Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WinISD kérdések, hogyanok
 
Témaindító: Ferix_, idő: Feb 9, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 6
(#) Szikra Lacika hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni egy mélyláda megtervezésében. Próbálkoztam a programmal is de nem jutottam vele dűlőre. Itt vannak a hangszóró adatai és egy reflex ládára gondoltam. Előre is köszi.
(#) mbacoustic válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Szia!
Mik az igényeid, milyen célra lenne a mélysugárzó? Szívesen segítek, ha komolyan gondolod.
(#) r4pt0r hozzászólása Máj 28, 2012 /
 
Sziasztok

Engem az érdekelne, hogy van az advanced beállításoknál egy olyan lehetőség hogy: Use "transmission line"-model for port simulation. Ez egy BR doboznál mennyire lényeges?

Másik amit olvasgattam hogy kerülendő a túl hosszú reflex cső, mert azokra már más számítások vonatkoznak (vagy valami ilyesmi).

A mostani terv szerint lesz benne 2db 18*7cmes négyzetes "cső" ,a doboz anyagából építve ami 43 cmes, ami talán még nem túl hosszú, viszont így kb 300Wattig marad a bizonyos 17m/s érték alatt a levegő áramlás.

500Watton már 35Hznél elkezd emelkedni 17m/s fölé, de 30Hz alatt le lesz vágva minden egy aktív 6. rendű váltóval. Kérdés az hogy mennyire hallható a "szél zaj" 30-35Hz között ha az említet szakaszon a hangnyomás olyan 110db körüli és a maximális levegő áramlás 22m/s.
(#) mylan14 hozzászólása Júl 23, 2012 /
 
Heló
Segítene nekem valaki tervezni egy normális ládát?
Ehhez a mélyhez kéne Bővebben: Link
reflex ládát akarok 1 db nagyobb átmérőjű reflex csővel
(#) kuka88 hozzászólása Aug 21, 2012 /
 
Sziasztok,
Van egy bxc-2520 típusú wooferem. Dobozt szeretnék építeni, de winisd-del nem sok szerencsém volt. Minél kisebb dobozt szeretnék építeni, persze az ésszerű határokon belül. Valaki segítene a tervezésben? vagy elmagyarázná a WinISD használatát?
Köszönöm
(#) vwrat hozzászólása Szept 25, 2012 /
 
Helllóóó!
Van egy Magnat Shockwave 1200 as tipusu hangszóróm.Ládát szeretnék építeni neki , a hangszóró adatai szerint Bass Reflex láda kell neki :
Qts: 0,28
Fs (Hz): 28
Vas (l): 120
Sajnos nem igazán ismerem még ezt a programot és nehézségeim akadtak!Aki esetleg tudna nekem segíteni a project elkészítésében illetve tudna adni pár tanácsot / tippet megköszönném ! *
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
(#) toto78 hozzászólása Okt 31, 2012 /
 
Sziasztok.
Hangfalépítés előtt álok és segítség kéne. Ezt a mélyet raknám bele a dobozba.
Adatok:Adatok:Külső Méret: 390mm
Beépítési méret: 352mm
Egyenáramú ellenállás (Re): 7,5 ohm
Impedancia 8 ohm
Rezonanciafrekvencia (fs): 40Hz
Frekvenciaátvitel: 35Hz-2500Hz
Zenei teljesítmény: 500WMAX
Névleges teljesítmény: 350WRMS
Érzékenység: 99dB/W/M
Qms: 13,85
Qes: 0,46
Qts: 0,44
Vas: 126L
Csévetest anyaga: Black ASV,
Lengőtekercs átmérő 63mm,
Lineáris kitérés (XMAX) ±5,5mm,
Mágnes tömege: 2kg (169*25mm)
Hangszóró tömege: 6kg.
És ennek kéne a doboz mérete valaki meg tudná nekem adni a méreteket és reflex doboz lenne. Köszönöm
(#) golem hozzászólása Dec 23, 2012 /
 
Winisd be kellene bele raknom a Linken látható hangszórót csak én nem tudom hogy hova és mit írjak mert ki szeretném számolni hogy hány literes ládát csináljak neki.
(#) Davidd hozzászólása Máj 5, 2013 /
 
Sziasztok! Szeretnék egy másodrendű aktív hangváltót készíteni, "Caps-Start w/0,1uF" ezt a mezőt mivel kell kitölteni?
(#) elektron116 hozzászólása Okt 3, 2014 /
 
Sziasztok!
Az a lényeg, hogy egy SALos hangszóróhoz szeretnék dobozt építeni, de az Xmax (Max. Lin. Kit.) adat nélkül ezt nem igazán lehet. Így az SBX 1320/BK hangszóró ezen adatára lennék kíváncsi. Üdv.
(#) Inhouse válasza elektron116 hozzászólására (») Okt 4, 2014 /
 
Nem hinném, hogy egy 13cm-es mélyközépsugárzónál ennek ilyen nagy jelentősége lenne (főleg egy SAL-nál)...csinálj neki egy szemre arányos kis dobozt, úgy, hogy a magassugárzóval szépen nézzen ki (2 utas doboz esetén). Ugye nem mélynyomót akarsz belőle csinálni?
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014
(#) elektron116 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 4, 2014 /
 
Szia!
Azért gondoltam, mert enélkül az adat nélkül 30 literes ládát akartak velem csináltatni a programok... Szerintem az sok egy kicsit, főleg hogy 20 cmes hangszóróknak szoktak ennyit csinálni...
Üdv.
(#) Inhouse válasza elektron116 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /
 
Szerintem a hangszóró minősége nem indokolja azt, hogy ennyire precíz legyél. Szemre arányos dobozt csinálj és kész.
(#) olahtamas hozzászólása Aug 11, 2015 /
 
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segiteni kitölteni a mellékelt képen az aláhúzott adatokat? Hangszóró adatai
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
(#) BLUER hozzászólása Okt 29, 2015 /
 
Üdv! Szerintetek ez így ebben a formátumban, használható lenne 5.1 aktív szubjának?
(#) P_Laszlo válasza BLUER hozzászólására (») Okt 29, 2015 /
 
Biztos nem pont ilyen lesz. Eléggé eltérőek ezeknek a paraméterei, igazából előre nem tudod kiszámolni programmal, hogy hogyan fog szólni.
(#) BLUER válasza P_Laszlo hozzászólására (») Okt 30, 2015 /
 
Hát nem volt valami bíztató hozzászólás, de ez így helyes! Fő az egyenes út! Viszont akkor lenne egy kérdésem hangszóró irányban, hogy mi az ami erre a célra leginkább megfelelő lenne, aminek ha megtervezem a paraméterei alapján a megfelelő dobozt akkor az azt is csinálja amit szeretnék. olyan kb -3dB 20Hz, 0db 23Hz től 217Hz ig, -3dB 220Hz es sub ládát szeretnék alkotni, ami nem csörög zörög hanem teszi a dolgát, nem csendben! köszi előre is az infókat!
(#) P_Laszlo válasza BLUER hozzászólására (») Okt 30, 2015 /
 
Ilyen olcsó kategóriában meg kell mérni a hangszóró T-S paramétereit, abból végülis jól számolható, hogy mi lesz belőle.

Ez a 100 liter körüli térfogat kicsit sok, annyira nem szereti a hangszóród. Vagyis nem lesz pontos a mélytartomány, inkább mozis effektezéshez jó. De ha arra kell, akkor bevállalhatod.

Van valahol mérésem beast 300-ról, de az is inkább tájékoztató jellegű, semmi biztosíték arra, hogy a tiéd is ugyanolyan.
(#) BLUER válasza P_Laszlo hozzászólására (») Okt 30, 2015 /
 
Na szóval, mozizáshoz használnám inkább, de amúgy nincs ilyen hangszóróm, csak erre gondoltam, mert nem tűnt rossz választásnak. De így utána járva, nagyon nem is találtam eladót... De nem bánom, ha drágább példányból készül majd végül, csak a végeredmény a lényeg, hogy elfogadható legyen. Ne keljen 30 darabot legyártanom, mire egy úgy szól ahogy szeretném. Szóval ha van valami ötlet a megfelelő hangszóróra akkor szívesen fogadom az ötleteket.
(#) P_Laszlo válasza BLUER hozzászólására (») Okt 30, 2015 /
 
A Harmanos gyártások viszonylag biztosak. Pl. JBL CS1214.
(#) BLUER válasza P_Laszlo hozzászólására (») Nov 1, 2015 /
 
Na ez egész jónak néz ki, már szinte több tökéletes is erre a célra, és az ára is egész baráti.
(#) azrob hozzászólása Jan 10, 2016 /
 
Üdv mindenkinek! Végig olvastam az egész sztorit. mbacoustic, igaz, hogy csak most olvasgatom a sztorit, de ennek ellenére nagyon várom a cikked. Remélem valaha elkészíted, és közzéteszed itt is mbacoustic rengeteg válaszából nagyjából értem a program használatát, de nekem is akadt pár kérdésem. (Egyik barátomnak építenék autóba mélyládát, a kitűzött cél: minél kisebb helyigényű láda)
1.: System input power: (signal fül alatt) Ide azt a teljesítményt kell beírni amit RMS-be adnak meg a hangszórónak, vagy azt amivel "ténylegesen" hajtjuk a hangszórót? (Mondjuk az erősítő RMS értékét.)
2.: Láda elrendezése: Nagyjából kijött egy olyan láda ami az általam közzétett képen látható. (42l 25hz-en, 10x10es 105,7cm-es reflex nyílással.) A kérdés az lenne, hogy a ládát elrendezhetem "T-line" ládában is? (illusztrált kép mellékelve)
3.: Válassz hangolást: Zárt, Reflex, 4ed rendű Band-pass láda esetén ezen értékek módosításával jelentős karakterisztikai eltérések vannak. (Kivétel a 6od rendűnél mert ott nem ad lehetőséget, így nem tudtam tesztelni) Ezek az értékek mit jelentenek? Hogyan kell értelmezni? (kép mellékelve) Ezek az értékek a láda csillapító anyagával való ellátásával vannak összefüggésbe? (pl teszek bele vagy nem?)
4.: Hangváltó: BLUER projektjét tanulmányozva találtam rá erre a funkcióra. Itt kicsit több kérdés merült fel bennem. Mi az az "n" érték, és mi a szerepe? Változtattam, változott a karakterisztika is. Látom, hogy valamit a letörési meredekséggel variál. (100ra nem érdemes állítani, mert azt mondja a program, hogy Ő köszöni szépen a mai munkát és kilép ) Továbbá: Hangváltóval még sosem foglalkoztam, azt sem tudom, hogy eszik vagy iszák, de a már említett BLUER projektjéből puskázva beállítottam pár általam jónak vélt értéket. Ha megépítésre kerül a sor akkor ehhez a hangszóróhoz építenem kéne egy hangváltót. A szóban forgó hangváltót hogyan tudnám megtervezni illetve kivitelezni? (ebben segítséget szeretnék kérni!)
Kérésem az volna, hogy mellékelem a hangszóró adatait, illetve az általam tervezett ládát. Erre valaki rá tudna nézni? Esetleg valamilyen hibát vétetem? Próbáltam ügyelni a sztoriban elhangzottakra. Gondolok itt pl.: átviteli karakterisztika, Membrán kitérés, és a levegő sebessége a portban. A láda 38Hz környékéről indul (ha jól értelmeztem, és tényleg -3dB-től szól a láda) akkor a portban a levegő sebessége 4m/s ez még elviselhető, mert egy "átlagos" zenében ritkák ezek a frekvenciák. Viszont az 50Hz és a 3m/s kicsit aggaszt. Ez zavaró lesz, vagy még belefér?
Előre is köszönöm!
(#) Bambula5 hozzászólása Feb 28, 2018 /
 
Üdv! Szeretnék segítséget kérni egy mélylada építéshez! Elképzelésem ez lenne illetve ami benne lenne az1 hertz hx300d igazábol csak méretekre lenne szükségem! Köszönöm!
(#) oatis hozzászólása Jan 6, 2021 /
 
Üdv!
Lenne egy kérdésem. Mégpedig. Megterveztem ugyan azt a dobozt a régi és az új winISD-vel is, és különböző frekvencia menetet kaptam. Most akkor melyiknek lehet hinni? Vagy valami elvi hibát vétettem?

winisd.png
    
(#) tothbela válasza oatis hozzászólására (») Jan 6, 2021 /
 
Szia!
Én csak azt látom, hogy az új verzió figyeli a magas tartományt is, vélhetően a lengőtekercs induktivitásából kalkulálva. A doboz és a lengőrendszer viselkedése a mélyközép tartományban gyakorlatilag ugyanaz.
(#) oatis válasza tothbela hozzászólására (») Jan 6, 2021 /
 
Ok. Köszönöm, de nem kellene a hangszórónak valahol letörnie, mint a régin látható? Ennek a hangszórónak az adatlap szerinti frekvencia átvitele 55-8000Hz-ig tart. Vagy ezt a program már nem tudja és nekem kell tudni, hogy 8000Hz felett elhalkul? (Gondolom 55Hz előtt és 8000Hz után is valamilyen meredekséggel letörik.)
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem