Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   223 / 489
(#) janocsi válasza revox hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Szia!
Kicsit jobban "belenéztem" még a topikba, és az URC1-hez ezeket találtam. (Taki33 fórumtársunk készítette.) Összerakva betömörítve fel is rakom. A bázis és a propeller hex állományok URC1-hez lettek fordítva PIC16f628 kontrollerhez. (Megtalálod az állományban a forrásprogramokat is!)
(#) merlingerin válasza patexati hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Sziasztok!

Elkészült a vekker. Mellékelve kép is, bár nem adja vissza a valós mivoltát, ha sötétben fényképezem, túl világos a LED, nem látszik a háttér. Ha világosban, akkor meg a LED színte beleég a képbe.. Ilyen a fotomasinéria. Plexit is levettem az elejéről, ne csillogjon a fényképezés alatt. Nagyon jól sikerölt a kiegyensúlyozás. Egy 7-es torx csavarhúzó hegyén megáll a propeller, pont középen. Semmi rázkódás nincs, hangja is csak a susogás max fordulaton.

Minden esetre nekem nagyon tetszik. Köszönök minden segítséget, de egy hasfájásom még van.

A távirányítón nem működik pár gomb. Ilyen pl a külső kör gombja, ha jól értem ez a bal alsó lenne. Igaz, ami táv nekem van, arra nincs ráírva, hogy URC22B, de teljesen azonos. Lehet, a program más benne? Végigléptettem az egész kódkönyvárat, vagy 50 percig nyomkodtam a gombokat, de nem leltem olyan kódot, ahol minden funkció ott van, ahol "kellene"..

Tud nekem mondani valaki egy kódszámot az URC22B-hez, ami működik? Kódkereséssel nem jutottam előrébb.

Ha jól értem, Patexati azt mondja, addig az időt elmenteni nem tudom, amíg a külső kört nem tudom be/ki kapcsolni. Most pedig ez a helyzet. Minden bekapcsolásnál állíthatom be újból.
(#) janocsi válasza merlingerin hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Szia!
A távit 552-es, (0552 az újabbaknál!), kóddal állítsd be, AUX módra programozva. Ott kellene működni a külső kör ki/be kapcsolásának, ehhez két gomb is ugyanazt eredményezi a távin.
(#) Hp41C válasza merlingerin hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Szia!

Nagyon tetszik... Az Index+ és Index- gombokkal a kijelzés elforgatható...
(#) revox hozzászólása Feb 17, 2011 /
 
Sziasztok
Nagyon köszönöm asegítségeket,kipróbálom őket
Mégegyszer köszönöm
(#) merlingerin válasza janocsi hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Szia!

Köszönöm! Kipróbáltam, de valami nem kerek. Nem minden gomb csinálja azt, amit kellene. TV módban végigkerestem mindet, amire a piros gombra be+ki kapcsol, 6 változat volt. Az AUX-os 552 kóddal pl. sehogy nem tudom bekapcsolni a másodperc/perc pöttyöket a külső körtől befele. Kétségtelen, hogy a külső kört viszont kezeli Lesz itt valami különbség a távok között. Van olyan gomb, amire "hierogrifákat" ír az óra, körbe. Azt nem is tudom, mit jelent. Fixen rakja ki, nem mozog. Miint ha horoszkóp jelek lennének. Ez mi lehet? Illetve van, amire csak 3 pilincka jelenik meg alul, amik nem ábrázolnak semmit.

Lehet, hogy rossz HEX-et kaptam, és ez a LIDL féle távhoz való?

Hp41C: Igen, tudom, úgy állítottam be Az óra alapvetően 90 fokkal elforgatva lóg majd a falon, vagyis a sarka lefele lóg majd Ezért ez a nézet.

Aki követni akarja a példát, és dekorcsempét választ "dobozolásra", annak javaslom, hogy ne ilyet vegyen, mert a virágocskák nagyon vastag mázból vannak, és üvegkeménységűek. 4 vídia fúró kopott el, csak míg a középső lyukat körbefurkáltam.
(#) patexati válasza merlingerin hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Szia! A hex jó a távirányító lehet ludas.. Azok a "hierogrifák" jól sejted az horoszkóp és akkor van az óra kép módban ha ezt látod ott van még pár számlap is lehet lapozni és át kell váltani kimutatós módba.. A horoszkópnál az van felül amelyik aktuális éppen
(#) janocsi válasza merlingerin hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Szia!
Az URC22b (amit fel is raktál távi képet), azzal az AUX módban minden gombja a képen látható kiosztás szerint küldi a parancsokat a propellernek. Nincs elég gomb az összes parancsnak, de minden fontosabb funkciót kezelni tud. Javaslom, egy ”igazi” URC22b-vel is próbáld ki a propeller működését.
- Másik lehetőség még, a távid összes parancsának érdemes lenne a kielemzése egy megfelelő RC5x "kódolvasó" bázisáramkörrel, majd ezekkel a kódokkal egy új hex állomány elkészítése lenne az igazi megoldás.
(#) Hp41C válasza merlingerin hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Szia!

Hieroglífák: Állatövi jegyek, az aktuális van 12 óránál, kb. havonta megy arrébb.
3 pálcika: Slideshow - azaz 16 képet időzítve jelenít meg, a Hannoy tornyai feladvány megoldásának lépéseit...

Egyes parancsok egy belső számlálót léptetnek, a számláló bitjei állítják a kijelzést. Ki kell tapasztalni...

Azt hiszem mégiscsak jobb lenne elkészíteni egy 16 gombos, 4 lapos távirányítót. A parancsok logikus sorrendben, áttekinthetően lennének elrendezve, lenne minden parancsnak helye. Az első lapon pl. a kijelzés állító parancsok, a 2. lapon az idő állítók, a 3. -on az egyéb beállítások (index, stb), a 4. -en a kijelzés mentések, visszaállítások... Az óra már kb. 48 - 50 parancsot értelmez. Egyet kell megépíteni és 16 órához tudod majd használni...
Nem láttam még, olyan gyári távirányítót, amivel ennyifélét lehetett volna küldeni...
(#) merlingerin válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Szia!

Lehet, az lesz, építek egy távot is, mert az univerzális ehhez is univerzális

Illetve van itthon egy Kameleon univerzális. Ez tanítható, készülékenként 128 paracsot tud, plusz makrók is definiálhatók, csak ehhez meg kellene, hogy melyik funkciónak mi az RC5 kódja, vagy hogy tudom az összes lehetséges utasítást előcsalogatni egy URC22-ből, hogy megetessem vele. Tanulni tud úgy is, hogy pofával szembefordítom egy működővel, és megjegyzi, gombonként az utasításokat.

Ha építek, mely távot javasoljátok? Azért nem gondolkodtam eredetileg az építéssel, mert egy távot esztétikusan kivitelezni nem olyan egyszerű.

Az óra nagyon jó lett Asszonynak is tetszik. Pedig már az óramániámból kezd elege lenni.
(#) t0bi válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Szerintem is jobb egy épített távirányító, nekem is sikerült átprogramozni, úgy, hogy viszonylag logikus legyen a használata. Sajnos csak egy sánta 648-asom volt (véletlenül ráadtam a VPP-t az RA4-re és volt port, nincs port), de így is működik. Az addresst nem tudja, de azt én sem tudom, hogy mire jó, meg tudnátok magyarázni?
Különben kifogástalanul vezérel. Csupán egy probléma van, a gyárit néhány száz forintért meg lehet kapni.

P1010136.JPG
    
(#) patexati válasza t0bi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szia! Az a gomb a címzést állítaná. 16 címet tud így 16 óra mehetne vele egymástól független vezérléssel.. Persze a címfigyeléseknek bekapcsolva kéne lenni ebben az esetben.,
(#) laszlo987 válasza merlingerin hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Nagyon jó lett Gatulálok!
(#) Hp41C hozzászólása Feb 18, 2011 /
 
Sziasztok!

Elkészült a 16 + 2 gombos távirányító új változata: 16F630 kontroller, belső 4MHz órajel, 4 led a parancsok visszajelzésére. Jelenleg 4 címet lehet léptetni az Address gombbal és 3 * 16 parancskódot lehet elküldeni.
A panelt alulról nem mutatom, sajnos van rajta néhány átkötés is...
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szia! Ha a rajzot elküldöd már tervezem is smd-ben.. Van ilyen kontrollerem de csak smd.
(#) Hp41C válasza t0bi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szia!

A most elkészült verzióban már nincs kvarc, csak néhány filléres alkatrész, a 16F630 @ (290 + Áfa) és a nyomógombok. Ha sikerül bontani a nyomógombokat, már nem is olyan eszeveszett a költsége...
(#) kovacstomi válasza patexati hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Helló

Január végén írtam utoljára, azóta most tudtam beszereztem egy pic16f628a picet, mert az nem volt jó, most már nem villog össze vissza. a távirányító is jó, legalábbis a kódokat küldi (a pc-hez van távirányító, griderrel működik azon próbálta, 374* körüli értékek jönnek). a gond az hogy hiába nyomdosom a gombokat nem indul el a propeller (az irc jó). Tudnátok segíteni mért nem indul el? Előre is köszönöm.
(#) patexati válasza kovacstomi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szia! Melyik is a távirányító?? A sima 16 gombos vagy az melyiken van két plusz gomb?? Valószínű a címzése nem megfelelő ezért nem reagál..
(#) kovacstomi válasza patexati hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
A sima 16 gombos, ami a kapcsolások között is van.
(#) patexati válasza kovacstomi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
A címzések 0x06.. A távirányítóban is 628a van? Azt írtad bele mi a cikkben van hex állomány??
(#) kovacstomi válasza patexati hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
a távirányítóban 84a van ahogy a cikben volt, és az originált hex-et tettem bele
(#) patexati válasza kovacstomi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Ha mindenben az originált tetted kell neki működni! A bázist úgy emlékszem a bal alsó kapcsolja be. Az a kapcsolás működik elsőre az tuti! A bázisban milyen TSOP van pontosan??
(#) kovacstomi válasza patexati hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
TSOP 1736. Csak megnyomom a bal alsót és el kellene indulnia? mert nem csinál semmit se
(#) janocsi válasza kovacstomi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szia!
Az a 3740-374F-ig sorozat kódok a girderrel elemezve elfogadhatóak akkor, ha hexa 40-et levonunk az utolsó két számjegyből. Ezután 00-0F tartományban már meg is találhatók a kiküldött kódok. Gond még mindig akad, mert a címzést már nehezebb itt kiszámítani. Az alap az 1D lenne a régi, ”eredeti” propeller bázis és propeller clock programokban. Ennek ismeretében már csak ez lehet az egyik oka annak, hogy nem működik együtt ezekkel a programokkal mégsem a távi. Ilyenkor érdemes a címzés figyelését mindkét forrásprogramban kikapcsolni, (vagy a megfelelő címekre átírni a forrásokban), majd újra fordítani és beégetni.
- Hp41C már rakott fel ilyen javított ”eredeti” programokat nem is olyan régen, azokat keresed vissza, és égesd be ismét a bázis és propeller kontrollerekbe.
(#) patexati válasza kovacstomi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Tedd bele ezt mi a mellékletben van a bázisba! Ha adsz neki tápot elindul magától!
(#) t0bi válasza patexati hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Köszi!
Tehát, ha jól értem, az Address gombbal ugyanúgy lehet léptetni a címeket, mint a lapozógombbal az utasítás lapokat?
Az órában pedig az address figyelő csak akkor engedi tovább az adatokat, ha a cím megegyezik egy előre beégetettel?
Ha ezek szerint az ember csak egy órát és egy távot használ, akkor tehát nem fontos a címváltás, ahogy nálam is.
(#) janocsi válasza kovacstomi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szia!
Meg is találtam, a címzések rendben is vannak, de a parancsok nagy része már nem. Hp41C átírta 00-0F tartományra a kódokat, itt: találod a programokat.
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Sziasztok!

Inkább írjuk fel a számot binárisan:

0x3740 - B'0011 0111 0100 0000'
0x374F - B'0011 0111 0100 1111'

Az RC5 távirat formátuma:
; S s T A4 A3 A2 A1 A0 C5 C4 C3 C2 C1 C0
;|1 |1 |tg |a4 |a3 |a2 |a1 |a0 |c5 |c4 |c3 |c2 |c1 |c0 |

Az első két 0 -t nem kell néznünk. A következő két 1, a dupla startbit, a köv. 0 az un. togglebit, ennek változnia kellene minde parancs küldése után. A következő 5 bit a cím: 1 1101 = 0x1D. Az utolsó 6 bit pedig a parancs, ami 0x00 .. 0x0F lehet. A távirányító működik, a címe 0x1D és a 16 parancskódot jól adja le.
(#) patexati válasza t0bi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szia! Igen így van! Nyomod az Address gombot és közben megnyomod a z egyik számot akkor rááll arra a címzésre a továbbiakban.. Az 1 gomb a 00, a 2 az 01,és így tovább tizenhatig hexa számokban értve a címeket..
(#) kovacstomi válasza patexati hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Köszi, igen elindult forgott a propeller a led-ek fele folyamatosan világított. A gombnyomásokra nem reagált.
Következő: »»   223 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem