati válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Programozni nem de felprogramozni nem gond minden adott 4 égetőm is van! Sprint Layoutban a nyáktervezés sem áll távol tőlem az új PIC16F886-os Wand és propeller órák nyákjait saját magam terveztem Hp41C fórumtárs kapcsolási tervei alapján és persze tesztelem módosítottam tökéletesen működő példányokra!
(#) dinokal válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Azt hiszem én maradok a PT106051-nál, nettó ár: 252,00 Ft az elektrokonthánál.
(#) janocsi válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Kipróbáltam annyi különbséggel, hogy a motor mechanikus kapcsolóját tartottam 10 mp-ig kiemelve, aztán 2-3mm előre, megint a motor kiemelése, stb. amig végig nem ért. Egy kisérleti nyák rajzolat laminálása, (első!), képe, de természetesen sok hibával. A papiron semmi festék nem maradt, a tonerem viszont már nagyon-nagyon gyenge lehet.

Kep2.jpg
    
(#) emmzolee válasza dizi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Hát nem tudom, nálam akkor ugrott szét a festék, amikor nem volt jól zsírtalanítva.
Különben tényleg, amikor kifújom a lakkot, akkor kb 3 mm-es pöttyök vannak a panelon, de az fél perc alatt homogén lesz. Sőt arra is figyelnem kell, hogy vízszintes legyen a panel, mert akkor a magasabb részen nagyon vékony, az alacsonyabb részen, meg nagyon vastag lesz a lakk. Ettől persze soha nem volt gondom.

Ami idegesít, hogy mindig bele repül valami porszem a lakkozásomba, és máris elkezdi maga köré gyűjteni a lakkot.
Jó lenne valami pormentesebb helyen csinálni, de sajna nincs jobb, mert a lakásban nem csinálhatom.
(#) emmzolee válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Persze, mert ha fényesebb a papír, és te sötétre állítod a nyomtatást, akkor több toner megy rá, mint ami bele tudna ragadni, és ettől a görgő szétkeni. Én amikor kisérleteztem a fóliára nyomtatással, akkor amikor a vastag papírra állítottam, akkor összevissza kente az egészet. aztán amikor fényesre, akkor jó lett. Mondom ki próbálom az írásvetítő folia menüt, és ugyan olyan lett. Azóta azzal nyomtatom. Össze függ még a henger hőfokával is. Amikor felfűtöm, akkor csúnya lesz a kép, mert látszik, hogy szellemképes lett, vagy inkább szét folyt egy kicsit. Ha várok a felfűtés után 1 percet, akkor nagyon szép lesz. Pedig a beállítás ugyan az.
(#) kaqkk válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget remélem sikerül majd a beállítás
(#) Router válasza watt hozzászólására (») Jan 28, 2010 /
 
Nálam is elég lassan halad át a lemez (pontosan még nem mértem) a hőmérséklet a két fűtőtest között 150-160fok között mozog.
(#) watt válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /
 
Persze, az elején én is kapcsolgattam, írtam!
Ha HP nyomtatód van(vagy hasonló), akkor annak a festéke alacsonyabb hőfokon olvad, erről is volt szó. Mutattam olyan nyomatokat, amik elfolytak, na azok HP-vel készültek. Írtam is, hogy azoknak még a 150°C is alacsonyabb hő kellene, csak már elfogytak a HP-s nyomataim, így nem tudtam tovább kísérletezni!

Nekem az OKI magasabb hőfokon sem olvad. Jelenleg nem tudom eldönteni, hogy az alacsony hőfok miatt, vagy a tökéleten panel előkezelés miatt lettek a korábban linkelt tesztpaneleken a hibák! A valóság akkor derül ki, amikor maratod, mert addig barom jól mutat! Ki fogom deríteni ma, ha el nem szalad!
(#) watt válasza dinokal hozzászólására (») Jan 28, 2010 /
 
Ez mekkora? Odafér? Mi bajod a KTY84-el?
(#) watt válasza Router hozzászólására (») Jan 28, 2010 /
 
Minden relatív. A gyári sebességek túl gyorsak. 30..40mm/perc a jó kb.
Következő: »»   377 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem