Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   260 / 308
(#) nagym6 válasza killbill hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Nekem ugyanez a nagyítós lámpám van, de két szemmel nézve borzasztóan zavaróan torzít. Mást lát egyik szem és mást a másik. Pedig szemeim egyformák. Te tudod használni? Nálam lencsét kiszerelve csak lámpa.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
(#) killbill válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Tudom hasznalni, mert alapvetoen csak egy szemmel nezek, mivel nem egyformak a szemeim. Nincs is terlatasom. Amugy meg csak a szélén torzit, kozepen jo. Viszont a lampaja az sokat nem er. Gyenge a fenye. Mar gondolkoztam valami LED-es megoldason, de eddig nem tortent meg az atalakitas. Osszessegeben nagyon sokat segit nekem ez a lampa. SMD cuccokhoz hozza se tudnek nyulni. Oszinten szolva, mar a 2.54 osztasu DIP tokot is nagyito alatt forrasztom be.
(#) nagym6 válasza killbill hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Én +2, +3, vagy +4 dioptriás szemüveggel csinálom a kicsi, apró, mégapróbb dolgokat. Ez ugyanaz mint a nagyító, csak nem torzít. Tecsóban 6-700Ft.
(#) killbill válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Ket het mulva megyek szemeszetre, megvarom, hogy ok mit ajanlanak. De az biztos nem 600 Ft lesz.
(#) nagym6 válasza killbill hozzászólására (») Jan 29, 2014 1 /
 
Mifelénk az Ofotért-nál sokkal olcsóbb, harmada, ötöde, mint magán optikusoknál.
(#) oven hozzászólása Feb 1, 2014 /
 
Készül az új műhelyem. Az előzőt kinőttem az idő elteltével nőt az alkatrész igényem. Ezért átköltözök egy nagyobb helyre. Igaz még nagyon az elején járok de szeretném holnap befejezni. Azért rakok fel egy pár képet, és ha kész lesz akkor arról is teszek fel.
(#) Szpisti hozzászólása Feb 2, 2014 /
 
Segítsetek please!
Hozzám került egy Tronic típusú akkutöltő, aminek már a szétszedésénél elakadtam.
Ezekben (meg korábban találkoztam már itt-ott fali dugasztápokban is néha) olyan összefogató csavarok vannak, aminek a fejprofilja egy delta háromszöget képez középen mélyedéssel.
Nézegettem a csavarhúzó típusokat, van köztük pl. hasonló végződésű, amit Tri-wingnek neveznek , de attól tartok az sem lesz jó hozzá, mert annak az élei fekszenek be a csavarfej vágataiba, ez meg nem egészen olyan.
Valakinek tapasztalata ezügyben ?
(#) mikrokapcsolo válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Mivel a torx kulcs úgy készült, hogy egy háromszög csúcsait levágták, ezért egy torx kulccsal meg lehet próbálni. Én egy olyan csavarhúzóval szoktam, aminek a lapja befeszül a háremszög egyik éléhez, és azzal lehet kiszedni. Javaslom, ha már szétkaptad, a csavarokat is cseréld le, mert máskor magadat/mást is megszívatsz ha szét kell szedni ismét.
(#) Szpisti válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Igen, a kis falitápokban én is úgy szoktam, és természetesen vissza már nem azokat teszem.
De ez olyan rafkósan van kialakítva, hogy a sima pengélyű kiugrik belőle, akármennyire is erőlködök. Ráadásul nem 2 centi lehet a csavar, mert elég magas és stabil a doboza.
A torxot én egy 5 csúcsú csillagnak ismerem, az biztos hogy nem megy bele
(#) szamóca válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 2, 2014 / 1
 
Bővebben: Link
Én köszörülnék egyet a helyedben hozzá.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) Szpisti válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Hogy Te milyen okos vagy! Már én is agyaltam, meg beírtam gugliba hogy delta csavarhúzó , meg csavarhúzó típusok, és egy darab se jött ilyenből. Aha, szóval triangle a kulcsszó
Már agyaltam hogy kéne valamit reszelgetni hozzá...
Most hogy nézem az első találatot, tán indulok is köszörülni egyet! Kösszi!
(#) rolie válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Idézet:
„egy háromszög csúcsait levágták”

Ebből hatszög lesz, szóval inkább imbusz, mint torx. Egy próbát megér, vagy régi életlen/törött csavarhúzóból lehet köszörülni. Személy szerint csináltam már rozsdamentes pálcából is, meghajlítottam a másik végét, hogy legyen mit fogni.
(#) Szpisti válasza rolie hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Szabvánmy szerint 2,7 mm , tehát keresek egy 3-as sárgaréz pálcát mindjárt!
(#) szamóca válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Majd ha belefutsz ilyenekbe. Meg pentalobe, öt csillag, meg hárompontos. Ezeket nagyon pihentek találják ki.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Az utóbbi (második képen lévő) nem újkeletű. Csak behajtani lehet, ki nem. Mondjuk szervizelés szempontjából nem épp "felhasználóbarát"... (Aki kitalálta, annak is a ...!)
(#) szamóca válasza Frankye hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
MOFÉM golyós-csapnál találkozni vele.
(#) granpa válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Ez kicsavarhatatlan sróf tetszik, bitóra a kitalólójával. Nagy kedvenceim a közepükön kis csappal ellátott, különféle szegletű, és kerekített fejek is. Nesze-neked szabvány, meg javíthatóság! LMF!
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) (Felhasználó 46585) válasza granpa hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Pedig le lehet szedni normál csavarhúzóval, csak nem a szokványos helyre kell tenni, hanem a fej élére, aztán kalapáccsal ütni, szép finoman, akkor lejön. ( Fiat Uno, keverékképzés potija így van feltéve... )
(#) szamóca válasza granpa hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Én mikor garnitúrát cseréltem, akkor szorítófogóval távolítottam el, a széleire ráfogva. Amikor másodszor összeakadtam vele, akkor már gömbölyítették, ezért sarokcsiszolóval bevágtam 1mm-es korongal, és utána kicsavaroztam. Azóta nem veszek MOFÉM-es csapot, és le is beszélek mindenkit róla, ami nem is nehéz, mert rohadt drága, és nem tartós manapság a konkurensekhez mérten.
(#) Szpisti válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
No köszi a bíztatást, kivarázsoltam mid a hatot . Egy 4-es vaspálcábó köszörültem, de megizzasztott a gané'
Jahh, ilyen "egyenirányított" csavarokkal is már találkoztam, azoknak ha már minden szakad , nekieresztek egy éles fúrót a közepének, aztán hadd tekeredjen!

Nost már csak a következő lehetetlennek tűnő dologra kell koncentrálnom - egy rajzot találni a töltőről. De nemrég már keresgéltem, nem sok minden jött elő
(#) granpa válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Könnyű azzal elbánni, ami kívül van, de mi van, ha süllyesztett (mondjuk fél cm mélyen, 3mm-es fej; épp a minap ütött vele a gutman). Még kifúrni sem lehet a csapocska miatt!
(#) Szpisti válasza granpa hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Jaaa, tényleg, olyannal is alálkoztam, hogy direkt van egy kis pöcök középen, nehogy ki lehessen fúrni!
(#) szamóca válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Az a biztonságinak hívott torxvariáns!
(#) szamóca válasza granpa hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Addig verném a csapot kirnerrel, még nem lenne fúrható. (meg a fejét is aki kitalálta)
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
A második képen lévő "egyirányú" csavart műszaki megfontolások szülték (ezt hallottam legalábbis). Ebből metrikus nem is létezik, csak úgynevezett műanyagcsavar.
Két esetben indokolt használni. Egyszer akkor, ha pl. fém és műanyag alkatrészeket egymáshoz ragasztanak, és részben a köztük lévő erő fokozására, részben a ragasztó kötési idejéig történő megtartásnak és az ehhez szükséges felületi nyomás kiváltására. Ha ezt a csavart ki lehetne venni, akkor a ragasztott részek jó eséllyel eltörnének. E miatt nincs értelmes oka a csavar oldásának.
Másik értelmes terület szintén a műanyagokhoz kötődik. Léteznek olyan kevéssé rugalmas műanyagok, amik nem bírják ki a kétszeri behajtást. Az első behajtás után, ha kivehető lenne a csavar, akkor az lemorzsolná a menet nagy részét. Ezzel a csavarral még az illúzióját is igyekeznek elkerülni annak, hogy ezt a csavart többször is be lehetne hajtani.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Ez mind szép, de pl. a MOFÉM tojik erre, és más ismérvek szerint használja. M5 és M4-es méretben találkoztam vele.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014

DSCF0090.JPG
    
(#) Szpisti válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Tudom ez már nem ide tartozik, de HEURÉKA!!! micsoda mázlim van, csak a panel mikrokacsolója volt oda. Kicseréltem, és voilaa! Aki ilyenel kínlódik (lidlis Tronic , vagy ctek xs3600 akkutöltők - állítólag ez a tipushibájuk! Akkor most már csak 6 darab klasszikus csillagcsavart kell keresnem.
(#) orcika70 hozzászólása Feb 2, 2014 /
 
Vannak is problémák, mikor valaki távol keleti származású szerkezettel megkeresi az embert, ugyan már csak a hálózati kábelt kellene vissza biggyeszteni a helyére, és már a csavarfej sem a szokványos, aztán csak keresgetés folyik a katalógus alapján ha egyáltalán van közte, hogy találunk megfelelőt vagy sem.
(#) zapkorte válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Nem rosszkedvükben találták ki, uniós előírás, hogy a gázszerelvények nem lehetnek bonthatóak. Ők meg kínjukban azt találták ki, hogy tesznek bele ilyen csavart, oszt akkor a kecske is jól lakott, de azért a káposzta is megmaradt: aki nagyon elszánt, flexel lecsapja a hülye csavar fejét, egy fogóval kitekeri a csonkot, és szépen bele tudja dolgozni a cseretömítést a csapba, és nem kell szívnia az egész csőrendszer szétbuherálásával.
Ennél jobb kompromisszumot én magam sem tudnék *
(Bár hozzáteszem, hogy nekem még soha életemben nem kellett tömítést cserélnem egyetlen mofém golyóscsapban sem, pedig akad néhány a családban...)
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 2, 2014 / 1
 
Azért az itt lévők, már tudnak egy s mást ezekről a dolgokról, tisztába is vannak az általad leírtakkal, mert találkoznak velük szereléseik során. Egy felső kategóriás telefon tudvalévőleg nem az a kategória amit el kell dobni a spéci csavar miatt, mint ahogy az említett csaptelepet is lehet folyadékra, nem csak gázra használni, és árulnak hozzá javítókészletet is. A zunió meg bekaphatja. Nálunk az melóhelyen félévente cseréljük a betéteket, és idehaza is gyakorta megszorulnak. Érdekes, hogy a régebbi (20-30éves) gyártmányok nem. Az hogy itt kibosszankodtunk magunkat, nem ártott senkinek. Gőzkieresztés.
Következő: »»   260 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem