Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   218 / 489
(#) kly hozzászólása Jan 29, 2011 /
 
Sziasztok

Íme az ikrek


képek : Bővebben: Link

video: Bővebben: Link

ikrek.JPG
    
(#) pittyu2 válasza kly hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Gratulálok az ikrekhez. Hány tagú lesz a család?
(#) edison14 válasza kly hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Hali. Nagyon tetszik a fejlesztésed. Én még 2 éve készítettem egy órát de csak gyakorlásból. Ez már két komolyabb darab. Remélem az ikrek nem fognak árválkodni és elkészíted a szüleiket is
(#) kly válasza edison14 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
szia

köszi.
Most készítek még egy fehér LED-est aztán nekifogok ismét programozni mert támadt pár jó ötletem
(#) mps válasza mps hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Nos, megvan Egy része legalább is. Ha kiveszem a pipát a "No coil drive in sleep mode" mellől, akkor működik. Tehát a motor "álló" helyzetben forog.És még össze kellene egyeztetni a távirányítót vele. Most ugyanis csak be-ki kapcsolni tudom és az ofszetet állítani, valamint Az időt.
Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi segítségét! És persze a jövőbelit is
(#) mps válasza mps hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
A motort átírtam. Amivel nem boldogulok az a tekercs. Sejtésem szerint ezzel kellene valamit kezdenem: bDeapSleep. De nem igazán tudom, hogy mit.
(#) janocsi válasza mps hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Szia!
Már írni is akartam, ha a Mode fület lenyitod, és bepipálod amit a képen látsz menni fog. A nagy zöld LED a motor, (LM2941 vezérli), a sárga a Run/Sleep mód, a kicsi zöld az infra helyére kötve. Egy kis videón is ez látható. Az ”üzemi” leállítása után pár másodpercig megy még a Run mód, csak azután vált át Sleep módra.
(#) mps válasza janocsi hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Hát igen! (Tudom, háttal nem... ) Ha bele gondolok, hogy végig azt tette szegény amit tennie kell, és fölöslegesen túráztattalak emiatt titeket is . Ezt megtaláltam a forrásban, hol kell átírni, szóval most már fordítva adja ki a motornak a jelet, vagyis az én áramköröm szerint jól, nem kell a pc hozzá. Most azt keresem, hol lehet azt alapértelmezettnek tenni, hogy ne kapcsolja ki a tekercset alvó módban teljesen. Nincs a propelleren sem rtc.
Közben megleltem
(#) pittyu2 válasza kly hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Az árnyékolást így csináltam , de feljut a karra a zavarjel :

DSCF0364.JPG
    
(#) Hp41C válasza mps hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Szia!

Tegyél a következő sor elé pontosvesszőt
  1. #define DeapSleeping    ; Comment this line if coil has to be powered in sleep mode

Fordítsd le, programozd be...

IRL530 fet kellene bele az alacsony Ugs miatt.

A motorvezérlés invertálása a következő verziók egyikében..
(#) mps válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Köszi, rá jöttem az éjjel, míg kerestem hol kell, biztosan mert kibökte a szemem. A motor vezérlést is megleltem, sőt az index ledet is, mert nálam földre van kötve.
Mégegyszer köszi, mindenkinek!
(#) patexati válasza pittyu2 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Én pont most kínlódom az új átviteli módszer fejlesztésén mivel a sima és nyáktekercsk szórnak össze vissza ma is egész nap nyákokat készítettem de nem vállt be egyik sem.. Árnyékolni nem jó a sima vezetőfelület mivel az óriási veszteségeket termel! Most kísérletezem videófej ferritgyűrűvel az eredmények bíztatóak az nem emel a nyugalmi áramon semmit de tökéletesen leárnyékol. A kétoldalas nyák másik oldalt teli GND árnyékolás több helyen megszakítva mégis amperek folynak nyugalmi állapotban rengeteg az örvényáram!
(#) pittyu2 válasza patexati hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Az 5 voltra 0.15 volt van nálam ráülve és meglepően szép sinus. A frekit nem tudom megmérni, ( lehet hogy összedobok egy mérőzsinórt ) mert a kutyám szét szaggatta ezt is meg az oszciloszkóp kábelt is. Kíváncsi vagyok zavarjuk e a Petőfit a hosszúhullámon.
(#) pittyu2 válasza pittyu2 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Most mértem , bár nem hiteles:266540 Hz. Ha leveszek egy 10nF kondit 317740 Hz .
(#) patexati válasza pittyu2 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Adok egy tippet vagy kipróbálod vagy nem.. Én mindenképpen így fogom elkészíteni a következő tápomat. Szóval a szekundert csapold meg középpen így a feszültség a fele lesz de az áram duplája és elég két dióda. Úgy vettem észre szereti ezt a fajta egyenirányítást ez a fajta átvitel!
(#) patexati válasza pittyu2 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Nekem most a primér és a szekunder is 4,7nF kerámia így a legkisebb a nyugalmi áramom de ez függ a menetszámoktól ez 7 menetnél van.. Ja a középcsaposnál ha egy helyen akarjuk kivezetni páratlan menetszám kell..
(#) janocsi válasza pittyu2 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Szia!
Talán mégnagyobb pufferkondi kellene az 5V-os tápra. Érdemes lenne 50-150KHz-es tartományban működtetni az átviteli egységet, ezért növelni a menetszámokat 15/15, vagy még nagyobbra, 30/30-ra emelni. Az ideálisabb átviteli frekvencia a zavaró jel nagyságát is jelentősen csökkentheti. (Ha sikerül ”szorosabb” csatolásban dolgoztatni a forgótrafót, kevesebb lehet a veszteség is, azt is érdemes javítani, ha még lehetséges.)
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
szia

Ez így igaz én is tizennéhány menetes tekercseket használok 20nF kerámia kondival 65mm átmérőn. Mindkét óra hibátlanul megy velük.Semmi sem melegszik. Szerintem ettől már nem is lehet (kell) jobb az átvitel
(#) pittyu2 válasza janocsi hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Megszünt, vagy inkább nem zavaró mértékű kb: 5 mV a
zavarjel. A felvett áram 12 voltos akksiból 0.35 A + a motor mert az másik tápon van. Így a lámpafénynél eléggé erősen világítanak a ledek, lekapcsolt lámpánál már kissé zavaró.Sajnos működés közben nem tudok értékelhető képet csinálni. Új tápot csináltam ,és a tekercseket távolabb tettem a kartól. Elég ide a kly által javasolt 7+7 menet. ( köszönet neki a sok segítségért )



Ui: Jólvan na, csaltam, egy kicsit több menetet tettem én is.
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Annyit még érdemes megcsinálni hogy az I2C felhúzókat 4K7 re cserélni ott ahol 10K van , ettől nekem stabilabb lett,megszűnt a ritka de azért előforduló a hibás olvasás.
(#) laszlo987 válasza janocsi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
A pufferrel párhuzamosan pár nF os szűrő kerámia kondi is segít a nagyfrekis zavarok ellen.
(#) patexati válasza laszlo987 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Szia! Igen a tervezéskor különös gondot kell fordítani a hidegítő kondik alkalmazására!! Nem szabad sajnálni kell rakni mindenhová a tápok szűréséhez..
(#) pinternorbert82 válasza pittyu2 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Hello
engem is érdekelne ez a 7+7 menetes megoldás
(#) kly válasza pinternorbert82 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
szia

Itt megtalálod a kapcsolási rajzot : Bővebben: Link

Ha visszaolvasol pár oldalt megtalálsz minden infót róla.
"wireless power" -nek hívjuk.
(#) pinternorbert82 válasza kly hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Köszönöm esetleg lehet még egy kérés?
(#) pinternorbert82 válasza kly hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Van egy 3x16-os távszab-om be programozva (pickit2-öm van amit én épitettem és jol müködik) van egy bázisom: infra indexled+12cm venti motor, és szeretnék egy propot épiteni hozzá van is terv -mellékelem- csak egy hex kéne rá , az iráshoz még nem értek , és még nem is kezdtem bele , egy egyszerü hex kéne ami mutatja az órát dátumot és szöveget ir ki. Tudsz nekem ebben segiteni mellékelem a tervet melyet szeretném meg épiteni (És milyen pic kellene bele mert egypár 16f628a-m van)

nagy.lay
    
(#) janocsi válasza pinternorbert82 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Szia!
- Ha ezt a nyáktervet Calibra fórumtársunk készítette, akkor bátran hozzá is foghatsz, ez már egy általam is kipróbált kapcsolástechnika eredménye, amely Hp41C fejlesztése. A programot szintén Hp41C fejlesztette az eredeti (Soubry Henk) programjából. Annyi különbséggel építettem meg, hogy az elemet én sokkal kisebb méretben a panel alkatrészoldalára raktam át teljesen hátra szerelve. A 3x16-os már beprogramozott távirányítód címe, kódjai, éppen ehhez a propellerhez alkalmas mindenféle változtatás nélkül. Egy hex fordítást, (ha ezt még nem tudnád az MPLAB-bal elkészíteni), ebben is szívesen segítünk neked, nem olyan ördöngős dolog az. Építsd meg ezt a propellert, (PIC16F628(A) kell a működéséhez. Ha már van PicKit2 klónod saját készítésű, akkor egyáltalán nem lesz gond ehhez a propeller hex állomány elkészítése sem. Azért fordítottam hozzá egy Prop_v2_27 RTC-s hex veziót, és ezt az RC5x távirányítóddal tudod majd kezelni, de később ezeket a parancsokat a keys.asm programban majd rendezni kell a neked kedvezőbb, vagy kényelmesebb funkciók kiosztásához.
(#) pinternorbert82 válasza janocsi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Hát most nagyon meg örültem KÖSZÖNÖM SZÉPEN az égetőt egy forumban látott terv alapján csináltam és hozzá ilyen program:pickit2 v2. 61 egyenlöre csak ismerkedek dolgokkal és tanulok a nagyoktól mindt te azért is nem vágtam bele a programozásba mert még kicsit bonyolultnak tünik. Ezt a propot biztossan meg csinálom akkor És még lehet lessz egy két kérdésem azt hiszem
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Szia!
Kísérleti szinten megcsináltam a wireless_power manuális "cnc"-s változatát, azonnal elindult. (Három élű türeszelő, és egy nyáklemez csík vonalzónak.) 2x15 menetek, és 10nF van mindkét oldalon, 200mA a nyugalmi áram. Csak a megfelelő méretű tekercseket kell az alaplapba majd bedolgozni, azután hamarosan élesben is ki tudom próbálni az átvitelt egy "más" típusú propellerrrel.
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
ismerős darab

Ment ma a TDA is hozzá ,szerintem holnap megkapod.
Következő: »»   218 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem