Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   120 / 276
(#) szunyi55 válasza Phile80 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Köszönöm a segítségedet.Akkor ezek a képep alapján javitható a panel.Nem gondoltam volna hogy ehhez a géphez még látok eredeti rajzot.Az meg az én formám,hogy kifogok olyan készüléket amiböl csak pár darab létezik(nem elsö eset).Üdv Zoli.
(#) mpisti válasza szunyi55 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Köszi az infót,már megtaláltam a fojtót én is, miután a fotót felnagyítottam. Ahogy a Tamás által feltett rajzon is látszik, gyárilag építettek bele kondit, de nem a szabályozott feszültséget pufferolták, hanem csak a Graetz egyik ágát. Így a trafó középkivezetéséhez képest a negatív feszültség sima, a pozitív pedig a szabályzó fázisszögének megfelelően lüktető egyenáram lesz, amit a pozitív ágban levő fojtó simít hegesztés közben. A kondik ilyen alkalmazása nem zavarja a tirisztorok kioltását, mivel a félig vezérelt híd negatív,
-"szabályozatlan" - ágában vannak. Ebben a formában a kondik csak fél kimeneti feszültségre töltődnek, a bennük tárolt energia szabályozástechnikailag nem zavarja a tirisztorok működését, de viszont a hegesztési paramétereket javíthatja. Azt hiszem, kíváncsiságból fogok építeni egy Co-t ilyen szabályozási móddal, mivel még a gyakorlatban nem találkoztam effélével. Érdekel a megoldás használati értéke. Hátha ki lehet belőle hozni valami extrát.
(#) mpisti válasza mpisti hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Bocsi, a fojtó a negatív ágban van, tehát a pozitív ág a mindenkori gyújtásszögnek megfelelően lüktető lesz a fél feszültség és beállított folyási szögnek megfelelő feszültségérték között. Úgy tűnik, a fojtó is ehhez van méretezve, mivel a rajz szerint 7 menet van rajta.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
(#) Phile80 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Neked amúgy lenni kell a polcon egy ilyen HBFS vezérlésnek, hacsak nem használtad el.
(#) mpisti válasza Phile80 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Ez így van, pont erre gondoltam. Kezdésnek az jó lesz, aztán meglátom, érdemes-e időt szánni az okosításra. Csak azt nem értem,hogy tehettek az eredetibe 35A-es tirisztorokat?
(#) szunyi55 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Ha elkészül a gép,beszámolok róla,és ha véletlenül erre járnál(Szentgotthárd) ki is próbálhatod.
(#) Tatrai J hozzászólása Nov 5, 2013 /
 
Ez egy 27 éve gyártott készülék. Ezideig majdnem hibátlanul működött. Egy mágneskapcsolót és egy mini relét kellett cserélni. Most viszont a mágneskapcsoló 24 v-os tekercse nem kapja mega feszültséget, előtte pedig ha meghúzott, a fogyó hegesztőpálca motorja nem indult. Gondolom, az elektronikával van valami gond. Szeretném megkapni a panel kapcsolási rajzát. Eddig még sehol sem bukkantam nyomára. Ha valaki tun segítene, nagyon megköszönném.
Üdv.: Tátrai József
(#) Tatrai J hozzászólása Nov 5, 2013 /
 
Bocs! Az előző kérésemnél elfelejtettem leírni a gép tipusát: V 150 KCo2 B
Üdv.: Tátrai József
(#) mpisti válasza Tatrai J hozzászólására (») Nov 5, 2013 /
 
Légy szíves egy fotót feltenni az ominózus kártyáról. Talán könnyebb lesz a segítségnyújtás.
(#) Tatrai J hozzászólása Nov 6, 2013 /
 
Köszönöm mpisti, hogy segíteni szeretnél, de közben sikerült megtalálnom a gyártó szövetkezet jogutódját a VISZÉK Kft-t, és ők tudnak segíteni. Küldenek egy új panelt, a régit valaki már nagyon megbarkácsolta, nam érdemes javítgatni, ugyanis már eléggé elavult elektronika.
Üdv.: Tátrai József
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
(#) mpisti válasza Tatrai J hozzászólására (») Nov 6, 2013 /
 
Örülök,hogy sikerült megoldást találni a problémádra.
(#) kralikandras hozzászólása Nov 6, 2013 /
 
Hátha valaki hasznát veszi:
(#) kralikandras hozzászólása Nov 6, 2013 /
 
A másik NDK kitolóelektronika:

MSG60 3B.pdf
    
(#) greczn hozzászólása Nov 7, 2013 /
 
Sziasztok szakik !
TRACONIC 253 at vennék kérdésem : megbízható darab ?
mikre figyeljek , hol lehet az esetleges gyenge pont ?

segítségeteket előreis köszönöm üdv greczn
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013
(#) mpisti válasza greczn hozzászólására (») Nov 7, 2013 / 1
 
A Traconic egy eltalált konstrukció, ház körüli, és egyéb szerkezeti munkákra több mint jó.
A tudása a tervezéskori állapotnak megfelelő, gondolom nem akarsz mindenféle trükkös hegesztési módokkal dolgozni,mint amilyeneket a mai modern gépek tudnak. Szépen lehet vele dolgozni, arra figyelj, hogy a mindenkori hegesztési feladatnak megfelelő huzalt, és fojtó fokozatot használj. A huzaltovábbító sajnos csak két görgős benne, de ha a munkakábel nem túl hosszú,akkor ez nem okoz gondot. Ha elsősorban vékony(0,8mm) huzallal akarsz dolgozni,akkor 3m-nél hosszabb munkakábelt ne használj.
(#) Phile80 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 7, 2013 / 1
 
Az a 2 görgős toló ha jól van beállítva gond nélkül kitolja a 0,8-as huzalt az 5m-es munkakébelen is. Magnézium ötvözetű alu huzalnál szoktam ajánlani 3m-es pisztolyt ehhez a tolóhoz.
Egyébként nagyon jó gép az, ha nem barmolta szét még senki 20 év alatt.
(#) mpisti válasza Phile80 hozzászólására (») Nov 7, 2013 / 1
 
"Az a 2 görgős toló ha jól van beállítva gond nélkül kitolja a 0,8-as huzalt az 5m-es munkakébelen is. " Ez így igaz. Amíg új az áramátadó és a spirál.
(#) Phile80 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 7, 2013 / 1
 
Hát ha valami kopott akkor ki kell cserélni.
(#) greczn hozzászólása Nov 7, 2013 /
 
Köszönöm szakik !
(#) greczn hozzászólása Nov 7, 2013 /
 
ez lenne belülröl ?!
(#) greczn hozzászólása Nov 7, 2013 /
 
panel
(#) Phile80 válasza greczn hozzászólására (») Nov 7, 2013 / 1
 
Ez. Ilyen jó állapotút én még nem is láttam, pedig találkoztam már jópár ilyennel. Nem sok gépben van ez a fajta vezérlés, mert a nagyrésze tönkrement már és nem javítható ha az IC hal meg benne. Szóval annyi, hogy majd a vezérlést kell kicserélned egy másik típusra ha az IC tökremegy rajta, mert olyat nem tudsz venni. Ha szükséges a csere, szólj, tudok adni olyat, ami komaptibilis és javítható, mert olyan alkatrészeket tartalmaz, ami bármikor beszerezhető. Esetleg még annyit csinálnék vele, hogy a tolót kicserélném fogaskerekes hajtásúra, mert az biztosabban továbbít és sokkal finomabban lehet állítani a nyomógörgő huzalra gyakorolt nyomását.
(#) mraulajos hozzászólása Nov 10, 2013 /
 
Hali!
Lehet nem ide való a kérdés. Olyan oldalt keresek, ahol sima CO hegyesztőhöz vezérlő elektonika panelek között lehet böngészni.
(#) kissadam válasza mraulajos hozzászólására (») Nov 10, 2013 /
 
Mit jelent számodra a"sima CO hegyesztő"?
A probléma az, hogy többféle paraméter alapján készítenek el egy vezérlést. A huzaltoló motor feszültsége, teljesítménye, a mágnesszelep feszültsége ami a gázt adagolja, az egyenirányítás szabályozható vagy egyszerű diódás,valamint az összes kiegészítő funkció milyensége meghatározó tényező a vezérlőelektronika kialakítása szempontjából.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
(#) fongab válasza mraulajos hozzászólására (») Nov 10, 2013 /
 
Szia
Itt csak rajzokat talász. ( kész termék, nincs )
Sok huzal előtoló, alapja
De a oldal tetején ball oldalt ( új hozzászolás ) mellet alatt (lefelé csőr ) Válaszd a Fényképek keresése gombot és az összes fényképet látni fogod. Könnyeb kiválasztani melyik rajz kell.
üdv.
(#) mraulajos válasza kissadam hozzászólására (») Nov 10, 2013 /
 
Arra gondoltam hogy sima, hogy kapcsolja a gáz (230V) mágnesszelepet, a gépben az áramkapcsoló mágneskapcsolót, valmint a huzal előtolást (24V) lehessen szabályozni. Ilyet, vagy ehhez nagyon hasonlót kellen ki cserélnem több gépen. (képek)
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
(#) mraulajos hozzászólása Nov 10, 2013 /
 
Ha ilyen relét tudnék szerezni, az is segítség lenne.
(#) kissadam válasza mraulajos hozzászólására (») Nov 10, 2013 /
 
Más felépítésű de ugyanilyen működésű relével nem lehet helyettesíteni?
(#) mpisti válasza mraulajos hozzászólására (») Nov 10, 2013 /
 
Ezeknek a kártyáknak az esetek 90%-ában az ominózus relé meghibásodása okozza a problémát. Ilyen kártyám van vagy 15 db, mindegyik relé hibás. Sajnos a relét beszerezni szinte lehetetlen, mert a kinézetre hasonló lábkiosztású relé lábtávolsága más mind az eredeti TGL szabványú NDK reléé. Történtek próbálkozások magyar részről az eredeti kártya helyettesítésére, emiatt aztán sokféle kialakítású kártyával találkozik az emberfia az MSG 60-as javításakor. A magyar kártya sem lett jobb, bár ebben a relé foglalatban van, és néhol még beszerezhető, de én mindenképpen a toló átalakítását javaslom WEL 1.3 vagy hasonló nagyteljesítményű kártyával, mivel a tolómotor 160W-os.
(#) greczn hozzászólása Nov 12, 2013 /
 
Sziasztok szakik !
Lenne egy egy fázisu három fokozatu Trafóm egyenirányítóval ,amit külön egységgel ha lehetséges átalakítanék huzal elektródásra .
esetleg lenne tipp merre és hogyan iduljak .
Láttam a képek közt egyet ami elindította a fantáziámat .
-válaszokat előre is köszönöm üdv

http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=58176
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013

DSCF0089.JPG
    
Következő: »»   120 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem